EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA

Ovo je mjesto na kojem možete slobodno otvoriti svoju dušu i podijeliti svoje emocije s nama.

Moderator: sanela

dete svemira

Re: EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA

Post by dete svemira »

Čudno sam.Nekako je sve ok.Mirna sam,u balansu-baš čudno mirna.Znam da je sve ok.
Imala sam emotivnu turbolenciju zadnjih mesec dana i sve se završilo sa brisanjem broja i puštanjem.Sad bar znam kako da se oslobodim emotivnog pritiska.Bilo je teško.Neka dva dana sam brisala malo po malo-nisam mogla od jednom sve.Ali ok-završena je agonija.Sad idem da vidim za neko volontiranje,malo da se družim sa običnim ljudima.Ok sam s tom idejom.Ok sam sa time da me pitaju za Mladena,spremana sam za običan razgovor.Ovo izgleda kao ubeđivanje same sebe-ali da-jesam spremna.A opet-nesmem da zaboravim da je sve ok.

Juče sam imala situaciju da sam izašla sa jednim dečkom na piće.Bio je dogovor da idemo na coctu ili caj eventualno voćnu salatu.Lik poručuje pivo.Ja kažem-ajde nemoj molim te.Kad je poceo da vice na mene-samo sam ga gledala.Pomislila sam da ce da me udari.Pustila sam ga da istutnji svoje,usput zamolila konobara da se skloni.Koji haos zbog jedne molbe-molim te nemoj pivo.UŽAS.NO,izdere se on na mene,zapali cigaretu,ja uzmem jaknu i kažem-NEMORAM da trpim.Izađem iz kafane.
1.srećna sam jer sam otišla
2.srećna sam jer sam shvatila da on ima pravo da pije-ali ja nemoram da sedim pored njega i podnosim smrad dok pričamo.
3.JA NE MORAM VIŠE NIŠTA DA TRPIM a pogotovo ne nekog muškarca koji viče na mene.

Nije mi jasno zašto zadnje vreme ti muškarci toliko viču na mene?!
To je jedna od situacija kojih sam se plašila.Muškarac koji pije.Jbg...Ali lepo sam ga zamolila...
Pif... :roll:
Očigledno da ću opet pod totalnu apstinenciju ako ne mislim da se posvađam sa svim muškarcima u mom selu.
Strašnooooooooooo!!!!!
Srpska posla...ili još bolje-JA ZAVISNIK :D :D :D :D :D :D
Ne mogu da podnesem misao da taj neko sa kim pričam smrdi na alkohol-a u tom slučaju-ja sam zavisnik i asocijalna-e,da ga jb.
Ne mogu,neću i ne želim.Kraj.To je tačka.Velika .
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JgRBkjgXHro[/youtube]

HVALA TI HVALA

@-->--
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Kazu ljubav-boli.
Kazu-ti patis.

Ja kazem sad:

Mirko je mrtav.Danas godisnjica.
Sta bi dala da danas mogu da popijem kafu sa njim?Koliko bi volela da mi kaze da je nasao zenu svog zivota i da je trudna,da ce imati porodicu?!
Koliko bi volela da mu kazem da je ceo zivot samo jedan trenutak koji prolazi?Da ce sve biti ok?Da je sve dobro.I da nije problem sto nema para-bice.Da nije strasno totalno nista?Da je apsolutno sve ok?
Koliko bi volela da mogu da ga zagrlim i da mu kazem da je moguce ostati cist?
KOliko bi volela da moze da vidi nove fudbalske filmove,da cuje nove klince koji su ubacili bubanj i koji vanzemaljske pesme prave da pomeraju planine i gradove???
Koliko bi volela da mu kazem da ga volim?!Da,volela bi...ali ne mogu...Ne mogu nista...
Ali i mogu...
Mogu da sirim poruku oporavka i mogu svakom bivsem da kazem da ljubav ne boli.
Neka su oni meni svi zivi i srecni sa novim curicama...Od srca im zelim svu srecu....Jer-to je i moja sreca...I mene zaista ne boli...i jesam srecna sa svakim njihovim uspehom...
Godina za godinom prolazi...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

SNEG I DALJE PADA

Post by dete svemira »

Last edited by dete svemira on Fri Mar 04, 2011 10:13 pm, edited 1 time in total.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Ovo nije normalno koliko sneg pada vec danima...kad bi prestao bar na kratko....Dusu je svoju ispadao....A kazu da ce padati do 15.marta.
STRASNO!!!!
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Pitali su me:
Da li mislis ako obrises blog da ce mrtvi nestati?
Mislila sam da da.
Da li ce bol nestati ako se bavis sadasnjosti?
Mislila sam da da.
Menjala sam bol za bol.Ono sto danas znam-znam da nisam kriva ni za ciju smrt.Sto je poprilican uspeh,jer sam se time lupala po glavi vrlo cesto.Sad bar znam da nisam kriva.
Ali-isto tako znam-da taj covek nije tu vec 3 godineZnam da sam na silu pokusala da ga sklonim iz svog zivota.Pokusala sam da ne mislim,da se ne secam,da ga izbacim iz glave.Nisam pokusala da se suocim.Ali-to znam da ni nesmem sama.Plasim se plakanja,misli,secanja,ljubavi...Volela sam ga,ali se ne secam-tj ne dopustam da se secam.I samo ponekad mi blicne neka misao,slika,film,scena-koja me vrati i ubije na par dana i tad mi bude lose...
Nisam besna...bila sam pre programa.Mrzela sam ga sto je otisao sam.Prezirala sam sebe sto nisam bila pored njega.Egocentricno je otisao sam.Onda sam prihatila.On je tako zeleo. :D :D :D :D Pokvario mi je san o smrti na belim laticama ruze...
Javlja se moj zdrav razum koji kaze da ne moram da nastavljam pisanje.Pa cu sad i stati.Ne moram da patim...Kad je to stojalo tamo do sad-neka stoji i sad...

