Nesto sasvim licno

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
jana

Re: Nesto sasvim licno

Post by jana »

:D
Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:38 am, edited 1 time in total.
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:38 am, edited 1 time in total.
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:39 am, edited 1 time in total.
Modesty

Post by Modesty »

Ajme kako je to divan citat....hvala ti jano što ga napisa.
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:41 am, edited 1 time in total.
Modesty

Post by Modesty »

"Ja samo vidim ,da moje dijete instiktom zeli skloniti svoje dijete kod mene"

jano,na osnovu čega ste zaključili da želi skloniti djete od vas kad vas je pitala može te li je pričuvati....a to što je nije donjela po meni samo pokazuje njenu neodgvornost,ništa drugo...zašto je niste nazvali kad ste vidjeli da je prošlo vrijeme ...i čisto ono kulerski pitali:mila,hoćeš li donjeti malu ako nećeš da se mogu drugačije isplanirat....bez osude i ironije.Mislim da bi tada znali mnogo više kako stvari stoje.
Modesty

Post by Modesty »

i zašto vam je stalno u glavi da ona misli da ste vi loša majka...ma ja garantiram da ona o tome uopće i ne misli i ako to nekad kaže,to uradi samo da bi vas iz svoje nemoći povrijedila.
nadin

Post by nadin »

...draga Jana...jako mi je žao što problemi s tvojom kćerkom ne prestaju...kroz tvoje borbe za njen život,gledam svoju majku...žrtvovala se za mene kao ti što se žrtvuješ za svoju kći...žena je propala fizički i psihički...a ja nisam sebi mogla reći DOSTA JE!...gledala sam je takvu...i iznova je ubijala...svojim načinom života...iskorištavala sam njenu dobrotu maksimalno...kad mi je trebala tada sam je zvala mama...igrala je kako sam ja pjevala...a to je moja majka...rekla sam ti preko pp...da si mi otvorila oči kao nijedan čovjek,i psihijatar u mom životu...potakla si me svojim savjetima i kritikama da potražim pomoć...i potražila sam je...hvala ti...na svemu...sad mi je žao moje majke...plačem često...ali njen život kao ni svoj unazad ne mogu vratiti...mogu nam ga samo poboljšati u godinama koje dolaze...znam da nikad nećeš odustati od brige za svoje dijete...ali misli malo i na sebe...i tvoj život je bitan i vrijedan...čuvaj svoje zdravlje,jer zdrava ćeš biti sposobna da pružiš pomoć...a bolest kad savlada čovjeka onda si nemoćan i sebi i najbližima...

voli te Nadin :P
WHO DARES,WINS
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:28 am, edited 1 time in total.
nadin

Post by nadin »

...ma ljubim te...pusa velika... :P
WHO DARES,WINS
Post Reply