opet pad
Moderator: sanela
opet pad
vozdra ja sam tek sada usao u ovaj forum i citao sam neke od ovih ispovjesti i vidim da ste dobra ekipa.ja sam vec 10 godina na dopu naravno sa prekidima a najduzi je bio 11 mjeseci.skoro sam bio cist 6 mjeseci i zadnji mjesec dana sam poceo ponovo da se rokam neznam sta da radim dobio sam posao i sve je krenulo kako treba a ja se ponovo nakacio.najgore je sto moji misle da sam cist jer u zadnje vrijeme to vjesto prikrivam nesmijem se izofirati jer sam onda pusiona,neznam sta da radim jer nemogu da nabavim hep jer je to ovde kod nas pravo tesko jedino da se prijavim na detoks a onda moram ici sa starom ili sa nekim iz porodice.sa tramalima sam pokusao ali neide ljudi moji poludio sam jer stvarno mi je svega preko glave sada kada sam dobio dobar posao i kada mi je sve krenulo kako treba ja ponovo na dop sta da radim ajd makar me malo utjesite. 

Re: opet pad
i shta imash od utehe brate? hoce li ti biti lakshe s obzirom na situaciju u kojoj si? ne verujem...ovde jedino mozesh dobiti podrshq u odluci da se skidash
najpre raschisti sa samim sobom shta hocesh da preuzmesh povodom problema koji imash i zelish li istinski da odjebesh to zlo...
i sam si svestan toga shta se deshava zaebesh li se i uzmesh li ujdo a si ipak to uradio...moj ti je savet da izadjesh pred svoje i kazesh shta se deshava koliko god bilo teshko to uraditi...samo nemoj ih dovoditi pred svrshen chin ako stvarno ne mislish da stanesh zauvek...inache bi samo presipao iz shupljeg u prazno...maltretirao i sebe i svoje...
jer nishta ti ne znachi i da nadjesh te hepove i "skinesh se" ako opet uzmesh...vrtish se u krug...
gadna je problematika navlaka na hors, i ne moze svako na isti nachin reshiti taj problem...moj ti se savet da se obratish svojima za pomoc prvenstveno, a zatim videti shta dalje...
najpre raschisti sa samim sobom shta hocesh da preuzmesh povodom problema koji imash i zelish li istinski da odjebesh to zlo...
i sam si svestan toga shta se deshava zaebesh li se i uzmesh li ujdo a si ipak to uradio...moj ti je savet da izadjesh pred svoje i kazesh shta se deshava koliko god bilo teshko to uraditi...samo nemoj ih dovoditi pred svrshen chin ako stvarno ne mislish da stanesh zauvek...inache bi samo presipao iz shupljeg u prazno...maltretirao i sebe i svoje...
jer nishta ti ne znachi i da nadjesh te hepove i "skinesh se" ako opet uzmesh...vrtish se u krug...
gadna je problematika navlaka na hors, i ne moze svako na isti nachin reshiti taj problem...moj ti se savet da se obratish svojima za pomoc prvenstveno, a zatim videti shta dalje...
u raju je lepo, al u paklu je ekipa...
...misliš da je veliki probem ako tvoji saznaju da si ponovo pao...?...a zar ti ne prestavlja problem činjenica sam da se boriš bez uspjeha...sve i da nabaviš hepove...kojim težiš,ako nisi rasčistio sam sa sobom...dokad će ti ta "borba" trajati...pitaš li se kad će ti doći idući okršaj...skupi snagu...i pričaj s porodicom...tko te bolje razumije od njih...a posao...pa nije jedini na svijetu..prvo sebe sredi..bit će posla...ne zamaraj se s tim...prvo zdravlje...pozzz i dobrodošao

WHO DARES,WINS
ja sam stari bila u sličnoj situaciji...koprcala sam se sama ali kao što i sam reče,ne ide...jebeš metadon,skiničeš se ti i bez njega ali ako kažeš staroj tj.zatražiš pomoć...ne možeš sam....ne Pristaj nipošto na održavanje metom...to ti je produžavanje agonije jer se sa njega jako teško skida...TO TI JE totalno PRIVIDNA ČISTOĆA....ja sam pristalica komuna, dobrog psihoterapeutskog tretmana ili sastanaka NA(anonimnih narkomana)......fizička kriza će ti biti najmanji problem uz nećiju piomoć i koju tableticu ili ako želiš detoks ali problem je pose..kažeš da ti je posao bitna....onda se prihvati blokatora i seansi ako joiš možeš ići i na sastanke NA,mislim da ne bi trebao imati nekih većeh problema.
ALI SAM NE MOŽEŠ,TO TI JE DEFINITIVNO....nemoj se bojati osuda svojih,preve reakcije će biti burne ali pošto tražiš pomoć,dobićeš je sigurno.....svaki dan ti je bitan i što prije to uradiš,prije će ti pasti kamen sa srca,vidjet ćeš.
ALI SAM NE MOŽEŠ,TO TI JE DEFINITIVNO....nemoj se bojati osuda svojih,preve reakcije će biti burne ali pošto tražiš pomoć,dobićeš je sigurno.....svaki dan ti je bitan i što prije to uradiš,prije će ti pasti kamen sa srca,vidjet ćeš.
