Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by licaninsasela »

Frajla wrote:
Caty wrote: Sve u svemu jako si me motivisao i hvala na tome ja naravno ne volim kad neko na forumu forsira svoj nacin skidanja jer poenta je skinuti se i ne odgovara svakome isti nacin, meni je recimo spustanje doze pre bilo jako mucno, sad nije jer sam imala operaciju i morala da spustim do odredjeno datuma ali videcu sta ce biti posle i dal Cu uspeti da spustam do kraja , nadam se da hocu i znam da Cu se napatiti neko vreme , i daj boze da nije bar vise od 20 dana :)
Zdravo Kato nase zlato, red je da pozdravis stare prijatelje i ljude koji su trosili svoje vreme da ti pomognu pre tri godine, pa pre godinu dana, pa .... e naucili smo lekciju
Po ko zna koji put te ispravljam da niko ne forsira svoj nacin skidanja,nego se nalazis na temi “skidanje sa buprenorphina- pravilan nacin” gde imas nekoliko uspesnih prica a svaki nacin je pravilan ako je uspesan!

Priznaj da smo bile fine ovaj put, i nismo htele da te ometamo I u ovom “pokusaju” jer smo uvek mi krive bile a ne tvoja ovisnost,ali vidim da se blizi kraj tvoga nastupa na forumu ( bar za ovu sezonu) i da si spremna ponovo demonstrativno napustiti forum jer si izmuzla clanove svojom jadikovanjem i ispovestima a verujem i u privatnim porukama jer smo svi kroz to prosli , evo ti i moj rezime za serijal broj 3, jer si ga u neku ruku i trazila;)

Sve radis smisljeno i manipulativno.
Ocigledno je da temu o anesteziji nisi otvorila zbog anestezije jer je sigurno bilo da neces reci da si ovisnik o bupu jer ti sebe ne vidis tako i dalje nakon 4 godine ( ista prica), nego si je otvorila Da bi muzu poslala ponovo poruke da si spremna da ga ostavis i da nista ne osecas, ( verovatno troubles in paradise) ali ces nakon sto on procita , sve poruke izbrisati kao i uvek,u nadi da ces ga tako trgnuti i on ce kupiti cvece,i tebi su emocije ponovo tu i to nije “junky ljubav blablabla”ti dizes dozu na 1 mg vi se volite, malo paznje, vlazni snovi i nista od tvog rezimea u skorijoj buducnosti na zalost o uspesnom skidanju sa bupa

Spucala si 4 godine na bupu i jos uvek ne priznajes da si ovisnik! Niko se nije bezbolno skinuo?Zasto treba tebi biti lakse nego bilo kome drugom? Zasto bi ti bila izuzetak?
Sta ocekujes? Ma sta cekas vise? Da te lazemo i govorimo kako da se skines za 20 dana bezbolno. Kad to sredis sa sobom moci ces dalje.

spanska serija si- serijal broj tri i uskoro ce zadnja epizoda pa se vidimo serijalu br 4
Promeni malo radnju, izgubices publiku
da sve jasno.ove tvoje rijeci bi se kvalitetno odrazile na osobu,konkretno Kate, na dinamickoj grupi u komuni.ovako na daljinu mislim da nema smisla.Kate je osoba koja ne prihvaca svoj promlem, ovisnost. dok ona to sebi sama ne prizna nema nista od skidanja. cisto laganje same sebe. tu je jos veliki problem sta je i muz đanki, tako da od toga nema nista.samo prazne rijeci nazalost.ja sam pokusao na neki svoj nacin to Kati objasniti,međutim shvatio sam da je to sve prazna prica,odnosno na jedno uho uđe na drugo izađe.dalje, nije problem u 20 dana skidanja, to mozze svako proci, prblem je kako dalje jer koliko sam ja shvatio njih dvoje ne rade i tu ima puno prostora za nastavak đankanja.neznam, cini mi se da sam previse otkrio sebe i moju obitelj, izlozio javnosti,ali u mom mjestu svi znaju tko sam tako da me to ne brine ni malo.ostavio sam se suba na suho, pokusavam i dalje biti normalan.moja obitelj svaki put kad izađem iz kuce razmisljaju kakav cu se vratiti i dali cu uopće dođi ziv doma.glava mi govori da moram sta prije pobjeci na brod jer sam totalno labilan, da kazem u kurcu i da bi lako mogo ponovno pasti.ovaj forum me drzi trenutno koliko toliko normalnom osobom. ža mi je Kate jer mislim da je previse ponosna, tvrdoglava i sta je najgore ne prihvaca sebe kao ovisnicu.eto tolikood mene jer idem malo sljakati na selo.jebiga, lipi je dan i treba ga iskoristiti,a ne tupiti u kuci i kontati kako je sve u kurcu.jebes ga tako je to nekako.
Rope82

Post by Rope82 »

Meni ne smeta, gorka istina ili laz svejedno mi je. Lazem i ja, sebe najvise.... Ali nisam ni slijep
Tu na forumu sam radi sebe najvise jer nisam u polozaju i mogucnosti da nekome pomognem da se skine kad se ni sam nisam skinio. Covjeku je lakse kad zna da ima jos budala koje su u istim govnima pa se ne osjeca sam. Savjet koji mogu dat dat cu bilo kome, ako se primi....dobro je...ako ne...jbga.

