Zelim prvo da se zahvalim kolegi koji me je uputio na ovu stranicu i vama koji ste se javili i koji cete se javiti ubuduce.Prva ispovjest je napisana jer mi je hitno potrebna pomoc,ali iz opravdanih razloga je napisana okvirno,zbog tudjih razloga,zbog racunara sa kojeg sam pisao i samim tim su jos neke stvari izostavljene.Kako smatram treba da kazem cijelu istinu da bi me sto bolje razumjeli,jer imam iskustva u ovoj temi sto licno,sto iz tudjih primjera,jer smatram da mi se jedino tako moze pomoci.Isto tako sto nisu sve osobe iste i nece me shvatiti neko ko nije prozivio sto sam ja.Dok sam bio na heroinu radio sam sa dosta psihologa i licno sam se uvjerio da mi odmazu,uglavnom ko dobri terapeuti su mi se pokazali bivsi narkomani.Kao prvo zelim da mi se pomogne,kao drugo volio bi i ja nekome pomoci svojim nekim primjerima,kao trece zelio bih da ljudi pocnu drugacije shvatati narkomaniju,bez predrasuda,volio bih iznijeti neke svoje teorije, da cujem misljenje drugih.Smeta mi sto ljudi koji nisu imali licno problem sa tim imaju predrasude o tome.Ja sam licno imao vise problema sto sam bio u komuni,nego sto sam se drogirao,jer ljudi smatraju da je gore biti lijecen,nego narkoman( koliko je on zaglibio kad se morao lijeciti,sto u stvari ne kontaju da rijetko ko uspije sa lijecenjem,a kamoli bez njega.Ovime ne pocjenjujem niciji nacin lijecenja,a moje misljenje je da to dosta zavisi od ljudskih osobina).Kao sto svi ovde dobro znamo,da ima dosta ljudi koji se nafuravaju da se drogiraju duze ili vise nego sto to ustvari rade.Ja nisam jedan od tih,pa u slucaju ako neko bude mislio da lazem smatram da mogu dokazati istinu,tako sto opisem stvari koje sam prozivio,sto svi znamo da se ne moze nauciti iz knjiga.Sto bi u nekim drugim razgovorima volio podjeliti,jer mi dosta smeta sto ljudi koji nisu dozivjeli nase probleme,pogresno gledaju na to.
Moj kolega koji me je upoznao sa ovim programom,iz najboljih namjera,da bi sto prije dosao do informacija koje meni trebaju,neke stvari netacno napisao,koje nisu bitne,pa bi ja sam, licno, volio navesti tacno redosljed pocetka mog drogiranja.
Poceo sam sa ljepilom u OŠ ,pa tek onda sam probao travu i hašiš.Prva teška droga koju sam probao je heroin,na koji se nisam odmah navukao.Uzimao sam i trodone,akinetone i artane,zloupotrebljavao još neke vrste tableta,ekstazi,spid,spidbol,morfijum,kokain koji sam uzeo 2-3 puta prije komune,čaj od maka,krek.Neke od ovih droga sam samo probao,a neke sam uzimao više puta,a ovisnost sam dozivio od heroina i sad od kokaina.Ovo sam naveo da kako bi shvatili da sam imao dosta iskustva sa drogama,da bi i ja mogao nekome pomoći.
BITNO obrazloženje za kokain...potrebana pomoć
Moderator: sanela
Re: BITNO obrazloženje za kokain...potrebana pomoć

pozdrav chovek drago mi je da si pokazao inicijativu da se aktiviraš ovde! :smt023
polako apliciraj tu istu inicijativu i na savladavanje svog problema i eto ga dobar početak...

- PsyTechGirl
Dobrodošao ..
Nadam se da će ti ovaj forum pomoći u razrešavanju nekih tvojih dilema i tako to ..
Pozdrav i samo :smt024
Nadam se da će ti ovaj forum pomoći u razrešavanju nekih tvojih dilema i tako to ..
Pozdrav i samo :smt024

Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Ovu temu ću zaključati, jer si otvorio novu.