Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Hustler brisi post, ne siri dezinformacije:)
Jesam, krenuo sam da spustam dozu ali mogu ti reci da je to vise nekako samo doslo, nego sto sam ja to sam planirao i organizovao.. Takodje u saradnji sa doktorom..ali sustina je da mi se cak prispava ako uzmem vecu dozu od tog 1 mg, i to mi izadje posle na jos gore..eto to je neki fenomen koji se kod mene vremenom formirao.Ninocka wrote:Hvala Frajla. Evo uradila sam tako i sad mi je malo jasnije. Ziki, ja shvatam potpuno da ljudi koji su dugo bili na heroinu bup dozivljavaju kao lijek, i to je skroz ok! Ali ja, koja predhodno nisam bila zavisnik bup dozivljavam kao drogu koja me je promijenila i psihicki i fizicki , i skroz me poremetila.Tako da ja ovog zla, koji je mozda drugima spas, zelim da se rijesim. Ja sam u zadnjih sedam dana ove prepiske od pocetka do kraja iscitala milion puta... I dalje ih citam. I znam da smo individue i da je svaciji organizam razlicit. Posto sam pokusala naglo , i svaki put kiksala na 6 danu ovaj frajlin nacin mi se jedini cini ispravnim, barem za mene. I znam da ovaj strah treba da regulisem , tu se slazem sa tobom... Evo pokusavam da ne zurim i da se privikavam na doze pa tel onda smanjujem !Frajla wrote:Opa Ziki, poceo si da spustas, bravo! Secam se da si bio u neku ruku pomiren sa cinjenicom da budes na bupu i to je to, nisi pomisljao da spustas, bar sam takav utisak stekla po tvojim pisanjima.
Ninocka izvini imala sam problema sa passom i nisam mogla da se ulogujem duze vreme pa se zahvaljujem Saneli na pomoci
Bitno mi ke da znam koje sprice imas tj od koliko ml pa cu ti napisati kako da dodjes do svake doze.
Dozu od 1,3 mozes dobiti tako sto tabletu od 8 mg prepolovis i dobijes 4 mg. Tih 4 mg izmrvi do praskastog oblika i ubaci u spricu do 3 mililitra. Ako naidjes na spricu od 4 ml to nije nikakav problem samo napunis je do 3 ml. I onda ti svaki 1 ml dodje 1.33 to ti je doza i u toj jednoj sprici imas doze za 3 dana.
Mozes da uzmes dve sprice i napravi dve doze i neka ti jedna stoji pripremljena kada ovu istrosis jer je bolje dan ranije da napravis doze i one mogu da stoje i taman im das vremena da se dobro rastope
4 mg podelis na 3 mililitra i dobijes 1.33
Ajd javljaj kako ide
Naidje tako los dan kad mislim da cu da sebe podignem malo, i uzmem recimo 2 mg i osetim da mi se spava i da nisam za nista.
A Ninocka, ja i to kapiram da je tebe Buprenorfin promenio i da ga dozivljavas kao drogu..sto i nije toliko daleko od istine, jer ako nisi bila na heroinu onda i jeste tako u neku ruku.
Ja pravim tu paralelu, da je posle heroina mozda ovo neka trenutno najbezbolnija varijanta..sa mozda najmanjim posledicama, bar do sada kako se pokazalo..i za odrzavanje a i za taj trenutak potpunog ukidanja svega.. pa u tom smislu se onda osloboditi straha jer ipak vise ne pricamo o Heroinu.
Da kazemo da je najgore ostalo iza nas.
Ali ja nisam poceo sa Burepnorfinom vec sam bio na heroinu, pre toga na Trodonima..
Kada pogledam malo u nazad sta sam sve radio, svakodnevno da bih dosao do droge i koliko mi je para otislo i vremena..i kakav sam bio kao licnost..mislim ne daj Boze...sam se sebi gadim iz proslosti.
A sto se tice Buprenorfina, vremenom sam prestao da se opterecujem tom dilemom da li se moze desiti da ga pijem do kraja, ili moram da ga se oslobodim..to ce da pokaze vreme i ta taktika koju taj moj doktor ima ocigledno.
