pozdrav svima, nadam se da ima neko ko mi moze pomoci.
Imam 17 godina. Kao i sva omladina pusim travu, speed i to. Nakon nekog vremena to dosadi, i prije mjesec ja i jaran odlucimo da probamo tablete zvane " TRAMADOL " . Tablete su zute boje od 50 mg. Od tada svaki 3. , 4. dan uzimamo po 5 tableta ( zavisi od toga kolko imamo para ). I jednostavno kad sam na tramalima sve mi je dobro, pola grada obidjem bez problema, veseo sam, bez ikakvih nuspojava. Iduci dan, cim ne uzimam tramale nervozan sam, pospan po citav dan a nemogu spavat, jednostavno isto zivi mrtvac. Roditelji me svaki dan ispituju sta mi je a ja jednostavno nesmijem reci sta je. Nakon sto sam na par foruma, a i na ovom procitao dejstvo tramala, a i kako je skidanje tesko zelim da mi vi pomognete oko toga dali sam ja vec navucen na to, jer eto samo mjesec sam na tome, ne uzimam bas svaki dan. I sta mogu uradit da se skinem ako jesam, kako da ne budem svaki dan kao zombi ?
Hvala unaprijed, nadam se da mi neko moze pomoc jer ne zelim da upropastim svoju mladost, kao ni zivot svojih roditelja
pomoc ljudi
Moderator: sanela
- MarilynManson
Re: pomoc ljudi
jbg, probaj smanjivati doze...a najbolje bi ti bilo da priznaš roditeljima, jer teško ćeš uspjeti bez nečije pomoći, koja ti istinski treba da budemo načisto. ako već ne moš priznati njima odi barem psihiću i potraži neki savjet...u suprotnom najebat ćeš pravo ko što si i pročitao...a pozitiva ti je skroz pa imaš savjesti i oćeš se riješiti toga. moj ti je savjet još izbjegavaj tog lika sa kojim uzimaš, jer u društvu je uvijek gore.. uvijek postoji još samo danas i tako u nedogled..sto mi se puta dogodilo da mi neko sjebe detox kad on ima para a ja ne ili tim svojim "od sutra" pa poslije izgubim volju...Il gledaš kak je njemu dobro, kako se sad ima love pa još koji put, skidaćemo se kad ne budemo imali para,i tako te gluposti... zato probaj malo skratit druženja jer kad si s nekim u istim govnima uvijek jedan popusti...onda u krug izgubiš volju snagu, i cjeli život ode u pm...znam kako je teško to sa starcima, moji ni danas ne znaju ali ja sam drugo, ono freak od djetinstva pa moje čudno ponašanje nije toliko čudno, a i za živo čudo imam i posao al ipak bi mi bio bed da saznaju kao i tebi al psihić može pomoć..daj sve od sebe, sjebaćeš si život totalno.ja ne uzimam te stvari pa nemogu ponudit neko bogato iskustvo vezano za to ali po svim našim pravilima načemu god si zapamti navučen si onda kad ti je loše kad nemaš... ti možda nisi u nekoj težoj fazi, pa će ti detox biti lakši..
Puno sreće i samo hrabro! PEACE
Puno sreće i samo hrabro! PEACE
I don`t like the drugs, but THE DRUGS LIKE ME!!!
f, druze, ti nisi ni u kakvoj "fazi" posle mesec dana. ni tezoj, ni laksoj... znaci, samo opusteno. ako neces vise da gutas djonove, onda ih samo izbaci. nikakvu krizu neces osetiti...
da bi bilo dobro da kazes matorcima nekako, bilo bi, al cisto sumnjam da ces to uraditi, bez obzira sta ti ko ovde bude rekao. pa tako da ne pricamo te prazne price.
aj, budi dobar
da bi bilo dobro da kazes matorcima nekako, bilo bi, al cisto sumnjam da ces to uraditi, bez obzira sta ti ko ovde bude rekao. pa tako da ne pricamo te prazne price.
aj, budi dobar
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Druze po mom misljenju nemas potrebe da se bediras previse, ipak stvar nije otisla totalno u qrac, da se ispraviti, volja je najbitnija... Jos uvijek mozes sebi pomoci jer nisi daleko otisao... Stvar je samo do tebe i do toga da ti zelis sebi pomoci i stati s tim... Zato budi mi ok i razjebi to na vrijeme jbga... Po nicku predpostavljam da si iz Tuzle... Pa budi mi dobro komsija 

- meanmotherfucka
Dakle, i ja takođe kao i druge kolege koje su tiodgovorile mislim da nemaš pravi problem. Sad je najbitnije da to sasečeš u samom korenu, tj. da prestaneš ODMAH! Prelistaj malo forum, pročitaj šta se dešavalo ljudima koji su se navukli (epi-napadi itd), pa ćeš, nadam se, naći volju!
Uspešan čovek je onaj koji ujutru ustane iz kreveta, preživi dan i onda ponovo legne u krevet da spava!