Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

xxxana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by xxxana »

I mene isto :D Ni za travu vise nismo :D
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sun Jul 28, 2019 7:08 pm I mene isto :D Ni za travu vise nismo :D
Pa obzirom koliko toga smo strpali u sebe i iztretirali svaki moguci kutak u organizmu nije ni čudo, a i više ni mara nije ona mara koja je nekada bila u opticaju, prava domaja... Ne tretirana i ko zna koji sada GMO se od travuljina valja... I čime se tretira...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
xxxana

Post by xxxana »

Da, zaista je vreme za organsku proizvodnju :D
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sun Jul 28, 2019 7:16 pm Da, zaista je vreme za organsku proizvodnju :D
O tom potom, ček da udje u legalnu priču, psssst hehehe :mrgreen: Imanja se ima i znanja, ali samo kada i ako zakon to dozvoli hehehe
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Sun Jul 28, 2019 6:56 pm Meni ne moze da bude jasno da seroquel daju za spavanje, za smirenje i tako te stvari..
Nakon perioda na brzinama, upala sam u neko stanje,verovatno sam pominjala paranoje,pa se dr.slozio da nisu paranoje,vec psihoza,pa nije ni psihoza vec paranoidna psihoza,znaci nije mogla zena da dodje do neke dijagnoze na osnovu moje price,pa je udarila na te poremecaje i dala mi to da pijem,a imala sam samo strahove i to bas jake strahove,osecaj da te neko prati, da je neko tu,da je neko ispod prozora i taj fazon, od senke sam mogla da se isprepadam..
Nisam dugo to pila, pa ne mogu da tvrdim sad nista o skidanju,jer sam se ubrzo navukla na dop,a lek kao lek mi uopste nije prijao, a da bi mozda trebala da razmislis i ja se slazem,ako ga uzimas samo za spavanje, jer nije ni malo naivan..
Mene je i uspavljivao i ne mogu da objasnim stanje koje sam ja imala od tog leka, a o stetnosti da ne govorim....
I verovatno ce ti i ostati nejasno kao i meni, zasto se neki lek prepisuje za odredjena stanja. Poenta price je da je meni terapija pogodjena i da me je vratilo u kolosek veoma brzo. Pisala sam da sam bila straaaaaaasno agresivna,mogla sam da eksplodiram na prvu nakon 20 neprespavanih noci i bez nikotina. I da pre cu izabrati tabletu nego uzivati u svojoj agresiji

Pre 20 godina mi je prepisan zoloft, unistio me je u kratkom roku jer mi nije pogodjena terapija, pre tri godine dam mu sansu ponovo i spasio me!
Postoji brdo tableta za bezbroj psihickih oboljenja i zato kazem doktorka mi je pogodila terapiju, treba i to umeti.

Ovde se malo malo ponavlja kako Se treba skidati bez tableta i posle ziveti bez istih,posledice stetne itd
20 godina smo trovali organizam pa nemam ni malu grizu savesti da ako zatreba posegnem opet za psihijatrom i tabletama pre nego sto izgubim posao, porodicu itd a to se pre par meseci dovodilo u pitanje!

Jer da, ja sam blago retardirana a da nisam visila bi na ana forumu i razmenjivala Salvete nego se druzim sa vama retardirancima
xxxana

Post by xxxana »

Pa ok,da slazem se da se ne treba trpeti ,ali shvatih te za nesanicu, a ja mogu da pricam kako cu pokusati i kako bih volela da bude,a videcemo kako ce mi ici..
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Sun Jul 28, 2019 7:48 pm
xxxana wrote: Sun Jul 28, 2019 6:56 pm Meni ne moze da bude jasno da seroquel daju za spavanje, za smirenje i tako te stvari..
Nakon perioda na brzinama, upala sam u neko stanje,verovatno sam pominjala paranoje,pa se dr.slozio da nisu paranoje,vec psihoza,pa nije ni psihoza vec paranoidna psihoza,znaci nije mogla zena da dodje do neke dijagnoze na osnovu moje price,pa je udarila na te poremecaje i dala mi to da pijem,a imala sam samo strahove i to bas jake strahove,osecaj da te neko prati, da je neko tu,da je neko ispod prozora i taj fazon, od senke sam mogla da se isprepadam..
Nisam dugo to pila, pa ne mogu da tvrdim sad nista o skidanju,jer sam se ubrzo navukla na dop,a lek kao lek mi uopste nije prijao, a da bi mozda trebala da razmislis i ja se slazem,ako ga uzimas samo za spavanje, jer nije ni malo naivan..
Mene je i uspavljivao i ne mogu da objasnim stanje koje sam ja imala od tog leka, a o stetnosti da ne govorim....
I verovatno ce ti i ostati nejasno kao i meni, zasto se neki lek prepisuje za odredjena stanja. Poenta price je da je meni terapija pogodjena i da me je vratilo u kolosek veoma brzo. Pisala sam da sam bila straaaaaaasno agresivna,mogla sam da eksplodiram na prvu nakon 20 neprespavanih noci i bez nikotina. I da pre cu izabrati tabletu nego uzivati u svojoj agresiji

Pre 20 godina mi je prepisan zoloft, unistio me je u kratkom roku jer mi nije pogodjena terapija, pre tri godine dam mu sansu ponovo i spasio me!
Postoji brdo tableta za bezbroj psihickih oboljenja i zato kazem doktorka mi je pogodila terapiju, treba i to umeti.

Ovde se malo malo ponavlja kako Se treba skidati bez tableta i posle ziveti bez istih,posledice stetne itd
20 godina smo trovali organizam pa nemam ni malu grizu savesti da ako zatreba posegnem opet za psihijatrom i tabletama pre nego sto izgubim posao, porodicu itd a to se pre par meseci dovodilo u pitanje!

Jer da, ja sam blago retardirana a da nisam visila bi na ana forumu i razmenjivala Salvete nego se druzim sa vama retardirancima
Hehehe, pa ono tako mu i dodje, jesmo blago retardaci, ali ako je samo blago, onda blago nama... :mrgreen:
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Sun Jul 28, 2019 7:48 pm

Ej Frajlo stara kajlo. :) Ja planiram za par meseci pljuge da ostavim, pušač sam od 1998.-e, s' tim što sam prvi put osetio da mi nije sve jedno ako ne zapalim 2000.-e. Dok sam pušio kupovne cigare, pušio sam kutiju dnevno, zadnjih 10 godina domaći duvan, oko 15 pljuga dnevno. Dve nedelje dok sam se prešaltavao na duvan, tražilo mi je da se ogrebem za 2-3 dnevno od nekoga ko puši kupovne, pa je to prošlo. Jebem li ga, mogu li pljuge da se ostave smanjivanjem, ili mora od jednom?
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Dodatni problem kod pljuga je što ih volim, dođu mi kao neka vrsta najboljeg prijatelja. Tu sa kad sam hepi, tu su kad sam tužan, i uvek prijaju, uh, ali ipak se nadam da ću se rešiti i te zavisnosti...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Jurke

Post by Jurke »

I meni je padalo to na pamet... Tu je i ekonomska i strana zdravlja u pitanju. E sad, bilo bi mi trenutno previše da se upuštam i u tu avanturu i njih se odreknem uporedo sa bupom. Neka toga za kasnije. Prvo ovu bitku da dobijem...
Locked