Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

yasujirozu

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by yasujirozu »

Frajla wrote:Falis nam
gledaj to ovako: ja na forumu zgubidanim, tak da bio tu il ne, isto mu dođe; kad si ti po srijedi, moje stanovište, zasnovano na kolikom-tolikom poznavanju psihologije pučanstva, je da gro novih članova, a priori neće unazad čitat teme, što zbog općeprisutnog nedostatka usredsrijeđenja na bilo što, ali i zbog kurcobolje da troše vrijeme na tisuće postova, jer eto, njih baš u tom trenu nešto tišti, te mislim kak je izuzetno važno što i dalje pišeš, jer kvalitetnije i konkretnije savjete, teško da će nać

be good ;)
Frajla

Post by Frajla »

Ma ne zgubidanis / gubizdanis, ti svojim komentarima matiras i problemi reseni, a i znamo se dobro nasmejati ....

Vezano za moje bitisanje ovde... nekako se covek bolje oseca ako zna da je nekome pripomogao u ovoj uzasnoj borbi

Ostaj i ti dobro
Pa- pa
rex3

Post by rex3 »

Rope82 wrote:
Danas je 18 dan, vani je 23 stupnja a ja ne mogu hodati od nogu i osjecaja napupanoga mozga... Nisam nista uzeo od pocetka sam na suho,15 dan sam zaspao prvi puta nekih 45 minuta ,, i ta se minutaza povecava ali nikako da prede 1 sat i da se stekne makar mali prividni osjecaj odmora.........Iz dana u dan,,,, kao na bolje ide i onda sastavi nesta novo
Cek, ti si se s nekih 3-4mg krenio skidat na suvo?! Nakon 7 godina svakodnevo na subu?! Ti si lud! Nemoj zamjerit ali stvarno.
Ja sam 6 godina na 8mg i sad sam krenio spustat. Ne pada mi na pamet skidat se dok ne spustim na 1mg dnevno ili cak ispod, pa ko bi to trpio. A i na tom 1mg mislim ostat barem 2 mjeseca da spustim receptore.

U ovih 6 godina sam najvise 2 dana bio suh, gore od dopa brate, sve nije nista a u glavi ludilo. S dopa sam se skinio u 8 dana ko nista, jes ona prva 3-4 su zajebana ali prode brzo. Ali da ne daj boze ostanem na suvo sad s 8 mg dnevno poludio bi. Vjerovatno bi poso u neku ustanovu da me dobro sediraju jer to se trpit ne moze toliko dugo. Mislim, covjek uvijek izvuce neku snagu iz....nznm....guzice ili cega vec...i sve sto te stisne u zivotu nekako ces izgurat ako si imalo priseban. Ali kad nesto traje 20 dana jednostavno te izmori i fizicki i psihicki. Ne jedes, ne spavas, psiha ti je sjebana...pa da i nema droge samo to bi te satralo.
Dobro si to i izdrzo brate, svaka cas. Nista, guraj sad do kraja kad si vec doso do tu. Nemoj se sad zajebat pa uzet bup jer ces bespotrebno produzit agoniju.
Tako nekako brate i pregrmio..... sve se moze kad se hoce,,,,Muke su to naravno ali se nadam da nece biti posljedica,,,mene su ucili da covjek moze izdrzati 7-9 dana bez sna da funkcionira normalno, znaci vitalni i podrazajni znakovi rade 100% Sve poslje je gasenje tj ostecenje mozga trajno ali u manjoj mjeri.. Gledao sam kako se pada treci dan bez sna a da ne govorim od 13 dana ili duze....ja nisam izdrzao duze od dva dan u takvim uslovima..pISEM O TOME KAD TE NEKO PRISILJAVA BEZ SNA,,,,a A U NASEM SLUCAJU MI NEMAMO VOLJU NITI KONTROLU ZATO SE TREBA PREPUSTITI DA SVE SAM ODRADI I BOL CE BITI MANJA,,,Sta da ti kazem,,, nemoj odugovlaciti i sam sebe lagati da se pokusavas skinuti,,, Jednostavno stani sta bude da bude,,, vjeruj mi i 20 dana prode brzo samo ako si pozitiva u svemu.... Treba vjerovati u sebe i samo u sebe,,,,,,,,,nema nista gore niti ispod samo mi kao pojedinci i nitko ti nemoze pomoci vise od samoga sebe...Ne gadaj datume i jos cu samo danas,,,nego stani odmah ako ja mogu mozes i ti ,,, stretnoooooo...
rex3

