Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Ninocka

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Dan 15 od prelasks uzimanja pod jezik tj spric, 4 Dan na 1 mg ,noc kosmar zivi.Bunilo,kosmari trnci jutro Jos gore cak ni poslije dva sata od uzimanja doze nista mi nije bill bolje tako Sa Sam uzela Jos 0.25 mg I sad Sam ok.Ovo Su znaci prvi losi trenutci I sad Sam tolijo uplasena kako cu ja ispod jedinice???
Caty

Post by Caty »

Ninocka wrote:Dan 15 od prelasks uzimanja pod jezik tj spric, 4 Dan na 1 mg ,noc kosmar zivi.Bunilo,kosmari trnci jutro Jos gore cak ni poslije dva sata od uzimanja doze nista mi nije bill bolje tako Sa Sam uzela Jos 0.25 mg I sad Sam ok.Ovo Su znaci prvi losi trenutci I sad Sam tolijo uplasena kako cu ja ispod jedinice???
Pa.polako, za 15 dana si spustila na 1mg i.plus uzumas pod jezik tako da si sve to brzo odradila.i moralo je stići no sad je bitno da nastavis da uzimas 1mg dok ti ne.bude skroz ok sa tim, pa tek onda ispod, nema zurbe, i nema na silu! Kad ti je lose dodas malo.i od sutra guras opet po starom sigurna sam da ce ti sutra biti ok jer prišla su 4 dana znaci sigurno ce ti biti dobro, ipak je ovo za 0.33mg manje nego pre a to nije uopste malo. Ja sam osetila frku kad sam spustila sa 0.75 na 0.66 a to je vrlo mala razlika ali se osetilo bas isto tako.kao tebi danas. Jbg polako guraj jos malo pa izbacuj ocito se bez krize ne mozemo skinuti, ja sumnjam da cu ici ispod 0'5 jer mi ni to nista ne znaci a kamo li nesto.ispod! Istrpecu posle 7 dana samo da mi.prodje ta fizicka kriza i da.nekako bude sto.blaza. a ako mi je fizicki ok nateracu se i.psihicki , moram imam previse razloga i obaveza tako da ne mogu da prelezim sve i da hocu!
Ninocka

Post by Ninocka »

Caty wrote:
Ninocka wrote:Dan 15 od prelasks uzimanja pod jezik tj spric, 4 Dan na 1 mg ,noc kosmar zivi.Bunilo,kosmari trnci jutro Jos gore cak ni poslije dva sata od uzimanja doze nista mi nije bill bolje tako Sa Sam uzela Jos 0.25 mg I sad Sam ok.Ovo Su znaci prvi losi trenutci I sad Sam tolijo uplasena kako cu ja ispod jedinice???
Pa.polako, za 15 dana si spustila na 1mg i.plus uzumas pod jezik tako da si sve to brzo odradila.i moralo je stići no sad je bitno da nastavis da uzimas 1mg dok ti ne.bude skroz ok sa tim, pa tek onda ispod, nema zurbe, i nema na silu! Kad ti je lose dodas malo.i od sutra guras opet po starom sigurna sam da ce ti sutra biti ok jer prišla su 4 dana znaci sigurno ce ti biti dobro, ipak je ovo za 0.33mg manje nego pre a to nije uopste malo. Ja sam osetila frku kad sam spustila sa 0.75 na 0.66 a to je vrlo mala razlika ali se osetilo bas isto tako.kao tebi danas. Jbg polako guraj jos malo pa izbacuj ocito se bez krize ne mozemo skinuti, ja sumnjam da cu ici ispod 0'5 jer mi ni to nista ne znaci a kamo li nesto.ispod! Istrpecu posle 7 dana samo da mi.prodje ta fizicka kriza i da.nekako bude sto.blaza. a ako mi je fizicki ok nateracu se i.psihicki , moram imam previse razloga i obaveza tako da ne mogu da prelezim sve i da hocu!
Jos mi sad sve ono sto je bup zamaskirao izlazi na vidjelu.Diskus hernija,dok sam uzimala buo u vecim kolicinama nikakvih problema nissm imals danas sam vec ukocena Dvs zubs me bole ,jer i o njima nisam brinula ,jer me nisu boljela..Tako da svasta se tu skupi,nije tu samo sama kriza.I ovo sto puknem i vicem po deset minuta kao ludak dok skroz ne pocrvenim od nervoze.Ali jedino se tjesim da eto ne lezim bolesna u krevetu,ono skroz na skroz .Bas sam se prerano ponadala da ce ici lagano nego,idemo dalje!!
ziki

Post by ziki »

