Napraviv od mojata zenska NARKOMAN

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

LordCalipso

Napraviv od mojata zenska NARKOMAN

Post by LordCalipso »

Pocnav so travka od 14god,konstantno pusev 4 god bez prestan dodeka toa vreme od vreme na vreme "pukav" ekstazi,amfetamin,kokain (koga ke "snajdev" poveke kes).Imav prilicno zenski vo mojot zivot od mali noze,zenska ne mi bese problem sekogas mozev da najdam.Se bese "ubavo" dodeka prv pat vo mojot zivot ne probav stone feeling nesto sto najmnogu go mrazev vo zivotot kako heroinot.Prv pat ne probav heroin tuku caj od afion bidejki vo mojata okolina na leto moze da se najde dosta vlegov vo eden krug na "prijateli" i go probav i toa,imav preekrasno cuvstvo.Pa ajde si rekov da probam i heroin ma sto ke se sluci.Pocnav so heroin od 18god bez prestan cela godina so eden moj drugar nekako se snaogjavme koga jas koga toj pari ke najde.Potoa fativ devojka koja mislam deka bese prvata moja vistinska ljubov.Devojceto bese TOP ne piese ne pusese za droga da ne zboruvame,dodeka ne se fati so mene.Moja greska sto cel zivot ke ja plakam.Koga pocna so mene da odi ne znaese za nisto a i jas ne i spomnuvav a ne ni sakav taa da vleze vo tie vodi.Razbrala od nekade deka koristam heroin i mi kaza direktno na sto jas mislev deka ke mi raskine a taa naprotiv me prasa kakvo e cuvstvoto i deka saka da proba na sto jas GLUPAK i dozvoliv da proba.Proba ednas,dva pati,tri pati i po nekoe vreme non stop zaedno so mene,bevme nerazdelivi zaedno skoro 24h a taa imase 16god.Pomina dosta vreme i veke i dvajcata bevme na pat do pekolot.Za nea morav duplo da mislam bidejki taa slabo naogjase pari da plakam za dvajca duri edno vreme i prodavav koga situacijata se dosta vlosi bidejki imavme golemi kolicini i ne znaevme kolku ni e dosta.Ja doznaa nejzinite doma i tuka zavrsi nasata vrska pa do nekade i podobro bidejki mislam deka nemase ni jas da prestanam da se drogiram.Od toj den koga ja doznaa veke edno 6meseci ja nemam videno,na skolo ne odi,doma ne e a navistina seuste ja sakam i toa mnogu.Mislam deka e vo nekoja komuna no samo ne znam dali koga ke izleze pak ke ima nadez za nas da bideme zaedno,znam deka e tesko da se zamisli toa no sepak imam nekoja nadez.Inaku nikogas ne sum se fiksal samo na nos i folija upotrebuvav sto e isto sranje normalno sega imam problemi so beli drobovi i crevata.Mi bese dosta tesko na dusata pa morav da go iskazam ova zatoa resiv tuka da go pisam i dosta momentalno mi pomaga ovoj forum so apstinencijata.
tina26

Re: Napraviv od mojata zenska NARKOMAN

Post by tina26 »

oprosti ja bi ti nesto napisala ali ne razumijem nista, pa ako mozes napisati isto na srpskom ili hrvatskom jer ovo zaista nazlost ne razumijem. u svakom slucaju koji god problem bio zelim ti da ga uspjesno rijesis, pozdrav i volila bi da anpises da razumijem da procitam sto se dogdilo i u cemu je problem kod tebe, pozdrav
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Ja koliko sam skontala, on je objasnio svoj narkomanski vijek, pa je našo curu, dozvolio joj da proba kao je rekao, i naukla se i ona.
Potpis.
anfakabl

Post by anfakabl »

Jako je pametan.
all that I want is to play
Vuk

Post by Vuk »

Dobredojde!
Prodoloži da pišuvaš! Ne zboruvam po makedonski no ja razbiram. Od kade si? Se nadevam deka si pričao na Faik...ako ne - vikaj me na PP da ti dam kontakt vo Makedonija NA ako si za raspoloženie...
Srdečni pozdravi!
Moon child
tina26