Post by rex3 »

Caty wrote:
rex3 wrote:Nije ni taj 21 dan daleko, tu je samo jos 3 noci.............prosao sam skoro sve poznate i nepoznate psihicke boli, ali ovo nebi pozelio ni najgorem neprijatelju... E sad kako je to napisano meni se cini napako ali valda ces razumjeti.........ps.11.2.2019 je prvi dan
Svaka tebi čast , jednostavno sto se duze bup uzima to je kriza duza, traje traje ali nemoj da bacis 20 dana u vodu sad kad si pojeo govno jedi ga do kraja i guraj uskoro ce kraj sigurno,mora!
Sto je doza Veca to je i skidanje teze ali opet secam se sta mi je Marka Cini mi se pisao, pre ce se sa osmice skinuti onaj sto je uzimao god dana nego sa 1mg onaj koji je uzimao 5 godina.
Ja sam sve do leta ove godine uzimala max 2mg a dosta vremena sam uzimala manje od toga, par pokusaja skidanja je islo prilicno ok sto se tice krize ali upravo zato sam mu se vracala misleći da ja to mogu odraditi uvek i opusteno, niko nista o bupu nije znao svi su se navukli neznajući kakvo je to ludilo od tabletice, kao uzimas nesto, delujes strejt a kriza paklena. Posledice ko zna kakve su to Jos i ne znamo. Ima svakakvih Prica na netu, od opadanja kose, preko propadanja zuba, depresije itd itd

Ja sam u procesu spustanja doze i kao sto rekoh od letos uzimala 4mg tu sam se debelo zajebala jer sam u roku od 15 dana spustila na manje od 1mg cudom se cudila kako se dobro osecam i sad me stigla prokletinja, sad kad sam na 0.5 stabilizacija traje duze, bice zajebano bas
ah, da sam znao to sad sto znam nebi sigurno isao ovako,po knjigama , izjavama i ostalim glupostima vlasnika ovoga cudotvornog ljeka . apsistencija traje 7 dana,,, ha haaa,,, a sve ostalo je prilagodba mozga na novo nastalo stanje.....uzimao sa ga i u flasterima , jer naravno dok sam radio nise imalo vremena za igre,,, produzeno djelovanje u tri dana doslovce pojede kozu..dobivao na iglu, ne pripravak vec gotov cisti tvornicki..Ameri koriste za manje i srednje bolove bupren a meni u stacionaru nikad nije bio problem doci do toga,,, Radio sam U Afghanistanu za privatne vojna companija Academi ex blackwater 2003-2011y Zanimljivo od 5 ljudi, 3 su na necemu i svi se skidaju kad dodu kuci ali jos nisam cu za smanjenje doze, Tu bol i patnju sto moras proci,, ti moras proc....Imam jako puno frendica u istom stanju kao mi i vjeruj mi da su se pokazale jace nego muski...bila doza 4mg kao meni ili tvoja 8 je isto..... Ja do prije tri dana nisam mogao nista ali zato danas mogu sve,,,,, Okreni se prema sebi i samo sebi baci to smece jer mi mozemo bez toga....Zao mi je sto se u ovih 18 dana javi i to samo jednom Mark, covjek je u tome i preko toga... hm a ja nisam trazio pomoc u smislu da me netko drzi za ruku do ovo prolazi, vec da dobijek korisni savjet i da znam sta me ceka.....Evo kao ovaj tvoj i zato ti hvala, vidio sam jucer i nisam odgovorio jer je taj dan bio prelomni da ne brzam sa emocijama.. Znas kako je lijep osjecaj biti dobro... sigurno si zaboravila....... i ja sam do danas ali prema svakome sljedecem danu biti ce jos bolje....A sto se posljedica tice nadam se da ih necu dozivjeti jer onako kroz price su grozne, taj je ljek na nasim prostorima kratko ali je zato u Americi preko 40 godina aktivan,,,Ovaj je forum cudo za one koji to zele,, a za druge je samo zanimacija...drzi se i ne odugovlaci sa skidanjem,, I mogu reci da je na suho nekako i najcistije,,,cemu sad jos blokirati prirodne procese obnove u mozgu,,,,Nas mozak je istrazen kao i svemir u tolikoj maloj mjeri da je to smijesno 10% I mi pogotovo laici koji nesvacamo dubinu tematike sami sebi doziramo podrazaj na receptor,,, Zar to nije malo suludo,,, samo je jedan put do kraja,,,, stati sa svime i pregrmiti tih nekih 20 dana... a poslje cemo lako......................................................................
Caty

