Djeca i Roditelji-da li neko razumije????

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

dinela

Post by dinela »

Nisi luda. Kontam o kome pises. A vec sam ti napisala o tome. Iskreno, naiskrenije ti kazem da ne mozes pomoci. Znam na koga mislis, i mislim da je ta osoba jos nespremna za bilo ciju pomoc. Vjerujem ti da te ljudi oko tebe nerviraju. Znam kako to izgleda, skoro smo imali taj "Raspad sistema" u kuci. Nikome nije bilo lako.
Da li mozes , iskreno, sama sebi reci, .. Da li si spremna da okrenes list i zapocnes nesto novo. Bez obzira koliko ti htjela pomoci, ti ljudi samo sami sebi mogu pomoci.
dinela

Post by dinela »

I mozda je najbolja moguca pomoc okretanje ledja. Sta mislis zasto oni koji su izlijeceni nastupaju sa tim stavom "Gurni ih dublje"? To je zvrky jedini nacin,.. mada ni ja ne znam kako bih to mogla uciniti?
Moja prijateljica je izbacila sina iz kuce,.. I mali se skontao i vratio i sada je , hvala Bogu, puno bolji.
Ja ne znam da li bih to ikada mogla. Znas li ti koja je to snaga ?
zvrky

Post by zvrky »

Nisam spremna,sve dok me nesto muci,ne mogu misliti na sebe,jednostavno ne mogu,jebem li ga visa sila takva sam od kad sam se rodila za druge sve dajem,sve od sebe!!!! I ajde na cet ako hoces?
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Prepalo me ono tvoje ODUSTAJEM, ... Nekako mi srce stalo na trenutak, majke mi. Kada neko ovdje uspije, u meni se pojaca nada zvrky,.. Kada neko padne, ja bih plakala. I mene onda samo crne misli hvataju. Zato ti kazem da jos uvijek ne mozes pomoci. Sto se vise budes trudila, vise ce bjezati dole, i jos kontati - Dobro je, spasice me vec neko kad dodjem do kraja. Moraju shvatiti da kraj moze biti svako novo drogiranje. Prekjucer gledam na HRT, troje mrtvih, over. Citav dan sam bila sjebana. I u jednom trenutku, kada zaista shvate da nemaju nikoga, valjda ce se trznuti.
dinela

Post by dinela »

imas li msn? Ili kako?
zvrky

Post by zvrky »

http://www.link.ba/chat/
nemam msn,imam yahoo mesinzer
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Deca-roditelji...kakav spoj...ja sam trenutno u nekom odnosu sa kevom ni ovamo ni tamo...klackam se... :roll: i ne znam sta da radim...treba mi samo mir u kuci....nista drugo...
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Pa zamoli za taj svoj mir. Jednostavno reci sta ti fali, sta ti treba....
zvrky

Post by zvrky »

Ja sam ta koja je napravila nemir u kuci,tako da nemam koga da zamolim osim sebe samu,a kako to da uradim?
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Na najednostavniji i najljepsi nacin na svijetu. IZVINJENJEM !!!
Vjeruj mi, ... bas ovaj put,.. znas da ja znam puno (reci sta ti je mama u horoskopu :-D )!
Post Reply