:)
Dragi dragi moji drugari,
Hvala vam svima puno!
Uvek me jako obradujete lepim vestima i lepim recima ovde, najvise zbog toga sto je - iskreno!
Majo, veruj mi - POTPUNO kapiram sta mislis!
I da mi je neko rekao, jos za prosli Novach, da cu IKADA pozeleti da budem necija "lawful wedded wife", da cu ikada zeleti da se registrujem, da uopste razmisljam o stvarima tipa vencanica/burma i sl.,... da mi je neko rekao da cu zeleti bilo sta od toga.... bez frke bih potpisala izjavu da je potpuno neuracunljiv!
Ali..kao sto to u zivotu obicno biva... nakon (way waaaay too long) dugog vremena pakla i agonije, a onda i nakon dugog vremena "resocijalizacije" i uspostavljanja neke kontrole nad sopstvenim zivotom tj. nakon (NAJZAD!) budjenja s osmehom i voljom da se dignem iz kreveta i ZIVIM....nakon svega toga, i nakon (podsvesnog?) potpunog odustajanja cak i od neke ideje o Velikoj Ljubavi koja bi ikada mogla da mi se desi.... potpuno POTPUNO neocekivano i nenadano mi se bas to dogodilo!
Citajuci razne slicne postove, a ponajvise Omarove, bas sam pomislila kako opisuju tacno ono kako je meni bilo. I to jako dugo. Mislim na samocu tj. na usamljenost (nije isto), cak i kad sam bila okruzena ljudima, svojim dragim prijateljima.
S ove perspektive, cini mi se kao da sam se bez neke borbe i pomirila s tim da cu i ostati sama. Kao da sam mislila da je to neka "kazna", kapirate? Kao... posle svega sto sam radila, posle svog tog crnila, prljavstine i beskrajnog bola koji sam stalno i okrutno nanosila svojim najblizima i sebi... valjda je sama cinjenica da sam se odvojila od tog zivota i oporavila, dovoljna nagrada. Ne mogu nista vise od toga da trazim. Traziti da mi se, posle svih tih horora, dogodi i Prava Velika Ljubav... bilo bi zaista mnogo.
I tako... valjda sam u sebi negde vec i "odtugovala" cinjenicu da ce ta usamljenost zauvek da mi pravi drustvo.
I onda mi se dogodi da se s jednim bicem samo pogledam i - prepoznam.
I skapiramo da se ceo svet istog trenutka promenio.
Sve se promenilo, da ne govorim o nasim zivotima.
Nema nacina da tacno opisem sta se tu zapravo desava, ali sto rece neko jako pametan
"Don`t try to explain it. If you can explain it - it`s not love!"
Jeziva istina.
Eto, Majo, skroz kapiram tvoju perspektivu i stav, a mogu cak reci i da je moj, po tom pitanju, bio cak i drasticniji.
A obicno se bas takvima dogodi da im se ti stavovi potpuno eliminisu nekim turbo tektonskim pomeranjem. Sigurna sam da ces i sama videti, to ti od srca zelim!
Mise - Puno puno hvala na svim lepim zeljama i cestitkama!
I veliko hvala na idejama, to je otprilike to sto hocemo, samo sto - ne mogu da nadjem neko gotivno mesto, a da ne biju po usima! Ili je mnogo fensi, ili se raspada, ili se i raspada i traze brdo para.... Sve se nesto vrti oko 1.000 din po osobi - BEZ HRANE! Pa malo li je! Slobodno javi ako ti jos nesto padne na pamet!
Pepe - Hvala ti, strasno mi je drago sto su te moji postovi malko oraspolozili, posebno mi je drago sto su TEBE razgalili, jer citam skoro kako ti je jako tesko, citam i o situaciji s tim momkom.... I, veruj mi, znam kako je. Ti teski periodi... nekad, kad naidju, covek prosto ne zna cime da se bori protiv njih, protiv tih crnih tegova koji ti se okace oko vrata i samo vuku dole.... a onda - prodju! Idealno bi bilo da svi imamo bliske i drage prijatelje koji nam pomazu, moje iskustvo je da oni tj. nase druzenje, price, najefikasnije eliminisu te jebene tegove.
Zato mi je jako jako drago, ako sam uspela bar malo ovog svog ludila i srece da vam prenesem, a tebi posebno.
Manson - Puno hvala na cestitkama i lepim zeljama! I ja tebi zelim sve naj-naj. A moram da te pitam za smisao tj. poentu ovog posticha, jer ga nisam razumela? Ucinilo mi se kao da ti sad ne smeta samosazaljenje, vec ti smeta sto se nekome nesto mnogo jako i lepo desava i sto zeli da to podeli sa nekim dragim ljudima? I smeta ti sto se te drage osobe takodje raduju toj velikoj sreci?
Jel to - to? Ajd objasni, cisto da ne bude nesporazuma, vec ih je i suvise ovde. A bas me zanima da li gresim. Tj. jako jaaaako bih volela da gresim.
Baj d vej, ja nisam svracala neko vreme, pa ne znam tvoju pricu, a verovatno si je, sto je i red, podelio (bar u naznakama) s ljudima s kojima ovde, vidim cesto, komuniciras.
Sta, zapravo, ti radis ovde? Tj. koje su tvoje pobude, sta te tacno tera da ne samo dodjes vec se i aktivno ukljucis u razgovore?
Vidim da se od samog pocetka ovog tvog malog riplaja meni ogradjujes, i sve vreme govoris "oni" i sta "njima" treba, misleci na ljude s kojima se ovde svakodnevno vidjas?
Mislim da smo ovde svi "mi", ipak.
Ako si ti ikada imao neki problem s heroinom, onda nisi "oni", onda si i ti "mi". A ako nikada nisi imao dodira s tim, onda nemas nikakvog osnova ni argumenta ( a o pravu da ne pricam) da "njih" tj. "nas" pokusavas da spustis kojekakvim zluradim komentarima, slozices se.
Bilo bi lepo da, kad smo vec svi tu cesto zajedno, malo pojasnis te svoje porive i dolaske.
Sve naj!
Luna - YOU GO GIRL! Nego sta ce nego doci! I to bas kao uvek - kad se najmanje nadas! A kad dodje....jaoj...haha... ma ne da ti nece pd pasti na pamet... nego ces i nas sve ovde zaboraviti

:)
Salim se, neces nas zaboraviti, kao sto nisam ni ja, ali cemo se sigurno redje vidjati, kako je i red.
Zelim ti da ti se neka tektonska pomeranja dogode ASAP!
Sta da vam kazem, mnogo ste mi svi slatki i lepi (vasi avatari makar haha) i stvarno me cini jos mnogo mnogo srecnijom kad vidim da se tako neki dobri i normalni ljudi raduju, da umeju da se raduju, sreci drugoga.
Cak i kad su oni sami trenutno u losoj fazi.
To jako puno govori o vama, a samo potvrdjuje ono misljenje i utiske koje ste vi na mene ostavili jos ranije, a zbog kojih i dolazim ovde jos uvek.
Ne ume svako da se raduje. A jos manje ume svako da se raduje tudjoj sreci. A ponajmanje kad si ti sam u bedaku.
Ma, mnogo ste me obradovali! Hvala vam!
Ljubi vas,
vasa hyperexcited
Katarina S