HIDROMORFON

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
check021

HIDROMORFON

Post by check021 »

Dobro jutro!Sada sam malo surfovao po netu,u ocaju da nadjem najbolje resenje za sebe,nasao sam da hidromorfon (Iliti Jurnista) leci od 2 do 5 puta bolje od metadona.Prednosti su mnoge,uglavnom se odnose na toleranciju,i to da nije cista hemija ,kao i na zavisnost od njega.A da ne spominjem da se zelja za recidivom u opste ne pojavljuje jer je "rad" najslicniji heroinu.Jos jedan plus je to da nema one zelje za spavanjem i spavanjem i spavanjem kao od met-a kao i da nema depresije pluca... Sta vi znate o ovome,i da li se hidromorfon moze dobiti u Srbiji i kako?
Beobandit

Re: HIDROMORFON

Post by Beobandit »

Znas kad ce da ti je daju, o ceni da ti ne pricam, mada imas zdravstvenu pa je onda oko 500 dinara ja mislim. Ovako je 5000. Na to odmah zaboravi jer pre ces dobiti bocu Metadona dnevno nego to. U mom d.z. prvi sam kome je prepisan i to samo zbog ovog sranja oko Metadona. Drugi se verovatno nisu nisu nisetili da traze.
Drugo da ti kazem ona kada se pije ovako nije nista posebno, sem kada covek uradi po Voyagerovom receptu, a to je tako gadan ukus da vam ja to recima ne mogu opisati pogotou za ljude koji su verovatno u krizi kada to uzimaju. Znachi onaj alkohol u komese ona rastvara postane gust kao pljuvacka i nema ni ukus nimiris alkohola vise. A Jurnista nikada ne postane kompaktna skroz, progusti se to ali se ne spoji onako. Jedino bas u fine komade ili skorp prah kada bi je samleo verovatno bi dobio neki gel kao. Ali zato mi je padala glava za kompijuterom od 16 mg, na kraju nisam vise mogao ni da kucam ni nista.
Mislim ajde Metadon daje se u celom svetu ali mislim da kada bi trazio Jurnistu za krizu heroinsku da bi te gledali kao da alkoholicar u bolnici trazi rakiju ujutru umesto lekova. Ja ne znam ni koji su k pravili tu Jurnistu tako, to je bre preskupo napraviti. Mogli su onda 5 puta jeftiniji obican morfin da naprave sa produzenim dejstvom ili ako hoce da naprave malu tableticu hidromorfona kao i svi, ne ovo je sa nekim slojevima sa nekim rupicama, pa gura napolje lek kroz tu rupicu bezi bre.
Beobandit

Post by Beobandit »

A reci mi u kom si ti ocaju od cega. Sta uzimas svaki dan heroin, caj od maka,...
To su ja mislim kao Metadonske krize ili sta rovac te radi.
Kazes imas 20 god, ja sam bre tada krize na fudbalu preguravao sta ti je ne moze to da bude takva kriza, to su jos one krize kada si non stop gladan kada nisi pod opijatom. Posle kada pocnes da jedes samo kada si drogiran e to je onda vec ozbiljna zavisnost.
Necu ja da ti pricam nista mislim nija ne mogu bez opijata (Metadon), ali razmisli mlad si da li zelis da se sjebavas jos 6-7 godina i to surovo sjebavas, a moraces i da trpis krize, da se lecis i vuces po lekarima da bi tamo sa 27-28-30 dobio Metadon. Koliko je to neprespavanih noci,jutarnjih ludila, cekanja dilera, a li je vredno ili sacekati probati nekako uvezti malo subotexa, suboxona sta vec imaju. Tebi ako tvoji kupe negde pekoSubutex pa timozes na 2-4 mg dnevno verovatno, ne znam. Pa to tebe nema teorije da ne pokrije, ja znam ljudi oko mene koji ga ne uzimaju sa koke se spustaju subutexom i to posmrcu 2 mg, ali nisu heroinski zavisnici, ma nisu ga ni probali.
A usput od bolesti sta zakacis, jer kriza ne pita dal je gan cist ili nije ili ti je neko dao pola doze, a to je nesto najgore sto mozes da uradis sebi.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:00 am, edited 1 time in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

Ne znam kako je i sta sa mg ali ono sto sam ja juce uradio me je uradilo. Jos ja nisam sigurno to uradio propisno jer nisam mogao da drzim ispod jezika bilo je gadno pa sam progurtao odmah sa sokom sve onakoiz kasike. Trebalo je 10-12 min. 16 mg je bilo jace nego 5x16 mg popijenih u roku od 6 sati. Ne znam kako je navenu i da li ima flash, ali ovo je bilo bas zakucavanje, krevet i bum, zaspao posle 20 dana.
Jutros se probudio i kriza nije pocela pa sam otisao po recepte.
Voyager

Post by Voyager »

x
Post Reply