napao si me za klonodin--pa to je taj za hotflashes..aaa.....klonodin-se kaze..pise se clonidine ili na nasem klonidine.....najbolje nesto. klonopin=clonozepam je benzodiazepam..pa ti stvarno trebas procitati moj post jos jednom...ja sam se tu pitala sta je raji sto daje takve savjete....i kazem kako su to teski lijekovi i kako su opasni i onda ti mene tu napadas...ma daj..........Onda kazes.neko me proganja?? sta ti je sarkicu? pa nisam paranoicar tu neki da mislim da je neko"after me"...u ostalom sto si mene napao? dramatizujem kazes....dobro "sarkicu i ostali...nemojte vise da napadate ljude..." pa daj...ti se tu prepires sa mnom, i mene tjeras da uvidim svoje greske i pokrijem se dekom po glavi...a i sam to trebas da uradis...nisi bas ni malo fer u ovoj situaciji bio...ti si tu da nam pomognes a ne da nas podsjetis kako smo opet nesto sjebali i boze kako smo opet krivi za nesto...pa kako ne vidis malo dublje? ja sam counselor sarkicu...zavrsavam magisterij...pa znam sta pricam i znam kako ja pricam sa klijentima kojima je potrebna pomoc...uvijek sve okrenem na pozitvno pa kako god...a ako ne mogu..onda barem dodam nesto pozitivno na kraju da ne bih nekoga sjebala jos vise,,, ma PDT_Love_03
ja ovo stavljam iza sebe i ne zelim vise raspravljati o necemu sto nema smisla...meni je ovaj forum uvijek bio nesto jako pozitivno a tako zelim i da ostane...kritike, napade itd stvarno ne zelim i ovdje dobijati...pa makar i iz dobre namjere...mozda nekad kasnije ali sada nije bas ok..jer nisam ni ja bas ok...stvarno mislim da ti trebas ovo da razumijes..e to to je mislim i razlog sto i dalje pisem i sto uopste i poceh...to sto me iznenadilo da ti nisi to vidio kao neko ko je bio u mojim cipelama nekada...to je glavni razlog ja mislim.... :smt018
ma eto to je sve...bajjjjj :smt006
"Skidanje"
Moderator: sanela
JAGO zdravo,puno pozdrava i dobro si napravio sto si se ukljucio u ovu nasu druzinu.Svi mi imamo problema i svi mi uzimamo nesto kako bi ublažili tu nasu muku.Evo prvi ja sam na metadonu i svi su na mene prstom pokazivali kao da sam propao,ali vidi ja sam taj metadon shvatio kao lijek i tako sam se prema njemu i odnosio.Zahvaljujući istom tom Metadonu uspio sam zavrsiti Fakultet i počeo sam raditi i pošteno zarađivati svoj hljeb.Svaki početak Jago je tezak, moraš stisnuti zube i pokazati da možes.Ja ti ne savjetujem da ti odmah prestanes da uzimas Apaurine ili sta ja znam ali ti savjetujem da ako vec neces da potrazis pomoč koja bi ti vjeruj mi dobro dosla ,onda nacini neki raspored i polako smanjuj te apaurine.Kažes da si apstinirao godinu i nekioliko mjeseci, znaci možes kad hočeš.Ako ti blokadori prijaju tj,pomazu onda ih ponovo uzmi samo nemoj uzimati heroin i trodone i ostala sranja.
Šta god da te boli podijeli sa nama,a to sto si napravio recidiv ,i ja sam ga napravio prije 3 mjeseca i brzo sam ga zaboravio,jer jedan kao ni jedan.Puno te pozdravljam i piši ,slobodno se opusti jer mi smo tu sa istim problemima.
Šta god da te boli podijeli sa nama,a to sto si napravio recidiv ,i ja sam ga napravio prije 3 mjeseca i brzo sam ga zaboravio,jer jedan kao ni jedan.Puno te pozdravljam i piši ,slobodno se opusti jer mi smo tu sa istim problemima.
Cao ekipa!
Eto ziv sam i zdrav, heh..koliko-toliko...ali eto jos jednom thanx svima na pomoci , savjetima... (Fanatik-pozdrav!!:-)
Nevjerovatno kako raspolozenje moze oscilirati iz dana u dan...zadnja dva dana ko da sam na sve zaboravio, jucer cak nisam pio nikakve benzice, jednostavno nisam imao potrebu..ma cim se makne covjek malo iz kuce, proseta, poprica s nekim...uf koliko to vrijedi... Ima tako razdoblja kad gotovo zabravim i na dop i apaurine i sva sranja al cesci su oni sivi dani, kad bi najradije lezao pokriven preko glave, a crvic u glavi se probudi i pocne razmisljat:sta, s cime, kako, od koga...blaaaa... Pijem blokatore svaki dan, benzice po potrebi...al odlucio eto idem sljedeci tjedan kod svog doktora, da vidim sta on kaze, jer tip se stvarno kuzi u droge, nije klasicni psihijatar...pa neka prepise nesto, neka da neki program, raspored, stagod...jer bez obzira na te dane kad je "sve ok" ipak vise je tih sivih kad sam bez razmisljanja u stanju popit kutiju dijazepama i zalit ih pivom...ma uzas... Ajd javicu vam se uskoro, jos jednom veliko hvala za sve...voli vas jago!
