Ljubav i brak

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

KatarinaS

Ljubav i brak

Post by KatarinaS »

Haha...pa stvarno!
Drugari... jel`vi to mene malo...zekite?
Eto, virus paranoje se siri brzinom svetlosti.... verovatno je i mene dokacio.
Samo mi je jos taj trebao, uz sve ove viruse hiperuzbudjenja, turboljubavi, gigasrece, supersludjenosti... Ma, ne bunim se... kako moze biti (i kako je nekada bilo), ovo sad je prosto nevidjeno.
Sto i vama zeliiiiimo!

Ok, znam da sam sad jako nevaljala i da rizikujem eliminisanje, ali MORAM i ovo da podelim s vama, pa sta bude!
Nadam se da ce draga Sanela imati razumevanja za moje neuobicajeno hiper stanje duha, narocito s obzirom na to da ovim nikoga (nadam se?) ne ugrozavam, a koliko vidim, cak ponekog i razgalim malo i obradujem (sto mi je neopisivo drago, iskreno).
Elem!
Vencanica - nadjena!
Burme - nadjene!
Mesto vencanja... nije jos.
Stoga, imam nagradno pitanje! Tj. dva!
Prvo - jel` neko od Beogradjana ima neku ideju, koje bi mesto bilo lepo za jedno fino vencanje?
Nikakve bahanalije pod satorima, sa zivotinjama nataknutim na razanj, ne dolaze u obzir... nego nesto fino, s gotivnom muzikom (samo r`n`r baby! haha), za najvise stotinak ljudi.
Pomagajte!
I drugo - potpuno sam se shokirala kad sam dobila informaciju o ceni vencanja tj. same ceremonije (maticar i to), ako je u sali opstine.
Jel zna neko koliko vencanje u Srbiji kosta ovih dana?
Ko pogodi - dobije.....hmmm.....smislicu nesto sto moze da se posalje virtuelnim putem!

No! Da se vratimo na temu....ummmm...sta to bese? A da! Koliko se svi ovde jezivo samosazaljevamo jel tako?
Ok, jel bi bio neko ljubazan da mi objasni kako to tacno radimo?
Do sada nisam bas primetila da neko samosazaljenje bode oci preterano.
Sigurno je da ga ima, sto je i normalno i ocekivano, i nekako u samoj "anamnezi bolesti" rekla bih.
Ono se takodje tokom oporavka leci tj. eliminise.
Ali, daleko od toga da svi tonemo u tom osecanju. To je moj utisak.
Bas naprotiv!
Primetila sam da ovde ima dosta bas jakih fajtera, boraca, zatim ljudi koji pruzaju jako puno podrske, ljubavi i ohrabrenja, sto je jako retko i nevidjeno dragoceno... I, naravno, ima ljudi koji su u jeku borbe, koji su psihofizicki slomljeni, koji upijaju i kojima treba ta podrska vise nego ista drugo. Ja, hvala Bogu, vise nisam tako slomljena, pa i meni nekad treba koja ljudska rec ohrabrenja. Iskusenja su ipak jako velika, i nikada potpuno ne nestanu.
Imam utisak da je na ovom forumu mnogo veci problem od osecanja samosazaljenja s kojim se neki bore, zapravo nacin na koji neki misle i komuniciraju, a ovde mislim na te jadne oblike spustanja i vredjanja i sl.
Zapravo, to mnogo mnogo vise govori o onome ko se time bavi, nego na "zrtvu" takvih bespotrebnih, zlobnih i detinjastih pokusaja.

Svima puno ljubavi i zdravlja!
A ostalo uvek dodje samo!

:)

Mlada

hihi
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Pitaj Zvrky,njoj se drugarica skoro udala....
A što se tiče ostalog,mnogo si pozitivna,i uvek me strašno oraspoložiš :!:
Od srca ti želim svu moguću sreću....(jer možeš nekako da pošalješ sličicu venčanice da se i mi malo divimo :-D ) :smt041
manson

....