Sto se kate tice....mozda je sve to kako je Frajla napisala, necu ulazit u to. Dao Bog da se ona skine a to kakva je ko osoba je njena stvar, prema meni je do sad ok.
Koliko sam razumio vi ste ulozili energiju u nju i to je sve propalo? I naravno ako se to ponovi vise puta da si rezerviran prema istom.... to kuzim...
licaninsasela

Post by licaninsasela »

sve stoji sta si reko rope.vise ovo sve stoji kao neka samopomoc.i da Kate je i prema meni ok, mada kolko sam skuzio nije poslusala ni jedan savjet nego tera po svome.i to postujem.uglavnom ja pisem samo neke pizdarije, pa ako nekome nesto uđe u uho dobro je ako ne opet dobro.bitan je pokusaj.dal ce biti uspjesan ja to ne znam.jebiga ljudi ja moram sljakati.ode nastavit
Ninocka

Post by Ninocka »

Nije ovdje rijec slusa li neko ili ne, niko ne mora da poslusa, nismo u obdanistu!
Da, prosli smo sve ovo sa Katom i to vise puta nije ni to problem, niko nas nije tjerao , nasa volja.
Kad smo bili iskreni, onda je bio problem kako je ubijamo u pojam i kako mora zapalit sa foruma, jer se inace nece skinut ( od nas zlobnika)
I zadnje ono najvaznije, su kolicina dezinformacija prekopiranih sa neta, ili joj je neko nesto rekao da moze, ili je sanjala, vile ce znati!!!
Uglavnom , dragi moji konacno na netu imate temu Totalna anestezija vs buprenorfin/ kako smutiti anesteziologa!!
Eto toliko!!

Vlajko bre , dogura li do 4 dana ???
Rope82

Post by Rope82 »

Vlajko je nesto bez traga
Tamara86

Post by Tamara86 »

Ju, evo i mene, neka nostalgija me opalila, pa krenula citati postove svoje sa pocetka, i zavrsim naravno, na ovom o Kati. Frajla, do sad nisam vidjela da te neko toliko raspizdio, ako mogu tako reci. Kao sto sam napisala na njenom postu o anesteziiji, Kata i ja smo pisale preko fb-a, gdje sam ja rekla da treba reci, ja kad sam uzimala sub, sam rekla doktorima, anesteziolog je rekao da nije imao iskustva sa tim, i ja sam se odlucila za lokalnu anesteziju, ali sta ako mora opsta anestezija? Mora se reci, moje je misljenje. Ja ovde pisem o anesteziji, a ima tamo topic, no dobro. Ja sam sto puta Kati rekla da je problem sto su muz i ona oboje zavisnici, i da je moja sreca bila sto je moj muz morao u zatvor, inace bi mozda jos uvijek bili na subu. Meni je ovaj forum mnogo pomogao i to necu nikad zaboraviti, pogotovo Noel i Frajla, koji su bili tu kad sam ja bila. I yisoyirozy( ne znam ti nadimak) :) Tako da sam usla bas da procitam to za anesteziju, vratila se da procitam sta sam ja pisala, i jednostavno je. Kome forum ne pomaze, ne treba biti na njemu, jer ovde ima ljudi koji zaista zele pomoci drugima, i posvecuju i odvajaju vrijeme za to. Necu nikog da osudjujem, ko sam ja da osudjujem, ali zaista msm tako. Pozdrav Noelu, Frajli, Saneli, tebi sto ne znam nadimak pravilno napisati i ostalima. Ja sam ok, osim sto su mi sada, naravno, i donji zubi otisli, pa ganjam to da rjesavam, radim, muz radi, preselili smo se kao podstanari, pisala sam vam da je njegov otac u zatvoru i da ce se to desiti kad on izadje, tako da evo, vec smo 4mj podstanari, blize smo mom ocu, koji je bolestan, imao je dva srcana udara, pa i njemu pomognem koliko mogu. Jos malo pa cemo u Hrvatsku muz i ja kod druga i drugarice koji zive tamo, imaju poslove i za mene i muza, pa cemo pokusati. To je to. Pozdravljam vas sve, i gurajte :)
Frajla

Post by Frajla »

E neka si nam i ti svratila ziva i zdrava!

Vidis da smo malo razdrmali forum, znas ti kada ces da svratis lisice jedna:)

Nije me niko raspizdio, Neke budalastine je vise nego zabavno citati, aj bar malo Kata svrati pa nas sve probudi svojim fantazijama

Neka si nam dobro! Drago mi te je cuti
Tamara86

Post by Tamara86 »

Hihihihhihihi, joooj, pa ovo je sou. Citam i ne vjerujem. E, vidim da sam ubola kad cu da se vratim :) Kako si ti Frajla? Ima li Noela? Vidim nova je ekipa, a ja sto puta rekla ne znam sta bih novo pisala, kad sam svoje skidanje detaljno objasnila.
Ninocka

Post by Ninocka »

Jaoooo zurka!!
Konacno!!! :lol:
Tamara86

Post by Tamara86 »

Ja cekam Katin odgovor na ovo. :)
Locked