pozz svima pitanje

Ovdje možete saznati više informacija o programu AN i pronaći podršku ukoliko ste još uvijek ovisni i tražite pravi način uspostavljanja i održavanja apstinencije.

Moderator: sanela

Post Reply
neotorious_bih
Posts: 1
Joined: Thu May 03, 2012 9:31 am

pozz svima pitanje

Post by neotorious_bih »

ovako, pratim ovaj forum i stranicu vec 1-2 godine skoro ali nisam imao potrebu neku sada extra da se registriram ali eto odlucio sam posto sam vidio "anonimni narkomani" rubriku pa da i ja nesto napisem u vezi ovoga i da vas pitam neke stvari.

prije svega, zamolio bi ostale clanove da me ne shvate krivo ja samo zelim da ispricam svoje scene...

imam 24 godine i probao sam droge nema kakve nisam, iz bih sam ali sam zivio po evropi malo vamo malo tamo, od trodona/tramala prije 5-6 godina je sve pocelo..prvo sam poceo to da rokam da bih kasnije poceo da se lupam horsom. prvo sam poceo sa smrkanjem, sedmicno mi je pek od 15 eura mogao da bude komplet sedmicu po jednu liniju sam uzimao i tako sam se zadovoljavao drogom..posto je u bosni i tako slab dop ja odlazim u evropu raditi i tamo nalazim na jaču i kvalitetniju robu ali intezivno sam konzumirao smrkanje. nakon nekog perioda dozivio sam jedan "stress" kako bi se reklo, imao sam neki psihicki poremecaj tako da sam obolio od štitne zlijezde i dan danas se lijecim od toga ali pored terapija za stitnu ja i dalje ne prestajem da konzumiram dop..cim zapalim joint kao da sam se ufixao sa 10 grama horsa zato travu izbjegavam.

to je ukratko od tih scena sa mnom i to sto ja uzimam ali ja vas zapravo zelim pitati sada nesto DA LI JE TO MOGUCE.

ljudi, ja dop konzumiram znaci konstantno vec 3 godine, smrkao sam i smrkao pa sam prestao, foliju nisam nikad pusio i presao sam na iglu...rokam se vec 1 godinu dana i svi ljudi oko mene sto skupa sa mnom to konzumiraju mi se cude kako ja nikad nemam "krize" i kako nikad nisam "los"..ja cim uzmem dop na nos ili na iglu ja automatski povratim i negdje sam na netu procitao da kao dop se ne ljepi sav na organziram i tako se teze postaje ovisnik, pa ne kontam to eto fakat evo jutro je ustao sam nisam los uopste super se osjecam ali imam neku psihicku krizu, jednostavno ono u glavi mi je samo osjecaj "da mi se spucati" ali nemam nikakvih fizicki bolova..
dejanlik
Posts: 20
Joined: Thu May 03, 2012 8:29 am

Re: pozz svima pitanje

Post by dejanlik »

Moguće je da će se kod tebe fizička ovisnost kasnije pojaviti.
Kako sam kažeš psihička već jeste.
Zašto kod nekih kasnije a kod nekih prije.?
Mislim da to sve ovisi o količinama koje se unose te "čistoći robe" kao i o psihofizičkom stanju svakog od nas.
I u mom društvu je bilo takvih pojava da su neki brzo počeli osjećati i psihičku pa zatim fizičku krizu.
Dok su se drugi na to smijali.
Činjenica je da će se pojaviti.
I zabluda je svakog od nas razmišljanja poput; "ja sam drugačiji", "nebi ja nikad pao na takve grane", "ako primjetim da sam se navuko prestajem odma".
Nemoj se zavavaravati prije il kasnije okusićeš sve sranje koje drogiranje nosi sa sobom.
Naravno ovo nije soljenje pameti ako tebi odgovara i želiš svoj život provesti drogirajući se samo uživaj.
Mada ja mislim da si ti još i početnoj fazi u kojoj je sve još ok i da se kontrolirati.
Post Reply