Post by manson »

ma u pravu si kate treba ih postediti istine i brate shvatiti ih...pa oni su ustvari citav zivot neshvaceni!kontam ja sada gdje grijese ovi kvazicistunci...oni jednostavno ne znaju da podrze narkomana kada je u krizi..oni njemu govore istinu,kako da se lijeci ,sta funkcionise...umjeso toga oni treba da im pisu prave stvari kao neces se vise drogirati siguran sam,ma budi jak ili jaka.....izdrzi!da se cestita na uspjesima "cistoca " od po deset dana -sto tramala...a onda da predju na neke laganije teme kao sto je koliko kosta eventualno vjencanje,koje su vjencanice jeftininije...njima trebaju te teme!ja znam na hiljade ljudi koji su se skinuli na taj nacin...drz se- nedaj se!i prica o laganom r n b pomaze...mnogo...
btw cestitam na skorom vjencanju i zelim ti mnogo srece...
M4j4

Post by M4j4 »

Ja licno mislim da je brak ono "posle zivota,a pre smrti" no ti ipak zelim srecu (trebace ti)a i pameti jer je brak (prost opis) niz kompromisa,red seksa,niz kompromisa,pa red seksa. E ako izostane malo cesce ono "red seksa" ima da se poremeti i red kompromisa,pa ce jedna strana da najebe (ona koja nije htela da se jebe)
Ja iskreno,pa ko zeli verovati u vecnu ljubav i romantiku do smrti,nek iznajmi iz video kluba crno-bele filmove 8)

E da si sestra najrodjenija,isto ovako bih ti rekla! A sad imas ogroman zagrljaj od mene,nek ti je sa srecom,da imate puno seksa,puno neznosti,puno razumevanja jedno za drugo,puno dece lepe i zdrave! LJUBIM TEEE :!:
Last edited by M4j4 on Wed Nov 02, 2005 8:23 pm, edited 1 time in total.
Image
Luna

Post by Luna »

wow jesi i ti optimista u pm..... :-D
hahahah...znas -necu da rentam crno bijele filmove...a ta prava ljubav ce doci. Eto ti sad pffftttt!!! :wink:
mise en place

sazaljenje i vjencanica

Post by mise en place »

Da ne bi bilo razocarenja a potom i samosazaljenja predlazem Katarinis
ne poznajem bas puno Beograd ali moja varijanta:iznajmi se prostor ,zovne se bend naravno dobar bend,i poslje dodje cova sa dva"technicks-pa",malo odradi i eto to je za moj pojam to jednostavno a da nebi blo paranoje i samosazaljenja nemojte se DROGIRATI...d.
mise en place

Post by mise en place »

i nek je veselo,hajd sa srecom,sve najbolje..d.
KatarinaS

Post by KatarinaS »

:):)
Dragi dragi moji drugari,
Hvala vam svima puno!
Uvek me jako obradujete lepim vestima i lepim recima ovde, najvise zbog toga sto je - iskreno!

Majo, veruj mi - POTPUNO kapiram sta mislis!
I da mi je neko rekao, jos za prosli Novach, da cu IKADA pozeleti da budem necija "lawful wedded wife", da cu ikada zeleti da se registrujem, da uopste razmisljam o stvarima tipa vencanica/burma i sl.,... da mi je neko rekao da cu zeleti bilo sta od toga.... bez frke bih potpisala izjavu da je potpuno neuracunljiv!

Ali..kao sto to u zivotu obicno biva... nakon (way waaaay too long) dugog vremena pakla i agonije, a onda i nakon dugog vremena "resocijalizacije" i uspostavljanja neke kontrole nad sopstvenim zivotom tj. nakon (NAJZAD!) budjenja s osmehom i voljom da se dignem iz kreveta i ZIVIM....nakon svega toga, i nakon (podsvesnog?) potpunog odustajanja cak i od neke ideje o Velikoj Ljubavi koja bi ikada mogla da mi se desi.... potpuno POTPUNO neocekivano i nenadano mi se bas to dogodilo!

Citajuci razne slicne postove, a ponajvise Omarove, bas sam pomislila kako opisuju tacno ono kako je meni bilo. I to jako dugo. Mislim na samocu tj. na usamljenost (nije isto), cak i kad sam bila okruzena ljudima, svojim dragim prijateljima.
S ove perspektive, cini mi se kao da sam se bez neke borbe i pomirila s tim da cu i ostati sama. Kao da sam mislila da je to neka "kazna", kapirate? Kao... posle svega sto sam radila, posle svog tog crnila, prljavstine i beskrajnog bola koji sam stalno i okrutno nanosila svojim najblizima i sebi... valjda je sama cinjenica da sam se odvojila od tog zivota i oporavila, dovoljna nagrada. Ne mogu nista vise od toga da trazim. Traziti da mi se, posle svih tih horora, dogodi i Prava Velika Ljubav... bilo bi zaista mnogo.
I tako... valjda sam u sebi negde vec i "odtugovala" cinjenicu da ce ta usamljenost zauvek da mi pravi drustvo.
I onda mi se dogodi da se s jednim bicem samo pogledam i - prepoznam.

I skapiramo da se ceo svet istog trenutka promenio.
Sve se promenilo, da ne govorim o nasim zivotima.
Nema nacina da tacno opisem sta se tu zapravo desava, ali sto rece neko jako pametan
"Don`t try to explain it. If you can explain it - it`s not love!"
Jeziva istina.