Posao,roditelji,mani se izgovora.Tim sebi nadolijevaš ulje na vatru.Sad te strah što će roditelji pomisliti,o tome si trebao da razmišljaš kad si vidjeo stare kompanjone.Još uživaš u dopu,i hvališ se tim porokom.Znači tebi nije stalo do ozdravljenja već da dođeš do privremene apstinencije.Da se obnoviš i nastaviš raditi.Sam to ne možeš uraditi,nemoj sebe da zavaravaš.Treba ti podrška obitelji,objasni sve,nemoj lagati,budi iskren.Kad ozdraviš onda razmišljaj što i kako dalje!
UZ TRMALE KOJE SI NAVEO MOZES DA SE SKINES SAMO AKO SI DISCIPLINOVAN.ZNACI DA IH NE UZIMAS DA BI SE RADIO NEGO DA NADJES SEBI MERU TEK ONOLIKO DA IH UZIMAS KOLIKO CE TI UBLAZITI ZIKRU,PA POSLE DA IH JEDAN PO JEDAN ELIMINISES...UUUPPsss,zaboravio sam da iskljucim caps lock...to je samo moj predlog ukoliko si resio da se skidas na svoju ruku i ogradjujem se od eventualnog neuspeha jer polazim od sebe,meni je pomoglo da prebubam najgore...opet,ponavljam da nismo svi isti,samo se zapitaj-JESI LI NINDZA ILI MINDZA???
evo mene opet citao sam ove vase savjete i sve je to uredu ali svatite i znate i vi kada se neko vraca dopu sto puta kako je kada se ponovo hoce da se prizna svojima da je to pravo sranje.nije meni "savjest"strah da ja kayem staroj za dop nego je problem sto necu da sjebe ovu sada situaciju u kojoj se ona nalazi jer je sad mirna i lijepo i mirno zivi misleci da joj je sin uredu.vjerujte da sam sad toliko zagrijan da se skinem i toliku zelju imam za tim da nikad u zivotu nisam toliko rozmisljao o tome kao sad samo sto je problem sto nezelim i necu da izgubim ovaj posao koji mi je jedina sansa da se skinem jer znate in sami sta znaci obaveza poslije skidanja.a MODESTY i ja sam ko i ti pristalica komuna i dobrih psihica i to je najbolje rjesenje ya skidanje jebes i hep i subotex i sve tablete komuna je spas samo sto sad nisam u poziciji da idem u komunu.pio sam i ja blokatore 11 mjeseci bio sam na skidanju ikod doktorice u lukavici i ona me je skinula sa infuzijama i subotexom i poslije toga sam pio blokatore punih 11 mjeseci i onda samo dode jedan dan kada crv uradi svoje i ja kao i svi misleci da mogu ja samo jednom da se sredim i necu vise ponovo zaglavim.ali sada kad se skininem i mislim da cu uspjeti pocecu ponovo da ih pijem blokatori su prava stvar bar su meni pomagali.razmiksljao sam o tome da ponovo odem kod doktorke i da je zamolim da me ona ponovo skida samo da nezove moje ali se bojim jer j pravo dobra sa mojima da im nejavi.fala vam puno za savjete i prava ste ekipa i drago mi je sto postoje takvi ljudi cuvaj te se pa se cujemo a ja cu se javljati da vam saopstim sta se desilo i dokle sam dogurao.PS.od sutra pocinjem sa skidanjem pocecu sa trodonima pa dokle bude islo neka ide kasnije cu vidjeti sta dalje bitno je da se starta.caoos
naravno da te ovdje ljudi razumiju,vraćali smo se i mi drogama,činili recidive.umirali od straha i stida to priznati.....vjeruj da uopće nisam neka slabašna žena ali nisam uspjela sama imala sam tu sreću da su saznali neki ljudi i da su me prisilili da priznam svojima....majka me u prvi mah htjela isterat iz kuće ali to je prošlo za par sati i onda je prionila da mi pomogne.....AUUUUUUU KOJE OLAKŠANJE,NISI VIŠE SAM!
Što se tiče tvog posla i da ti je on motivacija.....nemoj se lagat dragi jer da ti je bio motivacija,zašto si se opet nakačio,jel tako...i ja sam bila u skoro indentičnoj situaciji,dobila super posao,dobro plačen,moji konačno odahnuli............................ali ništa od toga.Sad sam hvala dobro ali nikad nebih uspjela sama...previše smo mi izverzirani manipulatori i tako vješto obmanjujemo sebe dok sve više i više tonemo....ne želim te obeshrabriti ali sam ne vjerujem da ćeš uspjeti.Možda će ti neko reći suprotno i podržati te u tvom planu,ja ne jer me debelo životno iskustvo naučilo suprotnom.TREBAŠ POMOĆ!
Što se tiče tvog posla i da ti je on motivacija.....nemoj se lagat dragi jer da ti je bio motivacija,zašto si se opet nakačio,jel tako...i ja sam bila u skoro indentičnoj situaciji,dobila super posao,dobro plačen,moji konačno odahnuli............................ali ništa od toga.Sad sam hvala dobro ali nikad nebih uspjela sama...previše smo mi izverzirani manipulatori i tako vješto obmanjujemo sebe dok sve više i više tonemo....ne želim te obeshrabriti ali sam ne vjerujem da ćeš uspjeti.Možda će ti neko reći suprotno i podržati te u tvom planu,ja ne jer me debelo životno iskustvo naučilo suprotnom.TREBAŠ POMOĆ!