Ja bas nisam poznat po tome da sam se mnogo oslanjao na lekare, ali ako je on uspeo na potpuno opusten nacin i bez ikakvog pritiska da me dovede do tog 1 miligrama..nemam razloga da sumnjam.
Nisam pretpreo nikakve fizicke tegobe u toku tog smanjivanja, nisam pruzao otpor na svoju ruku, da recimo uzimam vise nego sto mi prepise i eto to je to.
Mislim da neke stvari idu i sa godinama, menja se i taj odnos prema samom dozivljaju opijata, pomera se i taj prag trpljenja tih fizickih neprijatnosti koje idu sa tim skidanjem itd itd..
Na kraju mislim da ipak sve dodje na svoje.
Vazno je da covek ne pravi gluposti i ne vrsi eksperimente na sebi.
...
Svaka cast Ziki, u tvom slucaju onda on i dodje kao lijek jer ga ne zloupotrbljavas i na nemoj si manjoj dozi. Ja jedini problem od kad sam se sa dva postepeno spustila ba 1.30 imam je sto sad nikako da se naspavam. Cijelu noc prespavam i ne pomjerim se a i po danu mogu. Mozda jer ga sad pravilno uzimam ( pod jezik) Prije sam bila unezvjerena !ziki wrote:Jesam, krenuo sam da spustam dozu ali mogu ti reci da je to vise nekako samo doslo, nego sto sam ja to sam planirao i organizovao.. Takodje u saradnji sa doktorom..ali sustina je da mi se cak prispava ako uzmem vecu dozu od tog 1 mg, i to mi izadje posle na jos gore..eto to je neki fenomen koji se kod mene vremenom formirao.Ninocka wrote:Hvala Frajla. Evo uradila sam tako i sad mi je malo jasnije. Ziki, ja shvatam potpuno da ljudi koji su dugo bili na heroinu bup dozivljavaju kao lijek, i to je skroz ok! Ali ja, koja predhodno nisam bila zavisnik bup dozivljavam kao drogu koja me je promijenila i psihicki i fizicki , i skroz me poremetila.Tako da ja ovog zla, koji je mozda drugima spas, zelim da se rijesim. Ja sam u zadnjih sedam dana ove prepiske od pocetka do kraja iscitala milion puta... I dalje ih citam. I znam da smo individue i da je svaciji organizam razlicit. Posto sam pokusala naglo , i svaki put kiksala na 6 danu ovaj frajlin nacin mi se jedini cini ispravnim, barem za mene. I znam da ovaj strah treba da regulisem , tu se slazem sa tobom... Evo pokusavam da ne zurim i da se privikavam na doze pa tel onda smanjujem !Frajla wrote:Opa Ziki, poceo si da spustas, bravo! Secam se da si bio u neku ruku pomiren sa cinjenicom da budes na bupu i to je to, nisi pomisljao da spustas, bar sam takav utisak stekla po tvojim pisanjima.
Ninocka izvini imala sam problema sa passom i nisam mogla da se ulogujem duze vreme pa se zahvaljujem Saneli na pomoci
Bitno mi ke da znam koje sprice imas tj od koliko ml pa cu ti napisati kako da dodjes do svake doze.
Dozu od 1,3 mozes dobiti tako sto tabletu od 8 mg prepolovis i dobijes 4 mg. Tih 4 mg izmrvi do praskastog oblika i ubaci u spricu do 3 mililitra. Ako naidjes na spricu od 4 ml to nije nikakav problem samo napunis je do 3 ml. I onda ti svaki 1 ml dodje 1.33 to ti je doza i u toj jednoj sprici imas doze za 3 dana.
Mozes da uzmes dve sprice i napravi dve doze i neka ti jedna stoji pripremljena kada ovu istrosis jer je bolje dan ranije da napravis doze i one mogu da stoje i taman im das vremena da se dobro rastope
Ajd javljaj kako ide
Naidje tako los dan kad mislim da cu da sebe podignem malo, i uzmem recimo 2 mg i osetim da mi se spava i da nisam za nista.
A Ninocka, ja i to kapiram da je tebe Buprenorfin promenio i da ga dozivljavas kao drogu..sto i nije toliko daleko od istine, jer ako nisi bila na heroinu onda i jeste tako u neku ruku.