Eto, Majo, skroz kapiram tvoju perspektivu i stav, a mogu cak reci i da je moj, po tom pitanju, bio cak i drasticniji.
A obicno se bas takvima dogodi da im se ti stavovi potpuno eliminisu nekim turbo tektonskim pomeranjem. Sigurna sam da ces i sama videti, to ti od srca zelim!

Mise - Puno puno hvala na svim lepim zeljama i cestitkama!
I veliko hvala na idejama, to je otprilike to sto hocemo, samo sto - ne mogu da nadjem neko gotivno mesto, a da ne biju po usima! Ili je mnogo fensi, ili se raspada, ili se i raspada i traze brdo para.... Sve se nesto vrti oko 1.000 din po osobi - BEZ HRANE! Pa malo li je! Slobodno javi ako ti jos nesto padne na pamet!

Pepe - Hvala ti, strasno mi je drago sto su te moji postovi malko oraspolozili, posebno mi je drago sto su TEBE razgalili, jer citam skoro kako ti je jako tesko, citam i o situaciji s tim momkom.... I, veruj mi, znam kako je. Ti teski periodi... nekad, kad naidju, covek prosto ne zna cime da se bori protiv njih, protiv tih crnih tegova koji ti se okace oko vrata i samo vuku dole.... a onda - prodju! Idealno bi bilo da svi imamo bliske i drage prijatelje koji nam pomazu, moje iskustvo je da oni tj. nase druzenje, price, najefikasnije eliminisu te jebene tegove.
Zato mi je jako jako drago, ako sam uspela bar malo ovog svog ludila i srece da vam prenesem, a tebi posebno. :)

Manson - Puno hvala na cestitkama i lepim zeljama! I ja tebi zelim sve naj-naj. A moram da te pitam za smisao tj. poentu ovog posticha, jer ga nisam razumela? Ucinilo mi se kao da ti sad ne smeta samosazaljenje, vec ti smeta sto se nekome nesto mnogo jako i lepo desava i sto zeli da to podeli sa nekim dragim ljudima? I smeta ti sto se te drage osobe takodje raduju toj velikoj sreci?
Jel to - to? Ajd objasni, cisto da ne bude nesporazuma, vec ih je i suvise ovde. A bas me zanima da li gresim. Tj. jako jaaaako bih volela da gresim.
Baj d vej, ja nisam svracala neko vreme, pa ne znam tvoju pricu, a verovatno si je, sto je i red, podelio (bar u naznakama) s ljudima s kojima ovde, vidim cesto, komuniciras.
Sta, zapravo, ti radis ovde? Tj. koje su tvoje pobude, sta te tacno tera da ne samo dodjes vec se i aktivno ukljucis u razgovore?
Vidim da se od samog pocetka ovog tvog malog riplaja meni ogradjujes, i sve vreme govoris "oni" i sta "njima" treba, misleci na ljude s kojima se ovde svakodnevno vidjas?
Mislim da smo ovde svi "mi", ipak.
Ako si ti ikada imao neki problem s heroinom, onda nisi "oni", onda si i ti "mi". A ako nikada nisi imao dodira s tim, onda nemas nikakvog osnova ni argumenta ( a o pravu da ne pricam) da "njih" tj. "nas" pokusavas da spustis kojekakvim zluradim komentarima, slozices se.
Bilo bi lepo da, kad smo vec svi tu cesto zajedno, malo pojasnis te svoje porive i dolaske.
Sve naj!

Luna - YOU GO GIRL! Nego sta ce nego doci! I to bas kao uvek - kad se najmanje nadas! A kad dodje....jaoj...haha... ma ne da ti nece pd pasti na pamet... nego ces i nas sve ovde zaboraviti :):)
Salim se, neces nas zaboraviti, kao sto nisam ni ja, ali cemo se sigurno redje vidjati, kako je i red.
Zelim ti da ti se neka tektonska pomeranja dogode ASAP!

Sta da vam kazem, mnogo ste mi svi slatki i lepi (vasi avatari makar haha) i stvarno me cini jos mnogo mnogo srecnijom kad vidim da se tako neki dobri i normalni ljudi raduju, da umeju da se raduju, sreci drugoga.
Cak i kad su oni sami trenutno u losoj fazi.
To jako puno govori o vama, a samo potvrdjuje ono misljenje i utiske koje ste vi na mene ostavili jos ranije, a zbog kojih i dolazim ovde jos uvek.
Ne ume svako da se raduje. A jos manje ume svako da se raduje tudjoj sreci. A ponajmanje kad si ti sam u bedaku.
Ma, mnogo ste me obradovali! Hvala vam!

