NEMA JOJ POMOCI

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

winxi

NEMA JOJ POMOCI

Post by winxi »

Ja sam sestra nazlost od jedne narkomanke.Ima gospodjica 27 godina ne radi nigde spava luta napada majku.Do skoro su bile samo svadje po kuci sad je pocela da razbija.Razlog nije joj dala mama da izadje.Ako joj ta ista mucenica ne kupi cigare ode po 2 dana niko ne zna gde je.Normalno mami kaze da ce morati ona dajoj vraca dugove...Ne mogu mnogo da pisem smatram da gubim puno vremena ako uopste pricam o njoj .svi moguci pokusaji lecenja bezuspesni drajzerova privatna klinika privatni neuropsihijatri...sve kako je htela..imala je super psao moj muz joj nasao normalno osramotila ga je dobila je otkaz.svi su joj krivi sto ne radi.milicija kaze nije nadlezna.mama ne moze da je izbaci iz kuce ona udje u kucu kad mama ode na posao...strasno..planiram da joj namestim da je neko dobro nalupa pa cak i osisa ne bi li je to nateralo na pravo lecenje komuna .verujte da to i mama planira zato sto se zeni smucilo..svi su joj okrenuli ledja sama se bori sa narkomanom teskim..molim bivse narkomane da mi kazu da li ovo moze da upali samo ne ono lepo to definitivno ne pali to pokusavamo vec 6 godina...inace kako dolazi do droge pa mislim da se prodaje....sa mnom ne komunicira vec 8 meseeci od kad
sam joj samo rekla pa nesto me cudno gledas a i opet si oslabila..mislim da me mrzi...MOLIM ZA SAVET STO PRE..HVALA..
Last edited by winxi on Sun Jan 18, 2009 11:23 pm, edited 1 time in total.
Big Mama

Re: ljudi ako mi ne pomognete ubicu je

Post by Big Mama »

pozdrav winxi...i ja sam bila navučena na dop godinama...sa sestrom nisam komunicirala jer mi je stalno govorila da se idem liječiti...moji su prošli sa mnom sve i svašta...ajde, nisam razbijala po kući ali sam se tukla sa šogorom, napala sam i dedu...e sad...ja sam sama odlučila otići u komunu. Da su me strpali silom vjerujem da bi pobjegla. A odlučila sam kad sam stvarno dotakla dno dna i kad sam to vidjela.
Jednostavno, kad sam se ponizila pred samom sobom. Kako bi to išlo kod tvoje sestre- ne znam. Nemam neki pametan savjet. Sumnjam da bi joj "vaša terapija" pomogla. Da ju neko razbije??? Sorry ali kako god bilo- sestra ti je. Vjerujem da ste svi već očajni ali nije to baš neko riješenje. Ima načina, samo ga treba pronaći. ONA ga treba pronaći. A vi joj pomoći.
Sumnjam da sam ti pomogla ali eto- barem moja podrška u vašoj priči..
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Cap Winxi, vidim nisi bas upucena u narkomaniju, a sestra ti se drogira sest godina!
Samo cu ti ukratko reci da ti NISTA ne ide na silu... To zatvaranje, prrebijanje i sisanje na nulu- to je smijesno, ali razumijem da si ocajna. Evo, da je meni to iko ikad uradio, ja bi mu zapalila kompletan stan. A tvoja sestra bi mozda nesto jos gore.
Zato mirno, i polako.
Ona sama mora doci do toga da se ona ZELI lijeciti.
Bez toga nista i gotovo.
Potpis.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

