Živa istina

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

amadeus

Živa istina

Post by amadeus »

Ne znam odakle da počnem!a i ne znam što me natjeralo da pišem o ovome.Valjda podsvjest radi.... :rock: Ovako imam 34 god i 3 god sam čist ako ne računam rivotril ujtro i navečer.Imam iza sebe 14 god narkomanskog staža,što nije za pohvalu i ne piše se u radnoj knjižici.nisam jedan od onih koji vole drugima pamet soliti kad si do jučer i sam bio takav.Samo ljudi ja ču ukratko ispričati svoje iskustvo. :axe: Ovako počeo sam se furati još u srednjoj školi.Trošio sam stvarno velike količine dopa registriran sam u centru za ovisnost prvi put 99 god.Iskreno prijavio sam se tamo zbog hepta a ne zbog nekog lječenjakao i 90 posto nas.dizao sam terapiju u slučaju da nema dopa da imam neku sigurnost.Ili ako bi apstinirao pa bi pio po 20 do 30 hepta dnevno.Ustvari što ja pišem,nije to bit.Da skratim ...Jednog dana zbog jednog razloga sam odlučio da se skinem ali više nisam mogao na suho kako sam to prije znao raditi,ostavio sam heroin skroz i krenuo se skidati sa hepovima po malo.to moje skidanje je trajalo jedno 8 mjeseci ..Počeo sam sa 25 hepta na dan i skidao malo po malo dok nisam došao na 5 kom.kad sam se spustio prešao sam na subotex nisam ih puno pio 2 na dan i gajbu pive.Mislio sam nikad bolje pijem samo 2 tabletice,neš ti meni. :D Na subotexu sam bio godinu dana .Odlučio sam ga izbaciti , otišao sam na selo bez ičeg ..znate što ču vam reči kad me opalila kriza nikada nisam tako nešto doživio u životu.Skida sam se više puta na suho ali braco ovo.Kriza nije ni približna onoj od dopa.Fizički ne boli ništa ,ali opralo mi je glavu po prvi put u životu da je nisam mogao kontrolirati.Nikad do tada mi nije suicid padao napamet.A tada sam razmišljao samo o tome nisam mogao zaspati 16 dana a ništa me nije bolilo.Pio sam na šake normabela ali nije pomagalo. Odlučio sam idem se ubiti jer ovako ne mogu živiti više.propao sam 15 kg a glava otišla u papar.Uzeo sam konop i otišao u šumu.odabrao lipi bor i odlučio se okačiti kao pršut.Kroz glavu mi je prolazilo moja djeca.Kako im je otac završio na boru nisam imao hrabrost to napraviti a nisam vidio izlaz a subotex ponovo,rađe umrjeti.Prebaco sam špag i počeo plakati i namištati omču oko glave.Iznenada se moja žena pojavila s djetetom pored mene,pratila me valjda je predosjetila.Poćeli smo oboje plakati.Vratili smo se kuči,po prvi put sam u životu odlučio tražiti pomoč. Došao sam na našu psihijatriju da ne imenujem grad.Moja draga psihijatrica mi je kad sam joj sve ispričao rekla pa što ti očekuješ tolike se godine drogiraš i nije me htijela zadržati na psihijatriji jebem joj mater.Rekla je idi kuči i pij subove. :vom: Preko veze došao sam do jednog jako dobrog psihijatra kojeg jako cjenim i čuo se s njim telefonski.Rekao mi je da uzmem uputnicu i da dođem odma.preksutra sam več bio tamo.Složio mi je terapiju i isto od mene tražio da cuclam to govno od suba.Ja sam odbio a on je rekao sestri ako budem tražio da mi da.Reka sam nema šanse.Sve osim njega.Nakon par dana od njegove terapije mi je počelo biti sve bolje.Čak sam se poćeo i smijati po psihijatriji i šaliti.Nakon 2 mjeseca me pitao jesam li spreman za iči kuči.Ja sam rekao da bi ostao još 15 dana on je rekao nema problema koliko očeš.otpušten sam sa terapijom od 2 zolofta 2 mg rivotrila ujtro ,popodne 2 mg rivotrila a navečer 300 mg seroqvela rivotril i 30 mg mizartena. Neko vrjeme sam bio na tome i onda poćeo i to skidati.. :rolleyes: Evo sad nako 3 god i 2 mjeseca pijem 0,5 mg rivotrila ujtro i isto toliko navećer i osječam se ok.Planiram i to izbaciti.Poanta svega što sam sad nasra je po meni da je subotex živo smeče koje testiraju na nama.1000 puta gori od heptanona jer,kakva je to tableta kad ona onako mala mjenja kokain,heroi i heptanon.Sve moguče otrovi u jednoj tableti.A nemaš je što vidit živa kemija koja pojede ono malo mozga što nam je ostalo.Eto to vam je moje iskustvo sa subotexom.Ako se kome što slično desilo od njega baš bi volio čuti priču.Ali da se mene pita ja bi ga ukinia i davao samo heptanon čisti metadon,a ne tu otrov...
PROČITAJ ME

