Doktor mi je prepisao da pijem neki lek koji sam dobio bez uputstva ,a kao služi u detox programu,samo mi nije rekao tačno šta taj hemineurin (sive kapsule koje sadrže neku kao kiselinu tekuću supstancu obavijenu gustom probavnvom plastikom-gumom,a nije mi rekao TAČNO ŠTA TAJ LEK RADI I ČEMU ON SLUŽI ALI KONKRETNO I PRECIZNO,PITAM JER SAM IMAO VRLO BURNE REAKCIJE NA TAJ LEK,A INSISTIRA DA GA PIJEM 3 PUTA DNEVNO !!! Zna LI NEKO ODJE čemu služi taj lek,ako je uopšte neko ovde čuo sa taj HEMINEURIN!?
unprijed hvala...
Hemineurin - ŠTA ON RADI TAČNO?? - zna li neko?
Moderator: sanela
-
Re: Hemineurin - ŠTA ON RADI TAČNO?? - zna li neko?
Definitions of Heminevrin on the Web:
* Clomethiazole (also called Chlormethiazole) is a sedative and hypnotic that is widely used in treating and preventing symptoms of acute alcohol withdrawal. It is a drug which is structurally related to thiamine (vitamin B1) but acts like a sedative, hypnotic, muscle relaxant and anticonvulsant. ...
en.wikipedia.org/wiki/Heminevrin
dakle ---- sedativ i hipnotik ---opusta misice takodjer
* Clomethiazole (also called Chlormethiazole) is a sedative and hypnotic that is widely used in treating and preventing symptoms of acute alcohol withdrawal. It is a drug which is structurally related to thiamine (vitamin B1) but acts like a sedative, hypnotic, muscle relaxant and anticonvulsant. ...
en.wikipedia.org/wiki/Heminevrin
dakle ---- sedativ i hipnotik ---opusta misice takodjer
hEIL hEIMAt
Verovatbo sadrzi i magnezijum... prilično preporučljiv protiv grčeva mičićnih, ja to inspirisana sećanjima na povremena žaljenja ljudi (strejtaša, takođe) na tegobe, mene na pr., ali koliko kapiram, to nema apsolurne veze s posledicom unosa toksina, već uopšte... najčešće sam dobijala subdijagnozu – grčeve? aaa, sigurno ti je potreban Mg, to je znak... organizam šalje.
Ne znam da li 'oobičan' oligovit može da zadovolji dnevne potrebe... sumnjam...
...
Ne znam da li 'oobičan' oligovit može da zadovolji dnevne potrebe... sumnjam...
...
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:49 am, edited 1 time in total.
Ja sam se kod Bukelica skidao 6 puta, to je bilo skoro pre 10 godina, i svakog puta kada bi zavrsio terapiju metadonom prepisivao mi je Heminevrin, Ksalol, Lendormin i Flugalin! To mu je klasika, uvek iste lekove osim ako sam ne trazis nesto drugo pa se dogovorite. Inace Heminevrin sluzi za sto brze izbacivanje metadona iz organizma, ujedno ima i sedativno dejstvo jer sto ga vise koristis brze upadas u apstin. krizu i onda bi to sedativno dejstvo trebalo da pomogne, ali meni nije!
Maximalna doza je 6kom. na 24h, ali od njega se osecas tako bezvoljno i osamuceno, uzas! Mislim da kriza od meta moze i bez njega da se gura, ali uz pomoc nekih drugih lekova.
Maximalna doza je 6kom. na 24h, ali od njega se osecas tako bezvoljno i osamuceno, uzas! Mislim da kriza od meta moze i bez njega da se gura, ali uz pomoc nekih drugih lekova.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:48 am, edited 1 time in total.
