Miklosiceva 9, specijalna klinika za bolesti zavisnosti

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
Toshiba Koloodo

Miklosiceva 9, specijalna klinika za bolesti zavisnosti

Post by Toshiba Koloodo »

Unapred se izvinjavam sto otvaram novu temu, ukoliko ona vec postoji.
Pre dva dana sestra (24) mi je priznala da uzima heroin, smestili smo je u gore navedenu kliniku....Ni sami ne shvatamo sta nam je tacno ciniti... Da li ima nekih iskustava sa ovom klinikom, obzirom da lecenje kosta oko 5000 evra, a nismo sigurni da li je u ptanju neka prevara?
Pisacu jos, kad se malo opasuljim i suocim sa cinjenicom da u kuci imamo zavisnika kome je potrebna ozbiljna pomoc.
Hvala na odgovoru!
Pozz
saša-ex

Re: Miklosiceva 9, specijalna klinika za bolesti zavisnosti

Post by saša-ex »

Nije klasična prevara ali je blizu...Imaš temu na ISPOVIJESTIMA gde je sve napisano o toj klinici.
SAMO CEO ŽIVOT...
Toshiba Koloodo

Mnogo ti hvala!
Procitala sam ceo topic o Miklosicevoj....ne znam sta da mislim...Mi smo sestru smestili tamo, bice na intenzivi do petka, a do tada moramo da smislimo sta nam je ciniti! Realno, izgleda da je samo jedno sigurno: ko stvarno zeli da se skine, skinuce se, ma koju metodu primenili...
Ja realno ne znam da li ona zeli do te mere...ovo vise deluje kako pasivan poziv za pomoc....nemam pojma...
...Sutra dan smo je odveli u Miklosicevu, tamo nas je docekala neka devojka koja je specijalni pedagog, i nikog drugog osim nje tamo nismo videli, dali smo 950 evra za prvu nedelju intenzive. Sve deluje neprofesionalno i mirise na prevaru...ali za sad resenje nemamo.Moja sestra je pokazala pasivnu inicijativu da hoce da se leci, ali ne osecam da je neka znacajnija zelja u pitanju. 4 dana pored svih presija i ispipavanja nije nikom htela da prizna i eto rekla je meni, a mi i nismo tako bliske, i ja sad nekako osecam uzasnu odgovornost....jer niko u porodici ne moze da se nosi s tim, otac na je star i ne shvata o cemu se radi, on oce da je uzme s klinike i zatvori kog sebe na gajbu i da je on leci. Keva je naivna i zeli da veruje da to nije tako opasno....Tu sam i ja, osecam se da sam sitna i da nemam pojma sta nas je snaslo, nikad nisam radila dop i ne mogu da prismrdim celoj toj prici..a opet imam i mogo svojih obaveza i ako krenem u sve to ne znam sta ce biti...A opet ne mogu ni da okrenem ledja, jer je ovo u sustini prvi put da je meni rekla i da smo kako tako pokrenuli neko lecenje....Nemam pojma, mozak mi radi 300 na sat.
Mi realno nemamo toliko casha za tu kliniku, ali je dobro i sto je ovih par dana tamo, da ne vidi kakav je haos u porodici i kako svi optuzujemo jedni druge i cas hocemo da je lecimo, cas razmisljamo da ne treba davati tolike pare....Uzas.....
Molim vas da mi date neke predloge, bar samo za prvo vreme, sta da radimo, koje su opcije, sta je nabolje.....Ocajni smo...
Stvarno nemam vremena ni koncentraciju da previse citam forum.....Molim vas samo da mi date neke smernice u kratkim crtama....bilo sta!
Da li da je vadimo sa klinike? gde da idemo? Kazu da palmoticeva vise ne radi i da preostaje samo drajzerova. ne verujem u drajzerovu...
Molim vas, bilo sta....moramo da odlucimo do cetvrtka.
p.s. i ovo sto sam do sada napisala o istoriji gudriranja, ne znam da li je tacno, ne znam ni da li je moguce uzimati 5 godina dop na nos....ne verujem vise ni u sta a nemam nikakvog licnog iskustva sa dopom.
p.s. morala sam da preuredim ovaj post jer cu pustiti sestru na ovaj forum...
Last edited by Toshiba Koloodo on Thu Mar 19, 2009 11:47 am, edited 1 time in total.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

1. Ja sam u Miklosicevoj bio 2003. godine, prva generacija. Prvi macici se u vodu bacaju, valjda... Tako ga je moja ekipa popusila, a ja dobio dobru temu za pricu. Mozda na kraju ostanem u finansijskom plusu, kad pricu zavrsim 2019. godine u aprilu... Moguce je da je danas tamo bolji rad nego prije 6 godina. Ipak, cisto sumnjam da su bolji od bilo koje druge klinike, da premasuju uspjesnost izljecenja od 10 % npr... Ako ti se isplati za tu vjerovatnocu istresti toliko novca, ti izvoli.

