Evo javljam vam se po prvi put.Nek i u nasoj drzavi ima neki sajt koji pomaze ljudima ovisnicima o narkoticima.
Pomoc odnosno savjet koji trazim nije za mene(hvala bogu),iakoi ja nisam bas neka cvjecka,vec za mog dobrog
prijatelja koji je evo vec tri(3)godine ovisnik o TRAMADOLU.Znam ja da to nije bas nesto veliko kao npr.o heroinu,
al ipak mi je to prijatelj.On dnevno uzima otprilike oko 5 kapsula ,a nekad i vise.Smrso je preko 15kg,nelici ninasta,zadnje pare daje na TRAMALE.Istina je da se pokuso skinut par puta al to nije trajalo duze od 5 do 10 dana.
On zna da je ovisnik i volio bi se promijenit al nikako nezna kako.On sam sebe vodi u propast.Svo ovo vrijeme prije nego sam se prijavio na ovaj forum mislio sam nije to nista ,jos je mlad(22),ima vremena,al citajuci price nekih vasih forumasa vidim da je u nevolji.Svaki savjet ce dobro doc unaprijed HVALA!!!!
POMOC
-
Re: POMOC
Ne bi bilo lose kada bi nam se on prikljucio?
Dodala bih i to da je trodon u jednu ruku i opasniji,iz tog razloga što je dostupniji i jeftiniji a krita od trodona,berem meni je užas živi...lakša mi je heroinska,sa njega se mogu skidati skoro na suvo ili sa tablom ili kutijom trodona a sa čim se skinuti sa trodona
I još uz to obana(i samoobmana9 pa ja sam samo na trodonu,nisam na žutom......dodatni produžetak agonije.

I još uz to obana(i samoobmana9 pa ja sam samo na trodonu,nisam na žutom......dodatni produžetak agonije.
I sam sam probo nekoliko puta tramale.Primamljivi su veoma.Dugo drze ,jeftini,dostupni.
U sarajevu ko fol ilegalni i mogu se dobiti samo na recept al svi znaju da se u Istocnom Sarajevu mogu kupiti bez recepta
i to samo u jedoj apoteci.Niko nista ne preuzima u vezi toga sto je najtuznije .Boli neka stvar nas narod za probleme danasnje omladine.
Imal slucajno kakva ustanova za lijecenje o ovisnosti a da nije heroinska ovisnost u pitanju??
Dali komune za ovisnost primaju ovisnike o tramalima i slicnim nazovi blazim narkoticima??
U sarajevu ko fol ilegalni i mogu se dobiti samo na recept al svi znaju da se u Istocnom Sarajevu mogu kupiti bez recepta
i to samo u jedoj apoteci.Niko nista ne preuzima u vezi toga sto je najtuznije .Boli neka stvar nas narod za probleme danasnje omladine.
Imal slucajno kakva ustanova za lijecenje o ovisnosti a da nije heroinska ovisnost u pitanju??
Dali komune za ovisnost primaju ovisnike o tramalima i slicnim nazovi blazim narkoticima??
Aj da ponovim...Zavisnost od tramala je skoro nista kao i heroinska, tako da sve ustanove koje se bave lecenjem od zavisnosti lece i zavisnike od tramala. U komune dolaze i ljudi koji nisu nikada probali nista jace od trave.
SAMO CEO ŽIVOT...
Kriza od tramadol hlorida traje duze nego heroinska malo blaza ali duze traje.Svakim uzimanjem tramadola postoji mogućnost epileptičnog napada doktori kazu da posle trećeg puta čovek postaje epileptičar.Mislim da je komuna rešenje ali ako to čovek sam odluči jer problem je u njemu.pozz
Meni je teze bilo kad sam se sa trodona skidala nego sa heroina,doduse sa trodona sam se skidala sama tj pokusavala da se skinem a sa heroina uz pomoc lekara itd.
Ako mene pitate trodoni su opasniji...
Ako mene pitate trodoni su opasniji...
upravo zbog ovoga...lakša mi je heroinska,sa njega se mogu skidati skoro na suvo ili sa tablom ili kutijom trodona a sa čim se skinuti sa trodona![]()
![]()
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!