Zasto i kako?!?

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply

Kako ste se vi izlijecili?

komuna/terapijska zajednica
4
36%
AN/AA sastanci
2
18%
psihoterapija
1
9%
privatna klinika
0
No votes
drzavna klinika
0
No votes
metadon
1
9%
subutex
0
No votes
blokatori
0
No votes
nesto sedmo
1
9%
na suho :-)
2
18%

Total votes: 11

AnAna_mo

Zasto i kako?!?

Post by AnAna_mo »

Zanima me kako ste vi uspjeli!
Zeljela bih da svi vi koji ste cisti (bez obzira kako dugo) ili se lijecite (na bilo koji nacin) napisete svoja iskustva vezena uz uspostavljanje apstinencije.

-Sto je presudilo u vasoj odluci da pođete na lijecenje, tj. zasto ste posli na lijecenje :?:
-U kakvom ste psiho-fizickom stanju tada bili (pitam jer mnogi kazu da je potrebno da definitivno lupis o dno) :?:
-Na koji nacin ste se izlijecili :?:

Vjerojatno ste na Ispovijestima vec pisali o ovome, ali bilo bi dobro ako moze, vasa kratka prica o tome kako ste uspjeli.
Ja bih htjela znati, a vjerujem i da bi drugima koristilo!
Last edited by AnAna_mo on Mon Dec 29, 2008 2:55 pm, edited 2 times in total.
Potpis.
goldy

Re: Zasto i kako?!?

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 12:04 pm, edited 1 time in total.
dera

Post by dera »

Javljam se po prvi put apstinent sam nesto vise od godinu dana.Zelim da kazem da postoji samo jedan izlaz,a to je zajednica.Reto centar je mene i moga brata vratio u zivot,a sa nama i nase roditelje.Mi smo kao i vecina ovisnika ima li predrasude o komunama,posto zivimo u Sarajevu a zna te kakva je ovdje situacija,Sve se vrti oko vjere,kako se ko zove itd.Momci iz reto centra su mi pomogli da prihvatim sve svoje mane,komplekse,sve ono od cega sam ja bjezao,a u tome mi je pomagao heroin.Situacija danas sto se tice heroina je o.k,ali malo teze ide uklapanje u drustvo.Mislim da na ce nas ljudi uvijek gledati drugim ocima,i za njih ce mo uvijek biti narkomani..Ali to je tako i s tim moramo zivjeti,jer to jedna od cijena koje moramo platiti za sve ono sto smo radili.Zelim samo reci da ima izlaza,ali tek onda kada ovisnik sam shvati u sta se uvalio,i da bez nema izlaza...to je moje misljenje,jer stvarno ne poznajem nikoga da se skinuo sam.I roditelji koji misle ako im djeca uzimaju metadon ili subotex da su dobro nisu ni svjesni u kakvoj su zabludi,ti momci su u vecem problemu nego onaj sto uzima samo heroin.to znam jer se u komuni uvjerio.Momci koji dodju na heroinu krizu prodju za 7-8 dana,a ono metadonu najmanje 15 toliko je mene drzala kriza,tih dana nisam oka sklopio,svaka kost me je boljela,jeo nisam,nisam imao snage,poslije 7 dana sam htio da se vratim kuci,ali nisam,zahvaljujuci momcima iz centra..To je ukratko o sto sam mislio da bi trebao prenjeti,ukratko naravno......HVALA SVIM MOMCIMA IZ RETO CENTRA U ZAGREBU I SPLITU...POZDRAV
Big Mama

Post by Big Mama »

hej...prije svega motiv i volja...i ja sam bila u RETU i isto sam tako zahvalna ljudima koji su mi pomogli da shvatim da MORAM promijeniti puno stvari, prvenstveno- sebe. Uzaludna bi mi bila sva apstinencija a da sam ostala ista, sa onim istim načinom razmišljanja...znači, mijenjala sam navike (koje su i ovako bile loše), razmišljanje (koje je uglavnom bilo negativno) i pogled na svijet (koji je uglavnom bio crnjak)...ima tu još puno toga ali ko bi sve to nabrojao...i dan danas ulovim samu sebe kako iz mene izađe nešto ružno, odvratno, nešto što uopće ne želim misliti ili raditi. Zaustavim se i promjenim to. Naravno da ne ide preko noći ali- ISPLATI SE!!

Evo, to je bilo- ukratko...
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Post Reply