2. Mislim, ipak, da trebas izdvojiti vremena i koncentracije za citanje drugih prica (pa potrosila si nekoliko sati na citanje mojih sranja)... Tako bi znala da te sestra lozi. Dovedite mi covjeka koji moze kvoter razdijeliti na 4 dana i ja cu ga poljubiti u guzicu. Bice mi cast. Osim toga, cura koja se gudrira lajnom dnevno vec nekoliko godina zasluzuje orden... A koliko je malo nakacena, moze se jos provaliti iz toga sto je nije trebalo pretjerano ubjedjivati da pristane na skup detoks.

3. Kakvu ulogu za vasim stolom ima njen decko ? AKo se on gudrira, bolje ga sklonite od nje... Nesto mi ne ide u glavu da tip koji se skinuo sa 5 gr koke i 5 gr horsa dnevno, bude u stanju da se opusteno druzi sa deckom koji kombinuje kokain i alkohol. To mi je jednako sansama da dvije ekstra plavuse sad meni ugase kompjuter i sprijece me da zavrsim post, posto zele da igram sa njima poker u skidanje ili nesto.

4. Implant nije losa stvar, kad bi se kombinovao sa psihoterapijom...

5. Raspitaj se o komunama.

6. Mnogo si starija sestra od nje :), ponovo je ispitaj i saznaj punu pricu. Ili barem pitaj nekog od tih profesionalnih doca strucnjaka sta je njima priznala... Tek onda mozes vidjeti sta i kako dalje.

7. Sustina suovisnicke price se sastoji iz 3 stvari - stalne edukacije o bolesti, kontrole sopstvenih emocija i mnogo strpljenja.

Nego, kad vidis dr Bora, reci mu da ga je pozdravio Japanac iz Bosne - Neka Migaduwa... Sjetice me se.
Toshiba Koloodo

:D Matori, hvala ti!!!!
Ovo pod 4 se cini kao dobitna kombinacija...
Ako se uposte taj dr Boro pojavi, prenecu mu poruku! :butthead:
Sayonara! ;)
stelijum

Post by stelijum »

Majka sam deteta zavisnika na dop.
Na početku traganja za mestom za lečenje posetila kliniku u Miklošićevoj.
Atmosfera o kojoj je pričao Vlada M još uvek je ista, isti su osmesi i ista reklama.
Odustali smo od te varijante lečenja iz prostog razloga što mi se nije dopadala činjenica da dnevne količine lekova
totalno zombiraju ljude.
Mnogo kasnije sam upoznala devojku koja je prošla ceo tretman od 2 godine u Miklošićevoj i pomogli su joj. Radila i apstinirala u to vreme / pišem u prošlom vremenu jer sadašnju situaciju ne znam, s obzirom da se radi o hroničnoj recidivirajućoj bolesti /.
U koliko posle detoksikacije ne znate kako dalje, mogu da vam samo savetujem da je svaka terapija bolja od zakljucavanja u stan i terapije koju nudi vaš otac / terapija bez terapije ne pomaže , verujte mi /
Ono što je nama kao porodici pomoglo i jos uvek pomaže je terapija 1:1. Trapeut se zove Matori / nadimak kojim je predstavljen i na televiziji u emisiji ,,Sve za ljubav,, gde je gostovao sa devojkom koja vec poduze apstinira i proglasena je za jednu od 10 najhrabrijih žena Beograda / Nije skup kao Miklošićeva , a na raspolaganju je 24 časa. Ima i svoj Centar za pomoć narkomanima, zove se ,,Torima,, a broj telefona je 065 652 4869. I ako ne uspostavite saradnju sa njim verujem da će vam bar pojasniti situaciju u kojoj se nalazite a najbolji put oporavka morate pronaći sami.

S poštovanjem,
saša-ex

Post by saša-ex »

Kako on sprovodi terapiju? Da li je pre radio u Centru za prevenciju narkomanije (tako se nekako zove)?
SAMO CEO ŽIVOT...
Post Reply