Dobri ljudi,
S obzirom da je proslo tri godine kako sam str8 (sa jednim jednokratnim recidivom - marihuana), iz dana u dan razmisljam da ostavim cigarete.
E sada, probala sam:
1. Biomed protiv pusenja
2. Cigare na biljnoj bazi iz apoteke
3. Da umocim cigaru u mleko i zapalim
4. Da pijem mlaku vodu kada osetim potrebu za nikotinom
5. Da zvacem, grickam mentol zvake i bonbonice
6. Da postepeno smanjujem kolicinu popusenih cigara na dan
Nista mi nije pomoglo. Mnogi kazu da je, naravno govorim o psihickoj krizi, heroin veoma slican cigaretama. U mom pusackom stazu koji je dug 17 godina jedno jutro sam odlucila da nemam cigare kada se probudim. Izdrzala sam dva i po sata. Bila sam mokra voda, pocela sam histericno da placem bez ikakvog razloga, brata sam gadjala necim i osecala toliku agresivnost da sam mogla na licu mesta nekoga da ubijem. Kada mi je brat otisao po cigare, ja nisam bila u stanju i kada sam povukla dim i popusila tu cigaretu , zaspala sam i spavala sat vremena. Prema tome ne znam koja me kriza nije stigla.
Pushim paklu i po dnevno. Da li je neko od vas pokusavao da ostavi cigarete i da li imate neki savet, posto stvarno osecam da mi jako smeta i da ne mogu vise da izdrzim.
Hvala unapred,
S.
Cigarete
Moderator: sanela
- Zona Sumraka
Re: Cigarete
ja sam relativno kasno pocela sa cigarama, sto je veoma cudno, s obzirom da mi oba roditelja vare jednu na drugu otkada znam za sebe.. pored toga momak mi pusi i maltene sva ekipa...jedino buraz ne...nego da ti odgovorim na pitanje...ja sam pokusavala milion puta, ali ovako ozbiljnije samo jednom....i izdrzala sam 4 mjeseca...nisam koristila nista, bio je ono cold turkey...i sjecam se da mi nikako nije bilo jasno koliko traje ta jbna nikotinska kriza, jer je meni trajala 4 mjeseca...citavo vrijeme sam bila uzasno razdrazljiva i nervozna ko' pas... bukvalno su me ljudi preklinjali da zapalim...onaj prvi dim nakon pauze je bio ravan nirvani...drugi je bio ok, treci me vec gusio i kao kroz gustu maglu navirali su oni prvobitni porivi zasto sam uopste odlucila da bacim tu jbnu pljugu...pazi ja ne pusim pretjerano puno, vjerovatno zato sto radim citav dan...pola kutije otprilike...ali i to pola kutije mi fizicki uzasno smeta...smeta mi dim, smeta mi smrad sopstvenih prstiju i usta...perem zube milion puta dnevno....najgore mi je ustvari kad izadjem vikendom i kada znam da cu se zapiti...e onda sam u stanju da svarim kutiju za jedno vece, a da ni ne osjetim...zato sljedece jutro kada mi nikotin pocne na pore da izlazi, a umjesto pluca osjecam kao da imam smrgl papir, sve izgleda tako jasno...evo bas sam i juce i prekljuce isla u park, vrijeme je bilo fantasticno...i skontam da jbte ja uopste nemam kondicije...eto kuci imam neku jbnu eliptikal masinu...(baj d vej, mislim da ko god je izmislio treba da bude svezan za nju i natjeran da se pati na njoj dok ne dehidrira)...jbte ne mogu na njoj da izdrzim ni 15 minuta...doduse ja nisam nikada bila neki kapacitet sto se toga tice...vise mi je odgovaralo skijanje, plivanje i tako ti sportovi gdje nema znojenja i to...
uglavnom, prije par mjeseci sam otisla kod doktora, ne vezano, i usput ga pitala ima li bilo sta sto bi mi moglo pomoci vizavi tog problema, a i on me godinama vec pegla da prestanem...navodno imaju neke tablete, koje izmedju ostalog uticu i na smirenje...ja sam odmah bila protiv toga, jer ne zelim da se kljukam sa bilo cim sta bih mogla da zloupotrijebim, tako da nisam ni probala...znam da je stari pokusao sa onim patches...nikoret sta li...i umalo nije u bolnici zavrsio, posto je kralj pusio i pored tih naljepnica, tako da se fakticki overdozirao...probala sam i neku pressure point therapy...to je kao akupunktura strujom, na odredjenim tackama uha, koja lafo treba da suzbije zelju i to...ma daaj...sranje kroz gusto granje...izasla sa terapije i zapalila...
meni je jedini nacin da prestanem da kojim slucajem ostanem u drugom stanju...kad sam vec toliki konj i ne mogu da prestam zbog sebe same, onda bar da ne trujem nekoga drugog...