Post by Caty »

rex3 wrote: ah, da sam znao to sad sto znam nebi sigurno isao ovako,po knjigama , izjavama i ostalim glupostima vlasnika ovoga cudotvornog ljeka . apsistencija traje 7 dana,,, ha haaa,,, a sve ostalo je prilagodba mozga na novo nastalo stanje.....uzimao sa ga i u flasterima , jer naravno dok sam radio nise imalo vremena za igre,,, produzeno djelovanje u tri dana doslovce pojede kozu..dobivao na iglu, ne pripravak vec gotov cisti tvornicki..Ameri koriste za manje i srednje bolove bupren a meni u stacionaru nikad nije bio problem doci do toga,,, Radio sam U Afghanistanu za privatne vojna companija Academi ex blackwater 2003-2011y Zanimljivo od 5 ljudi, 3 su na necemu i svi se skidaju kad dodu kuci ali jos nisam cu za smanjenje doze, Tu bol i patnju sto moras proci,, ti moras proc....Imam jako puno frendica u istom stanju kao mi i vjeruj mi da su se pokazale jace nego muski...bila doza 4mg kao meni ili tvoja 8 je isto..... Ja do prije tri dana nisam mogao nista ali zato danas mogu sve,,,,, Okreni se prema sebi i samo sebi baci to smece jer mi mozemo bez toga....Zao mi je sto se u ovih 18 dana javi i to samo jednom Mark, covjek je u tome i preko toga... hm a ja nisam trazio pomoc u smislu da me netko drzi za ruku do ovo prolazi, vec da dobijek korisni savjet i da znam sta me ceka.....Evo kao ovaj tvoj i zato ti hvala, vidio sam jucer i nisam odgovorio jer je taj dan bio prelomni da ne brzam sa emocijama.. Znas kako je lijep osjecaj biti dobro... sigurno si zaboravila....... i ja sam do danas ali prema svakome sljedecem danu biti ce jos bolje....A sto se posljedica tice nadam se da ih necu dozivjeti jer onako kroz price su grozne, taj je ljek na nasim prostorima kratko ali je zato u Americi preko 40 godina aktivan,,,Ovaj je forum cudo za one koji to zele,, a za druge je samo zanimacija...drzi se i ne odugovlaci sa skidanjem,, I mogu reci da je na suho nekako i najcistije,,,cemu sad jos blokirati prirodne procese obnove u mozgu,,,,Nas mozak je istrazen kao i svemir u tolikoj maloj mjeri da je to smijesno 10% I mi pogotovo laici koji nesvacamo dubinu tematike sami sebi doziramo podrazaj na receptor,,, Zar to nije malo suludo,,, samo je jedan put do kraja,,,, stati sa svime i pregrmiti tih nekih 20 dana... a poslje cemo lako......................................................................
Opet kazem svaka ti čast a ovaj tvoj post zaista motivise i tera da krenes u to skidanje , jako si veliki karakter i polozio si jedan ogroman test za ovih 20 dana borbe i pokazao koliko si jak u svakom smislu, znaci ovo me bas nateralo na razmisljanje i znam da se muka mora proci i da mora trajati 20 dana sto je malo naspram 4god ja tebi od srca dizem kapu jer si imao, moram da se izrazim, tolika muda :D sto retko ko ima a naročito ne narkomani.
To se zove volja i svi je mi imamo ali svima popusti u krizi jer smo valjda slabici ja BiH jako volela da imam tu tvoju snagu i volju jer razloga imam bezbroj! Reci mi sta si radio tih 20 dana, mislim jesi li to prelezao kuci, jesi li uspevao da setas, ili radis nesto, mene kad stigne ta depra ja nemam volju ni za cim, niti mogu muziku da slusam, ni tv da gledam, ni mirno da lezim, niti da setam, niti bilo sta i to Pricam o dozi 0.5 koja mi je bila najmanja a opet sam bila u krizi, jedino moram reci da ipak mislim da je lakse kada se spusti doza npr na 0.5 , i da ta kriza bude slabija ali videcu bas dal je tako eto ja planiram da se stabilizujem na toj nekoj dozu pa onda kad skupim "muda" da ga bacim pa cemo bas uporediti kako je ;) nadam se!
Jos mi samo reci koliko dugo si ga uzimao zaboravila sam dal si to napisao ne mogu da pohvatam ko je koliko uzimao :)
Sve u svemu jako si me motivisao i hvala na tome ja naravno ne volim kad neko na forumu forsira svoj nacin skidanja jer poenta je skinuti se i ne odgovara svakome isti nacin, meni je recimo spustanje doze pre bilo jako mucno, sad nije jer sam imala operaciju i morala da spustim do odredjeno datuma ali videcu sta ce biti posle i dal Cu uspeti da spustam do kraja , nadam se da hocu i znam da Cu se napatiti neko vreme , i daj boze da nije bar vise od 20 dana :)
Frajla

