Novi narkic u kvartu

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Reboot

Novi narkic u kvartu

Post by Reboot »

Dobar dan. :-D

Eto, da ja kazem malo o svojoj terapiji i svojoj povijesti (super prvi post :D ).

Poceo sam s bombonima i zozom prije 20-te godine.
Vec tu sam pretjerivao i jeo puno bombona i trpao u sebe ogromne kolicine brzine.
Nakon par godina mi je trebala neka spustalica pa mi je uletio dop te sam se navukao na njega za par mjeseci.
Prvo sam ga uzimao samo vikendom, pa se taj vikend znao i malo produzit i na kraju sam dosao kao svi mi do toga da svaki dan trpam u sebe to zlo (a sta ces kada je dobar, malo sale ne skodi :D ).
Prosao sam i 30 ljeta, prvo sam uzimao subutex pa suboxon i to sam bio na dozi od nekih 38 mg Suboxona (iskoristio sam malu rupu u svemu tome pa sam legalno dobivao malo povece doze, duga i ne potrebna prica).
Nakon neke dvije godine uzimanja tako velikih doza (poceo sam s 4 mg i zavrsio na 38 mg), malo sam svratio opet do Vinogradske i popricao sa Sakomanom te se prebacio na Metadon jer ove doze Suboxona nisu imale smisla.
S obzirom da mi male doze bas i ne pomazu, ostajem na 2 bocice metadona dnevno.
Ideja je da dodem sada u bolnicu i da me preko morfija prebace na Subotex posto po misljenju cetiri psihijatra (da, toliko ih je bilo kada su gledali moj sluca) mi ocito ne odgovara Suboxon (ne znam u cemu je stvar).
Od kako su iznijeli tu "ideju", od onda sam uspio sam skinit terapiju na jednu bocicu dnevno i idem jos dolje (znaci sam, bez nekih pritisaka i nesto slicno te uostalom ne moze mi nitko stvarat pritiske jer imam malo previse godina za to).
Na "ljecenju" sam dosta godina. Na pocetku sam jednom uzeo dop i nakon toga mi se zgadio i sada ga nisam dodirnio nekih 7 godina.
U meni jos uvijek cuci neki strah pa kao hrcak skupljam kod kuce terapiju jer me strah kriza i sl. no do sada se to jos nije dogodilo, ali me ipak strah reci da pijem jednu bocicu (pa i manje) dnevno, a dobivam dvije (znam da to nije lijepo od mene, ali jednostavno imam neki strah i to je sve).
Radim, druzim se sa ljudima, stanujem sam, imam bolju polovicu itd. te ne zivim onaj zivot "jutarnja kava, prodavanje terapije i ganjanje dopa"....taj zivot zive neki moji poznaniciji pa ga navodim.
Nisam bolji od nikoga, isti sam kao i svi drugi, nisam cist jer sam na metadonu i zivim sto je vise moguce normalnim zivotom....bavim se sportom, posjecujem kazalista, ne izlazim u nikakve klubove, ne pijem, ne pusim no ne mogu reci da se ne drogiram kada sam na metadonu.
Uz metadon pijem dnevno po 5 mg Normabela (ponekad ni toliko) i tri puta dnevno Aurorix za koji ne znam dali djeluje jer nisam nikada pio metadon bez njega.
Stanujem u ZG, radim u ZG, psihijatar mi je blizu, nemam problema sa dizanjem terapije te je kao i svi ostali dobivam jednom tjedno (na zalost ne mjesaju mi je sa sokom, kazem "na zalost" jer bi mi time olaksali posao posto sam mjesam kasnije metadon koji mi je bez soka oduran).
Iskreno ni ne znam zasto se mjesa taj metadon sa sokom? Ocito se moze uzimati na gan ako nije pomijesan (na neki nacin), ali nisam upoznat s time i bas me ne zanimaju igle i sprice.
Trebao sam jos u cetvrtak otici po terapiju, ali evo danas je ponedjeljak pa cu otici vjerojatno tek prekosutra po metadon jer mi onda doc radi ujutro i nije mi bas hitno posto je imam dovoljno za duze vrijeme i o tome se ne moram brinit.

