Hocemo bebu, ali...?
Hocemo bebu, ali...?
Vec neko vreme pratim ovaj sajt... Nazalost, dospela sam u situaciju koja me je na to naterala. Ipak moram da kazem da nisam bas u teskoj situaciji kao neki forumasi. Imamo problem, ne poricemo da ga nema, ali borimo se kao i svi ovde, za neko bolje sutra uz osobe koje volimo. Dospeli smo ovde zapravo zbog gluposti. Posle 18 meseci cistog organizma, moj dragi je iz dosade opet potegao za heroinom... Doduse nije dugo trajalo i stali smo na put svemu tome, nadamo se ovaj put zauvek. Zasad je sve u redu, borimo se zajedno i napredujemo bolje nego ikad (da kucnem u drvo). Moje pitanje je koliko dugo treba moj dragi da bude cist da bismo napravili zdravo dete? Molim da mi odgovore forumasi koji su upuceniji od mene. Unapred zahvalna. Od sveg srca zelim svima da skupe snage i istraju ljubavlju i strpljenjem jer je to jedino sto moze zavisnika da vrati na pravi put. Iskreni razgovori kada je tesko, pokusaji da se stavite na njihovo mesto i shvatite da im je tesko iako zele da prekinu sa tim. Bar probajte da ih razumete... Nemojte bezati od problema i ubedjivati sebe da problem ne postoji i da ce proci samo od sebe. Verujte i borite se! I zapamtite da nam Bog stavlja na put samo one prepreke za koje je siguran da ih mozemo prevazici! Svaki dan je nova pobeda, zato se borite svaki dan makar samo za taj dan, i tako svakog jutra iznova.
Re: Hocemo bebu, ali...?
Moj savet je da sačekaš bar godinu dana. Više zbog toga da bi videla da li je on dobro, što se tiče zdravstvenog dela nisam baš siguran...Mnogi narkomani posežu za tim, misle da će se sve promeniti kada dobiji dete...Ali neće, problem u njima ostaje isti.
SAMO CEO ŽIVOT...
Evo, ja poznajem nekoliko parova (gdje su oboje ovisnici) koji su zaceli dijete dok su jos bili aktivni. Jedna cura koja je rodila je bila cista dok je bila trudna, ali se kasnije opet navukla. Drugi par je dobio blizance. Treci je dobio sina i kasnije su se oboje ponovo navukli. I sva su djeca najnormalnije zdrava, ali nazalost njihovi roditelji nisu.
O ovom trecem djecaku se brine baka.
Normalno, moze biti i da se dijete rodi bolesno kao i kod ljudi koji se nikada nisu drogirali.
Znaci upitno je moze li tvoj muz sada biti kvalitetan roditelj.
Najbolje bi bilo jos sacekati, kao sto je Sasa rekao.
Sve najbolje.
O ovom trecem djecaku se brine baka.
Normalno, moze biti i da se dijete rodi bolesno kao i kod ljudi koji se nikada nisu drogirali.
Znaci upitno je moze li tvoj muz sada biti kvalitetan roditelj.
Najbolje bi bilo jos sacekati, kao sto je Sasa rekao.
Sve najbolje.
Potpis.
Slažem se sa ovim sto je Sasa Ex rekao. Moj dragi je bio čist 18 mjeseci, u tom periodu ja sam ostala u drugom stanju ali kad se beba rodila, poslije tri mjeseca, on se ponovo navukao. Sad je u komuni. Bila sam razočarana u njega, sebe, život, pitala se kako ga dijete nije osvjestilo.. Nije jer on za tih 18 mjeseci nista nije uradio na sebi, nije se promjenio, samo je ostao čist. Rođenje djeteta je zahtjevalo veću odgovornost, on tako "zaliječen" nije bio spreman i pao je.
Savjet je da pričekaš, da se prvo ozbiljno pozabavite njegovim problemom ( naročito on, ti ne možeš puno uraditi sem mu biti podrška) a za bebu nikad nije kasno. Mislim da je to bolje rješenje jer tako mozes izbjeći veće probleme i situaciju da se sama brineš o djetetu. Ne mora sve da ispadne loše ali trebaš biti oprezna. Mom muzu u periodu drogiranja dijete nije značilo apsolutno ništa. Tuzno ali istinito.
Sretno.
Savjet je da pričekaš, da se prvo ozbiljno pozabavite njegovim problemom ( naročito on, ti ne možeš puno uraditi sem mu biti podrška) a za bebu nikad nije kasno. Mislim da je to bolje rješenje jer tako mozes izbjeći veće probleme i situaciju da se sama brineš o djetetu. Ne mora sve da ispadne loše ali trebaš biti oprezna. Mom muzu u periodu drogiranja dijete nije značilo apsolutno ništa. Tuzno ali istinito.
Sretno.
Čitam A nikako da skonatam.... Imali nešto kao garancija čistoće? Ako ima kome se obratit? Ili se čovjek mora preobratit? Ako mora onda religija nije bitna, A gdje je u svemu tome vjera? Samo razmišljam na glas...ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik, ja sam ovisnik...bez have ne mogu!
100 ljudi 100 čudi... 100% sam siguran da smo rođeni sa instinktom za sve, ako ne, barem za sve ono što je bitno! Fakat nikako da skontam što se svi kunu u svoje metode, načine... Zašto su se svi skinuli zahvaljujući tome i tome? A ne skinuli se zato i samo zato što im skidalo...A usput to i to im JE SAMO pomoglo!