Post by Frajla »

Evo nedostajemo Kati, zemske palite motore... Ninocka gde si? Vitajano vracaj se na forum da pripomognemo Kati sve sa irskom kafom

Pustis je da ide svojim putem al je jace od nje... izbaci prvo zlobu pa ide sve dalje lakse
Ninocka

Post by Ninocka »

Frajla wrote:Evo nedostajemo Kati, zemske palite motore... Ninocka gde si? Vitajano vracaj se na forum da pripomognemo Kati sve sa irskom kafom

Pustis je da ide svojim putem al je jace od nje... izbaci prvo zlobu pa ide sve dalje lakse
Meni zao ova dva momka , sto se napatise slusajuci !!
Momci, ordenje zasluzujete... Ocekujte to i dogodine, sa istom pricom!!
Rope82

Post by Rope82 »

I mogu reci da je na suho nekako i najcistije,,,cemu sad jos blokirati prirodne procese obnove u mozgu
Tu bol i patnju sto moras proci,, ti moras proc
Sve znam, i u ovih 6 godina mi je ko u snu negdje proslo kroz glavu, ono negdje iza pozornice, da se moram skinit. Tih par recidiva s dopom i par puta kad bi 2 dana osto bez icega bi me podsjetilo u kakvim sam govnima. A onda se nabavi, lako, i nastavis uzimat dozu ko da se nista nije dogodilo.
Cuj, treba to bacit, ali da ti sad pricam u kakvoj sam situaciji gdje mi je potrebna svaka unca volje...pa makar i ove farmakoloske. Zvuci ko opravdanje, i je opravdanje, ali da se sad bacim u 20dana ocaja i borbe jednostavno ne mogu i ne zelim.
Forum je super, vi ljudi mi stvarno pomazete da ne zaboravim da sam u sranju. Radim poso dgje pomazem ljudima, to me ispunjuje, to mi je pomoglo kad sam se prvi put skido na suho s dopa. Ovdje prdimo bezze, svi, nakaceni, skinuti...nije bitno. Dajemo jedan drugome podrsku, prepadamo se, hrabrimo...i ne osudujemo sto je najvaznije. Nisam dugo na forumu ali puno mi je pomoglo da shvatim gdje sam i sto sam..
Frajla

