Zanima me vase misljenje vezano za jednu moju teoriju koju sam izlogicirala u svojim cestim momentima lezanja nemocnog tijela na krevetu
dok mozak radi sto na sat.
Naime, konzumiram marihuanu duuuuugo godina i zadnjih par osjetim njene posljedice vise nego ikada. No pored konzumiranja marihuane, u tih zadnjih nekoliko godina su se desavale i negativne stvari kako u mom mikrokosmosu, tako i u svijetu. (posljedice rata, recesija, kojekakvi virusi i gripe...) Ustvari, to se desava u ljudskoj rasi od kako je svijeta i vijeka, ali eto, to je taj neki period kada sam prestala gledati svijet djecijim, ruzicastim ocima i uvidjela koliko je ustvari siv, mracan, izopacen, nelogican, bolan... Posto mi se ne dopada zivjeti po pravilima koja nam nalaze sistem, i ne zelim biti zlobni vuk u ovom svijetu (a kada si janje odmah te pojedu), vjerovatno sam zato pobjegla od svega, sa svojom najboljom prijateljicom marihuanom.
Ja mislim da mi uopste ne bi smetalo, cak ni u vecim kolicinama, konzumiranje iste kada bi svijet bio bolje mjesto za zivot. Mislim da je iskvarena okolina ustvari glavni negativni faktor.
Tj. pitam se, pitam vas, kada bi pusila travu u zemlji npr. radosti, veselja i topline, da li bi me u takvoj sredini, konzumiranje iste dovelo do depresivnog i obamrlog stanja?