-
Radi se o tome da sam ja skoro 12 meseci bio na metadonskom odrzavanju u MC. Savski .Venac.,i da sam prestao da idem kod njih....objasnio sam u nekim od mojih postova zasto,ali ne bitno sad,i vec mesec i po dana ja NE uzimam met,ali zato da bih izbegao apps.syndrom-metadonski,uzimam dop,ne da bi se drogirao ,vec da bih kupirao stetu napravljenu mi metadonom,jer meni sad dop ISKLJUCIVO SLABI ,nekad majne nekad vise apst.kr.,doktor kome sam to sve ispricao jeste to Je Bukelic,je na to odreagovao,"ma samo ti lepo sad meni 7 dana pij hemineurin i posle toga ODMA mozemo da predjemo na blokatore)!!!???,...zgranuo sam se tim resenjem....elem,,,,,postavljam pitanje voyagery a i svima,ZASTO ja sad ne mogu uopste da osetim rad dop-a ,vec mi sluzi ISKLJUCIVO KAO SREDSTO DA NEMAM METADONSKU KRIZU!!!???,,,desi se da po nekoliko dana ne uzmem dop,i pocnem da se preznojavam i stomacni bolovi itd,ali NE Heroinska kriza,NE TO ,vrlo dobro znam sta je TA kriza,ovo kod mene je I DALJE Metadonsta
......ali cim uzmem dop to se umanji u 99%...zasto je sve sto sam naveo tako???

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:46 am, edited 1 time in total.
Dorcolac ne mozes ti da znas sta je u tvom organizmu tacno od meta a sta od heroina. Uzimanjem heroina po prestanku metadona pravi se veliko sranje. Potrebno je da prodje nekoliko meseci da ti uzimas heroin samo da bi bio navucen na njega. Sa Metadonom se ne prestaje tako odmah jer si sada sve zajebao i sada si nigde tj u gorem stanju nego kada si bio na Metadonu. Jer si jos uvek jednim delom zavistan i od Meta a sada si ponovo krenuo i na heroin.
Metadonsku krizu sam i podnosio nekako prosle zime za nestasicu sve dok nije postalo bas zajebano 5-6 dan. Onda sam uzimao nekoliko dana heroin ali sam se jedno vece napravio pametan uzeo recepte za drugu ili trecu kutiju morfina. Sljustio gram dva heroina i nestalo je oko 10 uvece, mislio sam lagano do ujutru sredjen kao kada sam uzimao samo heroin i onda kada se otvore apoteke idem po lekove.
Kako sam se zajebao. Pocelo je oko 1 do 2 sam bio skroz u krizi do 3 nisam znao za sebe poceo sam da se kocim gubim i bauljam po kuci. To je najgore stanje kada pricate a niko vas ne razume samo mumlate nesto a ne vidite na oci sve vam se muti, ne mozete da ocenite jer neko stoji ispred vas ili je 5 m daleko.
Svaka bolnica na zapadu bi me tretirala kao najtezeg pacijenta kome se desila saobracajka ili ko zna sta ne bi mi dali da se pomeram dobio bi vec dozu neceg jakog ili jednu pa drugu pa trecu pa petu u zavisnosti od toga kako bi reagovao i dok me ne bi stabilizovali. Znaci tu bi se gledali svi parametri ponasanje koze na dodir, ponasanje zenica pred svetlom sve sve sve dok mi se nos ne bi isusio skroz od opijata i dok ne bi trazio sam da prilegnem sa malim zenicama ne bi prestajali da daju lekove.
Skidanje sa Meta ja vam kazem ljudi je igranje sa zivotom. Organizam ce da dozivi takav stres i upasti u takvo stanje da je to nenormalno a coveka dovesti u tako nesto gore je nego uzeti spric pun heroina i ubrizgati mu u venu. Tada morate da shvatite da vas organizam radi protiv vas i prestanak uzimanja takvog leka poremtice sve organe i nervni istem i sve sto se moze poremetiti u organizmu on ce da poremeti da bi vas mozak vas naterao da uneste lek. E sada moze doci i do preskakanja srca, privremenog otkazivanja nekih organa ili trajnog otkazivanja uglavnom to se ne radi tako. Potrebno je jako lagano smanjivati pa i tada ne moze da prodje bezbolno, znaci bezbolno skroz ne moze da prodje. Jedino kada bi ti nekim ekstra preciznim dozerom merili pa smanjivali 1 kap u 10 dana. Ali to ne moze danas kada izmeris 100 kapi to je sutra na drugoj flasici kao 102 ili 103 jednostavno to nisu tako precizna merila.
