Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Ninocka

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Zdravo drugari. Poprilicno sam se prepala kad procitah sve ovo... Ovako!! Ja nisam bila heroinski zavisnik, niti bilo kakav. Zaglavih na bup evo vec 6 mjeseci 2 mg... Sad mi je dosta, shvatila sam da je ovo veliko zlo i da sam pogrijesila sto sam se uopste upustala u sve ovo. Sad me zanima, s obzirom da ovo nike bas veliki period, cekali mene isto sto i vas i kako dalje???
yasujirozu

Post by yasujirozu »

ne kužim, tj, nisi objasnila, il ja pročitao: što ćeš ti na bupu i tko ti ga daje? kupuješ ko keti na ulici?

idi duhaj ljepilo, jebo te to sranje, ljepak je zdraviji
Caty

Post by Caty »

yasujirozu wrote:ne kužim, tj, nisi objasnila, il ja pročitao: što ćeš ti na bupu i tko ti ga daje? kupuješ ko keti na ulici?

idi duhaj ljepilo, jebo te to sranje, ljepak je zdraviji

Hahahahah pa slicna prica je i kod mene i da kupujemo na crno masa ljudi tako radi imas da nadjes povoljno mada meni vecina poznanika uzima na recept pa nikad nije problem. Sto se tice lepka ne mogu reci nista nisam probala hehehej
Ninocka

Post by Ninocka »

Veoma jednostavno, zapala sam u haos i nadjem se sa drugaricom koja jw na toj terapiji i tako, probam. Vidim da mi je prelijepo, i da lakse podnosim kompletnu situaciju i eto. Malo po malo, vrijeme proleti i ja zaglavih. Da, kupujem ga na ulici...To sa ljepilom i te stvari, nekako bzvz pominjati, ozbiljno razgovaramo ( valjda) . Zezne se covjek, neko ti ponudi tableticu koju joj je dr dao da bi izasla iz ludila koje traje godinama, i pomislis daj kad kad ga ljudi legalno izaju i nije strasno. Kasnije shvatis u kakvo zlo si upao. Al dobro bice i ovo proslost! Samo se malo nerviram sa ovim smanjivanjem mislila sam da cu ja to bap i cao. Bilo kako bilo , poslusacu vas sve koji ste tako sve ovo prosli .
yasujirozu

Post by yasujirozu »

nisam htio bit neprijatan, već sarkastičan...

oprosti
Ninocka

Post by Ninocka »

Frajla wrote:Tako je Noel, spustas dozu u zavisnosti od toga koliko si se stabilizovao, vracam se opet na moju pricu da sam rokove probijala bez ikakve zurbe...
Vezano za lomljenje tableta....to je kod vecine problem, zato sam se ja prebacila na doziranje iz sprice. Ako vec ne mozes da nabavis tabletu od 2 mg onda 8mg tabletu izmrvi i ubaci u spricu, uspi vode do 4 ml i svaki 1 ml iz sprice ti dodje 2 mg, tako ces bio precizniji
Frajla, u nemogucnosti da dodjem do dvojle ajde da pokusam sa spricem . Ali mi noista nije jasno. Ako hocu da popijem dozi od 1. 50 mg u spric stavim osmicu i do 5 ml vode i kako onda , to sve popijel ili sto vec?? Bas mi nije jasno ... Hvala unaprijed
Ninocka

Post by Ninocka »

Frajla wrote:Ups vec si sada na 2 mg sada sam ponovo procitala
Sledecu dozu pokusaj spustiti na 1,6 mg a to ces dobiti ako 8 mg rastvoris u 5 ml spricu
Moj tejper ima doze koje necu moci dobiti cjepkanjem osmice. Tipa 0. 1.50 0.75 0. 25 0. 13 mozes li mi objasniti za ove doze kako rastvoriti osmicu koliko vode dodati i koliko piti?
yasujirozu

Post by yasujirozu »

aj ne davi, some + 6 mjeseci, 2 mg, nisi bila na dopu...

ne davi

ako ne lažeš, idi se lječit

ako lažeš, idi se lječit
Caty

Post by Caty »

pa radi.kako god ti.odgovara ali sto napisa yasujirozu samo 6 meseci na 2mg moze to i dosta brze, ali kako god odlucis bitno je da se skines. Mislim ja najbolje znam koliko nama zapravo odgovara odugovlacenje jer se plašimo naglog prestanka i krize mada neka kriza je neizbezna ali sve u svemu to je zaista blaga krizica i u tvom slučaju bi i trajala kratko.
Ninocka

Post by Ninocka »

yasujirozu wrote:aj ne davi, some + 6 mjeseci, 2 mg, nisi bila na dopu...

ne davi

ako ne lažeš, idi se lječit

ako lažeš, idi se lječit
Sto mislis koju bi korist imala da lazem ovdje na ovom forumu?? Da sam mogla prekinuti tek tako ( sto jesam pokusala) sigurno se ne bi smarala ovdje i jos dopustala da eto neko kao ti takve stvari prica!! Ziv mi i zdrav ti bio !!
Locked