Prelazak sa Ksalola na Rivotril?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Akkasha Come Back

Prelazak sa Ksalola na Rivotril?

Post by Akkasha Come Back »

Zdravo,
uzimam "Ksalol" 1 mg ujutru
0,5 mg oko 14-15 h
1mg uveče pred spavanje

Primetila sam da me "ne radi", mučim se, trudim se da ne prelazim dozu a nekad čak mislim i da batalim i postepeno smanjujem...

Međutim, hoću prvo da se raspitam. Neću pitati je li se teško skinuti sa "Ksalola" nego da li da pređem sa Ksalola na Rivotril (čula sam da je bolji ali mnogo adiktivan).

Ima li saveta?
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

Re: Prelazak sa Ksalola na Rivotril?

Akkasha Come Back wrote: Tue Nov 12, 2024 9:41 pm Zdravo,
uzimam "Ksalol" 1 mg ujutru
0,5 mg oko 14-15 h
1mg uveče pred spavanje

Primetila sam da me "ne radi", mučim se, trudim se da ne prelazim dozu a nekad čak mislim i da batalim i postepeno smanjujem...

Međutim, hoću prvo da se raspitam. Neću pitati je li se teško skinuti sa "Ksalola" nego da li da pređem sa Ksalola na Rivotril (čula sam da je bolji ali mnogo adiktivan).

Ima li saveta?
Ja sama sebe citiram :lol:
:mrgreen:
Nije smešno, nego kad nešto uradim kasnije totalno zaboravim kad je to bilo, a nekad se dobro ne sećam ni šta je bilo.

Pre oko pola sata mi je stigao "Rivotril" , znači oko 10:30h, mislim da sam uzela u 10:45h 2x 2mg .
Samo 2 tablete.
Šta očekujem? Ništa konkretno, jer sam čitala iskustva, nema tu fleša ni nekog rada nego da jednostavno prestane anksioznost.
Pa da vidimo hoću li se osećati za neka 2 sata "boli me uvo za sve".

Ja samo hoću MIR, ljudi. Dosta mi je svega. A ako osetim taj mir, neću nastavljati da uzimam "Rivotril" jer sam takođe pročitala da stvara paklenu zavisnost.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

Sada je 14:24h i jednostavno se osećam kao da me neko vremenskom mašinom prebacio ovih par sati.

Dakle, protok vremena se ubrzava a malo ima i toga da mi se spava, više onako DREMKA, ali držim oči otvorene...
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

16h
Pustilo.
Sad ću da gledam seriju. Repriziraju "Lost".

Posle ću da se doradim, sad makar znam sa čim imam posla.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

17:25h

Nisam normalna. Uzela sam još 2 tablete.
Izvadih 3, ali pošto nema nikoga da mi dâ savet, vratim treću i popijem te 2.

E sad, šta će se desiti, ne znam. Stvarno nemam predstavu.
Tešim se da, ako mi bude loše, već sam se namerno pred majkom prejela slatkiša, a ako mi se bude spavalo, pa...na internetu videh da je to za Rivotril normalno, čak se daje i da se bolje spava.

Dejstvo, videh, nije trenutno, ni blizu toga, čeka se nekoliko sati.
Možda je mene "opalilo" jer sam ga uzela preko "Ksalola" (koji se takođe daje protiv anksioznosti, napade panike ),
napisaću ako ne zaspim.
Ili ne umrem jbte 🤣

Što reče Tamarica na drugoj temi (ali sve je to manje ili više isto, zar je uopšte više bitno gde pišemo, bitnije je o čemu):
Tamara86 wrote: Fri Jan 14, 2022 5:25 am ...jos mi anksioznost treba, i veselo, sto ne poludim odmah, sto se jos moram muciti :)
E, to. Ajde neka se više na neki način okonča sve...ili da ozdravimo ili neka odemo u krajnji coorazz krasni :(
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Runner4

Post by Runner4 »

Kako je proslo ?
Akkasha Come Back

Runner4 wrote: Sun Nov 17, 2024 7:15 am Kako je proslo ?
Iznenađenje.
Prvo- nisam ni znala da sam sposobna oceniti tačni učinak nečega što nikada uzela nisam, ali sposobna sam.

Ljudi - bar po mom mišljenju i iskustvu- bežite od Rivotrila!
Dobar je, stvarno je dobar, ali ne u smislu da te drogira već se samo osećaš mnogo bolje, nisi u bedaku. Neki su ovde pisali isti osećaj a da nisu znali da im to daje "rivos".

Hajde prvi put, prvi dan, shvatila sam da opušta. I to je to.
Međutim, drugi dan, ja nešto razmišljam kako sam nervozna, a Rivotril će taj osećaj otkloniti i u trenutku shvatim sa čim imam posla...znači, opasan za navlačenje.
Last edited by Akkasha Come Back on Sat Nov 30, 2024 4:50 pm, edited 1 time in total.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

Zato što nema "rad", u tome je njegova najopasnija zamka, ljudi misle: daj da uzmem, neću biti anksiozan", nešto slično kao što heroinski zavisnici posle dužeg vremena uzimaju "samo da bi bili normalni", tj da mogu da funkcionišu.

To je i Rivotril, "daj samo da budem normalan". I onda se navučeš na keca.

(A sve vreme razmišljajući na način "Aha, ne radi me, znači neću se navući, a upravo je suprotno.)
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
abuzenze

Post by abuzenze »

ne vjerujem da se moze fizicka zavisnost ostvariti tako brzo ni sa jednim benzodiazepamom,

dok je psihicka zavisnost druga stvar, kod svakoga je drugacija i odnosi se na sve stvari sto radimo u zivotu

to je po meni koliko sam sebi dozvolis tu psihicku zavisnost ili koliko ti treba oslonac u zivotu pa se ljudi "navuku" na bilo kakav rad sto su u nasem slucaju uglavnom substance

ako ti treba oslonac u zivotu ili necega da se "uhvatis" najbolje je zamjeniti substance za neke aktivnosti koje te ispunjavaju ili cine sretnim to je najlaksi nacin da se covjek odrekne konzumacije substanci ali neki ljudi ne posjeduju takvu srecu da ih ista u zivotu ispunjava pa pribjegavaju substancama i to je taj pakao nasih zivota
Jurke

Post by Jurke »

Akkasha Come Back wrote: Fri Nov 29, 2024 2:22 am Zato što nema "rad", u tome je njegova najopasnija zamka, ljudi misle: daj da uzmem, neću biti anksiozan", nešto slično kao što heroinski zavisnici posle dužeg vremena uzimaju "samo da bi bili normalni", tj da mogu da funkcionišu.

To je i Rivotril, "daj samo da budem normalan". I onda se navučeš na keca.

(A sve vreme razmišljajući na način "Aha, ne radi me, znači neću se navući, a upravo je suprotno.)
Ne menjaj supstancu drugom sipstancom.
To ti je bukvalno ona nasha "sjaši kurta da uzjaše murta"
Dok god sebe ne izšaltas iz tog moda da je supstanca ta koja određuje raspolozenja u tebi bice I supstanca tu.
Zvala se ona Ksalol ili Rivotril pravljena je da bi nam uzimali novac iz džepa jer smo mi ljudi osetljiviji na bol u dusi, mesu ili kostima pre nego na manjak u džepu...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Post Reply