Tada je i direktorka hitne pomoci prosle godine rekla da im se javlja veliki broj pacijenata sa kojima ne znaju sta da rade jer nemaju zamenu. Verujem duboko da kada bi imali samo cist heroin u tim trenucima da bi ga izdavali dok ne dodje Metadon. Jer ko god je bio malo upuceniji mogao je da zatrazi koji hoce opijat dostupan na trizstu i kada bi i razmisljali dal da vam daju sampo bi bilo dovoljno reci jer zdravije to ili kriza i nastavili bi da pisu recept. A ljudi koji su bili i 10godina na heroinu a da nisu pili met ne mogu da shvate sta je nama kada nijedan lek ne moze da nam smiri krizu a oni odpavaju 4-5 sati ako popiju 200-250 mg trodona. A nama isto 200 ili 2000 mg da popijemo.
Kako sam se zajebao. Pocelo je oko 1 do 2 sam bio skroz u krizi do 3 nisam znao za sebe poceo sam da se kocim gubim i bauljam po kuci. To je najgore stanje kada pricate a niko vas ne razume samo mumlate nesto a ne vidite na oci sve vam se muti, ne mozete da ocenite jer neko stoji ispred vas ili je 5 m daleko.
Svaka bolnica na zapadu bi me tretirala kao najtezeg pacijenta kome se desila saobracajka ili ko zna sta ne bi mi dali da se pomeram dobio bi vec dozu neceg jakog ili jednu pa drugu pa trecu pa petu u zavisnosti od toga kako bi reagovao i dok me ne bi stabilizovali. Znaci tu bi se gledali svi parametri ponasanje koze na dodir, ponasanje zenica pred svetlom sve sve sve dok mi se nos ne bi isusio skroz od opijata i dok ne bi trazio sam da prilegnem sa malim zenicama ne bi prestajali da daju lekove.
Skidanje sa Meta ja vam kazem ljudi je igranje sa zivotom. Organizam ce da dozivi takav stres i upasti u takvo stanje da je to nenormalno a coveka dovesti u tako nesto gore je nego uzeti spric pun heroina i ubrizgati mu u venu. Tada morate da shvatite da vas organizam radi protiv vas i prestanak uzimanja takvog leka poremtice sve organe i nervni istem i sve sto se moze poremetiti u organizmu on ce da poremeti da bi vas mozak vas naterao da uneste lek. E sada moze doci i do preskakanja srca, privremenog otkazivanja nekih organa ili trajnog otkazivanja uglavnom to se ne radi tako. Potrebno je jako lagano smanjivati pa i tada ne moze da prodje bezbolno, znaci bezbolno skroz ne moze da prodje. Jedino kada bi ti nekim ekstra preciznim dozerom merili pa smanjivali 1 kap u 10 dana. Ali to ne moze danas kada izmeris 100 kapi to je sutra na drugoj flasici kao 102 ili 103 jednostavno to nisu tako precizna merila.
Tada je i direktorka hitne pomoci prosle godine rekla da im se javlja veliki broj pacijenata sa kojima ne znaju sta da rade jer nemaju zamenu. Verujem duboko da kada bi imali samo cist heroin u tim trenucima da bi ga izdavali dok ne dodje Metadon. Jer ko god je bio malo upuceniji mogao je da zatrazi koji hoce opijat dostupan na trizstu i kada bi i razmisljali dal da vam daju sampo bi bilo dovoljno reci jer zdravije to ili kriza i nastavili bi da pisu recept. A ljudi koji su bili i 10godina na heroinu a da nisu pili met ne mogu da shvate sta je nama kada nijedan lek ne moze da nam smiri krizu a oni odpavaju 4-5 sati ako popiju 200-250 mg trodona. A nama isto 200 ili 2000 mg da popijemo.