Modesty wrote:kada sam ja napravila recidiv,imala sam isti problem kao kolega na čijoj smo temi.....već posle 20 tak dana me je sam se počela osječati očajno zbog pada ali mi je bilo još strašnije posle svega priznati taj pad,PONO ajme meni,kako je to strašno zvučalo,svi su mi več uveliko poklonili povjerenje,prošlo je toliko godina....mislila sam da je kraj svijeta ako saznaju,takvo poniženje se ne može preživjeti i tako ja odlučim da se koprcam sama.
Kontam,imam godine,iskustvo,moram pokušat,moram se izvući jer to zbilja želim.....ali dragi moji,vrdo se varaju oni koji osuđuju i na prvu kaža:slab si karakter,nemaš dovoljno volje...nisi dobra...pa da je to sve tako lako...kamo puste sreće.....kupim ja sebi lijekove za skidanje,probudi me kriza i ja čvrsto odlučim da danas počinjem sa skidanjem....izdržim do pposle podne.........auuuuu,počinje teška borba,psihička kriza...lomi me razara...počinjem racionalizirat,manipulirat sama sa sobom...drži-nedaj sve dok se ne slomim.....zato što sam bila sama.U kući roditelji,djete,to mi je bila dodatna tačka za samomanipulaciju,kao moram uzeti malo da mogu funkcionirat,da ne primjete....i tako ovo nanovo,ŠUT!
Agonija nastavljena.....ZATO ŠTO SAM SAMA!
Hvala Bogu,moj šef saznaje što se dešava samnom i on kao bivši ovisnik i dugogodišnji apstinent me ozbiljno savjetuje da nekom moram reći,odlučujem se za bivšeg muža.
Koja sreća,više teret nisam nosila sama......NISAM VIŠE BILA SAMA,ŠANSA ZA SPASENJEM JE POVEČANA!
Tih dana se namjestilo tako da je i moja majka slučajno saznala,ostavila sam na desktopu mail upućen svom šefu i ona je pročitala....prve reakcije,šta da vam kažem,hoće me izbacit iz kuće,ludilo opšte....mrtva sam za nju...ALI,TO JE SAMO PRVA REAKCIJA!
Sjedamo svi za sto,ja bezuslovno pristajem na sve..............nemate pojma kako sam bila sretna,rasterećena,KONAČNO,NEKO DA MI POMOGNE..........NE MOŽE SE SAM,NI JA SA 38G,NI SA VELIKIM ŽIVOTNI ISKUSVOM,NI SA DOBROM ŽELJOM ZA ČISTIM ŽIVOTOM......KAD ŠURUJEŠ SA DOPOM,TEŠKO ĆEŠ SAM I TREBAŠ POMOĆ!
nema tu puno pametovanja i filozofije....nema puno dobre volje jer će te izradit narkoman u tebi sve i da nećeš...trebaš nekog sa strane da ti pomogne...pred dopom je ovisnik nemoćan!
dRAGO MI JE DA SAM PROCITAO OVAKO NESTO. NEMAM POJMA STA SE SA TOBOM DOGADJA,ALI SAM SE NASAO U PRICI OVOG SESTOGODISNJEG APSTINENTA. JA SE NARAVNO LAKO SNASAO,POSTO SAM SE I SAM SJEBAO. DODUSE POSLE MANJE OD GODINE,SKORO JE NEDOSTAJAO MESEC. (NE SMEM DA RACUNAM ISTA VISE0-MADA DOK SAM BIO OK. I NISAM NISTA BROJAO.
KAKO SI TI ,KAKO JE?..................................
pETAR