Sve je isto ili ipak nije

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
...iva...

Sve je isto ili ipak nije

Post by ...iva... »

Neki dan čuh jednu pjesmu - pjeva je Tijana Dapčević " Sve je isto samo njega nema". Vjerujem da je većina vas čula pjesmu, al ako netko nije eto riječi...

Sve je isto samo njega nema

E, sjecam se kad smo svi bili Valter
i mjesali malter za Brcko-Banovic prugu
al' sad kad i jaran moze nosit' brusalter
vidim da nam ova demokratija
bas i ne ide od ruku
a, jesmo ba ispali papci svi od reda - ne da smo svi ispali papci nego totalni kreteni, jebeno nas navukli majku im j.... (op.a)

Cujem u Beogradu
se gleda Vila Marija
jedino ne kuzim zakaj svi je zovu
jastreb medju ujkama

A nasu lipu svaki dan
za Evropu udaju
a na svakoj zurci, ka da smo Turci - ovo se dnosi na HR. Mošte mislit paradoksa - fakat narodnjaka ima ko pljeve..svuda... mislim meni osobno ne smeta
ajme, narodnjaci furaju

Ref.
Sve je isto samo njega nema
opet Dugme okupio Brega
leto vrelo, zima puna snega
sve je isto samo njega nema

A, sto zna' ja, a da znam podijelio bih
ovu moju drzavu na sest republika
ali tako da Podgorica bude glavni grad
i da svaki dan bude neradni
osim petka kad bi radili
na pripremi odmora za vikend

Site si go sakavme
na krajot site placevme
na sekoj dzid so sliki uste po kafani
nie si go cuvame

Site se otkazaa
a Skopje se sekavase
sega site drugi bi sakale da dojde
e, vise nema, ke pricekame

Ref.

Nam je bilo v redu takrat in zdaj
nam je vedno u redu
za novo leto pridemo v Beograd
gremo na sprehod v Hise cvetja
popijemo kavico v Mercatorju
vsem je kakor da smo pri nas doma
e, tovaris stari bil si frajer in pol

A mogli smo do Tokija
nos k'o u Pinokija
lagali nas tako svi do mile volje
al' on lagao je najbolje

Pesme smo mu pevali
iz Afrike ga cekali
imali smo more i sta bi da nam nije
e, bar Ade Ciganlije

Smiješna pjesma skroz, onako komična... ali kad se malo bolje pogleda sadrži u sebi dobar dio istine...

Molim vas samo da znate jedno - ja nisam stavila ovo da bi bilo tko, pa niti ja, svađali se oko nacionalnosti i rata... bilo čega takvog!! ok

Nego pade mi napamet... da li je stvarno u bivšoj Jugi bilo "bolje" kako naši starci govore, jer ja sam rođena 83. pa se niti nesjećam ničega... uglavnom, čula sam da se ipak onda moglo bolje živjeti i da je vladala veća solidarnost... nekad mi pravo dođe krivo što ne živim u takvim uvjetima...

Evo kod nas u Hr nije baš lijepo, sve ubiti ode u ku*ac, korupcija, vlada nas laže i krade, ljudi nemaju posla ( a vele u Jugi su svi radili iako nitko nije ništa radio)... uglavnom sranja koja se i događaju u svijetu koji kao teži nekoj boljoj budućnosti... za koga bolja pitam ja? Za tajkune, mafiju i kamatare... za nekolicinu bogatih a mi smradovi mali neka jedemo govna??!!!

Svi se nešto čupaju tipa, pa rat je bio, nema se... kurac se nema... u ratu se najviše i pokralo... nekadašnji vozači taksija, obični radnici, danas voze mercedese, bmw-e, imaju ogromne kuće, rade šta hoće... pa kako da se jedna mlada osoba onda snađe u svemu tome, kako da joj se usadi moralna vrijednos poštenog rada kao jedinog izbora zarade... kada plaća ne pokriva niti fiksne troškove a da ne govorimo o nekom luksuzu!!!

Kako mi mladi da rastemo ( a rasli smo ) u takvom svijetu u kojem kriminalci, mafija i tatini sinovi mogu da rade šta hoće, gdje hoće i kako hoće bez posljedica...

Kako da se nadam da ću jednoga dana naći posao a kamoli osnovati obitelj... podizati dijete... nitko ne želi da se muči... što mi vrijedi fakultetsko obrazovanje ili možda i više, ako ću imati plaću od koje ću krpati kraj s krajem... jer obično tako bude.... plaće ostaju iste sve drugo ide gore...

Evo npr. benzin, svi smo to osjetili... nekada je luksuz bio Fićo jebote, sada nije problem imati i po dva tri auta, ali čini se da će ih luksuz biti voziti jer gorivo ode gore...

Kod nas je ovaj tjedan Auto Show u Zagrebu.... zamislite najljepše i najbolje aute, marke... sve na jednom mjestu... prvi dan showa najskuplji auti su RASPRODANI... za 2-3 miliona kuna,eura.... ejjjjjjj pa tko ima tolike pare????? pošteno zarađene....

Ali pravna država očito u takvim slučajevima ne funkicionira, odnosno nije da ne funkicionira, nego ne želi... a svi znamo zašto...