eto napisah svasta nesto, a nista ti konkretno ne rekoh...nemam neki konstruktivan prijedlog, sem ako se u medjuvremenu ne odlucim za varijantu tih tableta, pa mi kojim slucajem upali...
sretno sa skidanjem
uglavnom, prije par mjeseci sam otisla kod doktora, ne vezano, i usput ga pitala ima li bilo sta sto bi mi moglo pomoci vizavi tog problema, a i on me godinama vec pegla da prestanem...navodno imaju neke tablete, koje izmedju ostalog uticu i na smirenje...ja sam odmah bila protiv toga, jer ne zelim da se kljukam sa bilo cim sta bih mogla da zloupotrijebim, tako da nisam ni probala...znam da je stari pokusao sa onim patches...nikoret sta li...i umalo nije u bolnici zavrsio, posto je kralj pusio i pored tih naljepnica, tako da se fakticki overdozirao...probala sam i neku pressure point therapy...to je kao akupunktura strujom, na odredjenim tackama uha, koja lafo treba da suzbije zelju i to...ma daaj...sranje kroz gusto granje...izasla sa terapije i zapalila...
meni je jedini nacin da prestanem da kojim slucajem ostanem u drugom stanju...kad sam vec toliki konj i ne mogu da prestam zbog sebe same, onda bar da ne trujem nekoga drugog...
eto napisah svasta nesto, a nista ti konkretno ne rekoh...nemam neki konstruktivan prijedlog, sem ako se u medjuvremenu ne odlucim za varijantu tih tableta, pa mi kojim slucajem upali...
sretno sa skidanjem

Hvala u svakom slucaju 
S.

S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
- joesspappa
mislim da ti je preporucio Zyban... to je blagi aantidepresiv... pio ja to i stvarno deluje na pljuge, mislim ogade se posle nekog vremena, fora je sto treba da se pije 2 meseca odnosno 7 nedelja, a kao pusis u prvih 10 dana a onda biras dan koji ces da prestanes... i to... i pomaze stvarno... ali ja nisam izdrzao, rano mi je bilo... ali sam smanjio, ali nisam prestao... nisam pusio skoro 2 meseca i nisam imao krizu, ni psihicku ni fizicku, ali pored toga imao sam gadne frke u privatnom zivotu, pa je pusenje bilo bezazlen problem, koji ce doci kad tad... na resavanje... kad malo ojacam volju...Zona Sumraka wrote: uglavnom, prije par mjeseci sam otisla kod doktora, ne vezano, i usput ga pitala ima li bilo sta sto bi mi moglo pomoci vizavi tog problema, a i on me godinama vec pegla da prestanem...navodno imaju neke tablete, koje izmedju ostalog uticu i na smirenje...ja sam odmah bila protiv toga, jer ne zelim da se kljukam sa bilo cim sta bih mogla da zloupotrijebim, tako da nisam ni probala...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
- Zona Sumraka
eee da, mislim da je bas taj lijek u pitanju...meni je doktor objasnio u stilu kao pocnes da pijes i nastavis da pusis 5 do 7 dana i onda prekines...a do tada bi u svakom slucaju trebalo da ti izaziva mucninu, sta li...znaci tebi je ferceralo?...pa znas sta, majke mi zovem danas da trazim recept...
Ma mene Zoloft ubi, ne treba mi vishe antidepresiva, verujte mi...
S.
S.
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Draga Sonja,
pokusaj sa knjigom EASY WAY to quit smoking by ALLEN CARR.
Svako dobro!
pokusaj sa knjigom EASY WAY to quit smoking by ALLEN CARR.
Svako dobro!

uh ja sam prestao pusiti kada sam otisao u komunu u isto vreme krizirao od gudre i cigareta secam se da mi je samo jednom jako doslo da zapalim cigaretu ali nenormalno jako...hahahaha nezelim reci da odes u komunu da bi prestala pusiti ali volja je najbitnija u svemu pusti antideprsive i takve stvari nadji neki slatki porok secer recimo samo nemoj od cigareta praviti nekog protivnika jer ce to stvarno i postati kada si mogla gudru da ostavis pa hajde testiraj se drgi put i ostavi cigarete priznaces da se te dve ovisnosti nemogu meriti.Samo napred uz tebe smo pozz
lakse se dise...

Ljudi, ljubi vas S.
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Vizavi - znaci prekoputa (odnosi se na dve osobe koje sede pr. za stolom vizavi jedna druge i razgovaraju)
Apropo - znaci: u vezi tog problema ( i to bi bila adekvatna rec za "ono" gore napisano) kod Zone
Al se Bakuta promudrila, lepo ja vozim ONO ispod, a? Ovo sve ide naravno uz pardon svima,
narocito Sonjici kojoj hocu da kazem svoje iskustvo o pokusaju prestanka pusenja:
Ja sam cula za ovo i odmah otisla tamo
Ul. Doktora Subotica broj 5 (prekoputa karadjordjevog parka)
Centar za zastitu zdravlja (poslednji sprat mislim peti)
Kurs za ostavljanje cigareta izuzetno uspesno vodi Doktor, kardiolog Petar Borovic.
