Odakle poceti...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
lost in space

Odakle poceti...

Post by lost in space »

Zaista ne znam odakle da pocnem,valjda od pocetka.Vjerovatno ce sve ovo zvucati nabacano,nepovezano ali ja se nekome moram povjeriti,makar ovo niko i ne procitao,sati je oko 6 ujutru,po cemu se vidi u kakvoj sam situaciji i zasto pisem
Kao sto to pretezno biva i ja sam pocela prvo sa druzenjem sa narkomanima,dugo odbijala da probam bilo sta osim alkohola. Drustvo bi pusilo travu,gutalo neke tablete za koje ja nisam znala sta su,niti sam zeljela..
Nakon godinu dana,tj. kada mi je bilo 15 probala sam prvi put tu travu i naravno,svidjela mi se. Tada je pocelo napusavanje do besvjesti,provodjenje sto manje vremena u kuci,manje izlazaka ugrad,klosarenje itd.Tada sam bila zajedno s momkom koji je tada vec5 godina pusio travu i povremeno uzimao speed...Naravno,meni nije dozvoljavala,svakako nisam ni htjela. Kada sam pocela i ja da se napusavam,poceli smo se svadjati,ja njega nisam shvacala ozbiljno, govorila sam da samo pokusava da me kontrolise i da mi govori sta da radim..Raskinuli smo,a ja se sad kajem sto nisam slusala...
Ostala sam jos neko vrijeme u tom drustvu koje uglavnom nije konzumiralo teze droge,sve dok nisam krenula sa momkom koji nam je nabavljao travu.. Bio je jako inteligentan,uvijek raspolozen,uvijek "dobar". Drugim rijecima uvijek spucan speedom,kokainom.
Upoznala sam njegovo drustvo,uglavnom sve stariji momci,svi na speedu,kokainu, dvojica na heroinu.
Sa njim sam prvi put probala speed na jednom derneku,bilo je super,cijelu noc na nogama,cijelu noc plesanje,zezanje,a onda kuci i trosatnje lezanje u krevetu bez imalo sna...
Obozavala sam one male i velike crte,smotane novcanice...povlacenje...
Vise nije bila furka ici na partije i derneke,vec skupiti se,dobro se spucati i sijediti cijelu noc,slusati gluposti,izgledati ko vampir,pricati sam sa sobom ipo 2 dana poslije hodati ko izgubljen slucaj...
To je trajalo oko vjerovali ili ne 2 godine.Speed skoro svaki drugi treci dan,vise nisam ni na stalicila...Smrsala sam nenormalno,mama je to ppipisivala umoru,skoli,neishranjenosti,kafama,cigarama itd samo ne drogama. Cak i moje izljeve bijesa nervoze,panika i budalesanja...
Kada je doslo do toga da ni u prodavnicu nisam mogla otici a da ne pomislim da mi trebaju 2-3 crte,shvatila sam da je dosta....
Medjutim lahko je bilo reci,a lhko prestati...
Moj momak i ja vise odavno nismo bili par,mozda samo narkomanski..Placala sam mu rijetko,znao je u kakvoj sam situaciji,a i on je dilao,imao poslova sa strane i nije mu bio problem.
Nekoliko puta sam probala i kokain,al uvijek u kombinaciji sa speedom i u vecim kolicinama pa je to djelovao katastrofalno,nije mi godilo...
Sve dok nisam raskinula sa njim a time i sa njegovim drustvom koje me pocelo tretirati kao da nikad nisam ni postojala,pokusala sam da prestanem. Pokusala sam da se posvetim necemu,da se okrenem tj vratim skoli,uspostavim kontakt sa normalnim ljudima tj. onima koji ne povlace cize uz jutarnju kafu...i uspjela sam. Zblizila se sa starom drugaricom,nadoknadila ucenje... i sa puno puno truda uspjela da kazem NE. Bilo je tu isplakanih noci,vise me mislim bolio raskid i cinjenica da je moj zivot u dvije godine bio samo droga,da su ljudi oko mene,do kojih je meni bilo stalo bili samo ovisnici a ne ljudska bica. Zivot mi se bio rasprhnuo kao crta speda kada se puhne u nju. Srecom imala sam oko sebe ljude kojima je bilo stalo,imala sam ciljeve....Patila sam mnogo,milion puta dolazila u iskusenje da nazovem nekog da mi nabavi,medjutim,srecom svi ljudi koji su to mogli bili su njegovo drustvo i ponos mi nije dozvoljavao...Nisam nista uzimala vise od pola godine,samo s vremena na vrijeme malo vutre sa ovom drugaricom i to je to.
Sve dok ona nije upoznala Elvisa,momka,na kojem sam odmah vidjela da se uveliko puca necim i svacim,samo nisam mogla provaliti cime...Kada sam nju pitala,rekla mi je da nije nista strasno,samo speed na partijima eks i to je to. Pocela sam da izbjagavam i nju i njega,al ne za dugo,uskoro smo poceli izlaziti zajrdno sa njegovim rodjakom Darkom. Ubrzo mi se i drugarica navukla na speed naravno i ja sam ponovo pocela.Samo sto su oni uzimali razna sranja,nekakvih boba milion,iskreno,ja nikad nisam,bilo me strah tih tripova,i prica o posljedicama...
Darko je uzimao heroin,ali ne spricom pa mi se to nije ucinilo strasnim,tada nisam imal pojma sta je to. I srecom i sad neznam bar ne sopstvenim iskustvom. Onda sam shvatila da ga i Elvis uzima,i zaklela sam se drugarici a i ona meni da necemo nikadi ni probati i tako je i ostalo. Heroin je sami uzas,promijeni te maksimalno,okrene te tako da bi i vlastitu majku prodao za njega,on dolazi na prvo mijesto.....
Nastavili smo izlaziti,ja sam bila odlucila da prestanem opet...to je trajalo 3 mjeseca,pa opet ispocetka.Pocela sam redovno uzimati i kokain,al sam shvatila da nisam nikad bila svjesna kad sta uzimam,kad sam Elvisu trazila da mi nabavi Speeda,donosio bi kokain i obratno. S parama sam se jedva snalazila,bilo mi je zao roditelja,mislim da sam im napetljala,koliko necu u daljem zivotu ni blizu,povremeno sam i znala ukrasti,prodati mobitel isl . ali nikad da se primjeti,mada mislim da znaju sve.
Ievo sad sjedim u 5.56h ocajna,budna kao da je 6 poslije podne i pitam se dokle ovako....
Da li ima kraja,kako poceti,odnosno stati... kako onda nastaviti...gdje kako kuda...
ubrzanko

zajedno smo skupa

Post by ubrzanko »

sss
Post Reply