Post by Frajla »

Caty wrote: Sve u svemu jako si me motivisao i hvala na tome ja naravno ne volim kad neko na forumu forsira svoj nacin skidanja jer poenta je skinuti se i ne odgovara svakome isti nacin, meni je recimo spustanje doze pre bilo jako mucno, sad nije jer sam imala operaciju i morala da spustim do odredjeno datuma ali videcu sta ce biti posle i dal Cu uspeti da spustam do kraja , nadam se da hocu i znam da Cu se napatiti neko vreme , i daj boze da nije bar vise od 20 dana :)
Zdravo Kato nase zlato, red je da pozdravis stare prijatelje i ljude koji su trosili svoje vreme da ti pomognu pre tri godine, pa pre godinu dana, pa .... e naucili smo lekciju
Po ko zna koji put te ispravljam da niko ne forsira svoj nacin skidanja,nego se nalazis na temi “skidanje sa buprenorphina- pravilan nacin” gde imas nekoliko uspesnih prica a svaki nacin je pravilan ako je uspesan!

Priznaj da smo bile fine ovaj put, i nismo htele da te ometamo I u ovom “pokusaju” jer smo uvek mi krive bile a ne tvoja ovisnost,ali vidim da se blizi kraj tvoga nastupa na forumu ( bar za ovu sezonu) i da si spremna ponovo demonstrativno napustiti forum jer si izmuzla clanove svojom jadikovanjem i ispovestima a verujem i u privatnim porukama jer smo svi kroz to prosli , evo ti i moj rezime za serijal broj 3, jer si ga u neku ruku i trazila;)

Sve radis smisljeno i manipulativno.
Ocigledno je da temu o anesteziji nisi otvorila zbog anestezije jer je sigurno bilo da neces reci da si ovisnik o bupu jer ti sebe ne vidis tako i dalje nakon 4 godine ( ista prica), nego si je otvorila Da bi muzu poslala ponovo poruke da si spremna da ga ostavis i da nista ne osecas, ( verovatno troubles in paradise) ali ces nakon sto on procita , sve poruke izbrisati kao i uvek,u nadi da ces ga tako trgnuti i on ce kupiti cvece,i tebi su emocije ponovo tu i to nije “junky ljubav blablabla”ti dizes dozu na 1 mg vi se volite, malo paznje, vlazni snovi i nista od tvog rezimea u skorijoj buducnosti na zalost o uspesnom skidanju sa bupa

Spucala si 4 godine na bupu i jos uvek ne priznajes da si ovisnik! Niko se nije bezbolno skinuo?Zasto treba tebi biti lakse nego bilo kome drugom? Zasto bi ti bila izuzetak?
Sta ocekujes? Ma sta cekas vise? Da te lazemo i govorimo kako da se skines za 20 dana bezbolno. Kad to sredis sa sobom moci ces dalje.

spanska serija si- serijal broj tri i uskoro ce zadnja epizoda pa se vidimo serijalu br 4
Promeni malo radnju, izgubices publiku
Ninocka

Post by Ninocka »

Znas ono kad se zagledas u nesto, pa si napet,pa na kraju sebe tjesis "Ma to je samo serija" ( ali ne ide)
Tako i ja sad, cekam novi serijal GOT-a i 4 Katin Troubles in paradise :D
Locked