Eto jedan moj kolega, čovjek ima ženu i dvoje djece, radi u jednom poduzeću koje je u stečaju - znaći plaća kasni bar 3 mjeseca, ima još i jedan mali kafić u koji zalaze uglavnom pijanci koji para nemaju..... ali sada.... on kupio sebi novog bmw-a a ženi bubu, ima i motor Suzuki... stančinu, kuću, vikendicu..... ajde da ja vas pitam... OTKUDA JEBOTE? Nije to tajna, kamatar je... svi to znaju... ovako je stvarno super i nemože se reći - dobar čovjek... ne želim mu ja zlo

Ali njega porezna očito ne jebe, nije on njima zanimljiv... ma moš mislit... jel netko ga štiti... a taj netko je lokalna policija i mafija... mislim znam o čemu pričam jer radi se o mojem rodnom gradu.. koji je mali...

A da moja mama slučajno nešto tako kupi još u zatvoru završili prije nego li bi dokazala da je to zakonito!!! Bi vjerujte....

eto prije par godina išla stara nekakve papire sređivati u vezi telefonske linije... inače davali su neki popust ili benefit, ne sjećam se više, ukoliko se radio o obiteljima poginulih branitelja... iako nikada nismo ništa uzimali na taj račun, osim mirovine, stara je rekla da to baš hoće jer nas jebeno kradu s tim telefonima ( kud plaćaš ono što potrošiš pričanjem tud i postoji fiksna pretplata od 70 kuna/700 dinara/oko 10eura.. bez obzira telefonirao ti ili ne..). I tako ode ona tamo u poštu da to sredi... kad onaj na šalteru bez beda kaže gospodjo draga donesite vi meni potvrdu da je vaš muž poginuo... ajde zamislite... ok naravno da mora postojati neki dokument kojim se to dokazuje inače bi svi išli u poštu i dizali ugovore na povoljniji način... ali poanta je - znači ja odnosno mama mora dokazivati za jebeni telefon da je moj otac mrtav, ali nitko ne traži ove da dokazuju otkuda BMWi, MERCEDESI, KUĆE, VILE, BAZENI, MOTORI....

I onda se ti nemoj drogirat? Jok pa neću.... i živi sretno i s optimističnim pogledom na život!!!!!!!

Ja se trudim, al ponekada je zaista teško... voljela bi da mogu da budem kriminalac al nemogu, pa ću očito morati da jedem govna cijeli život.

Hvala na pažnji... laku noć
Last edited by ...iva... on Tue Apr 01, 2008 12:51 am, edited 3 times in total.
PlayLife

Re: Sve je isto ili ipak nije

Post by PlayLife »

starsan tekst...onako bas politicki konkretan. kazu strucnjaci da nam se desava tranzicija iz cega u sta jos niko nezna. cinjenica je da u prirodi veliki jedu male da bi prezivili. tako stanje odrazava ravnotezu da bi opstali...gjde su nam nestali dinosaurusi, mozda nisu ni bili ili su se samo u toploj vodi pokupili... refleksija toga se moze vidjeti u svemu i u onom sistemu gdje su motivi bili ideoloske i satro moralne prirode, a posebno se vidi sada u kapitalizmu kad veliki bukavlno gaze male a motiv je samo novac. kazu da novac nema moral a nije mu ni potreban. jeli prije bilo bolje ili je kao i svugdje bilo kako kome, vrijeme ce pokazati...40% nezaposlenih u BiH koja ima samo 125 ministara. nemamo poljoprivrednu proizvodnju ali:) zato imamo seljaka ko niko. 40% na Budzetu, 20 % u trgovini i proizvodnji. nisu mogli razdvojit A ko bi jos lopatu za udarnicku znacku. Nije vise niko budala. Rascjep sistema - sizofrenija drustva...kolektivno ludilo praceno kolektivnim clanom predsjednistva. Kome se zalit kad nam je gudra jeftina...folkoteka vise nego biblijoteka...davno su Rimljani provalili foru: daj narodu hljeba i igara i bezbrizno vladaj. Bezbrizno i opusteno je bilo u onom sistemu, bio je uspostavljen sistem vjednosti a najmanje je bilo materijalnih.to je ono sto ce nam falit. mozda i nece? za koju godinu nece garant, kome fali 9mjeseci u plodovoj vodi. A iz vode smo...svakako...svima nam je agregatno stanje bilo tecno. Bilo lijepo sad se spominjalo...mentalitet je cudo, nama samo steljanje pomaze. Ono sto su zajebali Rimljani i komunisti ovi su vrlo dobro skontali. Ko nece hljeba i igara ima zamjena crkva i dzamija. pravilo je oduvjek isto: zavadi pa vladaj. Sve se u pravilu tolerise dok te strah nepocne da unistava. Za strah je napravljen i alarm. Kad pocne borba sve je dozvoljeno...
gudriranje je bjezanje od stvarnosti...bjezanje u javu ili san....
sada bjezimo od heroina...nema nista od bejzanja.... nema ni efekta kad te dnevnik moze spucat ko teska gudra:)
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
...iva...

Re: Sve je isto ili ipak nije

Post by ...iva... »

hvala playlife... hvala puno :-D :-D

e ekipa nemojte misliti da sam radila neke promjene na tekstu pošto se dolje ispod vidi kao promjene, nego bilo nekih tipfelera pa sam ih popravljala.... tako da znate...
Post Reply