Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

xxxana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by xxxana »

Jurke, samo se opusti.po pitanju tih tripova u razlikama tokom skidanja,delujes kao da se previse opterecujes,
a time i dodajes, to i sam znas,i ja sam tako samo dodavala..
Kad sam spustila na o,8 ispade gore nego sad na o,5..
Pristupi su mi bili drugaciji, kada sam bila kuci,bilo mi je gore,kada sam bila u vikendici sa drugaricom,cesto nisam ni pomisljala na bup,jos sam imala 2 doze,a sad samo ujutru i bila sam totalno opustena i tad sam se bacila u razmisljanje sta me to koci kad sam kuci , nista drugo nego psiha i dosada..
Sebi organizuj malo vreme..
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Mon Jul 15, 2019 11:04 am

Toooo Jurke!!
To ti je prioritet jer nema skidanja dok ne predjes na normalno uzimanje, istrpis par dana ako treba i dve tri nedelje i sve ce ti posle biti lakse

Hajde moze se to!
Sigurno ce ti lakse biti da potpuno uklonis bup ako predjes na sisanje. Ne govore ovi ljudi bez veze. Ja sam se skidao sa nosa, samo sam zadnju dozu posisao, onako neke simbolike radi, hahah. I mogu ti reci da nije bila bas blaga kriza. Dve noci nisam spavao skoro ni malo, i to kad zaspim kosmari, te dve noci sam se par puta i proderao od besa i nervoze, osecao sam kao neku struju kroz ruke, udarao u par navrata sakama po krevetu... Ovo je post za Jurketa, nisam trebao citirati Frajlu, valjda ce Jurke procitati.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Ko bude imao priliku da radi neki posao u prirodi, sada kada smanjuje, ili kad potpuno prekine sa bupom, neka se drzi tog posla. Meni bas pomaze, skoro svaki dan okopavam njivu motikom, i radim jos mnogo poslova na njivi. Zadnjih dana cesto se skinem samo u kratki sorc, hvatam malo boju, da ne odem na more u "white power" fazonu, hahahahh, i onako se svakih dve nedelje sisam "na opasno", hahahha, znate onaj vic kad Zemunac ulazi u frizerski salon, frizerka ga pita kako ce da se sisa, a ovaj odgovara:"Sa strane mi jebi kevu, a gore me ispostuj!". :D Hajde picite, istrajavajte, borite se... Svetlo je na kraju svakog tunela, samo se pazite, jer svetlo na kraju tunela zna malo da zaslepi oci!
Jurke

Post by Jurke »

Jurke wrote: Mon Jul 15, 2019 10:33 am
Ninocka wrote: Mon Jul 15, 2019 9:53 am

Jurke, ja sam bila povecals dozu kad sam se prebacivala. Cini mi sa se 1.25 na 1.50 pa kad sam se ustalila na pravilnom uzimsnju tek onda spustala. Vrijedi vjeruj mi...
Jer nidje neces tako stici, kad dodju male doze pa kad krenes da "vuces" dva zrna bupa to ce bas da te ubije u pojam.
A drugo lakse ces se i skinut, jer te pod jezik bup malo smiri, normalizuje. Nisi zvjerka unezvjerena.Da sam na tvoj mjestu sto prije bi uradila transfer!
I hocu, sutra cu početi sa uzimanjem pravilnim, dojadilo mi je ovako i znam da nikuda ne vodi.
Toooo Jurke!!
To ti je prioritet jer nema skidanja dok ne predjes na normalno uzimanje, istrpis par dana ako treba i dve tri nedelje i sve ce ti posle biti lakse

Hajde moze se to!
Evo jutros sam preskočio dozu i evo sad je topim u ustima, baš me je interesovalo kako ce izgledati. A ujutru krecem sa 1mg pod jezik pa na dole posle da spustamo. Kontam i ja da je ovo sto sam ja radio klasično drogiranje bupom, zloupotreba i vreme je da se maknem i toga. Jer znam da dok god ga vučem nema skidanja.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

StopBup wrote: Mon Jul 15, 2019 11:59 am

Toooo Jurke!!