Ja pravim tu paralelu, da je posle heroina mozda ovo neka trenutno najbezbolnija varijanta..sa mozda najmanjim posledicama, bar do sada kako se pokazalo..i za odrzavanje a i za taj trenutak potpunog ukidanja svega.. pa u tom smislu se onda osloboditi straha jer ipak vise ne pricamo o Heroinu.
Da kazemo da je najgore ostalo iza nas.
Ali ja nisam poceo sa Burepnorfinom vec sam bio na heroinu, pre toga na Trodonima..
Kada pogledam malo u nazad sta sam sve radio, svakodnevno da bih dosao do droge i koliko mi je para otislo i vremena..i kakav sam bio kao licnost..mislim ne daj Boze...sam se sebi gadim iz proslosti.
A sto se tice Buprenorfina, vremenom sam prestao da se opterecujem tom dilemom da li se moze desiti da ga pijem do kraja, ili moram da ga se oslobodim..to ce da pokaze vreme i ta taktika koju taj moj doktor ima ocigledno.
Ja bas nisam poznat po tome da sam se mnogo oslanjao na lekare, ali ako je on uspeo na potpuno opusten nacin i bez ikakvog pritiska da me dovede do tog 1 miligrama..nemam razloga da sumnjam.
Nisam pretpreo nikakve fizicke tegobe u toku tog smanjivanja, nisam pruzao otpor na svoju ruku, da recimo uzimam vise nego sto mi prepise i eto to je to.
Mislim da neke stvari idu i sa godinama, menja se i taj odnos prema samom dozivljaju opijata, pomera se i taj prag trpljenja tih fizickih neprijatnosti koje idu sa tim skidanjem itd itd..
Na kraju mislim da ipak sve dodje na svoje.
Vazno je da covek ne pravi gluposti i ne vrsi eksperimente na sebi.
Taj problem sa spavanjem kod mene toliko varira da sam prestao da obracam paznju veruj mi.
A to bas i nije zdravo ali sta da se radi.
Naviknuces se polako...
Nekad mozda treba da se malo trgnes ako si spavala previse dugo, a ipak osecas da nisi naspavana.
Hoce lek i da zavara malo ponekad.
Meni se desavalo da ne mogu da zaspim po celu noc, pa kad zaspim ne mogu da se probudim..a nekad zaspim a da nisam ni stigao da namestim krevet.
Mislim da sam se malo i navikao na sve te promene.
Imam rituale koje moram da ispostujem, a to je da nekad kad ustanem mi bude toliko tesko da ne otvaram vrata ni postaru dok ne popijem kafu, i dok se ne sredim u glavi, razbudim itd.
Poceo sam da gledam sebe malo sa te strane, ugasim i mobilni i ne interesuje me nista.
A to bas i nije zdravo ali sta da se radi.
Naviknuces se polako...
Nekad mozda treba da se malo trgnes ako si spavala previse dugo, a ipak osecas da nisi naspavana.
Hoce lek i da zavara malo ponekad.
Meni se desavalo da ne mogu da zaspim po celu noc, pa kad zaspim ne mogu da se probudim..a nekad zaspim a da nisam ni stigao da namestim krevet.
Mislim da sam se malo i navikao na sve te promene.
Imam rituale koje moram da ispostujem, a to je da nekad kad ustanem mi bude toliko tesko da ne otvaram vrata ni postaru dok ne popijem kafu, i dok se ne sredim u glavi, razbudim itd.
Poceo sam da gledam sebe malo sa te strane, ugasim i mobilni i ne interesuje me nista.
...
Frajla I danas Sam na 1.33 onako kako si mi objasnila.Ja 4 mg izmrvim I stavim u casicu dodam 3 ml I pustila Sam sigurno sat da se to rastvori .Zatim Sam uzela spric I uvukla tecnost u njega.I uzela 1 ml juce I danas 1 ml I imam I za sutra.Drugacije ne umijem.Frajla wrote:Opa Ziki, poceo si da spustas, bravo! Secam se da si bio u neku ruku pomiren sa cinjenicom da budes na bupu i to je to, nisi pomisljao da spustas, bar sam takav utisak stekla po tvojim pisanjima.
Ajd javljaj kako ide
Moze i tako.
