lijecenje hepetitisa c

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
Boban

Re: lijecenje hepetitisa c

Post by Boban »

klara60 wrote:Ne mogu da vjerujem, ali suprug i kcerka mi rekose sledece:

1.Nije bilo potrebe za vadjenje krvi za PRC da nam komisijski daju uputu, nego je potrebna samo uputa porodicnog ljekara

2. Nakon dobijanja rezultata trebalo bi da odemo doktorici, (navodno je vec odredjena doktorica i dali su im broj tel. na koji je mozemo kontaktirati) koja ce kcerki odrediti terapiju (?!) , :o kao to se podrazumjeva da krece terapija...Da li je moguce? Prosto ne vjerujem i vec sam iznervirala supruga trazeci da mi nekoliko puta objasni da je to tako, jer ja imam druge informacije-one da komisija tamo odobrava da li ce neko uci u program.

U svakom slucaju javit cu razvoj dogadjaja jer znam da bi pojedini na forumu trebalo da idu u isti Centar-rijec je o klinici u BL, pa bi im moglo biti od koristi ovo moje pisanje i detaljisanje.

A biopsija?Ja bih voleo da bude tako ali moje misljenje je da to nece bas tako brzo proci.Meni je trebalo prvo ovo od papira>KKS,ALT,AST.GGT,bilirubin,kreatin,glikemija,urea,K,Na,Ca,Cl,AFP.HormoniT3,T4,TSH,EKG,RTG,USG Abdomena,papir od interniste,Papir od neuropsihijatra i onda sa tim papirima na infektivnu kliniku u NS gde su mi uradili biopsiju i PCR da bi posle toga neko vreme poslali krv u Bg na genotipizaciju.Bilo bi dobro da vasa kcerka legne u bolnicu pa da obave sce pretrage sto je potrebno jer terapija utice na mnogo sta.Mislim da vam predstoji jos dugo borbe za terapiju jer je skupa kao prvo a kao drugo dobijaju je prvo oni koji imaju kintu tako je bar ovde.Pozdrav i svako dobro.
klara60

Post by klara60 »

Da Bobane, citam vasa iskustva, informisem se svuda i znam da je taj put tezak i mukotrpan i zato me i zbunjuje ovo sto su mi njih dvoje (suprug i kcerka) danas rekli, jer ne mogu da vjerujem da je tako jednostavno upasti u program. Uz sve to i kcerkin infektolog na sva moja pitanja odgovara u stilu : "Ne brini sve ce to biti u redu..bla...bla...". Lijepo je tako posmatrati problem tj.ne paniciti, ali ja ipak zelim da znam sta nas ceka...Sledeci put idem ja sa kcerkom tamo! Inace od papira mi za sada imamo misljenje njenog psihijatra, test na sidu, a nalazi krvi i hormona su nesto stariji pa ce sigurno trebati novi, no biopsiju niko, za sada, nije spominjao...Pretpostavljam da ce ta doktorica u BL prilikom pregleda, nakon rezultata PCR to sve traziti. Da, jedino znam da su tamo rekli muzu da kcerka nece lezati u bolnici-nesto su spominjali neka nova pravila u lijecenju...U svakom slucaju javit cu o svemu sto saznam.
Hvala ti na dobrim zeljama, a ja tebi drzim fige za 31.avgust i nadalje... [ok]
winston85

Post by winston85 »

Lepe vesti.. :D
Drzim vam fige... :D
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Boban

Post by Boban »

@Klara60 ima li novosti?
klara60

Post by klara60 »

Bobane, jos uvijek cekamo da se popravi taj aparat za PCR ( najprije se cekao serviser iz BG, koji je bio na godisnjem, a sada se ceka neki dio za aparat iz inostranstva). U medjuvremenu sam kontaktirala Udruzenje oboljelih od hepatitisa iz BL i pitala ih ono sto si mi ti pisao. Rekose mi da ce se raditi biopsija, jer doktorica koja ce voditi kcerku, to obavezno radi i u principu za to se ostaje tri dana u bolnici. Objasnili su mi koji nalazi trebaju i sad ne znam da li mi to da uradimo unaprijed ili ce oni to uraditi kad kcerka bude u bolnici. Prosle godine kada je lezala ta tri dana oni su sve sami uradili oko tih pretraga i onda je odbili jer je imala bulimiju i trebalo je da prodje godina apstinencije. Da, jos su mi rekli da ovdje nema liste cekanja, jer svima kome je potrebno, troclana komisija odobrava lijecenje. Jedino se moze desiti da se ceka ukoliko nema trenutno dovoljno lijekova, sto u ovom momentu nije slucaj...
Eto mi cekamo da se aparat popravi i do tada forsiramo zdravi zivot ...

Puno pozdrava i nadam se da ce tebi ovih dana odobriti terapiju...

PS-Javim se sa novostima
klara60

Post by klara60 »

Bobane, sta je bilo na komisiji? Je li konacno ulazis u program?

PS-Mi jos cekamo da se nabavio taj neki dio za PCR aparat, ali nismo u velikom grcu, jer kcerki sad i odgovara ovo "zatisje" zbog trenutnog ispitnog roka

Pozdrav
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Klaro kako ide, ima li noviteta?
Potpis.
klara60

Post by klara60 »

Za sada nista novo, Ana...Izgleda da smo i mi i Boban u fazi cekanja- on komisije, a mi tog dijela za aparat :-k ...
Pozdrav

PS-vidim aktivna si na forumu i to me raduje
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Ne znam u kojem ste gradu, ali ovdje kod nas je liječenje hepatitisa lako dobiti kao kupiti sladoled. A nije da ima malo oboljelih. Sreća pa ga ja ne zakačih.
Želim vam da se to riješi što prije.
Potpis.
klara60

Post by klara60 »

AnAna_mo wrote:Ne znam u kojem ste gradu, ali ovdje kod nas je liječenje hepatitisa lako dobiti kao kupiti sladoled. A nije da ima malo oboljelih. Sreća pa ga ja ne zakačih.
Želim vam da se to riješi što prije.
Hvala Ana na dobrim zeljama.
Lijecenje bi bilo u BL i koliko sam informisana, po poravci tog aparata, ne bi trebalo biti problema sa dobijanjem terapije-tj. prilicno lako se ulazi u program, bar tako mi kazu iz udruzenja, koje se bavi tom problematikom, a i doktori su tog misljenja...Valjda bude dobro-kad smo sve ovo pregrimili, valjda cemo i to.
Mnogo pozdrava
Post Reply