Kažu da su 2godine dovoljne za totalni oporavak! 2 godine čistoće su dovoljne da ubiju svaki razlog vađenja na narkomaniju, čitaj bolest!
Sorry M-I što se raspisa, ebiga dosada
Na puno toga utiče okruženje u kojem smo rođeni, A kao buduća mama, hvala prirodi možeš da biraš najboljeg oca svog djeteta! Tvoj dragi nema nikakvog opravdanja, nema savjeta, metode ili institucije koja bi bilo šta promijenila. Ti da si uzela Heroin stvar bi bila ista, samo što je on štela – ima iskustva pa mu donekle i lakše! Što je uzeo???
Pozdrav!
100 ljudi 100 čudi... 100% sam siguran da smo rođeni sa instinktom za sve, ako ne, barem za sve ono što je bitno! Fakat nikako da skontam što se svi kunu u svoje metode, načine... Zašto su se svi skinuli zahvaljujući tome i tome? A ne skinuli se zato i samo zato što im skidalo...A usput to i to im JE SAMO pomoglo!
Kažu da su 2godine dovoljne za totalni oporavak! 2 godine čistoće su dovoljne da ubiju svaki razlog vađenja na narkomaniju, čitaj bolest!
Sorry M-I što se raspisa, ebiga dosada

Pozdrav!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
M-I sorry na postu iznad, ali napisan je iz dosade...
Moje mišljenje je da treba sačekat 2 godine, čisto, da se sve posloži u glavi. Pa onda planirati djecu. Zapamti da nema garancija da neće doći do recidiva! A šta znači planirati? Pogotovo u ova teška vremena tranzicija, recesija, depresija.... znam da ništa ne znam...sva fora je u ljubavi!
Bio sam par mjeseci čist kad saznao radosnu vijest. Naravno bio je to strašan udar na moj sjebani mozak, cijena odrastanja sa veliki zateznim kamatama. Sa ove distance mogu ti sigurno tvrditi da je bio pozitivan udar. Nikad više Heroin, to svom djetetu ne bi nikad napravio. Ne samo njemu nego ne bi prvenstveno sebi!
Da me ne bi moralni prozivali...nikad ne reci nikad i te gluposti, ako onda sigurno tek kad budem star i umoran. Sad me zaboli, dosadi ostavljam sve manje prostora...uostalom ono što ne stignem, nije nikakav problem...klonirao sam se
Moje mišljenje je da treba sačekat 2 godine, čisto, da se sve posloži u glavi. Pa onda planirati djecu. Zapamti da nema garancija da neće doći do recidiva! A šta znači planirati? Pogotovo u ova teška vremena tranzicija, recesija, depresija.... znam da ništa ne znam...sva fora je u ljubavi!
Bio sam par mjeseci čist kad saznao radosnu vijest. Naravno bio je to strašan udar na moj sjebani mozak, cijena odrastanja sa veliki zateznim kamatama. Sa ove distance mogu ti sigurno tvrditi da je bio pozitivan udar. Nikad više Heroin, to svom djetetu ne bi nikad napravio. Ne samo njemu nego ne bi prvenstveno sebi!
Da me ne bi moralni prozivali...nikad ne reci nikad i te gluposti, ako onda sigurno tek kad budem star i umoran. Sad me zaboli, dosadi ostavljam sve manje prostora...uostalom ono što ne stignem, nije nikakav problem...klonirao sam se

BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
Evo i meni je beba na putu,a voda do grla,pateticno zar ne nešto što bi tribala bit najveca radost odjednom postane teret,hm,bar meni,osjecan se usamljeno.Ponekad poželim da imam obitelj u pravom smislu rici,možda bi bilo lakše?
Imam toliko pitanja a nemam ih kome uputit,strah me najgoreg. . .ma ne znan ni zašto ovo pišem,kolotecina svakog dana,pitam se kuda sve vodi,hoce li imat smisla.Trenutno sam na 1 subu od 8mg,ša je veliki pomak,al bojin se da ce možda bit gore.doktor mi je reka da se triban udebljat,jer sa 47kg necu daleko.Svaki put kad me stomak malo zaboli vata me panika,vec san imala jedan spontani i mislin da drugi ne bi priživila.Možda se ovo ne može nikako usporedit s tobom al vidila san temu i evo pišem.Mislim da je najvažnija potpora jednog drugog u vezi,ljubav i volja onda i beba bez obzira na bilo kakve probleme je željena,eh da je. . .pozdrav
Imam toliko pitanja a nemam ih kome uputit,strah me najgoreg. . .ma ne znan ni zašto ovo pišem,kolotecina svakog dana,pitam se kuda sve vodi,hoce li imat smisla.Trenutno sam na 1 subu od 8mg,ša je veliki pomak,al bojin se da ce možda bit gore.doktor mi je reka da se triban udebljat,jer sa 47kg necu daleko.Svaki put kad me stomak malo zaboli vata me panika,vec san imala jedan spontani i mislin da drugi ne bi priživila.Možda se ovo ne može nikako usporedit s tobom al vidila san temu i evo pišem.Mislim da je najvažnija potpora jednog drugog u vezi,ljubav i volja onda i beba bez obzira na bilo kakve probleme je željena,eh da je. . .pozdrav