Ljubi vas,
vasa hyperexcited

Katarina S
M4j4

Post by M4j4 »

KatarinaS wrote:Luna - YOU GO GIRL! Nego sta ce nego doci! I to bas kao uvek - kad se najmanje nadas! A kad dodje....jaoj...haha... ma ne da ti nece pd pasti na pamet... nego ces i nas sve ovde zaboraviti
kuku,nas zaboraviti,eee kad ce to onda biti...u starackom domu? Ako,ako,nikad nije kasno za ljubav,fakultet i porez :!: :-D
Image
KatarinaS

Post by KatarinaS »

Dragi Mansone,
jos jednom se zahvaljujem na cestitkama i lepim zeljama!
I ja tebi i tvojoj porodici zelim svako dobro, a najvise dobrog zdravlja i ljubavi.
Da ne bude nesporazuma, moje pitanje nije bilo ekspresija zelje za bilo kakvom debatom, bas naprotiv. Samo sam htela da razumem kako treba tvoj post. Mnogo toga nepotrebnog, glupog i negativnog se rodi iz obicnih nesporazuma i nedorecenosti, pa sam htela to da izbegnem.

Slazem se, ovo i jeste mesto za razgovore, pitanja i podrsku medju ljudima koji su u problemu ili koje je problem ikada zakacio na bilo koji nacin.
A uverena sam i da je od sustog odgovaranja na pitanja, mnogo lekovitije kad se uz to ljudi i zblize, dobro upoznaju, cak i druze.
Ja i te razgovore, koji nisu direktno i neposredno o samom problemu, vidim kao veliku podrsku i zaista mislim da su jako korisni, pozitivni, a nekada i lekoviti.

Stvarno nisam u fazonu da debatujemo, nije mi to uopste bila namera, i nema nikakve frke ako ne odgovoris.
A ja cu samo da se zahvalim na informacijama koje si mi pruzio, i dodam da sam uverena da ti, kao leceni narkoman, dakle covek koji je iskusio ceo uzas problema, i sam shvatas da podela na "nas" i "njih" i snishodljiv odnos ne moze da pomogne, vec samo da napravi jaz izmedju ljudi, da zahladni odnose, udalji, uvredi tj. da bude skroz jalov ili kontraproduktivan.
Nadam se da mi neces zameriti na iskrenosti.
Potpuno razumem i tvoj stav i revoltiranost, kapiram sta mislis kad kazes "slepac vodi slepca", ali misljenja sam da je nekad jako delotvorna bas pomoc i podrska nekog ko je na istom "stepenu" borbe kao i ti.
Nekad je nekome mnogo lakse zajedno, dan po dan, prolaziti kroz isti pakao i deliti tu veliku muku.
A nekada je mnogo lakse da te kroz tu muku "gura i vodi" neko ko je vec prosao i preziveo sve faze i stupnjeve pakla, a jos uvek je cist i ok.
Sve zavisi, to je stvar individualnih potreba i ljudskih priroda.

Baj d vej, nemoj misliti da je ovaj tvoj odgovor bio presipanje iz supljeg u prazno. Vrlo je lep, koristan i, sto se kaze, "ljudski". Pravo da ti kazem, to je prvi put (doduse nisam par meseci dolazila) za poslednjih nekoliko dana da vidim takav tvoj post. I potpuno je ocigledno da si vise nego sposoban za konverzaciju bez spustanja, peckanja i provociranja tj. da nisi olicenje pakosti i zlobe. Ovo govorim jer se stice bas takav utisak kad se procita nekoliko tvojih postova. A bas mi je drago da vidim da nisi, i da mozemo lepo da razgovaramo cak i kada su nam misljenja i stavovi potpuno razliciti. U tome je i cela umetnost komunikacije.
(da ne kazem i tolerancije i demokratije...haha..istina)Jako mi je drago sto je tako.
Ne opterecuj se odgovaranjem, ako ti se to ne radi, zaista nema nikakve frke, iskreno. A bilo bi super da, kad se javis (ne na ovaj post, nego uopste), uspemo da ostvarimo (svi zajedno) pravu, pozitivnu, konstruktivnu komunikaciju, bez nesporazuma i uludo stucanog vremena i prostora. I ja cu se truditi da bude tako.
Hvala, i ja tebi zelim da i dalje izdrzis (ne znam koliko dugo izdrzavas vec, i koliko si tesko (ili lako?) bio zaglibio), kao i do sada, a sve ostalo je onda (mnoooogo) lakse (i uopste moguce).
Veliki pozdrav!
Katarina S.
Locked