Isla sam jutros u crkvu,zapalila svece....
Sad-jos malo pa delim treci korak i na spavanje....
Ovo je bio jedan dugacki dan....
Ali i nije dugacak,samo sam jako rano ustala,malo vise oscilacije u raspolozenju ova dva dana.

(pita me svestenik da li hocu krvi Isusove.Ja odmahnem glavom.Pomislim u sebi:e,dosta mi je krvi a vino nesmem sve i da hocu-uzmem pogacu i odem iz crkve)

Danasnji dan je jedan od onih na kojima program najbolje radi.
NIsam uradila mozda bas sve sto sam mogla i sto sam trebala-ali sam uradila najbolje sto sam znala...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Sjajan samo danas...
:D
05.03.2011.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

7. mart Prioriteti

"Dobra vremena takođe mogu da budu zamka. Opasnost

leži u tome što možda zaboravimo da je naš

prvi prioritet da ostanemo čisti."

v

Stvari mogu da postanu stvarno dobre u našem oporavku. Možda smo pronašli "srodnu dušu", izgradili uspešnu karijeru ili zasnovali porodicu. Možda su se naši odnosi sa porodicom popravili. Stvari idu toliko dobro da jedva imamo vremena da prisustvujemo sastancima. Možda počinjemo da se reintegrišemo u društvo tako uspešno da zaboravljamo kako ne reagujemo uvek na situacije isto kao drugi.

Možda smo, samo možda, neke prioritete postavili ispred dugih. Da li je prisustvovanje sastanku za nas još uvek prioritet? Da li još uvek sponzorišemo nekoga? Zovemo li svog sponzora? Koji korak radimo? Da li smo još voljni da se u neko gluvo doba izvučemo iz kreveta zbog poziva iz Dvanaestog koraka? Da li se setimo da praktikujemo principe u svemu što radimo? Ako nas traži neko iz NA, da li smo mu dostupni? Pamtimo li odakle smo došli ili smo to u "dobrim vremenima" zaboravili?

Da bi ostali čisti, moramo da zapamtimo da smo samo jedno drogiranje udaljeni od svoje prošlosti. Mi ostajemo zahvalni za dobra vremena, ali im ne dopuštamo da nas odvrate od neprekidnog oporavka u Anonimnim narkomanima.

v

Samo danas: Ja sam zahvalan za dobra vremena, ali nisam zaboravio odakle sam došao. Danas je moj prvi prioritet da ostanem čist i rastem u svom oporavku.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Bila sam na Ostrogu.
Kako je bilo,ptice,drvece,zvezde i koraci znaju.Ali-to nije ni bitno...

Ono sto sam shvatila i iz poniznosti na cemu sam danas zahvalna-zahvalna sam na svakoj kapi vode koju sam popila zadnja 3,4 dana.
Danas sam se vratila kuci,napunila kadu vodom,oprala kosu,posle zube.Napila se vode.
Hvala Bogu na tome.

Ne lupam se po glavi...samo sam odusevljena znakovima na koje nailazim,svojom otvorenoscu da vidim,prihvatim,osetim,dozivim.

1.u manastiru je bila samo lipa-caj,i jedna kafena kasicica kafe.
Meni je u glavi bilo-nema Mente.Ici cu ujutro da kupim.
Onda sam shvatila da nema tople vode.Pranje sudova i soljica je smrt hladna.
Treci dan mi je bilo ,,normalno,, da je to tako.Ali-oholost-bez i trunke zahvalnosti...Hvala sto sam mogla da shvatim....
2.ostala sam tj krenula sam u gornji manastir bez vode.Imala sam novac kod sebe,nisam bila gladna,bila sam srecna i zahvalna na pticama,prirodi,drvecu,zelji koju sam imala,sigurna u svoj put,sigurna u program.
Posle 2km pesacenja po kamenju,cizme sam unistila,sunce je grejalo jezivo-shvatila sam kap vode.U tom trenutku sam mogla da dam SVE samo za kap vode.Da je bila bar neka stena,bilo sta bi popila samo da osetim vodu u ustima.

Dete u meni je srecno i zahvalno.Znam da vise nisam sama.Nesto se desilo...Svaki dan se desavalo.I desava se.Nemam jos rec za ovaj osecaj,ali nacu cu ga ili ce doci sam-ali-Hvala sto sam upoznala to nesto.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

jednostavnost
Attachments
7.jpg
Misli koje misliš
su život koji živiš.
Post Reply