Jos jednom vas sve lijepo pozdravljam.
Upoznat sa sa svojim problemom jako dobro, moja prica je klasicna prica kao i sve ostale nas "narkica" pa niste procitali nista zanimljivo i nista novo. :D

Do citanja. 8)
ivica

Re: Novi narkic u kvartu

Post by ivica »

Reboot wrote: Upoznat sa sa svojim problemom jako dobro, moja prica je klasicna prica kao i sve ostale nas "narkica" pa niste procitali nista zanimljivo i nista novo. :D

Do citanja. 8)
Pa nije baš. Osim tableta nemaš drugog poroka,mislim cigarete ,kava, alkohol, loše žene, mračni klubovi,marihuana...
Kažeš da si na liječenju dosta godina. E pa nisi na liječenju nego si u nesigurnosti i vezan si za ordinaciju i sve što trebaš napravit je jednostavno, prestat pit tablete. Kažeš da subokson "nije imao smisla" ja to ne razumijem, jer ako nisi u apstinencijskoj krizulji onda to itekako ima smisla ! Ali pošto nisi u mogućnosti sam odlučivat , uostalom nisi naveo povod za uzimanjem, došao si ovdje na forum. E pa dobro došao!
ignorance is bliss!
Param-parcad

Post by Param-parcad »

pozdrav i dobrodosao...ja te necu gnjaviti sta i kako trebas raditi(ja sam licno protiv supstitucije) jer sam kazes da imas dovoljno godina da znas kako treba.ja bih ti postavio samo jedno pitanje,nadam se ne suvise indiskretno...kazes da dobijas dve bocice metadona dnevno(ako sam dobro razumeo) a pijes manje od jedne pa...pitanje glasi:sta radis sa tom drugom bocicom jer je metadon na crnom trzistu prilicno skup?mora da ubijas pare ili...?
yasujirozu

Post by yasujirozu »

Reboot wrote: U meni jos uvijek cuci neki strah pa kao hrcak skupljam kod kuce terapiju jer me strah kriza i sl. no do sada se to jos nije dogodilo, ali me ipak strah reci da pijem jednu bocicu (pa i manje) dnevno, a dobivam dvije (znam da to nije lijepo od mene, ali jednostavno imam neki strah i to je sve).
ivica

Post by ivica »

Tko čita ne skita :D
ignorance is bliss!
yasujirozu

Post by yasujirozu »

citanje nije prirodjeno, mora se veslat par godina; ocigledno, mnogima se kanu izokrijene.
ivica

Post by ivica »

yasujirozu wrote:citanje nije prirodjeno, mora se veslat par godina; ocigledno, mnogima se kanu izokrijene.
A "Misery is the river of the world" Tom Waits
ignorance is bliss!
Param-parcad

Post by Param-parcad »

veoma zanimljivo...vise sam presao pogledom nego li citao jer svaka prica lici na drugu i...ma...momci,vama je bas dosadno,a?hvala ti na izdvojenom tekstu,jazavce sa naocarima,sada znam da ne znam ni da citam...da racunam a i nepismen sam.vidis kakva su mi sva mala slova...slepce jedan,neopevani!
ivica

Post by ivica »

he he he he he
ignorance is bliss!
Param-parcad

Post by Param-parcad »

glupi yazavce,zar ne mislis da je mnogo da neko ima za svaki dan po jednu bocicu viska...nije to boca vina pa da ga talozi u podrumu...pitanje ostaje isto jer ne verujem da ce cuvati stotine bocica za sebe a ti yazo odjebi sa svojim idiotskim,alan fordovskim(satro)nesmislom za humor.mrs!!!
Post Reply