Ja sam prah direktno stavljala u spricu odozgo, ali ti je bitno da imas dole poklopac dok to stavljas da ne izadje( poklopac ili neka mala igla) i onda napunim spricu do 3 ml preko igle iz case i tako sve ostaje unutra
Vidi kako ti je najlakse
Prag se slegne na jednoj strani ali vidi da muckas cesce i to se rastopi
Ja sam prah direktno stavljala u spricu odozgo, ali ti je bitno da imas dole poklopac dok to stavljas da ne izadje( poklopac ili neka mala igla) i onda napunim spricu do 3 ml preko igle iz case i tako sve ostaje unutra
Vidi kako ti je najlakse
Prag se slegne na jednoj strani ali vidi da muckas cesce i to se rastopi
Secam se od pre, a i danas to rade neki moji prijatelji..a iskreno nekad sam i ja. znaci uzimaju Buprenorfin na nos, u vidu linije naravno...
E sad koliko god da je ruzna slika, i neodoljivo podseca na usmrkavanje Heroina..a u stvari je identicno kao to jer se smrce, s tim sto nema flesh kao na dopu vec bup deluje sporo...sustina onoga sto sam hteo da kazem je da se po onome sto ljudi pricaju postize veci efekat dejstva sa manjom dozom...a pritom izgleda dolazi i maksimalne upotrebljivosti jer ta kolicina ne moze da ode recimo slucajno u zeludac, umesto da se otopi pod jezik kroz krvni sud, kao sto moze recimo kada se koristi pravilno.
Ovako znaci sve ode kroz te krvne sudove u nosu i tim usmrkavanjem se prakticno sve iskoristi.
I sada recimo onaj ko uzima pod jezik 2 mg, sa napravljenom linijom od 1 mg moze da postigne efekat mozda cak i veci.
Ne savetujem, ali posto vidim da se snalazite sa rastapanjem u spricu i tim nekim alternativnim metodama deljenja doze..mislim eto vam mozda ideje.. mada pretpostavljam da vam je to poznato.
Ja se secam da sam u nedostatku leka u ono vreme, kada nisam imao dovoljno koliko mi treba koristio taj metod...razvlaceci tabletu od 2 mg na nekoliko linija..za vise upotreba. I imalo je efekta.
Naravno danas to ne radim, i kazem ruzna je mozda slika koja podseca na ona stara vremena kada smo se udarali po nosu.
Iskreno kad se setim ukusa i mirisa heroina u nosu pripadne mi muka...i hvala Bogu da mi se smucio.
E sad koliko god da je ruzna slika, i neodoljivo podseca na usmrkavanje Heroina..a u stvari je identicno kao to jer se smrce, s tim sto nema flesh kao na dopu vec bup deluje sporo...sustina onoga sto sam hteo da kazem je da se po onome sto ljudi pricaju postize veci efekat dejstva sa manjom dozom...a pritom izgleda dolazi i maksimalne upotrebljivosti jer ta kolicina ne moze da ode recimo slucajno u zeludac, umesto da se otopi pod jezik kroz krvni sud, kao sto moze recimo kada se koristi pravilno.
Ovako znaci sve ode kroz te krvne sudove u nosu i tim usmrkavanjem se prakticno sve iskoristi.
I sada recimo onaj ko uzima pod jezik 2 mg, sa napravljenom linijom od 1 mg moze da postigne efekat mozda cak i veci.
Ne savetujem, ali posto vidim da se snalazite sa rastapanjem u spricu i tim nekim alternativnim metodama deljenja doze..mislim eto vam mozda ideje.. mada pretpostavljam da vam je to poznato.
Ja se secam da sam u nedostatku leka u ono vreme, kada nisam imao dovoljno koliko mi treba koristio taj metod...razvlaceci tabletu od 2 mg na nekoliko linija..za vise upotreba. I imalo je efekta.
Naravno danas to ne radim, i kazem ruzna je mozda slika koja podseca na ona stara vremena kada smo se udarali po nosu.
Iskreno kad se setim ukusa i mirisa heroina u nosu pripadne mi muka...i hvala Bogu da mi se smucio.
...
Ziki, ne govorimo o zloupotrebi bupa nego o manjim dozama jer se ljudi pokusavaju skinuti.