Re: Živa istina

Post by PROČITAJ ME »

Dobro došao.. ja nemam nukakvog iskustva sa subom, ali imam sa metadonom, i kriza je bila užasno nepodnošljiva.... pored toga bila sam 10 god tabletoman, još gora kriza od ljekova.. užas.. Danas sam dobro nedavno sam izašla iz komune re Reta, dosadi svakome ovakav način života kakav smo živjeli, poželiš najzad biti dobro to se desi, ostvari ti se želja i onda nema niko srećniji na svijetu od tebe.... ne bih se voljela nikada vratiti u svoju staru bljuvotinu.. a koliko vidim da je i tebi puna kapa svakojakih terapija skidanja, borbi, ali vidi borbi će uvjek biti kroz život, to tek shvatiš kada si potpuno normalan bez ičega bez popratnih vitamina... istraj. izbaci i tu zadnju tableticu... i vidjet ćeš kako se može i kako je dobro.. želim da se izboriš, jer kada si dogurao dovde posle svega onda znaš i sam da možeš. Srećno....
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Evo i ja da ti poželim Dobrodošlicu..

Drago mi je da si uspeo i da se i dalje boriš..
A zanima me još samo jesi li ikako, od kada si stvarno prestao (tj kad si rekao da su te žena i dete sreli sa omčom oko vrata) napravio recidiv ??
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Mauriko

Post by Mauriko »

Ja sam sub koristio 4-5 puta, kad sam pokusavao sam da e skinem. Ali nikad ga nisam koristio duze od 10 dana, sa njim sam samo skidao zikru od dopa... A i niko koga znam iz moje tadasnje ekipe nije ga koristio duze od 14 dana. Svi smo znali o cemu se radi kad se ne koristi u kontrolisanim uslovima.
To je odlican lek, u pocetnoj fazi skidanja... npr. 2-3 nedelje... Krizu skida fenomenalno...i mnoge klinike u Bg ga koriste bas tako, kao ispomoc drugim lekovima, infuziji, vitaminima.
Who dares, wins !
HonkyTonkWoman

Post by HonkyTonkWoman »

majko...drago mi je da si se izvukao ali sad si me izparanoirao.4 god sam na subu i samo jednom sam probala ozbiljno se skinut (isto psihijatrija i to ) ali nije bilo te sanse. sad sam na 16mg (nekad manje vise) i mogu reci da znam da je kriza uzasna.sta mene ceka majko moja...a ti amadeus svaka cast koliko si se borio i izborio za svoj zivot...svaka cast i samo tako..
SISTER MORPHIN
Mauriko

Post by Mauriko »

Koji apsurd... U vecini Evropskih zemalja , sub daju na recept... I po njima je to odlican nacin lecenja. Po meni nije. A zasto je apsurd, pa ja sam upoznao bar 10 ljudi koji su samnom bili na klinici i iz inostranstva su, Austrija, Hrvatska, Nemacka... i koji dolaze u Srbiju da se skidaju sa suba i daju ogromne pare, i naravno govore kako je na nasim klinikama najbolje lecenje, iz njihovog iskustva sa drugim sistemima. Ima u mojoj grupi jedan decko cak i iz Amerike. Pa nisu ti ljudi blesavi... Bas mi je drago sto ga u Srbiji nema u apotekama, a jos bi mi bilo draze kad bi ukinuli i metadon. Problem svih doktora u svetu je taj, sto nemaju zivaca ili sta ja znam vec cega da se bakcu sa zavisnicima, jer je njima potrebna velika paznja, i treba strpljivo raditi na njima. Pa ti gurnu sub ili met i svima lepo. A rezultat 0 . Agonija se samo nastavlja.

