Osnovni cilj mog "dolaska" na ovaj forum danas nije nastavak
mog posta, vec jedna radosta vijest. U
Brckom je od 22 Juna
dekriminalizovano posjedovanje "umjerene"
* 
kolicine narkotika za svoje potrebe. Ovo znam jer je odbacena optuznica jednoj meni veoma bliskoj osobi, nakon ulozenog prigovora i pozivanja na

izmjenu u zakonu.
(u pitanju je bilo posjedovanje vise od 0,3gr. heroina)
Tuzno je to sto poznajem ljude koji su prije godinu -dvije i za manje dobijali 3-6 mjeseci!
Od 22. Juna (u Brckom) policija moze da ti oduzme robu, moze da te ispita, ali nemoze vise da te krivicno goni!!!

Ja sam kucao prigovor u pitanju je član 233. stav 1. tačka c, u vezi sa članom 227. tačka d ZKP-a - do djelo (posjedovanje) je dekriminalizovano, pa koga ne mrzi nek ganja izmjenu zakona na internetu - imate detalje!
Tesko za povjerovati ali istinito - PA MI SMO VEC U EVROPI (vjerovatno najvise sto cemo ikada biti)!

**Sta je umjerena kolicina za "svoje" potrebe, to izgleda nije definisano i to je rupa koju tuzioc i policija mogu da iskoristi protiv pocinioca. Predpostavljam da bi se do 1gr. heroina u jednom paketu moglo okarakterisati kao "licna" droga, sve vise od toga ili zapakovano i vise pisama je vjerovatno "proizvodnja i stavljanje u promet" - ovo je moje misljenje i vjerovatno nije tacno

(Ako se insp. Laz1c posvadjao sa zenom, nejb'o si kako god okrenes

)
Ova vijest me strasno obradovala, iako se skidam (vec duze vrijeme) i nemam namjeru da se setkam uokolo sa dopom, jos uvijek nisam odustao od trave i hasisa...
HOBI - vec sam stavio lovu na VISA Classic
P.S. ako u odgovoru spominjete lica iz javnih sluzbi Brckog, zamjenite u imenu i prezimenu jedno slovo sa brojem, kako navedena imena nebi bilo moguce googlati - pronaci post na google-u.