9 GODINA ZIVOTA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
LEOS

9 GODINA ZIVOTA

Post by LEOS »

Prije nekoliko godina sam svekodnevno bitiosao na ovom forumu i svojim tekstovima pokusavao bar donekle podijeliti sa drugima moja iskustva o procesu ciscenja, prizdravljenja vracanja medju ljude koji nemaju dodira sa narkotikom, pisao strucne tekstove i ponekad i pokoji stih.
Bilo je to divno vrijeme druzenja sa Zvrky, Imenijevazno,sanela, avdija,Luna,Argentina, Katarinamedici,fanatik, Vlado_M, i tako dalje.
Nadam se da im ide dobro a ako ne nadam se da se ne muce previse.
Vec je proslo i vise od 9 godina od kako ja zivim bez narkotike, familijaran zivot, skoro sam dobio unuku Elinu, sa malim zakasnjenjem ( 49.ta godina mi je) diplomirao , zaposlenje, aktivan politicar, kuca, auto, troje maltene odrasle djece i supruga .
Da li je sav napor povezan sa ostavljanjem narkotike bio vrijedan muke.
Da li narkoman uvijek ostaje narkoman u ocima drugih i u svojoj dusi.
Dali je moguce sebi oprostiti sve ucinjeno.
Da li rane zarastaju i kada.
Narkoman je uvijek narkoman i samo ga dijeli prva doza od proslosti.
Ako se to ne desi onda je sve vrijedno napora.
Rane zarastaju ali nikad zacijelo. Moze se sa time zivjeti -vjerujte.
Vremenom se naucis sebi prastati , a pogotovu kada dodjes do saznanja da u oprastanju leze velike doze pozitivne energije.
Naucis se prastati , ne samo sebi vec i drugima.
Meni je trebalo oko 5 godina da sazrijem u tom novom ruhu. Odjeven u jednostavnost zivota, empatije, iskrenosti i voljom za zivotom sve je lakse bilo.
Nema dana a da nisam zahvalan na novoj sansi i sto ne pripadam onima koji su vec davno 2 metra pod zemljom. Ima bog valjda bolje planove za mene?
Ne pisem ovo da bih se hvalio, niti da bih dijelio neke savjete a najmanje da bih pametovao. Pisem ovaj tekst radi sebe. Svaka rijec koju napisem me posjeca gdje sam bio i kuda sada idem. Svaka rijec me jos vise dovodi u uvjerenje da je borba sa ovisnistvom teska ali je vrijedna svakog napora.
Divan li je zivot .
Leo
Leo Mustafa Sarkic
AD Terapeut
zvrky

Re: 9 GODINA ZIVOTA

Post by zvrky »

Kokan?
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Hvala na prelijepom,motivirajućem postu,MUstafa?
saša-ex

Post by saša-ex »

Bravo deda, svaka cast. Žika? :-D
SAMO CEO ŽIVOT...
MANS0N

Post by MANS0N »

Djesi Mustafa?Cuj deda sa 49,mashAllah. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
zvrky

Post by zvrky »

OOOOooo pa to je mustafa nas stari drug,sad kad si sliku stavio prepoznah te odma hehehehhe,posumnjala sam na kokana na momenat. Drago mi je da je s tobom sve ok. i drago mi je da te ponovo vidim na forumu :D dobro dosao nazad :)))
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sunrise

Post by sunrise »

Pozdrav

Cestitam na unuku

Sasvim se slazem s cijelim postom a posebno onim dijelom vezanim za oprastanje....oprostiti drugome kad te naljuti ili nepravdeno napadne ili verbalno pa i fizicki ili emotivno...ali,jos veca i bitnija je stvar oprostiti sebi za svoje momente slabosti ili neznanja radjenja boljih odluka ili sta god nam motiv bio za te greske....treba uistinu oprsititi si i rijesitit se svog tereta na ledjima te koracati naprijed

I , da, definitvno vjerujem da je vrijedno boriti se za zivot bez droga
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
LEOS

Post by LEOS »

Hvala na pozdravima i cestitkama dragi moji.
Drago mi je vidjeti da ste u zivotu i da vam izgleda ide dobro.
Da, ja sam se vratio na forum ali ne u onom obimu kao prije.
Nema se vremena a vidim da vas je mnogo koji propagirate cist zivot .
Sve najbolje i nekaa vas dragi bog cuva.
Leo M. Sarkic
Leo Mustafa Sarkic
AD Terapeut
YugoStar

Post by YugoStar »

Bravo,svaka cast,pa onda pozdrav !
Dok si bio aktivan,samo sam te citao i bio status gosta i samo cekao da se ponovo javis i potvrdis da je moguce to sto si ti i uspio !
Kao sto napisa Sagi,Hvala na ovom,nadasve pozitivnom i optimistickom postu,koji ulijeva nadu i nabija volju do nebeskih visna !
:smt023
Post Reply