To je isto ono sto nas stize, neki stari problemi..jer Buprenorin prikriva pravu klinicku sliku.
Tako da kad prekinemo sa tim krecu neke stare hronicne tegobe.
U neku ruku nije ni dobro da se godinama niti prehladis, niti da osetis neke svoje realne probleme i tegobe koje imas, zato sto ih samim tim i ne lecis.
Ja na primer imam problematicno koleno i kicmu, i to kad ne pijem Bup boli do te mere da uopste nije naivno, a dok sam na Bupu to uopste ne registrujem.
Sve dolazi na naplatu jednom.
...
Ninocka

Post by Ninocka »

ziki wrote:To je isto ono sto nas stize, neki stari problemi..jer Buprenorin prikriva pravu klinicku sliku.
Tako da kad prekinemo sa tim krecu neke stare hronicne tegobe.
U neku ruku nije ni dobro da se godinama niti prehladis, niti da osetis neke svoje realne probleme i tegobe koje imas, zato sto ih samim tim i ne lecis.
Ja na primer imam problematicno koleno i kicmu, i to kad ne pijem Bup boli do te mere da uopste nije naivno, a dok sam na Bupu to uopste ne registrujem.
Sve dolazi na naplatu jednom.
To je to.Zato se drudim da sebi objasnim da to nije neka kriza,prosto su mi to bolne tacke.
ziki

Post by ziki »

Ja sam jedno vreme toliko radio, jer sam bio i prinudjen da zaradim da bih se izvukao iz nekih problema, da sam bukvalno nabacio misicnu masu,ruke,ramena, ledja itd..i sad da nije bilo Buprenorfina ja kao prvo ne bih ni mogao da radim toliko...
Sa te strane mogu da kazem sebi da mi je cak i koristio, tako sto me je varao sa tim pokricem centra za bol, povecana izdrzljivost itd.
Ali sa druge strane sav taj premor i to sto izraubujes ceo organizam dodje na naplatu.
Kada bi stvarno covek znao da dok je na terapiji sebi podigne i imunitet, i sve ostalo..da ojaca ceo organizam opnda bi mozda i taj period krize bio mnogo laksi.
To su neke stvari o kojima sam razmisljao..jer ne treba da podlegnes tom anesteziranju koje daje i Bup i drugi opijati, jer kao sto rekoh on ti izvara mozak i radis po nekom nezdravom sablonu.,
...
Ninocka

Post by Ninocka »

ziki wrote:Ja sam jedno vreme toliko radio, jer sam bio i prinudjen da zaradim da bih se izvukao iz nekih problema, da sam bukvalno nabacio misicnu masu,ruke,ramena, ledja itd..i sad da nije bilo Buprenorfina ja kao prvo ne bih ni mogao da radim toliko...
Sa te strane mogu da kazem sebi da mi je cak i koristio, tako sto me je varao sa tim pokricem centra za bol, povecana izdrzljivost itd.
Ali sa druge strane sav taj premor i to sto izraubujes ceo organizam dodje na naplatu.
Kada bi stvarno covek znao da dok je na terapiji sebi podigne i imunitet, i sve ostalo..da ojaca ceo organizam opnda bi mozda i taj period krize bio mnogo laksi.
To su neke stvari o kojima sam razmisljao..jer ne treba da podlegnes tom anesteziranju koje daje i Bup i drugi opijati, jer kao sto rekoh on ti izvara mozak i radis po nekom nezdravom sablonu.,
Tako je ,ludacku snagu.Ja od 22 godine imam diskus h. I znala sam bit po 15 dana nepokretna bukvalno.Od kad uzimam bup nista ni male naznake.I evo sad kako smanjujem polako postajem svjesna ledja,sta da se radi,to sam ja!
milan979

Post by milan979 »

''pravilan nacin''.....ljudi ovde uglavnom pametuju i i dalje lazu sami sebe...druge...sebe..itd....logicno je stavljati ga pod jezik i smanjivati dozu dok ne bude mizerna...masa ljudi je tako ostavila bup pa se vratila na prljavo ili brzo....necu i ja da pametujem ali glava je najbitnija...kad se vratis u normalu tad treba izdrzati.
ziki

Post by ziki »

Sve je to povezano, kad te nesto boli onda ne mozes da budes ni raspolozen..ako pri tome jos i ovako od samog leka imas propratne depresije, rezultat je da si u minusu kompletno.
A nekako cemo da se iscupamo valjda..
...
Caty

Post by Caty »

I ju kakve li sam ja sve bolove zamaskirala
Last edited by Caty on Tue Sep 19, 2017 9:00 am, edited 1 time in total.
Locked