Kurs traje 7 dana, ides svaki dan i placa se (nesto sica)
1. Prvog dana svi polaznici tog nedeljnog kursa vade iz dzepova cigarete i upaljace i predaju ih dokzoru na sto! (on ih posle prodaje, xe, xe, joke)
2. Sve se svodi na ISHRANU, i menjanje mnogih pravila (tipa navika gde si najradje sedeo dok pusis i tako to)
3. Zabranjeno: zvake, kafa, senf, biber, i vestacki seceri tipa pudinzi i jos kojesta, zaboravila sam
4. Dobijas uputstva za svaki dan posebno - vezbe disanja uvece na prozoru ili napolju pola sata
5. Frotiranje celog tela mokrim peskirom, pravilno- od kraja udova ka srcu
6. Zastupiti u ishrani najvise: sampinjone, golice(seme od bundeve ljusteno- posipati po punu saku u svaku salatu), musli, samo i jedino crni ili integralni hleb, puno oprane i oljustene sveze sargarepe na tone dnevno, suve smokve, sljive i suvo grozdje, svo voce i povrce, i n n n
Kunem ti se da sam se posle prvog dana vracajuci se sa tog kursa pitaja JBT zivot sto li sam ja pusila toliko godina i ni jednog jedinog trenutka nisam ni pomislila na cigaretu (tri meseca)
E da zaboravih: VAZNO
Vodu uvek piti odstajalu iz neke flase sa sobne temperature, u neogranicenim kolicinama, ali NIKAKO posle jela, a pre jela OBAVEZNO BAR PO 2 CASE
UDAVI TE JA ... IDI UVERI SE KAKO JE PROSTO, AKO IMAS ZELJU DA PRESTANES
jA SAM POCELA PONOVO DA PUSIM ONOG TRENUTKA KADA ME MRZELO DA SE BAVIM SOBOM, ZDRAVOM HRANOM I KADA SAM POPILA PRVU KAFU, JBG.
Apropo - znaci: u vezi tog problema ( i to bi bila adekvatna rec za "ono" gore napisano) kod Zone
Al se Bakuta promudrila, lepo ja vozim ONO ispod, a? Ovo sve ide naravno uz pardon svima,
narocito Sonjici kojoj hocu da kazem svoje iskustvo o pokusaju prestanka pusenja:
Ja sam cula za ovo i odmah otisla tamo
Ul. Doktora Subotica broj 5 (prekoputa karadjordjevog parka)
Centar za zastitu zdravlja (poslednji sprat mislim peti)
Kurs za ostavljanje cigareta izuzetno uspesno vodi Doktor, kardiolog Petar Borovic.
Kurs traje 7 dana, ides svaki dan i placa se (nesto sica)
1. Prvog dana svi polaznici tog nedeljnog kursa vade iz dzepova cigarete i upaljace i predaju ih dokzoru na sto! (on ih posle prodaje, xe, xe, joke)
2. Sve se svodi na ISHRANU, i menjanje mnogih pravila (tipa navika gde si najradje sedeo dok pusis i tako to)
3. Zabranjeno: zvake, kafa, senf, biber, i vestacki seceri tipa pudinzi i jos kojesta, zaboravila sam
4. Dobijas uputstva za svaki dan posebno - vezbe disanja uvece na prozoru ili napolju pola sata
5. Frotiranje celog tela mokrim peskirom, pravilno- od kraja udova ka srcu
6. Zastupiti u ishrani najvise: sampinjone, golice(seme od bundeve ljusteno- posipati po punu saku u svaku salatu), musli, samo i jedino crni ili integralni hleb, puno oprane i oljustene sveze sargarepe na tone dnevno, suve smokve, sljive i suvo grozdje, svo voce i povrce, i n n n
Kunem ti se da sam se posle prvog dana vracajuci se sa tog kursa pitaja JBT zivot sto li sam ja pusila toliko godina i ni jednog jedinog trenutka nisam ni pomislila na cigaretu (tri meseca)
E da zaboravih: VAZNO
Vodu uvek piti odstajalu iz neke flase sa sobne temperature, u neogranicenim kolicinama, ali NIKAKO posle jela, a pre jela OBAVEZNO BAR PO 2 CASE
UDAVI TE JA ... IDI UVERI SE KAKO JE PROSTO, AKO IMAS ZELJU DA PRESTANES
jA SAM POCELA PONOVO DA PUSIM ONOG TRENUTKA KADA ME MRZELO DA SE BAVIM SOBOM, ZDRAVOM HRANOM I KADA SAM POPILA PRVU KAFU, JBG.
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!