Pisem iskljucivo o uzimanju bupa pod jezik
Nikakve druge ideje ili sugestije nemaju nikakvu korist
Ja kad sam pomenula muzu za ovo spustanje doze i merenje spricom on me onako zabezeknuto pogledao kao 'radila se bupom' hahaha tako da ljudi prvo na to pomisle kad pročitaju spric. No ovde je u pitanju uzimanje pod jezik, a u spric se rastvara da bi se lakse delilo na manje delove... i preciznije.
Ninicka ja sam danas prespavala pola dana jer sam spustila na 0.66 mi prosto ne mozemo ni da spavamo kad uzimamo vise bupa nego sto nam je potrebno jer te uradi toliko da ae unezveris narocito na nos... sad je meni ovih 0.66 znatno manje od 1 a kamo li od 2mg. Nekad.bih zbog deteta spavala samo par sati i opet kad on zaspi u podne ja ne mogu jer sam neposredno pre toga uzela.bup i toliko me uradi da ne mogu da spavam. Sad tek.vidim da sam uzimala mnogo vise nego sto mi je trebalo. Ali na sve se covek navikne pa mi je zato saf i na 0.66 skroz ok samo eto nema onaj rad da samo jurim i radim nesto i brbljam sa svima nego sam samo normalna kao da sam strejt to me nekad smara i dodje mi da uzmem jos ali cemu onda ovo skidanje ako cu tako da razmisljam ipak i jeste cilj biti normalan!!
Ninicka ja sam danas prespavala pola dana jer sam spustila na 0.66 mi prosto ne mozemo ni da spavamo kad uzimamo vise bupa nego sto nam je potrebno jer te uradi toliko da ae unezveris narocito na nos... sad je meni ovih 0.66 znatno manje od 1 a kamo li od 2mg. Nekad.bih zbog deteta spavala samo par sati i opet kad on zaspi u podne ja ne mogu jer sam neposredno pre toga uzela.bup i toliko me uradi da ne mogu da spavam. Sad tek.vidim da sam uzimala mnogo vise nego sto mi je trebalo. Ali na sve se covek navikne pa mi je zato saf i na 0.66 skroz ok samo eto nema onaj rad da samo jurim i radim nesto i brbljam sa svima nego sam samo normalna kao da sam strejt to me nekad smara i dodje mi da uzmem jos ali cemu onda ovo skidanje ako cu tako da razmisljam ipak i jeste cilj biti normalan!!
Upravo sam se na to i nadovezao, i napisao da je na taj nacin buprenorfin maksimalno upotrebljiv u toj maloj dozi.Frajla wrote:Ziki, ne govorimo o zloupotrebi bupa nego o manjim dozama jer se ljudi pokusavaju skinuti.
Inace i pod jezik, i na nos se radi o identicnim krvnim sudovima preko kojih lek deluje..i samo je drugo mesto, odnosno druga lokacija..pa prema tome ima li razlike u tom smislu ?
Naravno da lekarska praksa i sam proizvodjac leka nece da stave u uputstvu taj nacin koriscenja, na nos.. i na nos se uzimaju neki inhalatori, takodje postoje kapi i slicni medikamenti.
Ovo je bila samo ideja, s obzirom i da je tvoj nacin uzimanja preko sprica, rastvaranjem potpuno alternativan i ti si ga sama smislila..gde ga cak i rastvaras u vodi..
A ja sam samo spomenuo uzimanje leka preko drugog krvnog suda, kapilara.. i to u obliku u kom je, samo usitnjen.
Tako da nisam predlozio zloupotrebu da se razumemo.
I da ne budemo formalisti, nos nije namenjen samo za heroinsku upotrebu.
Ali ajde zanemarite sta sam napisao, u pitanju je samo ideja posto vidim da se bavite tim domacim radinostima..spremanja i konzumacije leka na razne nacine.
Evo vam jos jedan predlog cuvenog starog clana foruma koji je na zalost izbrisao sve svoje tekstove , Znaci on je s obzirom da je bio prehladjen rastvorio Buprenorfin takodje u spric sa vodom, i ubrizgao ga putem analnog otvora.
I na taj nacin takodje deluje..pa sami birajte..

...