marihuana ili izopaceni svijet

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

lacontra

marihuana ili izopaceni svijet

Post by lacontra »

Lijep pozdrav od novog kolacica :)
Zanima me vase misljenje vezano za jednu moju teoriju koju sam izlogicirala u svojim cestim momentima lezanja nemocnog tijela na krevetu
dok mozak radi sto na sat.
Naime, konzumiram marihuanu duuuuugo godina i zadnjih par osjetim njene posljedice vise nego ikada. No pored konzumiranja marihuane, u tih zadnjih nekoliko godina su se desavale i negativne stvari kako u mom mikrokosmosu, tako i u svijetu. (posljedice rata, recesija, kojekakvi virusi i gripe...) Ustvari, to se desava u ljudskoj rasi od kako je svijeta i vijeka, ali eto, to je taj neki period kada sam prestala gledati svijet djecijim, ruzicastim ocima i uvidjela koliko je ustvari siv, mracan, izopacen, nelogican, bolan... Posto mi se ne dopada zivjeti po pravilima koja nam nalaze sistem, i ne zelim biti zlobni vuk u ovom svijetu (a kada si janje odmah te pojedu), vjerovatno sam zato pobjegla od svega, sa svojom najboljom prijateljicom marihuanom.
Ja mislim da mi uopste ne bi smetalo, cak ni u vecim kolicinama, konzumiranje iste kada bi svijet bio bolje mjesto za zivot. Mislim da je iskvarena okolina ustvari glavni negativni faktor.
Tj. pitam se, pitam vas, kada bi pusila travu u zemlji npr. radosti, veselja i topline, da li bi me u takvoj sredini, konzumiranje iste dovelo do depresivnog i obamrlog stanja?
Last edited by lacontra on Sat Jan 16, 2010 12:00 am, edited 2 times in total.
Jump or die!
preispitivac

Re: Glavni krivac: marihuana ili izopaceni svijet

Post by preispitivac »

Bi.
Samo se seti paranoja i umisljenih problema, laznih pogleda i nepostojecih opasnosti. To pitanje ti lici na pitanje da li je komunizam moguc. Ne moze, i da su svi jednaki, i da je sve sreca, radost,ima para i gandze za sve, uvek ce komsijina riba da ima vece sise, neko ce da bude sujetan, nekome je ambicija veca, neko je flegma pa ga zabole, ovog drugog nervira ovaj flegma i, kapiras... ljudi smo, reagovali bi kao ljudi i da pijemo ambroziju svaki dan. Ti gledas samo negativne strane sveta na gandzi zato sto si senzualna, verovatno imas istancan osecaj za pravdu(svi misle to,mislim) i razaloste te nevolje cesto(desavalo mi se da uz jutarnji dzoint placem uz novine). Jednostavno, treba odbaciti zavesu obamrlosti koji trava nabacuje na percepciju i slobodnog stava i osecaja gledati svet. I biti selektivan, naravno. Ima dobrog za sve...
Jurim rep
lacontra

Post by lacontra »

preispitivac wrote:Bi.
...(desavalo mi se da uz jutarnji dzoint placem uz novine)...
Kakav glup osjecaj kada suosjecas bol i iskreno places zbog tamo neke starice iz nekog sela koja zivi u brvnari od blata, i poginulo joj pola porodice...

Ovo nije mjesto gdje cu raspravljati sa ljudima da li je moguc bolji svijet ili ih natjerati da ga zajedno promijenimo...
Znam sta je nasa realnost, kako funkcionisu stvari vani... Kada treba biti mangup, kada dobricina, kada svetica a kada kurva...
A znam sta su i utopije...:)

Kao sto si i sam rekao, "sve sto sam do sad nalazio po netu o travi nije bilo konkretno ni sa strane konzumenata ni protivnika dok nisam video ovaj forum"; da li je ona zaista toliko stetna? Neki kazu da jeste, drugi kazu da ju je cak pozeljno konzumirati...Najbolje ideje za posao sam spusena dobivala i odradjivala...

"...verovatno imas istancan osecaj za pravdu(svi misle to,mislim) i razaloste te nevolje cesto..."
Da, tako je, i trava pospjesuje te osjecaje. Ne znam bas da je to toliko i lose... Napusimo onda sviju da im se istanca osjecaj za pravdu!
Upravo to i jeste moja poenta ovdje; postala sam osjecajnija osoba i samim tim i suosjecajnija sa svijetom; produhovljena rekla bi. I ne bi nikada uvidjela dubinu nekih stvari u zivotu da je nisam konzumirala.
Da li nas iskljucivo njeno fizicko dejstvo cini nesretnima ili patimo zbog njene sposobnosti da nas suoci sa realnoscu, da nas natjera da razmisljamo i vise analiziramo stvari oko sebe......samo sam htjela cuti misljenja drugih ljudi..
Jump or die!
lacontra

