Jutros sam isla u centar u namjeri da uzmem svoje tablete za znojenje.
Hvala Bogu,moje doktorice nije bilo,bili su otvoreni samo za maloljetne i mene je primila moja socijlna radnica da mi kaze koje sam to tablete za znojenje uzimala.
I ja njoj lijepo kazem,ko i svojoj doktorici,koju je u biti malo briga za moje pravo stanje nego samo da napise neki bijesni recept.Ja kazem zeni da cim ustanem ja se znojim i preznojim od gore do dolje i jezim ko u krizi.I to traje jako,jako jedno dva sata,znaci od 6 do 8,tada se nekako uspijem spremiti,otusirati i obuci i spremiti Kiku za vrtic no odmah,nakon kupanja ja se opet znojim,to su mase znoja,doslovno kapi sa mene. U autobusu ja se brisem maramicom u vrticu isto.Kad razmilsim i ljeto sje bilo tako,i od pocetka mog metadona a uzimam ga od negdje maja,do tada sam bila na subutexu i tada nije bilo toga. Osim toga od kad sam na metu sam se udebljala vise od 15kg.
Vjerujete,ne jedem slatko,jedem jednom na dan,popodne,salatu i nesto.ne pijem nista osim vode. Ni kavu ni nista. Ujutro idem autobusom u vrtic a kasnije idem pjeske kuci.DFovoljno se krecem.
Sad imam tezinu koju sam imala na kraju trudnoce.
Uvijek sam imala 58 do 50kg.sad sam na skoro 79kg. To me jako frustrira jer je moja debljina neprirodna,iako je dobro pokrivam no mene to ubija.
I,moja soc.radnica meni otvori oci i kaze da meni metadon nikako ne odgovara,jer i ljetos,po 34 stupnjeva sam se jezila i znojila a moja doktorica mi je dala tablete za sizofrenicare i panic attake i tako sve nesto.
Ona mi kase da se prebacim na substi i probam nekako regulirati tezinu i sve te nuss pojave.
Prije moje trudnoce sam bila na metu i isto se udebljala i presla na dop pa na sub,tada sam zatrudnila i stalno u trudnoci mrsavila iako sam imala dijete u sebi,no to je bilo potreba tijela.
Sta sad? Ako hocu na subutex,ne mogu jer necu krizirati 20 dana,imam poso i dijete i obveze.Jedino da se prebacim na dop ali to mora biti jako turbo dobra roba i opet jako puno para.To je sve moguce ali nije ono sto zelim.Mene moje dijete ne pusti sekundu samu i necu da gleda mamu kako smrce i razvlaci dop po stolu. Znaci ostaje substitol.
A to mi nikad nije bio cilj.
Moram biti stabilna (to jesam,jako dugo) I DOBRO SUBSTITIRANA PRIJE NEGO POCNEM TERAPIJU ZA HEP C.
sorry za velika slova,greska,imam nove nokte.
Voyager sse puno kuzi u to
zanima me zasto mi je tako lose.zasto se jezim i znojim...uzimam 50mg metadona.mislila sam da je to dovoljno,izgleda da nije. Ta kriza dodje u naletima,dok spavam ok,probudim se i preznojim se,ustanem sva mokra i najezena,idem van mokra i tako do popodne,onda mala pauza pa opet..........
stvarno ne znam sta bi napravila.
ps.dop nisma takla,ni ista drugo jako dugo
Substitol
Moderator: sanela
Re: Substitol
Ma ja ti bas i nisam tip da zloupotrebljavam bilo koju tabletu
Jasno je i meni da mi metadon bas i ne odgovara i zbog debljanja sto je za nas zene koma i sve ostalo. Ali sta,da idem opet na sub,sto mi se ne cini kao los izbor moram opet ici na masne kolicine dopa i cekati dobru krizu pa na njega.ne privlaci me nista od toga,ni dop ni brijanje jedno 2,3 tjedna ni cekanje krize i moliti boga da je potrefim i cekati par dana da se sve dovede u red.
Danas sam konacno dobila neke tablete za znojenje. Zovu se Ballanorm. I DJELUJU.
Na onom papiru pise da su one protiv povracanja na putu i hemoroide i tako nesto blesavo.ali djeluju.konacno se ne znojim
sad mogu bez beda sama da smanjujem metadon jer mi nije lose. Inace,to znojenje i jeza jako,jako podsjeca na krizu.Pogotovo ako si zena,kao ja,pa par dana prije menzisa se ionako znojis i jeziz i tek onda si kao ok.tako da je to uza
Sad moram izgurati stabilna i bez sokova za tijelo jer radim terapiju za hep c.nakon toga cu vidjeti na sta cu i kako cu.vjerovatno cu se jako spustiti sa metadonom i ici na sub.
Znam ti bi sve dao z morf ali meni to ne igra bas previse
Hvala V.
Jasno je i meni da mi metadon bas i ne odgovara i zbog debljanja sto je za nas zene koma i sve ostalo. Ali sta,da idem opet na sub,sto mi se ne cini kao los izbor moram opet ici na masne kolicine dopa i cekati dobru krizu pa na njega.ne privlaci me nista od toga,ni dop ni brijanje jedno 2,3 tjedna ni cekanje krize i moliti boga da je potrefim i cekati par dana da se sve dovede u red.
