Znate li za ovaj Centar?

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
sanela

Znate li za ovaj Centar?

Post by sanela »

http://www.narkomanija.org.rs

Evo malo surfah i naiđoh na ovu stranicu. Ovdje se spominjalo dosta Centara za liječenje narkomanije, ali mi se čini da ovo niko nije spomenuo, pa me zanima da li neko nešto zna o ovome? Čini mi se dosta dobar program...
Modesty

Re: Znate li za ovaj Centar?

Post by Modesty »

Evo ja sanela nisam bila lijena pa sam nazvala,centar se nalazi u beogradu,sobe su kao hotelske,imaju sve moguće ljekare,3 seanse sedmično....prvi dio tretmana resocijalizacije,boravka u centru traje od 4-6 nedelja(individualno) hrana i sve živo je obezbjeđeno...posle toga imaju naredne faze ali se više ne boravi u centru i cjelokupan program traje oko 2 godine....sve što sam pročitala zvuči fantastično..........baš omno što svakom ovisniku treba.
Boravak u centru(I faza9 košta 600 eura sedmično) a posle 100 eura.........pa ko voli,nek izvoli.
sanela

Post by sanela »

Hej, super... baš si prava vrjednica... ali me malo čudi što nikog ovdje nije bilo ko je tamo bio... ili je to nešto novije. Uglavnom, tebi hvala na trudu :)
Modesty

Post by Modesty »

postoje od 2004 a to što niko odavde nije bio tamo je vjerojatno zbog cijene.
Boban

Post by Boban »

mislim da je to za kremice...one sto donose dnevne i nocne kreme u komunu...mada ko zna
Modesty

Post by Modesty »

hihihihihihi ja jedva imam i za dnevnu :D
EON

Post by EON »

Evo ja sam u okviru tog centra, oni koji nemaju kintu, da se skidaju u toj velikoj kuci, oni se skidaju kod svoje kuce.
Ja sam jedna od tih. Imamo tzv grupu za samopomoc. To je ustvari klasicna grupna terapija bolesti zavisnosti, odrzava se 3 puta nedeljno, a medju terapeutima ima raznih profila od psihologa preko defektologa i specijalnih pedagoga za bolesti zavisnosti do lekara. Terapeuti su dostupni 0-24h, i kad je frka dolaze kod zavisnika kuci. Mogu da kazem da zaista sa ljubavlju rade svoj posao. Skidamo se na suvo, sa detox terapijom. Biramo ko ce nam biti saradnik sa kojim dolazimo na teraije, to mogu biti roditelji, brat, sestra, partner, supruznik ili prijatelj. Najbolje da to bude neko sa kim zivimo i ko je za nas zainteresovan. Ko nema s kim da dodje, moze i sam.

Mogu da kazem da sam svakako pokusavala da se skinem sa heroina, ovo je prvi put da sam uspela stvarno, bez supstitucija.
Prvih mesec dana ja sam bukvalno svaki dan bila sa terapeutima, bukvalno su me drzali da se ne okliznem ponovo. Mnogo mi je znacilo. Ko god trazi, njemu se pruza svaka paznja! Na grupi se podrzavamo i ohrabrujemo medjusobno. Danima kada nemamo grupne terapije, treniramo zajedno, idemo u teatar, bioskop, pomazemo jedni drugima da naucimo da zivimo normalno, i sve to uz stalno prisustvo i pomoc terapeuta!

Cista sam 4 meseca, prvi put posle mnogo godina. U moj organizam nije uslo nista osim vitamina vode i hrane. Sasvim se dobro osecam, nemam vise velike oscilacije u raspolozenju, puno sam za sebe uradila, i SRETNA SAM STO SVAKI NOVI DAN DOCEKAM NORMALNA!!!

I sve to u okviru ovog centra uopste nije tako skupo. Samo 80 eura mesecno.
Modesty

Post by Modesty »

pa super je to,nema govora,ja sam čitala njihov site a i pričala sam sa nekim lječnikom na telefon...cijeli program im je dobar ali je to na žalost samo za one iz Beograda.
EON

Post by EON »

Jeste...

Ali u Beogradu ima toliko narkomana da ni 50 ovakvih centara ne bi pomoglo.

I dzabe sva proraganda...

Dzabe sve tribine...

Trebalo bi jedanput nedeljno odvojiti udarni termin na nacionalnoj TV za emisiu o sanaciji problema narkomanije u nasem drustvu. Sve to u okviru nacionalne strategije za ...
Kad ja tamo, a ono medjutim...
To ne odgovara ni jednoj vlasti!!!!
Prirodno, kad nam drzavni vrh i ekonomija od toga zive!!!
CRNA TACKA EVROPE
FUCKING DRUG CROSSROADS
Post Reply