Evo odlucih i ja da se malo razotkrijem, tj da vam ispricam svoju pricu... Prvo sam pocela pisati o travi, mozda su neki vec i citali temu ali svejedno. Mnogi su cak i pomislili da sam ja probala pa da sam zato i pitala ...ali ne ..ovdje sam se prijavila kao suovisnik...i zapocinjala sam price kako bih otkrila nesto vise o tom zlu-zvanom droga...jer sam na neki nacin zeljela da pomognem bliskim osobama...
Cak mi je sad jedna osoba koju isto mogu nazvati ovisnikom, ili mozda bivsim nesto bliza... u vezi smo 2 mjeseca i uvijek mi se cinilo da nam dobro ide...s vremena na vrijeme bude tu nekih iskrica i svadja preko kojih ja lako predjem...jer smo obadvoje svasta prosli u zivotu i bilo je tu raznih sjebova. Jedina razlika je u tome sto sam ja cura i sa jedne strane sam vise bila zasticena od njega jer je on vise bio prepusten ulici i ranijem sazrijevanju...to ga je dovelo do svih problema koji ga godinama muce...Poceo je sa travom, kao i mnogi drugi...ali doslovno je probao sve i svasta...pa cak i ono najgore--heroin--koji ga je doveo u jos vece belaje....
kad je uvidio cemu to sve vodi, odlucio je da se pokusa rijesiti svega toga...
cilj mu je bio naci sebi finu i pametnu curu uz koju ce mu sve to biti lakse i bolje prevazici... e pa igrom slucaja sam ta cura bila ja...u isto vrijeme se i meni izdesavalo puno groznih stvari..umrla mi je mama i stvarno sam bila u groznom stanju...a on mi je u to vrijeme bio podrska i puno puta smo pricali i nekako smo se odmah ispocetka kuzili...eto znali smo se jedno 5 mjeseci i semali smo se ofo ono...a onda nakon svega toga nekako i prohodali...kao sto sam rekla dobro nam ide...jedan dan bude sve fino, a onda se on pocne drugacije ponasati, ponasanje kakvo se meni nikako ne svidja i zatim nastane svadja, nakon koje se on izvinjavai ja ponovo predjem preko svega jer znam kako mu je i bude mi zao..ali ne sad da popustim samo zbog toga, takodjer i priznajem da sam slaba na njega...
Znaci po njegovoj prici ja sam mu napocetku sluzila samo da se izvuce iz svega toga, ali kako je vrijeme odmicalo zblizili smo se sve vise i vise...Nije dugo uzimao H ali je cesto upadao u nekakve krize, zbog cega je nasao spas u gandzi. Smirivila ga je i sve je bilo ok, dok i gandze nebi nestajalo pa se on ponovo poceo mijenjati, jedan dan fino i odmah slijedeci neka svadja i tako sve cesce...Sam je uvidio kuda to vodi i rekao mi je da ne zeli da ja trpim sva ta njegova sranja...Ali nisam mogla da ga ostavim, jos pogotova sad kad to sve znam...Znam da sam mogla da sve to izbjegnem, da odem svojim putem gdje nebih naisla na takve probleme i gdje bi mi bilo puno lakse...S druge strane kako bih njega onda gledala, a znam kako mu je...
Nisam znala sta drugo nego da nastavim s njim, da pokusamo nekako zajedno, jer mislim da se moze izvuci i ja cu se potruditi koliko mogu... Sad bih zeljela da neki bivsi ovisnik ili neko ko je u slicnoj situaciji kao ja, da mi kaze sta dalje i da li uopste postoji sanse da nasa veza uspije i da sve bude ok???
moja prava prica...
- pepeljuga84
Re: moja prava prica...
Ili ćeš morati biti neverovatno strpljiva i tolerantna......
Ipak ako vidiš da tebe to ubija,okreni se i idi....
Ipak ako vidiš da tebe to ubija,okreni se i idi....
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
uvijek ostavi prostora za bjezaniju ako dodje do prevelike arogancije ili nesto slicno ili ako te jednostavno to pusti.. 

Last edited by netko on Sat Jan 17, 2009 11:06 pm, edited 1 time in total.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
okk hvala punonetko wrote:posaljem ti na pp sve jer sam ista kao i ti ili ti kao ja, sad sam u zurbi ali recu ti kako sam ja to odradjivala i kako je sad?? ok pozdrav!!!!!!!
inace ne daj samo da te ubija kuliraj budi s njim ali ne slijepo uvijek ostavi prostora za bjezaniju ako dodje do prevelike arogancije ili nesto slicno ili ako te jednostavno to pusti..

EVO I MENE,JEDNE ŽENE OD 36GOD.BILA SAM U VEZI 6 GOD. S HEROIN.OVISNIKOM.PRVIH GODINU I POL NISAM ZNALA DA VOLI DOP,VIDJELA SAM DA NE ŠTIMA NEŠTO ALI ETO,MISLILA SAM DA JE TRAVA(KATASTROFA).KAD SAM SKONTALA ŠTO JE POČINJE MOJ HAOS,DOKTORI,CENTRI ZA PREVENCIJU,HEPTANONI,KOMUNA OD TRI MJESECA,VREČA OBEČANJA,PROMJENA BORAVIŠTA,LITERATURE RAZNORAZNE,OVAJ FORUM ZADNJI GOD.DANA,PA I NJEGOVE BATINE DVA PUTA POSLE ČEGA GA OSTAVLJAM.SKIDAO SE I POČINJAO 100 PUTA,I ONDA OPET PO HEPTANONIMA PA SUBOTEX ITD.SVE U SVEMU ŽIVJELA SAM S BILJKOM BEZ LJUBAVI,KOJI JE KAO PIJAVICA CRPIO SNAGU IZ MENE.VOLJELA SAM GA I ŽELJELA DA BUDE NORMALAN,BILA SAM SEBIČNA JER ON JE ŽELIO NEŠTO DRUGO(SVI ZNAMO ŠTO)ETO PA TKO SAM JA DA NJEMU USKRAĆUJEM ONO ŠTO ON ŽELI.SAD ME MOLI DA SE POMIRIMO I DA JE ČIST,TO KAŽE I NJEGOVA MAMA,DA JE SHVATIO ŠTO RADI I DA IDE UGRADITI IMPLATANT.A,RADIO JE TAKVE GLUPOSTI LUCIDNE,ŽIVJETI S TAKVOM OSOBOM JE BITI IZGUBLJEN KAO I ON.VJERUJTE,BILA SAM JA GODINAMA JAKA,JEDNOSTAVNO VIŠE NE ŽELIM PATITI ZBOG DOPA,PROPUŠTATI MNOGO LJEPIH STVARI,KOPNITI I BITI BOLESNO PATOLOŠKI SUOVISNIK.NIKO NIKOG NE MOŽE LJEČITI DOK ON SAM TO NE POŽELI.DRAGE MOJE ,AKO NE MORATE NEMOJTE.JER ONI TO MOŽDA NE BI RADILI ZA VAS,PITAJTE IH,ONI MISLE SAMO NA SEBE JER SU BOLESNI I NE MOGU DRUGAČIJE. :axe: