Tako Liko. Dobro teracemo sprdnju nije problem.licaninsasela wrote: Idem sad razmisliti pola sata da Neletu objasnim te crnjake koje on voli citati.
Mozda dobijes dodatni motiv kada medicinske sestre budu u sobi.

Moderator: sanela
Tako Liko. Dobro teracemo sprdnju nije problem.licaninsasela wrote: Idem sad razmisliti pola sata da Neletu objasnim te crnjake koje on voli citati.
licaninsasela wrote: ↑Mon Jun 08, 2020 2:13 pmNesa_neske_01 wrote: ↑Mon Jun 08, 2020 10:43 amSlusaj lekare. Prosto. Nisam video kakav je problem sa nogom, koliko je ostecena. Ti bezis od samog sebe. Hoces da ides na brod a lezis u bolnici pod jakim lekovima i povredjenom nogom.licaninsasela wrote: ↑Mon Jun 08, 2020 9:46 am Ljudi padam ko kruska od lijekova. Razmisljam da im kazem da to malo uspore ili smanje ili ukinu i da me stave na brufene ili tako nesto. Navucu se ovdje garant ako ovako se nastavi. Klikeri proradil pa padam u depru uopce sta sam tako nafilovan. Sta da radim? Mozda bolje trpit bol, nije to da su mi odrezali nogu pa da je grozota. Moze se podnijeti. Osjetim kad popuste lijekovi. I ranu kuka i unutra da boli ali psiha mi pada pa sam u banani. Di je Frajla i Yasu da mi daju savjet. Ja se ne ustrucavam traziti pomoc ij nije mi bed.
Citao sam i par postova pre ovoga.
Jedna prica mozda se pronadjes:
Moreplovac kao i ti, bio je jedan stariji covek od tebe. Imao je porodicu. Sa tim sto taj moreplovac nije imao problem zavisnosti i bio je zdrav.
Umro je na brodu. Samo umro. Od istrosenosti. Iza njega je ostalo dvoje dece. Odrasla deca srecom. I zena.
On je to zvao "idem na brod" To je fraza kada ode po 6 meseci ili godinu dana na more. Imao je visu skolu vodio neko odeljenje za elektroniku na brodu.
Medju tim porodicama koje sam poznavao bilo je kapetana, oficira, podoficira. Nasi ljudi sa primorija. Ne razumem se tacno u njihove poslove samo ti prenosim.
Nemas ti mira sa sobom. Uvaljujes se iz problema u problem.
Razmisli kakvo ti je stanje sada? Gde ces, gde juris? Znas li?
Da li mozes da premostis sve sto zelis oko odlaska na brod i lutanja po belom svetu? A da prezivis sa porodicom kuci za sada?
Nisam znao da dotle ide. Specificni ljudi.Neske to covjek ne moze raditi ako ne voli more i brodove. Ljudi umiru po brodovima. To je normalno i dozivio sam dosta puta da neko putem najebe i umre ili odmah ili se pati danima jer mu ne mozes pomoci a nemas domet da helikopter dode po njega. Znaci radi sebe ides zdrav na brod a ne kuputi lijecnicki sta masa ljudi radi pa nose hrpe lijekova da imaju za cijeli ugovor. Smrt je dio zivota kod pomoraca i toga se ne treba bojati.
Isto je kod nas.Srecom da radim to sza radim jer da sam na kopnu neznam kako bi uspio ostati na jednom mjestu. Pripremam ja teren za zenu i mene kad predtanem navigat e sad da li cu ja to moci i doziviti da uzivamo i bavimo se pcelama i zemljom neznam. Ona ce moci jer je zavolila biti na selu. Srecom ima jos par zena iz njenog kraja pa se onda ne osjeca ka stranac. A tu di zivimo i di smo kucu napravili tu brat brata ne voli ili sestra sestru jer se svi krve oko jebenog kvadrata ne zemlje nego kamena. To nisu normalni ljudi.
Jos nisam odlucio. Ako ne uspem nesto da uradim dalje u zivotu, ko zna mozda odem u manastir. Veruj mi, ni meni se ne ide. Vise bih voleo da mogu da se oporavim i zivim zivot u normalnim uslovima.Svako od nas nesto voli i ne moze bez toga. Kuzis? Ti si u nekim samanskim i duhovnim filmovima i ja to postujem ali ja tako ne bi moga zivit. Meni je crkva ka crkva previse licemjerna jer jedno pricaju a drugo rade. A ja sam vjernik i vjerujem u Boga. Ali ti to ides po meni previse duboko i ja ne razumijem bas pravoslavni sistem kako funkcionira ali uglavnom je vjera pitpuno ista. E sad oces se ti zaredit her kod vas se to moze ako imas zenu i djecu ja ne znam. Probaj ako ti pase. Postujem takve odluke ali meni nisu ok.
Razumem. Ne do kraja ali mogu da razumem.Tako i ja. Volim brodove volim obitelj volim puno zena ali moram se vratit svojoj zeni i djeci. I brzo me to obide i opet idem na brod. U pravu si. Svi mi tako kazemo. Idem na brod. Imas jednu knjigu mislim da se zove zivi, mrtvi i pomorci. Procitaj. Napiso davno neki nas covik. On je to skuzio. Imas zive ljude, mrtve ljude i pomorce koji ne spadaju nigdje. I to je istina.
Dobro, moja greska. Nisam hteo nista lose. Prosto sam razmisljao da se skrasis. Sada vidim da je to kod tebe nemoguce.Ja pistujem tvoje filozofiranje ali nisam kapacitet ulazit u dubioze i pratit tvoju pricu jer nemi to iskreno ne lezi. Ali ne kazem da je to lise. Cak sta vise i ja bi volio da sam takav i da mogu tako. Ne mogu. Puno godina sam bija u zatvoru i kumuni i pun mi je iskreno kurac tih filozofija i zatvorskih i komunskih.
Jasno kristalnoKuzis? I onda to ide. Eto. Sad ce zena brzo doci sa klopom pa se idem malo osvjezit vlaznom maramicom. Imam i mlojeko za tijelo. Ako dode bez djece mozda padne drkica jedna he he. Ne zajebavam se. Ovo za drkicu da mi odradi mi zvuci prva liga. A zamislhat cu jednu od onih sestara sa naocalama. Tako to neske ide. I naravno da cu zeni pisli reci da ju volim. I to najvise na svijetu. Eto. Malo sam ti pojasnio kako ja zivim.
Kako ti znas kome sam ja poslao srce. Ko zna koja forumasica moze da bude u pitanju...licaninsasela wrote: ↑Mon Jun 08, 2020 6:32 pm Ej neske nemoj mi tu ljubavne zalopojke i ta srceta. Imas privatne poruke pa ljubuj. Al daba ti kad nije slobodna. I ne uvlaci joj se u guzicu. To se na milje vidi. Bar ja. Nisi mi jak ni ti sa zenama. Vidim iz prilozenog.