Hajde moze se to!
Sigurno ce ti lakse biti da potpuno uklonis bup ako predjes na sisanje. Ne govore ovi ljudi bez veze. Ja sam se skidao sa nosa, samo sam zadnju dozu posisao, onako neke simbolike radi, hahah. I mogu ti reci da nije bila bas blaga kriza. Dve noci nisam spavao skoro ni malo, i to kad zaspim kosmari, te dve noci sam se par puta i proderao od besa i nervoze, osecao sam kao neku struju kroz ruke, udarao u par navrata sakama po krevetu... Ovo je post za Jurketa, nisam trebao citirati Frajlu, valjda ce Jurke procitati.
Brate moj, za krizu mi ne pričaj, mogu da ti ceo dan i celu noc pričam kakva je stvarno kriza od bupa. Ali naravno ja to znam jer sam sa 3 pa nekada i 7 *8mg naglo prekinuo. A kriza mi je trajala ni manje ni vise nego celih 6 meseci. I to nebi ni prestalo, nego sam se ja predao i povukao 0,5 i manje i odvalio se od zivota. Pa sam onda opet flertovao sa vecim dozama. Da bi se ustalio negde na 1mg. Nekad i 2 mg... Sada spuštam jer ne zelim da osetim ono vegetiranje i hodanje po plafonu više. Aj malo moze da se istrpi ali brate ono je ludnica... Naravno, ludilo je i to sto sam vukao 7*8mg, ali sada sam se opametio. Gurao sam ja sve moje heroinske krize, a i krize od meta na crno i uspevao da se skinem skroz na suvo, ali sa ovim još nisam uspeo da se izborim, a sada je vreme. Inponuje to kada čujem Frajlu i Ninočku da su izgurale do kraja. Pa i ti SB moze se reci da vec gazis strejt vodama. Samo još mi pacenici, Ana i ja...
Jurke

Post by Jurke »

Nisam hteo da umanji ovim pisanjem o krizi to sto si ti SB prošao vec da ti kažem da par dana je pesma i ja bi pozeleo tako nesto.
StopBup

Post by StopBup »

Jurke wrote: Mon Jul 15, 2019 4:27 pm Nisam hteo da umanji ovim pisanjem o krizi to sto si ti SB prošao vec da ti kažem da par dana je pesma i ja bi pozeleo tako nesto.
Ja hvala Bogu što se tiče fizike, nisam imao skoro ništa, ništa u poređenju sa onim što su mi ljudi pričali o dop krizi. Mada ljudi koji su bili navučeni na dop pa se skinuli, pa i potpuno strejt se posle nekog vremena navukli na bup, opet su imali jaču bup krizu od ljudi koji pre nisu imali zavisnost od opijata, a naročito ljudi koji su se sa dopa prebacili direkt na metadon, pa sa metadona na bup, oni baš imaju jaku krizu od bupa ,ako pokušaju naglo da prekinu. Ništa mozak i telo ne zaboravljaju, ako si metom izbegao dop krizu, a bupom izbegao met krizu, onda bi kriza od bupa bila strašna u koliko bi se naglo prekinulo uzimanje bupa iako bi doza recimo pravilno bila spuštena do 4 mg. Tu bi te strefile kontam sve krize zajedno, zato u takvim slučajevima, spuštati do minimum 0.5mg, pa prekinuti, mada najbolje spustiti i do 0,1 u takvim slučajevima.
P.s. Pričao mi je jedan poznanik koji je bio navučen na između 2 i 3 grama na venu, kada se skidao na suvo, imao je blago rečeno horor krizu. Drugu ili treću noć kad se cimnuo iz nekog nazovi sna izazvanog gomilom flormodala, počeo je u isto vreme da sere u gaće i povraća po sebi, nije uspeo ni da ustane iz kreveta... Uh, i bolove što je imao kako mi je opisao,strašno... Odoh brate, na njivi sam, ovo je bila pus pauza,mora se raditi. :)
Jurke

Post by Jurke »