Re: marihuana ili izopaceni svijet

Post by lacontra »

...u svakom slucaju, tvoje rijeci pogadjaju pravo u zicu. Tacno znas moje stanje...
Hvala sto si tu
Jump or die!
Param-parcad

Post by Param-parcad »

vidi se da samo pusis vutru iz tvojih postova...nacin na koji pises i to.samo ja bi citirao rambo amadeusa kada vec opisujes stanje svesti na njoj"na kraju pocnes da spajas nespojivo" tako da gubi smisao dugo konzumiranje.meni je najbolje da je konzumiram u razmacima od nedelje,nekada i dve(mada sam u poslednje poceo da pusim ko konjina jer su mi zivci kao strune a temperament bika koji ugleda koreadora)...meni trenutno odgovara cak i taj tempo,nema sanse da me spusti ili smori...proredi ako pusis svaki dan,nije dobro nikako..
ameer

Post by ameer »

:)
Last edited by ameer on Wed Mar 10, 2010 11:11 pm, edited 1 time in total.
"Slatko i gorko; može se upoznati samo okusom, a nikako preko riječi,,
preispitivac

Post by preispitivac »

Trava ima moc da nas suoci sa realnoscu ali ima i sasvim suprotnu moc. Cesto se ode od realnosti daaaaaleko. Ode se u p.m.
Jurim rep
preispitivac

Post by preispitivac »

lacontra wrote:...u svakom slucaju, tvoje rijeci pogadjaju pravo u zicu. Tacno znas moje stanje...
Hvala sto si tu
Hvala tebi sto postojis, mislio sam da sam jedini koji ovde kuka i panici za travu, a ljudi ovde u ozbljnijim problemima. Sve me bilo blam da pisem, sad sam se malo raspisao. Bar ti saosecas.
Param-parcad wrote: ja bi citirao rambo amadeusa kada vec opisujes stanje svesti na njoj"na kraju pocnes da spajas nespojivo" tako da gubi smisao dugo konzumiranje.meni je najbolje da je konzumiram u razmacima od nedelje,nekada i dve(mada sam u poslednje poceo da pusim ko konjina jer su mi zivci kao strune a temperament bika koji ugleda koreadora)...meni trenutno odgovara cak i taj tempo,nema sanse da me spusti ili smori...proredi ako pusis svaki dan,nije dobro nikako..
Gledao sam to kad je pricao o "nespojivom". Car je Rambo. Mislim da jos vari, btw, izgleda cesto napusen i u novim intervjuima.
Ovaj, sta ima ja da ti serem o tome, ali, Param, skrati tu gandzu bar dok ti je lepo, kad udjes u los trip, usao si vec, koji ce ti to...

I jos pitanje, da li je normalno da sam po ceo dan na forumu?! Opet imam osecaj navucenosti, samo sto je elektronskog oblika :). Kad cu ja biti slobodan?!!!
Jurim rep
vudd

Post by vudd »

Da, tako je, i trava pospjesuje te osjecaje. Ne znam bas da je to toliko i lose... Napusimo onda sviju da im se istanca osjecaj za pravdu!
Upravo to i jeste moja poenta ovdje; postala sam osjecajnija osoba i samim tim i suosjecajnija sa svijetom; produhovljena rekla bi. I ne bi nikada uvidjela dubinu nekih stvari u zivotu da je nisam konzumirala.
Da li nas iskljucivo njeno fizicko dejstvo cini nesretnima ili patimo zbog njene sposobnosti da nas suoci sa realnoscu, da nas natjera da razmisljamo i vise analiziramo stvari oko sebe...
.

''Bolje da nisam saznao,bolje da nisam shvatiooo...''

Lacontra....pozdrav.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
lacontra

Post by lacontra »

Param-parcad wrote:vidi se da samo pusis vutru iz tvojih postova......proredi ako pusis svaki dan,nije dobro nikako..
:)
Kako to jednostavno izgleda za uciniti kada se procita...
Citala sam nekoliko vasih postova gdje spominjete da marih. Ili rijetko pusite ili ste prestali... Sto ne bih mogla i ja?
Pa to nije uopste teza droga.
Jutros sam rekla da necu. Jutro je i bilo najgore. Nakon povracanja, krenulo je znojenje. Drzala sam maramicu na mishu za kompom koliko mi je mokra ruka bila. Osjetila sam kako mi se znoj ispod ruke slijeva niz tijelo. A onda lupanje srca, pa nedostatak zraka. Ne mogu da jedem. Hrana ima tako intezivan miris. Smrdi mi. Izdrzala sam ja sve to do 22h (nije mi prvi put). Tu je puklo sve. Poceo je onaj glupavi plac na sve i svasta. Obukla sam jaknu, sjela u auto... dalje ne moram govoriti...
Jump or die!
Post Reply