Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
Eh,ovako..nakon relativno dugog vremena ...(meni je izgledao kao 10g,a zapravo je proslo svega par mj.)momak je odlucio svojima priznati i krenuti kod psihijatra..ide svake sedmice par puta sa roditeljima,koji su se prvo sokirali kada su sve culi..zanima me,i pitao me u jednom trenutku da li sam spremna i ja da priznam sve i da krenem sa njim..ako nisam spremna priznati ono sto moji dugo sumnjaju,da li bi mogao ostati dogovor izmedju mene i psihijatra da to ostane izmedju nas,da se moji ne obavjestavaju?! (Za one koji me nisu citali,heroin je u pitanju) ... krize su mi postale mnogo teze i jace, drzi me 1gr pola h i nakon toga je sve isto..katastrofalno..zato zelim sto prije izaci iz ove price..ako neko zna odgovor na moje pitanje neka mi odgovori,unaprijed HVALA!
Vasa unique_.
ne kuzim pitanje..koja pomoc psihijatra? ne moze ti on pomoc da ostavis heroin svojim rijecima, ili kak se kaze carobnim stapicem..sto se tice tajnosti, ak si punoljetna vasi razgovori ostaju izmedju vas..bar bi trebali..po zakonu..a sad ak si iz male sredine pa poznaje roditelje..najbolje bi bilo da im sama kazes, sumnjam da ces sama moci jer ti ipak
unique_ wrote:... krize su mi postale mnogo teze i jace, drzi me 1gr pola h i nakon toga je sve isto..katastrofalno..