StopBup wrote: Mon Jul 15, 2019 5:45 pm
Jurke wrote: Mon Jul 15, 2019 4:27 pm Nisam hteo da umanji ovim pisanjem o krizi to sto si ti SB prošao vec da ti kažem da par dana je pesma i ja bi pozeleo tako nesto.
Ja hvala Bogu što se tiče fizike, nisam imao skoro ništa, ništa u poređenju sa onim što su mi ljudi pričali o dop krizi. Mada ljudi koji su bili navučeni na dop pa se skinuli, pa i potpuno strejt se posle nekog vremena navukli na bup, opet su imali jaču bup krizu od ljudi koji pre nisu imali zavisnost od opijata, a naročito ljudi koji su se sa dopa prebacili direkt na metadon, pa sa metadona na bup, oni baš imaju jaku krizu od bupa ,ako pokušaju naglo da prekinu. Ništa mozak i telo ne zaboravljaju, ako si metom izbegao dop krizu, a bupom izbegao met krizu, onda bi kriza od bupa bila strašna u koliko bi se naglo prekinulo uzimanje bupa iako bi doza recimo pravilno bila spuštena do 4 mg. Tu bi te strefile kontam sve krize zajedno, zato u takvim slučajevima, spuštati do minimum 0.5mg, pa prekinuti, mada najbolje spustiti i do 0,1 u takvim slučajevima.
P.s. Pričao mi je jedan poznanik koji je bio navučen na između 2 i 3 grama na venu, kada se skidao na suvo, imao je blago rečeno horor krizu. Drugu ili treću noć kad se cimnuo iz nekog nazovi sna izazvanog gomilom flormodala, počeo je u isto vreme da sere u gaće i povraća po sebi, nije uspeo ni da ustane iz kreveta... Uh, i bolove što je imao kako mi je opisao,strašno... Odoh brate, na njivi sam, ovo je bila pus pauza,mora se raditi. :)
Za bup u veni neznam, to mi je stvarno ono baš preterivanje. Zna za sta je pravljen i za kakvu konzumaciju. Mada ni za nos nije pravljen al ajd sad. Znam da kada se gura u vene isto tako se nazad vraca u predjašnje stanje u plućima i tu se nakuplja. Moj ortak je umro zbog toga. I jezim se od pomisli same. Nije da nisam i sam experimentisao sa svime i svačim, ali ipak sam izbegao na taj način da ga trošim. Zloupotrebljavao sam ga na naos, a sada je vreme da ga smanjujem pod jezikom. Istopio sam pre dva sata recimo 1mg i esto i ne kontam ništa, ali ok, poenta je valjda da se bude u normali a ne da se radim.
xxxana

Post by xxxana »

Ne znam kako si mogao da izdrzis to, mene bi to odvelo direktno u rec.posle par dana vec..
A i brate,56 mg dnevno ,ako dobro shvatih?
I meni se desavalo kad je vec bup poceo da gubi smisao i pokazao neku drugu stranu od one u pocetku, da sam ga uzimala cesto tokom dana i isto sam negde za vrlo kratko vreme pocela da se skidam,ne znajuci nista o skidanju sa istog, znam da me je probudila nervoza 4-5-6 dan u skoro pa celom telu, ne bih mogla ono da istrpim ,ma sanse nema. .Pa ustanem,pa ne mogu ni da setam od slabosti, ni da lezim,ni da sedim,ne mogu nista apsolutno, stvarno ne znam kako bih na poslu mogla da funkcionisem u onom stanju,kad kuci ne mogu
StopBup

Post by StopBup »

Jurke wrote: Mon Jul 15, 2019 6:04 pm
StopBup wrote: Mon Jul 15, 2019 5:45 pm
Za bup u veni neznam, to mi je stvarno ono baš preterivanje. Zna za sta je pravljen i za kakvu konzumaciju. Mada ni za nos nije pravljen al ajd sad. Znam da kada se gura u vene isto tako se nazad vraca u predjašnje stanje u plućima i tu se nakuplja. Moj ortak je umro zbog toga. I jezim se od pomisli same. Nije da nisam i sam experimentisao sa svime i svačim, ali ipak sam izbegao na taj način da ga trošim. Zloupotrebljavao sam ga na naos, a sada je vreme da ga smanjujem pod jezikom. Istopio sam pre dva sata recimo 1mg i esto i ne kontam ništa, ali ok, poenta je valjda da se bude u normali a ne da se radim.
Ne brate, mislio sam na dop u venu, ne bup, taj poznanik je bio na 2-3g dopa na venu, pa se skidao na suvo. Zato sam i stavio taj deo teksta pod "p.s iliti post scriptum.
Locked