pocetne potrebe na pocetku skidanja...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
netko

pocetne potrebe na pocetku skidanja...

Post by netko »

mozete mi objasniti sto je implant i koje vrste tableta se koriste na kucnom skidanju sa dopa (znam za narolex, metadon i vidim da su spominjane jos neke)?? ovdje mislim na sve moguce stvari koje se koriste putem skidanja na suho??
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
adam*

Re: pocetne potrebe na pocetku skidanja...

Post by adam* »

netko wrote:mozete mi objasniti sto je implant i koje vrste tableta se koriste na kucnom skidanju sa dopa (znam za narolex, metadon i vidim da su spominjane jos neke)?? ovdje mislim na sve moguce stvari koje se koriste putem skidanja na suho??

Implant je nalorex a met znas sta je........skidanje sam kuci je jako opasno.....i treba ti jebeno jaka psiha.......lekovi su tu sporedna stvar.......ali sve je moguce.....ja sam se skinuo na suvo(pio sam samo bromazepan 0,2mlg).....i veruj mi bilo je cupavo ali opet znam koliko je to tesko i sada mi je nekako drago sto sam to tako uradio jer sam probao i sa metom i sa trodonima i uvek sam se vracao.......Mora covek da oseti pakao da se vise tamo ne bi vracao ni pod razno.......bar ja tako kontam........svo ono spavanje i vucaranje na tabletama te cim ti je malo bolje vraca na staru pricu(to je moje iskustvo-ne garantujem da ce tako biti sa tobom-svi smo mi prica za sebe).

Ali evo posto si pitala da ti odgovorim za kucno skidanje.
Metadon(preko dana),flormidal(za spavanje uvece),vitamini(jako je bitno i da dobro jedes)............to ti je dosta......nema potrebe da se trujes sa jos nekim hemikalijama.......meni je recimo (mozda ce smesno zvucati) jako pomogla casica dve domace rakije koju inace bas i ne volim,vise sam je pio kao lek........ali ja nisam bio pod nekim jakim lekovima.....

nadam se da sam ti pomogao bar malo.........
cucla cucla cuclica
jiggi

Post by jiggi »

znas kako za skidanje kuci ili bilo gde bitno je da ima neko da te kontrolise ustvari da kontrolise koliko cega pijes ja sm se recimo prebrodio krizu trodonima ali su mi keva i sestra pio sam ih 5 dana od 3*3 do 3*1 zadnja 2 dana.proslo leto sam sam pobegao na more kao da se skinem poneo sam 6 kutja trola otisao sam na krit kontao sam dop je 4-5 puta skuplji pa ce me kao to spreciti da ga ne uzimam,trodone sam pojeo za 4 dana i mozes zamisliti kako se sve zavrsolo ....
bitno je da neko kontrolise koliko uzimas i naravno ti i samo ti da se resis da neuzimas hors.vitamini zbog apetita obavezno

ja evo guram sedmi mesec nekako i stvarno sam se nalozio na odlazak u komunu jer mislim da znam sebe dovoljno da cu pasti ako nesto tako neuradim ima nas slabijih i jacih
coacoa

Post by coacoa »

kolko ja kontam , na suho je na suho- znaci NISTA! Cuti i trpi!

Sa tabletama, SAMO Subutex!
->
Unsuccessfully Coping With The Natural Beauty Of Infidelity
<-
netko

Post by netko »

nije ni bitno...........
Last edited by netko on Sat May 03, 2008 8:46 pm, edited 1 time in total.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
adam*

Post by adam* »

naravno da postoji..........
cucla cucla cuclica
xyx

Post by xyx »

prva pochetna potreba: VOLJA!!!

dzabe sve "moram" "teraju me" i te fore ako sam ne zelish to zaista, nishta...

ako vec necesh da se skidash sa "pomagalima" tipa subutex ili metadon, onda se spremi na pakao i nabavi samo neshto za spavanje (flormidal preporuchujem)

i ja sam se skidao par puta na suvo, znam koje su to muke, svaki sledeci put je sve tezi i tezi, zato sada iskljuchivo sub-om...

u svakom sluchaju SRECNO! :rock:
Post Reply