Prije nekoliko godina sam svekodnevno bitiosao na ovom forumu i svojim tekstovima pokusavao bar donekle podijeliti sa drugima moja iskustva o procesu ciscenja, prizdravljenja vracanja medju ljude koji nemaju dodira sa narkotikom, pisao strucne tekstove i ponekad i pokoji stih.
Bilo je to divno vrijeme druzenja sa Zvrky, Imenijevazno,sanela, avdija,Luna,Argentina, Katarinamedici,fanatik, Vlado_M, i tako dalje.
Nadam se da im ide dobro a ako ne nadam se da se ne muce previse.
Vec je proslo i vise od 9 godina od kako ja zivim bez narkotike, familijaran zivot, skoro sam dobio unuku Elinu, sa malim zakasnjenjem ( 49.ta godina mi je) diplomirao , zaposlenje, aktivan politicar, kuca, auto, troje maltene odrasle djece i supruga .
Da li je sav napor povezan sa ostavljanjem narkotike bio vrijedan muke.
Da li narkoman uvijek ostaje narkoman u ocima drugih i u svojoj dusi.
Dali je moguce sebi oprostiti sve ucinjeno.
Da li rane zarastaju i kada.
Narkoman je uvijek narkoman i samo ga dijeli prva doza od proslosti.
Ako se to ne desi onda je sve vrijedno napora.
Rane zarastaju ali nikad zacijelo. Moze se sa time zivjeti -vjerujte.
Vremenom se naucis sebi prastati , a pogotovu kada dodjes do saznanja da u oprastanju leze velike doze pozitivne energije.
Naucis se prastati , ne samo sebi vec i drugima.
Meni je trebalo oko 5 godina da sazrijem u tom novom ruhu. Odjeven u jednostavnost zivota, empatije, iskrenosti i voljom za zivotom sve je lakse bilo.
Nema dana a da nisam zahvalan na novoj sansi i sto ne pripadam onima koji su vec davno 2 metra pod zemljom. Ima bog valjda bolje planove za mene?
Ne pisem ovo da bih se hvalio, niti da bih dijelio neke savjete a najmanje da bih pametovao. Pisem ovaj tekst radi sebe. Svaka rijec koju napisem me posjeca gdje sam bio i kuda sada idem. Svaka rijec me jos vise dovodi u uvjerenje da je borba sa ovisnistvom teska ali je vrijedna svakog napora.
Divan li je zivot .
Leo
9 GODINA ZIVOTA
Moderator: sanela
9 GODINA ZIVOTA
Leo Mustafa Sarkic
AD Terapeut
AD Terapeut
Re: 9 GODINA ZIVOTA
Kokan?
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
- Sagitarius
Hvala na prelijepom,motivirajućem postu,MUstafa?
Djesi Mustafa?Cuj deda sa 49,mashAllah.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
OOOOooo pa to je mustafa nas stari drug,sad kad si sliku stavio prepoznah te odma hehehehhe,posumnjala sam na kokana na momenat. Drago mi je da je s tobom sve ok. i drago mi je da te ponovo vidim na forumu
dobro dosao nazad
))

NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Pozdrav
Cestitam na unuku
Sasvim se slazem s cijelim postom a posebno onim dijelom vezanim za oprastanje....oprostiti drugome kad te naljuti ili nepravdeno napadne ili verbalno pa i fizicki ili emotivno...ali,jos veca i bitnija je stvar oprostiti sebi za svoje momente slabosti ili neznanja radjenja boljih odluka ili sta god nam motiv bio za te greske....treba uistinu oprsititi si i rijesitit se svog tereta na ledjima te koracati naprijed
I , da, definitvno vjerujem da je vrijedno boriti se za zivot bez droga
Cestitam na unuku
Sasvim se slazem s cijelim postom a posebno onim dijelom vezanim za oprastanje....oprostiti drugome kad te naljuti ili nepravdeno napadne ili verbalno pa i fizicki ili emotivno...ali,jos veca i bitnija je stvar oprostiti sebi za svoje momente slabosti ili neznanja radjenja boljih odluka ili sta god nam motiv bio za te greske....treba uistinu oprsititi si i rijesitit se svog tereta na ledjima te koracati naprijed
I , da, definitvno vjerujem da je vrijedno boriti se za zivot bez droga
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Hvala na pozdravima i cestitkama dragi moji.
Drago mi je vidjeti da ste u zivotu i da vam izgleda ide dobro.
Da, ja sam se vratio na forum ali ne u onom obimu kao prije.
Nema se vremena a vidim da vas je mnogo koji propagirate cist zivot .
Sve najbolje i nekaa vas dragi bog cuva.
Leo M. Sarkic
Drago mi je vidjeti da ste u zivotu i da vam izgleda ide dobro.
Da, ja sam se vratio na forum ali ne u onom obimu kao prije.
Nema se vremena a vidim da vas je mnogo koji propagirate cist zivot .
Sve najbolje i nekaa vas dragi bog cuva.
Leo M. Sarkic
Leo Mustafa Sarkic
AD Terapeut
AD Terapeut
Bravo,svaka cast,pa onda pozdrav !
Dok si bio aktivan,samo sam te citao i bio status gosta i samo cekao da se ponovo javis i potvrdis da je moguce to sto si ti i uspio !
Kao sto napisa Sagi,Hvala na ovom,nadasve pozitivnom i optimistickom postu,koji ulijeva nadu i nabija volju do nebeskih visna !
:smt023
Dok si bio aktivan,samo sam te citao i bio status gosta i samo cekao da se ponovo javis i potvrdis da je moguce to sto si ti i uspio !
Kao sto napisa Sagi,Hvala na ovom,nadasve pozitivnom i optimistickom postu,koji ulijeva nadu i nabija volju do nebeskih visna !
:smt023