MasacreEnElDiscoBar wrote:Nebi se slozio da je sex ko i sa svakom drogom, al to nema veze...Slazem se da sa svim ostalim, to da psihu uzdrma, ali shta se tiche ljechenja ovisnika o kokainu i ljechenje ovisnika o heroinu, heron ima takvu narav da ga se puno teze rjeshit, zbog toga shto pruza veche zadovoljstvo i rjeshava trenutno probleme(pruza osjechaj sigurnosti i ugode)...A u komunama rjetko se nadje koji ovisnik o kokainu...Mislim da treba bit sretna shto nije heroin, jer je teze ljechenje od njega...
Moje mišljenje je da je ovisnost o kokainu puno gora, upravo radi jačine psihičke krize. Kod nas u komuni se liječilo nekoliko kokainskih ovisnika i moram ti reći da su psihički bili potpuno rastureni mjesecima nakon ulaska, za razliku od heroinskih ovisnika kojima je trebalo par sedmica da se psihički priberu i uključe u redovne aktivnosti.
Zbog zablude da je kokain "droga bogatih", da je manje štetna od heroina, da nije junk isl. ljudi se ne odlučuju da odu u komune da budu skupa sa onim "ološem" od narkomana... Nedavno je umro jedan naš bivši klijent, ovisnik o kokainu, 38 mu godina, školovan (sve škole na koki završio), biznismen, lijep, pametan i srce mu stalo.
Draga moja, ako on ne potraži pomoć ima isto, ako ne i veću šansu od heroinskih ovisnika, da se predozira...