Naime, nakon dugo navlacenja napokon sam otisao kod doca i dobio terapiju sa subom i to 4 mg dnevno. Nije mi bas bilo ok pa mi je to povecao na 8 mg i to mi je ok, makar cesto popijem 6 mg po danu i to je ok.....samo nekada mi to nije dosta pa popijem 8 mg.
No, nije stvar u tome vec u tome sto radim u vojsci i imamo neke sigurnosne provjere u policiji i svasta ostalo....pa me zanima dali mogu to moji "poslodavci" saznati pa popusim otkaz radi terapije.
Subutex i posao
Moderator: sanela
- Sagitarius
Re: Subutex i posao
Ako te testiraju na opijate(heroin,morfij,kodein),bit ćeš negativan,za Subutex ima posebni test,kao i za metadon.
Podatke o tvojoj terapiji,i općenito podatke iz medicinskog kartona,policija može dobit samo ako počiniš neko kazneno djelo,i mislim da im treba nalog od suda.
Podatke o tvojoj terapiji,i općenito podatke iz medicinskog kartona,policija može dobit samo ako počiniš neko kazneno djelo,i mislim da im treba nalog od suda.
Hmmm...ne znam, nesto mi je danas jedan frend rekao da jedan recept se daje policiji...znas ono kada dobijes dupli kada dizes subutex.
Ma nemamo mi nikakva testiranje, vec me zanima dali ovi na poslu mogu doci do toga podatka i dali je to negdje uvedeno u moj dosje u policiji. Inace, nemam nikakvo ni kazneno ni prekrsajno djelo....
Radim u vojsci pa mi frka kada mi ovi rade sigurnosnu provjeru u policiji da ne saznaju da sam na terapiji...
Ma nemamo mi nikakva testiranje, vec me zanima dali ovi na poslu mogu doci do toga podatka i dali je to negdje uvedeno u moj dosje u policiji. Inace, nemam nikakvo ni kazneno ni prekrsajno djelo....
Radim u vojsci pa mi frka kada mi ovi rade sigurnosnu provjeru u policiji da ne saznaju da sam na terapiji...
To nije istina.iron wrote:Hmmm...ne znam, nesto mi je danas jedan frend rekao da jedan recept se daje policiji...znas ono kada dobijes dupli kada dizes subutex.
- Sagitarius
Taj dupli recept(s brojem tvoje osobne),mislim da ostaje u nekom registru,upravo zato da ako te policija zaustavi,imaš opravdanje za posjedovanje narkotika,a onda ti ne mogu ništa.
Ma meni je najvaznije da mene nema u nikakvome policijskome registru ili bilo sta slicno, posto sada opet imamo sigurnosnu provjeru na poslu....a onda zovu policiju, provjeravaju te kod susjeda i tako...
Ne brinu me susjedi, vec da nema nesto o tome u policiji....a do sada nemam bas nikakvu prijavu, inace ne bih mogao raditi kao pro vojnik.
Ne brinu me susjedi, vec da nema nesto o tome u policiji....a do sada nemam bas nikakvu prijavu, inace ne bih mogao raditi kao pro vojnik.
Ma, nemas beda
Kao, sto je rekao Motorist i sanela, nema razloga zasto bi ovi tvoji na jobu znali da si ti na terapiji
Osim,ako nekome das povoda da se posumnja u tebe
Kao, sto je rekao Motorist i sanela, nema razloga zasto bi ovi tvoji na jobu znali da si ti na terapiji
Osim,ako nekome das povoda da se posumnja u tebe

Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Ma stvar je u tome sto sis sluzba zove policiju i stalno imamo neke sigurnosne provjere.
Do sada sam uvijek uredno prolazio jer nemam bas nikakvih kazni, ali sada sam na terapiji pa me strah da oni to tamo nece reci kada me ovi moji budu kontrolirali.
Inace, ni kod psihijatra nisam nigdje sluzbeno zabiljezen da sam na terapiji...tj. nisam nikada dosao sa uputnicom.
Psihijatar mije i rekao da bih trebao jos uzeti catapresan pa me zanima dali tko ima iskusta sa tim lijekom i u kombinaciji sa subom.....popio bij taj catapresan prije spavanja.
Sada prije spavanja popijem apaurin od 10 mg, ali mi dojadili ti apaurini i ne zelim ih nikako vise piti....a ne mogu zaspati inace...a ako i zaspoim imam gadne probleme po noci....stalno se budim, trzam se...sve me nesto cima.
Kao sto rekoh, na 8 mg suba sam dnevno.
Do sada sam uvijek uredno prolazio jer nemam bas nikakvih kazni, ali sada sam na terapiji pa me strah da oni to tamo nece reci kada me ovi moji budu kontrolirali.
Inace, ni kod psihijatra nisam nigdje sluzbeno zabiljezen da sam na terapiji...tj. nisam nikada dosao sa uputnicom.
Psihijatar mije i rekao da bih trebao jos uzeti catapresan pa me zanima dali tko ima iskusta sa tim lijekom i u kombinaciji sa subom.....popio bij taj catapresan prije spavanja.
Sada prije spavanja popijem apaurin od 10 mg, ali mi dojadili ti apaurini i ne zelim ih nikako vise piti....a ne mogu zaspati inace...a ako i zaspoim imam gadne probleme po noci....stalno se budim, trzam se...sve me nesto cima.
Kao sto rekoh, na 8 mg suba sam dnevno.
- Sagitarius
I mene zanima taj katapresan,izgleda da je u Hrv. jako teško doći do njega,probat ću ga nabavit kad se odlučim skidat sa suba,uz apaurine to prođe relativno bezbolno.Samo ga je jako teško naći u Hrv.Ima li tko iz BiH da zna situaciju tamo?
u Hrv nema catapresan uopce
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.