E jbg .. Zaebano..
Slazem se sa ostalima da na silu ne moze nishta ali opet skroz je prirodno to shto radish, planirash i razmishljashh.. I mislim da ti niko tu sada na zalost ne moze dati nikakaw sawet da u jednom danu ili sa nekom jednom terapijom uspesh da reshiish ceo problem, mada znam da bi ti to naj wishe wolela..
Mislim da samo treba da pustish da se stwari deshawaju prirodno ..
Kao shto i ostali kazu, ona sama mora da odluchi i donese neke odluke, a to se nece desiti ako joj swe bilo bajno i sjajno .. Weruj mi, shto se gore oseca i shto je u wecem sranju, kontam da ce pre doneti odluku ..
Moje mishljenje je da uwek walja pokushati na swe nachine i dati swe od sebe da se uspe na lepo, ali ako na lepo ne ide.. Ne gnushaj se od toga da je izbacite napolje swai put sa shto nerijatnijim situacijama ..
Znachi, treba doci do toga da se sama sebi smzuchi, a wi ne smete NIKADA dozwoliti SEBI da potpuno odustanete od nje ..
Shwatite da se ona bori sa jednim jako welikim problemom u sebi, ma kako to wama izgledalo ..
Wolela bih da sam mogla nekako da pomognem i nadam se da mozda i jesam , makar u twom razmewanju twoje sestre .. jer ona je i dalje twoja sestra, samo shto je u jednom ogromnom problemu .. i daleko od toga da bi bilo korisno da je zamrzish .. ni za tebe ni za nju .. a pogotowo ne za washu majku, kojoj se sigurno teshko gledati i to kako se was dwe .. ne wolite/mrzite/gnushate jedna druge ..
Eto tako nekako, weliki pozdraw od mene i zelim ti da shto pre bude shto bolje, a twojoj sestri da shto pre pochne da se lechi .. jer je to jedna HRONICHNA BOLEST !!!

Owo je swe moje mishljenje, stwar je prewishe ozbiljna a ja nisam bash adekwatna za izdawaanje nekih recepata za lechenje, tako da bih wolela da swe owo shto sam napisala swakako uzmesh sa rezerwom nekom, ali ipak makar malo razmislish o tome ..

Josh jednom, pozdraw i shaljem wam swu srecu sweta ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
jana

Post by jana »

To nije pitanje kako sestra ne voli posrnulu sestru,nego je pitanje kako i z d r z a t i zivjeti sa narkomanom i komunicirati sa njim pod njegovim uslovima do perioda kad on treba da uvidi da je na losem putu i da prihvati lijecenje.
Tu se postavlja pitanje svake vrste izdrzljivosti i dovode se u pitanje sva moralna i ljudska nacela zivljenja.
U svakom slucaju,ne ubij.Probaj da se rijesis afekta u sebi samoj.Skloni majku kod sebe.Zastiti je koliko mozes.Prekini komunikaciju sa sestrom,jer sada sa njom nema konstruktivne price.Zastitite zivote i materijalne dobra koliko mozete,a sestri dajte minimum za prezivljavanje,nista vise od toga.Ako etapa privatnih psihologa i lijecenje pod takvim uvjetima nije dalo rezultate,imate osnova da trazite od nje da ode u neku zatvorenu ustanovu,tipa komune.
Sretno.
Big Mama

Post by Big Mama »

treba sekicu dobro pritisnuti...uza zid, da nema kamo...pa komuna.
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
paramparcad

Post by paramparcad »

jeste...a vi bi da je sisate na nulu.sta ako se njoj svidi novi friz pa resi da ga fura?
Big Mama

Post by Big Mama »

paramparcad wrote:jeste...a vi bi da je sisate na nulu.sta ako se njoj svidi novi friz pa resi da ga fura?
hehe, dobro pitanje :smt061
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Boban

Post by Boban »

Telefon RETO centra u Beogradu je 011/80-40-425, to je muska kuca a verujem da oni imaju broj zenske kuce u Bg.pozdrav.
Lilith*Nancy*

Post by Lilith*Nancy* »

Draga,weoma mi je poznato owo sto si napisala....Weruj mi,ni sisanje,ni batine nece pomoci.Ja sam jako cesto odlazila od kuce,bila izbacena i u pocetku mi to nije smetalo,ali kasnije mi se smucilo i bila mi je ta cinjenica swe teza i teza.Nemati gde ziweti,raditi swasta za dop....boli to jako iako narkoman to nece ni sebi da prizna daweci se u swojim sranjima i racionalizacijama.Sada sa sigurnoscu mogu da se zahwalim swojoj majci i ocuhu sto me nisu trpeli.I ja sam se redowno tukla sa njima,u mojoj glawi su oni bili kriwi,ali sada znam koliko to nije istina.Za narkomana koji ZELI da se skine ima raznih solucija o kojima owde mozes procitati.Nekom odgowara komuna,nekom lekari,psyhijatri,meni licno NA.
Saljem ti weliki HUG :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
STAND UP FOR WHAT IS RIGHT
EVEN IF YOU STAND ALONE!
Post Reply