Kupili smo u Beogradu Antakson i rekli su nam da je to zamena za Nalorex.
Potreban mi je savet kako treba piti taj lek pošto vidim da je u kapsulama od 50 mg. Da li ga treba otvoriti i pomešati sa vodom ili jednostavno progutati kapsulu.
Kolika je dnevna doza da li treba popiti celu kapsulu od 50mg. ili više?
Terapija ANTAKSONOM
Moderator: sanela
Re: Terapija ANTAKSONOM
Ako je to stvarno nalorx,pije se 50mg znači jedna....ja sam se između ostalog izliječila uz pomoć blokatora ali blokatori ne vrijede ništa ako nemaš ozbiljnog suradnika,tj. nekog ko će ti ga razmutiti u toplom mlijeku ili kako već da ti ne bude gorko i na tebe gledati barem 15 min da nebi došao u iskušenje da ga povratiš...a dolaziće ti kao i svima nama....čak se ne mora piti svaki dan jer je tlaka nego se može piti u ponedeljak 2 u srijedu 2 i u petak 3 to je tačno koliko ima dana u sedmici.
To mi je za suprugu. Ona je OK prosli smo detoksikaciju 7dana pa onda razgovore sa psiholozima 20dana. Ovo je radi preventive odnosno ona je sada psihički OK ali da ne bi dolazila u iskušenje razmišljam se da joj dam da pije nekih 2 meseca. Ona kaže da joj ne treba da može i bez njega ali isto tako i hoće da ga pije zbog mene pošto joj ja ne verujem i ne bih da rizikujem da se ponovo navuče.
Zanima me da li treba da popije kapsulu ili da je otvorim pa da razmutim u mleko,čaj ili vodu.
Zanima me da li treba da popije kapsulu ili da je otvorim pa da razmutim u mleko,čaj ili vodu.
reli wrote:To mi je za suprugu. Ona je OK prosli smo detoksikaciju 7dana pa onda razgovore sa psiholozima 20dana. Ovo je radi preventive odnosno ona je sada psihički OK ali da ne bi dolazila u iskušenje razmišljam se da joj dam da pije nekih 2 meseca. Ona kaže da joj ne treba da može i bez njega ali isto tako i hoće da ga pije zbog mene pošto joj ja ne verujem i ne bih da rizikujem da se ponovo navuče.
obavezno otvori kapsulu,obavezno i dobro razmuti u podgrijanom mlijeku,meni je majka dodavala i kako i tako nešto zbog ukusa.
Uz svo dužno poštovanje prema tvojoj supruzi,molim te kao brata,nemoj joj vrerovati još uvijek ništa...neka ona to ne vidi ali ovisnost je čudo.....znam da blokatori nisi jeftini ali 2 mjeseca je malo...kad ih ispije dobro gledaj na nju,diskretno barem 20 min.Nisi u stanju shvatit što je u stanju uradit ovisnik kad ga pukne rovac...nemaju tu veze ni njene godine,ni ogromna želja da se skine kuju je intenzivno pokazivala tih dana ni to da li ima petero djece ili nijedno....ne želim te plašit,može biti sve Ok ali neka to pije obaveznoi na način koji sam ti rekla.
ja sam ih pila 10 mjeseci i bila mi je frka kad sam popila zadnji,naravno da me je bilo sramora to ikome priznati ali to je tako.Da se nebi mučio svaki dan jer je to ipak nemala obaveza neka pije u pon 2 u srijedu 2 i u petak 3 ako ti nešto nije jasno ili želiš potvrdu stručnjaka ali baš pravog stručnjaka za ta pitanja,kontaktiraj me preko privatne poruke.
- simon_says
Moja preporuka je da ga tvoja supruga pije svaki dan .Svaki drugi dan se ne preporucuje jer moze da slucajno ili namerno preskoci.Slobodno moze da pije po pola kapsule.Lek je izuzetno jak i toksican i pola kapsule je dovoljno da bude blokirana 50-60 sati,ako ne isvih 72 kako i pise u preskripciji leka.
A da li ce da se muti u vodi ili mleku nije toliko ni bitno.
Samo da znate da je antaxone prva pomoc u lecenju zavisnosti.Lek je blokator,a problemi koji su ,mozda,bili pre uzimanja ili koji su nastali za vreme uzimanja resavaju se na drugi nacin.
Aj pa srecno.
A da li ce da se muti u vodi ili mleku nije toliko ni bitno.
Samo da znate da je antaxone prva pomoc u lecenju zavisnosti.Lek je blokator,a problemi koji su ,mozda,bili pre uzimanja ili koji su nastali za vreme uzimanja resavaju se na drugi nacin.
Aj pa srecno.
ANONYMOUS does not forgive
Simon,blokator ne uzima ovisnik sam pa da bi ga mogao preskočiti nego mu ga daje neko drugi,druga stvar,može se piti onako kako sam napisala,ja sam ga tako pila 10 mjeseci po preporuci renomiranog ljekara iz inostranstva kao i jedne poznate doktorke iz Bg,čsto radi menje tlake onoga ko daje a učinak je isti...da li će piti cijeli ili pola ovisi isključivo o težini....ako ima preko 60kg treba piti cijeli...toksičan....pa,nije zdrav za želudac ni acisal.
Ono u čemu bih se apsolutno složila je to da je blokator isključivo pomoćno srestvo,nešto kao štaka a ne ljek od ovisnosti.
Ono u čemu bih se apsolutno složila je to da je blokator isključivo pomoćno srestvo,nešto kao štaka a ne ljek od ovisnosti.
- simon_says
A jel? Nisam znao.Ako su renomirani doktori iz inostranstva u pitanju poput dr.Zobina i doktorke iz Beograda poput dr.Peric, e onda si totalno u pravu...nema sale!
ANONYMOUS does not forgive
simon_says wrote:A jel? Nisam znao.Ako su renomirani doktori iz inostranstva u pitanju poput dr.Zobina i doktorke iz Beograda poput dr.Peric, e onda si totalno u pravu...nema sale!
ta dvojica su ,da prosti javno mjenje obični seratori.
- Sagitarius
Kako ovo s blokatorima meni liči na terapiju u zatvoru,Simone.
Tamo ti sestra da tabletu,a onda čuvar lampicom,gleda u usta,jesi li ga popio.
Tamo ti sestra da tabletu,a onda čuvar lampicom,gleda u usta,jesi li ga popio.
ne može se Sigi drugačije sa blokatorima....ja sam ih napčetku prva krišom povračala da bih se mogla pući...sranje su oni,nema šta ali postoje situacije kada ti ostane samo to i nemaš drugog izbora.