Znam da nije tema, ali ovo je samo izaslo iz mene jer sam ogorcen. Zato sto ima mnogo ljudi koji veruju da su sub ili met neko cudo...
Who dares, wins !
HonkyTonkWoman

Post by HonkyTonkWoman »

ma od svega toga mi je slabo, doslovno smo pokusni kunici...ja stvarno brijem prebacit se na hepove..ne znam koliko pametno ali bar znam sta stavljam u sebe
SISTER MORPHIN
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

HonkyTonkWoman wrote:ma od svega toga mi je slabo, doslovno smo pokusni kunici...ja stvarno brijem prebacit se na hepove..ne znam koliko pametno ali bar znam sta stavljam u sebe

A ja 'brijem' da je vreme i da bi po malo ali sigurno trebala da prestaneš sa svim tim govnima.
Ne da predješ sa jednog na drugi, jer onda samo odlažeš agoniju.
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
HonkyTonkWoman

Post by HonkyTonkWoman »

nema svih tih govana.ima subutex.prestati?treba smanjivati.malo si ti to meni prejednostavno
SISTER MORPHIN
amadeus

Post by amadeus »

Evo ovako vjerovali ili ne,ali od tada nisam napravio ni jedan recidiv.jer ja nisam tip čovjeka koji bi mogao to samo napraviti tu i tamo.Vjerovali ili ne ja tri godine nisam čak kušao ni kap alkohola,čak sad prije 2 ipo mjeseca kad mi se rodila još jedna kčer,normalno sve sam častio i svi su se opili i našuljali bilog sve sam to financirao ali stvarno nisam posegao ni za čim.Što imam lagati kao da me neko od vas zna ili vidi.NISAM..... :P Što ne znači da mi ne padne koji puta napamet . Ne toliko ni u javi kolko puta se budim u snu sanjajuči da se gađam a ne mogu se pogoditi pa panika da če mi se zgrušati. :roll: Ali nisam to napravio i ne moš u životu ništa reči 100% jer što god sam rekao nebi ja to mi se desilo..Ali zasad se dobro držim.
MORAM.
Imam za koga ali na dane pogotovo na promjene vremena imam tjeskobe s kojima se nosim,ali trudim se to prihvatiti kao cjenu onoga za što sam radio.
Jednostavno više nesmim.Ja sam svoje bonuse odavno potrošio.
Nema lipše stvari nego probuditi se ujtro i ne morati misliti. ŠTO SAD?
Nema tih para na ovom svjetu koji mi to mogu platiti.
Jer samo pomislim na krizu i što bi me ponovo čekalo,vjerujte mi brzo me prođe volja.
Mi ovisnici smo bolesni samo što na to ljudi ne gledaju kao bolest,ljudi te gledaju kao gnjidu,samo ta naša bolest je bolest glave.Kao onaj što je manijak ,silovatelj,ubojica,kockar.
Tako i mi mi smo narkomani.Samo što oni više nanose zla drugima za svoje gušte mi ga nanosimo sami sebi.U početku nesvjesno a posli je to način života.Nešto bez čega mi mislimo da ne možemo.
Ali ja sam u svom životu skužia da se bez svega i svakog može. :axe:
Najvažnija je volja,podrška obitelji i cilj.
A rekao moj pokojni prijatelj jedan dan kad smo nešto izvisili JEBE MI SE OD KRIZE JOŠ NIKO NIJE UMRA.
Najgorih je prvi par mjeseci.
Ali čovjek je največa životinja i može pobjediti sve.Ali najvažniji je cilj i koliko smo mi spremni žrtvovati se za doči do cilja.
Hvala vam svima, i svima na ovom svitu želim da se ostave heroina.
Što znam da je nemoguče.Zašto ja pišem sve ovo?
Pišem zato što je sve to u meni i možda i zato da i meni bude lakše kad se nekom povjerim,jer inače nisam tip koji voli pokazivati osječaje. :mrgreen:
POZDRAV!!!!!!!!
Post Reply