Eto ziv sam i zdrav, heh..koliko-toliko...ali eto jos jednom thanx svima na pomoci , savjetima... (Fanatik-pozdrav!!:-)
Nevjerovatno kako raspolozenje moze oscilirati iz dana u dan...zadnja dva dana ko da sam na sve zaboravio, jucer cak nisam pio nikakve benzice, jednostavno nisam imao potrebu..ma cim se makne covjek malo iz kuce, proseta, poprica s nekim...uf koliko to vrijedi... Ima tako razdoblja kad gotovo zabravim i na dop i apaurine i sva sranja al cesci su oni sivi dani, kad bi najradije lezao pokriven preko glave, a crvic u glavi se probudi i pocne razmisljat:sta, s cime, kako, od koga...blaaaa... Pijem blokatore svaki dan, benzice po potrebi...al odlucio eto idem sljedeci tjedan kod svog doktora, da vidim sta on kaze, jer tip se stvarno kuzi u droge, nije klasicni psihijatar...pa neka prepise nesto, neka da neki program, raspored, stagod...jer bez obzira na te dane kad je "sve ok" ipak vise je tih sivih kad sam bez razmisljanja u stanju popit kutiju dijazepama i zalit ih pivom...ma uzas... Ajd javicu vam se uskoro, jos jednom veliko hvala za sve...voli vas jago!

Ma bravo care ,tako se to radi.Jaci si ti od svih tableta i droge.Puno mi je drago sto se bolje osjecas i jako mi je drago sto se u tebi probudila želja za bolje sutra ,to je divno.Zamisli kako ce ti biti za nekih par godina kad se skroz izlijecis i kad vidis sta si sve radio i kako si to radio.Bit će ti malo smijesno ali i tuzno,a kad god osjetis neku tegobu ili tog j... crva koji nas mori ti se ufati pisanja i samo pisanja jer to je super lijek.Meni je isto tako Ramona rekla ,piši Omare samo piši.Ja sam mislio vidi sto me zeza ,sta ja imam od pisanja i gluposti.Ali kad me ufatila kriza i kad su mi svi mogući receptori proradili isto kao dimljaci Rafinerije B.Brod ,je se ufatio pisanja i dok sam sve napisao jednostavno je sve iz mene iscurilo i nestola.EEE, tad sam svatio sta mi je Ramona ustvari htjela reci.Ja te Jago puno pozdravljam i podrzavam i slabodno se javi i piši.Jer mi smo ovde svi iste nacionalnosti,iste bolesti i istog imena,ali zato smo zajedno ječi.Puno pozdrava od vaseg Fanatika-Omara 8)
Heeej!!
Eto bas citam sve ove silne postove koje jedni drugima saljete, kako se iz dana u dan medusobno podrzavate i vadite jedni druge iz govana....e pa pocela ta atmosfera i na mene zestoko utjecat...ma kakve terapije...VI ste najbolja supstitucija na svijetu...ne mogu vjerovat koliko je ova grupica ljudi pozitivno nabrijana i cak ako je neko u kurcu u stanju je natipkat nesto da drugoga izvuce iz bedare u trenu...samo tako i nece nam vise trebat ni doktori ni hepovi.... divni ste ljudi!!!!
Voli vas jago! :smt038
Eto bas citam sve ove silne postove koje jedni drugima saljete, kako se iz dana u dan medusobno podrzavate i vadite jedni druge iz govana....e pa pocela ta atmosfera i na mene zestoko utjecat...ma kakve terapije...VI ste najbolja supstitucija na svijetu...ne mogu vjerovat koliko je ova grupica ljudi pozitivno nabrijana i cak ako je neko u kurcu u stanju je natipkat nesto da drugoga izvuce iz bedare u trenu...samo tako i nece nam vise trebat ni doktori ni hepovi.... divni ste ljudi!!!!
Voli vas jago! :smt038
Yago,ti si dobar momak kao i svi ovde a dobre momke uvijek nabiju u g.zicu da izvines.Sto radi naivnosti,sto radi nekih drugih stvari.TI ne treba da brines hočeš li imati drugoive ,imaces ih evo nas.I ja sam bio u takvomstanju ,htio sam se ubiti,napravio sam omču i objesio ali Melika (moja sestra me je u zadnji cas spasila).Ali i dalje sam bio u depresiji dok nisam usao u ovaj forum i sve postalu kao u snu.Yago,mi smo tvoji najbliži,najbolji drugovi.Ne boj se bice sve u redu i mi smo uz tebe.Sta god i kako god mi smo tu.Volimo te!!! bratski naravno,heheh 8)
Upravo tako Ramona,kad sam prvi put dosao ovde rekoh sebi ma to nece trajati dugo, jer slabo će to ko shvatiti.Ali iz dana u dan, i tako evo već ima dosta vremena ovaj forum a u njemu ljudi daju mi neiscrpnu energiju za bolje sutra.Za veseliji život i za razumjevanje nasih problema.
Nema tog doktora i nema tih specijalista od nas samih jer smo mi ljudi koji smo prošli pakao a ipak smo ostali čitavi i pri zdravoj pameti.
Cijenite sebe a respektujte druge!!!!
Nema tog doktora i nema tih specijalista od nas samih jer smo mi ljudi koji smo prošli pakao a ipak smo ostali čitavi i pri zdravoj pameti.
Cijenite sebe a respektujte druge!!!!