Danas sam konacno dobila neke tablete za znojenje. Zovu se Ballanorm. I DJELUJU.
Na onom papiru pise da su one protiv povracanja na putu i hemoroide i tako nesto blesavo.ali djeluju.konacno se ne znojim
sad mogu bez beda sama da smanjujem metadon jer mi nije lose. Inace,to znojenje i jeza jako,jako podsjeca na krizu.Pogotovo ako si zena,kao ja,pa par dana prije menzisa se ionako znojis i jeziz i tek onda si kao ok.tako da je to uza
Sad moram izgurati stabilna i bez sokova za tijelo jer radim terapiju za hep c.nakon toga cu vidjeti na sta cu i kako cu.vjerovatno cu se jako spustiti sa metadonom i ici na sub.
Znam ti bi sve dao z morf ali meni to ne igra bas previse
Hvala V.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Socijaalna radnica mi je rekla da uzmem substi i da se znojim i debljam jer mi met ne odgovara.
Danas mi doktorica dala tablete za znojenje i kaze da se ljudi i na substiju znoje i isto debljaju ali na subutexu skoro da i ne.
bila sam ranije na subutexu,bas prije trudnoce sam bila na metu i opet se udebljala i nekkao prije trudnoce se prebacim na subutex i kroz cijelu trdnocu ja sam mrsavila i na kraju prosla trudnocu sa tri kile plus.
substi sam uzimala na cesti u nekim bijesnim fazama ali kod njega mi smeta jer mi se on cini konacan i da cu ga tesko moci smanjivati i manje uzimati.zato mi bas ne smeka.
No,za sad nek bude kako je.kad se stabilizira ovo znojenje cu smanjiti metadon pa onda sta bude i sta mi oni savjetuju.
Vidi,ja bi jos djece imala/ djeca rodjena na substiju budu po 6 tjedana u bolnici a na subu po 10 dana, i to mi je isto stalno na pameti.ipak do mog djeteta ce proci jos goidna sigurno,tek kad prodje ovaj hep i borba protiv njega
Danas mi doktorica dala tablete za znojenje i kaze da se ljudi i na substiju znoje i isto debljaju ali na subutexu skoro da i ne.
bila sam ranije na subutexu,bas prije trudnoce sam bila na metu i opet se udebljala i nekkao prije trudnoce se prebacim na subutex i kroz cijelu trdnocu ja sam mrsavila i na kraju prosla trudnocu sa tri kile plus.
substi sam uzimala na cesti u nekim bijesnim fazama ali kod njega mi smeta jer mi se on cini konacan i da cu ga tesko moci smanjivati i manje uzimati.zato mi bas ne smeka.
No,za sad nek bude kako je.kad se stabilizira ovo znojenje cu smanjiti metadon pa onda sta bude i sta mi oni savjetuju.
Vidi,ja bi jos djece imala/ djeca rodjena na substiju budu po 6 tjedana u bolnici a na subu po 10 dana, i to mi je isto stalno na pameti.ipak do mog djeteta ce proci jos goidna sigurno,tek kad prodje ovaj hep i borba protiv njega
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Aha
vidis nisam to znala
ja sam ti narkoman kji nije imao puno posla sa onim narkomanima na igli i nizim slojevima,ako to mogu reci bez da ikoga uvrijedim. No,zato nisam bila u situaciji da sam na igli jer sam imala dovoljno dopa.
A substi uvijek nekako podsvjesno pistovjecujem sa ubijem likovima na Karlsplatzu koji ga rokaju i kupuju.Tako da je moje znanje i misljenje subjektivno.I soc.radnica mi je rekla da skidanje i smanivanje substija nije nista teze ni lakse nego meta i da ima pilseva od 120mg i nakon svega toga postoje druge tablete koje bi mi dali. Ovdje ga svi obozavaju za rokanje,ako te netko vidi da ga popijes onda se krizjau i govore ne mogu vjerovati da ga pijes,misle da si pocetnika ne da imas 15godina dopa iza sebe.
Ne znam,nije neki bed prebaciti se sa meta na substi? koliko bi mi trebalo ako sam na 50mg meta? je dosta jedna od 200mg tableta ili mi treba vise substija?
hvala V
vidis nisam to znala
ja sam ti narkoman kji nije imao puno posla sa onim narkomanima na igli i nizim slojevima,ako to mogu reci bez da ikoga uvrijedim. No,zato nisam bila u situaciji da sam na igli jer sam imala dovoljno dopa.
A substi uvijek nekako podsvjesno pistovjecujem sa ubijem likovima na Karlsplatzu koji ga rokaju i kupuju.Tako da je moje znanje i misljenje subjektivno.I soc.radnica mi je rekla da skidanje i smanivanje substija nije nista teze ni lakse nego meta i da ima pilseva od 120mg i nakon svega toga postoje druge tablete koje bi mi dali. Ovdje ga svi obozavaju za rokanje,ako te netko vidi da ga popijes onda se krizjau i govore ne mogu vjerovati da ga pijes,misle da si pocetnika ne da imas 15godina dopa iza sebe.
Ne znam,nije neki bed prebaciti se sa meta na substi? koliko bi mi trebalo ako sam na 50mg meta? je dosta jedna od 200mg tableta ili mi treba vise substija?
hvala V