Post by tina26 »

ajde ako se nekome da neka prevede tekst, je rja nis ne kuzim, ili autor neka naipise na srpskom jer vidjela sam po njegovim drugim postovima da zna dapise i srpski....

imao curu, pa ju navukao, jako jako pohvalno i kaj je sa tom curom sada?????? sto on uopce pitao u ovoj temi ili je smao ispricao svoju pricu, moze mi nekto objasniti? bas me znaima a ne kuzim nis
anfakabl

Post by anfakabl »

Učitaj titlove.
all that I want is to play
tina26

Post by tina26 »

anfakabl wrote:Učitaj titlove.

?????????
sanela

Post by sanela »

Pa ako ne razumiješ, naravno da nećeš odgovarati. Neka odgovaraju ljudi koji razumiju...
Vuk

Post by Vuk »

Pokušaću da prepričam...ili čak prevedam koliko god mogu njegovu priču...

Počeo sa travom sa 14god, 4 godine pušio konstantno, povremeno uzimao i ekstazi, speed i koku. Imao dosta riba još od malih nogu, nikada mu žene nisu bile problem i uvek je mogao naći ribu. Sve bilo lepo dok prvi put nije iskusio stone feeling, nešto što je kao heroin mrzeo do tada. Prvi put nije to bio heroin nego čaj (nisam siguran da li je mak ili nešto drugo, Vuk) jer se u njegovoj okolini na leto toga može naći u velikim količinama pa je probao i to sa prijateljima i imao sjajno iskustvo. Tada je rekao sebi hajde da probam i heroin ako je sličan ovome. Počeo sa heroinom sa 18 i cele godine uzimao sa jednim prijateljem, snalazili su se kako ko može za pare. Onda je naleteo na devojku za koju misli da je bila i prva njegova prava ljubav. Devojka je bila TOP, nije pila, pušila, o drogama da i ne govorimo dok se nije uhvatila sa njim. Greška zbog koje će se (LordCalipso) ceo život kajati. Kada je počela da bude sa njim nije znala za to u kojim je vodama a ni on nije želeo da joj kaže. Čula je od nekud da koristi dop i to mu je rekla, na šta je mislio da želi da raskine ali ga je naprotiv pitala kakvo je iskusto i da želi da proba, na šta joj je on, glupak, dao da proba. Probala jednom, dva, tri puta, i neko vreme su bili nerazdvojni, non stop zajedno, 24 sata, tada je imala 16 god. Posle nekog vremena bilo ih je dvoje navučenih i tada je imao problem da nadje pare jer je morao da misli na oboje, ona se nije snalazila sa novcem pa je uzeo da prodaje, situacija se pogoršala kad su imali dosta robe i nisu znali koliko je dosta. Saznali su kod nje kući za to i tu se završila njhiova veza, što je možda i dobro jer ni on nebi prestao da se drogira. Od tog dana je nije video 6 meseci, u školu ne ide, kući nije... Misli da je u nekoj komuni ali ne zna da li za njih ima nade da budu zajedno kada bude izašla, zna da je to teško za zamisliti ali ipak ima neku nadu. Inače se nikada nije fixao nego samo na nos i foliju što je isto sranje, sada ima problem sa plućima i stomakom. Teško mu je na duši pa je zato odlučio da napiše to i trenutno mu forum mnogo pomaže u njegovoj apstinenciji.

Ajoj, preznojih se tri puta, hehe...
Samo poleka, se e vo red, samo prodolži da pišuvaš ako toa pomaga...

Polako, pustite čoveka malo, ovo mu pomaže trenutno da ostane čist, nemojmo odmah nabadati, svi smo grešili, neki od nas više nego drugi ali nebi bilo ovde da smo čisti i pošteni. Ako ovo nekome pomaže glupo je da ga odmah isključujemo, a što se jezika tiče samo pročitajte dva puta polako, nije teško za razumeti.
Hug2All!
Moon child
Post Reply