Kao sto ste vec primetili iz mog predhodnog izlaganja marihuanu sam poceo da konzumiram jos pre dvadeset godina i ona je i dan danas ostala sastavni deo mog zivota. Sudeci po onome sto sam procitao o marihuani na ovom forumu ja sam odavno trebao da obolim od sizofrenije ili makar neuroze, ali ja sam zapravo vec osam godina zaposljen kao visi elektroinzenjer u oblasti informatike. Matematiku razbijam, fizika mi je u malom dzepu a hemiju mogu da predajem. Iz filozofije sociologije i psihologije sam uvek imao maximalnu mogucu ocenu, a sto se mog emotivnog zivota tice sasvim sa ispunjen i zivim sa verenicom, koja je upoznata sa mojom navikom konzumiranja trave i koja je shvatila koliko je drskih lazi izreceno oko te zapravo bezazlene biljke. Hteo bih da obrazlozim nekoliko stavki koje stalno slusam i koje mi zestoko idu na zivce:
1. Marihuana izaziva zavisnost - laz
2. Marihuana unistava vase mentalno i fizicko zdravlje - laz
3. Marihuana vas tera da probate teze droge - laz
4. Sto duze konzumirate marihuanu sve cete vise koristiti - laz
5. Marihuana je ilegalna jer je stetna - laz
1 Marihuana izaziva zavisnost:
Ovo je najveca glupost koju sam cuo o marihuani, mada neupucenom posmatracu moze delovati tako. Naime o cemu se radi? Svako ko je uzivalac marihuane uziva je zato sto zapravo uziva u njoj, a ne zato sto mora da je uzme. Da ne bih sada pricao o nekim nepoznatim likovima uzecu sebe za primer. U periodu izmedju 2003-2006 sam konzumirao marihuanu do neslucenih granica. Pusio sam po 10 dzointa dnevno 365 dana u godini, sobzirom da su svi u mom drustvu pusili i da mi je dolazila na noge prakticno besplatno. Buduci da sam 2006 zavrsio fakultet, stigla mi je pozivnica za vojsku. Kao svaki pravi muskarac, otisao sam na regularno sluzenje vojnog roka, iako sam zapravo po tvrdjama psihologa za 16 godina konzumacije "droge" trebao da postanem pacifista i kukavica

2. Marihuana unistava vase mentalno i fizicko zdravlje
Kada sam se prvi pu pojavio u kasarni poslali su me na detaljni sistematski pregled. Pregled se sastojao od:
1. Detaljne analize krvi
2. Analize urina
3. Analize ocnog lekara
4. Analize psihologa
5. Analize psihijatra
6. Analize neurologa
7. test inteligencije
Na svim testovima sam prosao sa maximalnom ocenom i bez ikakvih napomena i zamerki. Drugim recima rezultat mog sistematskog je bio: "Zdrav kao konj !"
3. Marihuana vas tera da probate teze droge
Ovo je zapravo delimicno tacno, ali za to nije kriva marihuana vec zapravo oni koji je brane tj vi dragi apstinenticari. Moram priznati da je i meni mallo falilo da se upletem u to kolo ali vasom greskom a cistom srecom i delom mudroscu nisam. Kada sam prvi put probao marihuanu shvatio sam da su me ceo zivot lagali. Pomislio sam "Jeb* te, pa ovo je toliko smesno da je zapravo nemoguce da ovako nesto bude ilegalno. Znaci sistem me je lagao o njoj i ko zna o cemu jos". Naravno zeleo sam da ponovim nezaboravno iskustvo konzumiranja trave, a buduci da sam travu jedino mogao da nabavim kod kriminalaca trebalo je nekako uvuci se u njihove redove. Od njih sam naravno cuo da nije samo marihuana bezazlena vec da je sve manje vise bezazleno. A zatim je dosao taj famozni trenutak. Jednog suncanog dana na maturskoj exkurziji moj najbolji drug, takodje dugogodisnji uzivalac trave dosao je na ideju po kojoj smo nas dvojca trebali da probamo extazy. I probao sam ga. Bilo mi je toliko lepo za vreme trajanja dejstva da zapravo nisam ni primetio koliko sam se deformisao od jedne tablete. Kada sam se sutra ujutru probudio, imao sam strahovitu glavobolju, nedostatak motivacije, temperaturu, drhtanje misica i nemogucnost da povezem prosto prosirenu recenicu u glavi. Tada sam shvatio da zapravo trebaju da postoje odredjene prohibicije i iskustvo sa extazijem vise nisam ponovio. Hvala Bogu, pa nije bio u pitanju heroin.
4. Sto duze konzumirate marihuanu sve cete vise koristiti
Ovo je totalno netacno iz vise uglova posmatrano. Ako kazemo da je potrebna veca doza zarad istog uzitka, izazvao bih svakog konzumenta bez obzira na staz da sam popusi dva dzointa holandske trave redno, pa nek onda kaze da se nije naduvao kao blesav.
