Otvoranje Metadonskog centra u DZ Savski Venac

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Dopler

Otvoranje Metadonskog centra u DZ Savski Venac

Post by Dopler »

Od utorka 29. septembra 2009. će krenuti sa radom Metadonski centar u Domu zdravlja Savski venac. Nalazi se u ulici Gavrila Principa 43 (kod Ekonomskog fakulteta) i otvoren je u saradnji Medecins du Monde (Lekari sveta Francuska) i Doma zdravlja Savski venac. Na otvaranje centra se čekalo dugo pa konačno dobrodošli svi koji su zainteresovani za metadonsko održavanje.
Centar se nalazi u stambenoj zgradi na prvom spratu i može doći svako (bar po informacije, na razgovor i detaljnije objašnjenje procedure za ulazak u program) bez prethodnog lekarskog uputa. :D
Beobandit

Re: Otvoranje Metadonskog centra u DZ Savski Venac

Post by Beobandit »

Divna vest. Srbi vise nece morati da se muce ako ne zele. Ko nece da ga lece batinama, vezivanjem za krevet i ostalim ne medicinskim metodama kako sami kazu ti koji ih primenjuju sada ce moci da se lece kao pravi mali Evropljani a ne kako varvarska srednjevekovna plemena. Zbog ovakve vesti vredelo je pisati svim zivim ustanovama koje mogu da uticu na ovo pitanje. Ja vec duze vreme vise ne raspravljam o tome da li je dobra metadonska terapija ili nije. O tome razmisljaju pametni ljudi WHO-a koji daju i prae na ispitivanje leka. Ja nastavljam da pijem svoju terapiju a sada cu malo prestati da saljem poruke i vrsim pritisak na organe u Srbiji da isplivaju iz dvadesetogodisnjeg komunisticno-socijalisticko-srpskog pravoslavnog blata kada je u pitanju zavisnost. Volim i ja svoju srbiju ali kada lici na evropu a ne na stenaru polusveta uvijenih u zastave idiotskih simbola. Sada saljem zadnje pismo adresirano na rusiju da kazem da je srbija prihvatila savet "lekara ubica' i ponudila svom narodu ono sto jedino nismo imali mi i rusija. Ostala si sama rusijoooooo. Berestov 'Mito' Patrijarh neka dobije pozivnicu za otvaranje posto voli da prisustvuje raznim otvaranjima, pradam i slicno i kao podli sluga iz crtenog filma koji kuje zaveru protiv kralja sapuce uvek na uvo predsedniku rusije. Oslobodili smo se vasih pipaka braco zaostali sa Kavkaza i Urala.
Mada se ovo pitanje sada tice vise ljudi koji jos nisu poceli da se lece lepo je znati da posle izjave nekoga iz spc nece nekome moci da dune u glavu da mi ukine metadon i osudi na propast mene i ljude oko mene. Ali sam tek kada sam ja dobio terapiju mogao da pocnem da molim i objasnjavam drzavi u koju zabludu su je uvili pojedini a tice se metadona. Srbija Metadonska Terapija 2010 g. dobro je da nije 2100 g. Dok ja nisam bio na terapiji kompijuter me nije ni najmanje zanimao bio sam zauzet svakodnevnim opstankom i bekstvom od pakla koji je nekako svakog jutra stizao bez obzira sta uradim. Ah proslost je bila siva savremenije lecenje nas ceka a posao nije gotov dok se ne registruje subutex i subnoxone ali obe jer samo sa jednim nisam zadovoljan, a da se manje ili uospte vise ne pominje rec homosexualac u medijima. Ko pomene tu rec taj kanal vise ne gledam.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

Pozdrav svima a posebno ljudima iz metadonskog centra DZ."Savski venac",koji je POCEO sa radom :) Inace taj centar je otvoren uz pomoc donacije Francuske
EU pomoci Srbiji i mogu vam reci da je neverovatno koliko i kako su predivni ljudi kojirade u njemu sve lepi mladi ljudi kojima je JEDINI cilj da ti pomognu a
ne da te osudjuju sankcionisu ili slicno,vec se prema tebi (u ovomslucaju meni:) ophode kao sa covekom koji vredi paznje i asistencije da "Sredi" bezbolno svoj
problem,eto jA i Zvanicno od danas popodne sam posle razgovora sa komisijom primljen u program i PRE ZADOVOLJAN SAM :))))))

P.S.
Veliko hvala Francuskom narodu i mudrosti nasih da prihvate tu pomoc namenjenu nama
jos jednom H V A L A :)
saša-ex

Post by saša-ex »

ma da, sigurno je francuzima stalo do djankoza, pa zato daju pomoc....s jedne strane vas razumem, eto prilike za jos malo gudre za dzabe. S druge strane, kazem vam da je i svima vama moguce da dodjete do zivota u punoj slobodi, bez gudre i sranja. A ja cu nastaviti da pisem pisma u nadi da ce metadonsko odrzavanje biti zabranjeno kod nas....
SAMO CEO ŽIVOT...
Mauriko

Post by Mauriko »

I ja sam bio u zabludi da je met pravo resenje, bogu hvala pa je ta zabluda trajala samo mesec dana... Ne vidim nista dobro u njemu, osim sto kaze Sale, besplatne gudre za one koji to zele.
Who dares, wins !
Mauriko

Post by Mauriko »

E da mi je samo znati koji je procenat onih koji zloupotrebljavaju met... pa bi Vam svima bilo jasno o cemu se tu radi.
Who dares, wins !
Mauriko

Post by Mauriko »

Niko ovde nije sa losom namerom, al svako ima svoje subjektivno misljenje pa ti i nemas razloga da se uznemiravas :-D
To sto vecina misli da met nije dobar, moras skontati na drugaciji nacin... a ne da mislis da si ti prosvetljen...
A pogledaj malo i u koje vreme pises po forumu... 3...4... e moj covek, kad se apstinira to se ne radi tako...
Who dares, wins !
sanela

Post by sanela »

Dupla tema.
Locked