Vidim temu o metadonskoj, ali nikada mi niko nije umeo reci da li se moze ostati trudan ako si na H., ili ako je majka na Metadonu? Recimo, najvise me interesuju odgovori na ovo prvo-H.
ako majka uzima H, kako i je li moguce uspostaviti "normalnu" trudnocu i hoce li ijedan dr.da vodi tu trudnocu ili ne...? Kakva se deca radjaju? Osim navucena, ima li jos nekih posledica?
Heroinska deca
Moderator: sanela
Heroinska deca
Standing On The Edge,Flirting With Disaster
Re: Heroinska deca
To je malo blesavo planirati trudnocu navucena. Djete moze imati niz posljedica za koje ti niko ne moze garantirati da li ce ih imati ili ih nece imati. Dovoljno je sto se rodi navuceno!
Ako planiras trudnocu, onda se radije pozabavi s tim da se skines.
Ako planiras trudnocu, onda se radije pozabavi s tim da se skines.
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
ma ja licno i nemam nameru da radjam takvu decu, samo me je interesovalo, koje su istine a koje zablude? Za mene je strasno i da se bebice radjaju navucene, a kamoli sa nekom deformacijom!
nego, znala sam za slucaj neke navucene trudnice koju su kad su saznali roditelji odvukli daleko, u njen r.grad i pitaj Boga sta su sa njom radili, njena sestra, sa kojom sam nesto malo bila u kontaktu se hvalila kako je sve ok, i kako se beba rodila zdrava i prava i cak su mi i slike pokazivali...beba slatka i dobra.. E, sad ne znam da li je bila na odrzavanju ili ne........Nebitno. To necu ni saznati, samo me interesuje ima li neko ovakvih iskustava i ako moze iskreno da kaze sta je zapravo istina sa takvim bebama
nego, znala sam za slucaj neke navucene trudnice koju su kad su saznali roditelji odvukli daleko, u njen r.grad i pitaj Boga sta su sa njom radili, njena sestra, sa kojom sam nesto malo bila u kontaktu se hvalila kako je sve ok, i kako se beba rodila zdrava i prava i cak su mi i slike pokazivali...beba slatka i dobra.. E, sad ne znam da li je bila na odrzavanju ili ne........Nebitno. To necu ni saznati, samo me interesuje ima li neko ovakvih iskustava i ako moze iskreno da kaze sta je zapravo istina sa takvim bebama
je li Vojo, zanima me od kud ti sve to znas?
kopi-pejstaš, a?
Ili ti je to neki hobi?
kopi-pejstaš, a?
Ili ti je to neki hobi?

Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
Voyager wrote:Nije nikakav problem ako si trudna i u isto vreme zavisna na opioide, dakle nije problem ako redovno uzimas svoj opioid - opste je poznato i priznato da cisti opioidi kao sto su Metaodn i Heroin i Morfin ne unistavaju organizma i ne stete fetusu.
Problem je ukoliko se desi da ne uzmes svoj opioid i ako uletis u krizu, jer je opste poznato i naucno dokazano da je kriza izuzetno stetna za fetus i moze veoma lako izazvati spontani pobacaj - apstinencijalna kriza, pa cak i blaza psihicka, je veoma traumaticna za bebu, jer beba oseca kompletnu energetsku konfiguraciju majke.
Zato je savet lekara da je trudnice najbolje staviti na Metadon dok se beba ne rodi, da bi se osiguralo da svaki dan uzmu svoj opioid i d ane upadnu u kizu.
E, sad.
Naravno, beba se radja zavisna o tom opioidu koj majka uzima.
Ali to nije nikakav problem, zparavo to se resava izuzetno lako i veoma brzo, bebe su pokazale izuzetnu sposobnost da se potpuno skinu sa opioida u rekordnom roku.
Detoks zavisnih beba se vrsi pomocu farmaceutski ciste Opijumske Tinkture i beba je u savrsenom stanju za par dana do nedelju dana.
Opijumska Tinktura doduse kod nas nije registrovana, ali je bolnice uvoze radi upravo tih potreba.
No recimo u Hrvatskoj i Sloveniji, ako pogledate listu lekova, videcete Opium Tinktura, flasice od po 100ml, ne znam koja jacina, zaboravio sam.
Eto to je to.
Dakle sto se tice semena kod muskaraca, ili toka trudnoce kod zena, opioidi nemaju neki znacajniji uticaj na sve to - ali dakle cisti opioidi, opioidi koji nemaju toksicne metabolite.
Dakle pod 'cisti' ne mislim na Tramadol, Valoron, Dolantin i ekipu, vec na Metaodn, Heroin, Morfin, Hidromorfon, Fentanil, itd.
Ta-da..
.::VOYAGER::.
A sta je sa deformitetima, sto fizickim sto pishickim?
Voyager wrote:Toga nema, ko te je to slagao ?
Deformiteti od cistih opioida, lol...e to je tek provala.
Sorry, ali zaista, to je glupost velika.
Nemoj u to da verujes.
Ta-da..
.::VOYAGER::.
sta hoces da kazes, da se kod zavisniCA radjaju normalna deca?!