Ako se posmatra iz ugla zavisnosti, ni to nije tacno. Posle dvadeset godina konzumacije ja nikada u zivotu nisam pusio manje nego sto sada pusim. Pusim jedan pakaet u tri nedelje i to ga popusim za vikend, buduci da zivim sa zenom koja to ne konzumira i nije mi zanimljivo da je sam koristim. Dakle koristim je jedino kada sednem da igram igricu, jer mi na neki nacin pojacava mastu i nekako dublje i kao dete mogu da se upustim u taj izmisljeni svet video igara. Ma sta vi pricali ja bih se pozvao na reci Egziperija i Malog princa. Parafraziram: Ono sto najvise nedostaje svakom odraslom coveku je masta i igra!
5.Marihuana je ilegalna jer je stetna
Postovani naivni posmatraci. Marihuana je ilegalna jer se politicarima tako isplati. O cemu je zapravo rec? Svaki put kada procitate u novinama "Uhapsena grupa prodavaoca marihuane", policija zapleni travu i navodno je spali, a sta se zapravo desava? Ta ista trave se redistribuira na ulice, ali ovoga puta preko njihovih ljudi i kanala. Na taj nacin drzava dobija profit od koga se pune dupeta Miskovica, Dinkica i finasira policija, iako svi mi zapravo porezom placamo njihove plate. Da ne bude da pricam bezveze, licno poznajem nekoliko njihovih dilera. Da ne govorim o tome da bu u slucaju legalizacije pala cena garderobe, buduci da se texas moze mnogo jeftinije praviti od konoplje nego sto kosta proizvodnja od pamuka. Pala bi cena papira, jer bi sirovina od koje se dobija celuloza za papir bila mnogo jeftinija. Sve farmaceutske fabrike koje proizvode testove za detekciju marihuane u urinu bi ostale bez posla, a drzava bi morala da prizna da je nebrojan broj ljudi otisao u zatvor bez ikakvog razloga. Gomila psihologa bi ostala bez posla, buduci da bi klinike za odvikavanje ostale bez pacijenata, jer zapravo vecina ljudi na odvikavanju nije temo svojevoljno vec po kazni. Pa ko je lud da se leci od zavisnosti koje nema. Marihuana zamenjuje hemoterapiju i za razliku od nje bezopasna je. Marihuana zamenjuje lekove za reumu. Marihuana zamenjuje lekove za ublazivanje bolova. Marihuana zamenjuje lekove za lecenje skleroze. Parihuana zamanjuje sve antidepresante. 60% uzivaoca marihuane ne konzumira duvan. Sto znaci i da bi duvanska industrija ostala bez dobrog dela profita. Za razliku od duvana marihuana se jednako kvalitetno moze konzumirati i bez pusenja. Caj od marihuane, kolaci od marihuane, palacinke, inhalacija ... Marihuanu mozete sami uzgajati bez ikakvih djubriva i specijalnih uslova...
Zaklucak:
Za sve ove godine konzumiranja, ja nisam uocio ni jedan nedostatak marihuane, a uocio sam gomilu prednosti.Ni za jedan dinar potrosen na nju mi nije zao a na nju sam potrosio manje para nego na : Duvan, pljeskavice, slatkise... Zapravo, ljudi mogu trabunjati sta god zele, ali ja ne vidim ni jedan jedini razlog zbog kog bih ja prestao da je pusim. Najopasnija stvar vezana za travu je sto zbog nje mozete otici u zatvor ni krivi ni duzni. Da ne bude da trabunjam bez veze. Evo vam glafikon zavisnosti i statnosti sa wikipedije pa sami prosudite, da li Vas ja lazem, ili gnojavi politicari zeljni da sa nimalo truda napune svoje dzepove. Ljudi probudite se, jedini kriminalci u celoj prici su zapravo oni koji kradu Vas novac nagovarajuci Vas da ulazete novac u njihove "humanitarne" borbe protiv neceg sto je i po zvanicnoj naucnoj dokumentaciji manje opasno od KAFE. Da, lepo ste procitali... manje opasno od kafe a 16 puta manje toksicna od alkohola. Evo i dokaza:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Drug_ ... ndence.png
Hvala na paznji, svim ljudima dobre volje, a svi vi placenici i robovi sistema nosite se u tri lepe pi*de materine.Treba da Vas bude sramota sto zaradjuete novac na naivnosti drugih i sto nevine ljude saljete na visegodisnje robije! Svako ko je zapravo istrazivao tu temu zna da je trava ilegalna tek od 1920 a da se konzumira jos od 4000 godine pre nove ere i da na svetu za 6000 godina nije zabelezen ni jedan jedini slucaj smrti zbog preteranog konzumiranja iste. Marihuana zapravo i nije neuro agens. Ona deluje na nervni sistem indirektno. THC- glavni sastojak marihuane je OGROMAN antioksidans i kao i svaki antioksidans smanjuje dotok kiseonika u delove tela a samim tim i u mozak sto ce reci da indirektno izaziva drugaije stanje svesti. Nekome bi ovo moglo da deluje opsano, ali zapravo isto to se desava prirodnim putem kada od umora pocnete da dremate

I rest my case