Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

VitaJana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by VitaJana »

Ajme Frajla....
I mene spopadaju neke infekcije.
Jutros doručkujem i odjednom u par sekundi otekne mi žlijezda slinovnica, između uha i obraza. Jbt, dobila žbong ping pong loptice, užas...
Brže bolje na hitnu, i kažu da mi se razvija upala neka, slina ne može proticati normalno.
Jbt, nisam ni znala za te boleštine.
Muž mi se rasplakao ko dijete kad me vidio. Onako umoran i pod stresom slomio se jadan :cry:
A u srijedu trebamo na put....
Srećom, nije ovo ništa opasno. A vjerujem da je prevelik stres i umor oslabio imunitet. Kad se tome još doda nedostatak suboxona, boleštine navale ko muhe na govno :|
Frajla

Post by Frajla »

Vitajano, udri sada po vitaminima i mineralima
Vitamin d3 obavezno, komplex b, kalcijum, magnezijum, c vitamin itd
Ninocka

Post by Ninocka »

ManMan wrote:
Ninocka wrote:Manman ja sam ukljucila zoloft mjesec dana prije prekidanja totalnim sa bupom.Nedje na 1 mg , tako sam nekako smislila da ce pocet djelovati taman kad prestanem.Strah je mene AD pa ja nikad nisam kretala sa tom 50 mg dozom idi breee to mi je mnogo, zato te i pukne strahota od njega prvih dana.Polako sa njim treba u pocetku...I ovo sto ti je Frajla rekla je odlican savjet...Inace se previse mrcvaris sa tom 2mg dozom a vidjeces 1 ili 2 isti djavo...
Pa izgleda da jeste mrcvarenje moja 1,5mg doza. probaću od sutra da idem na samo 1mg. već mi je vreme za to spuštanje doze, malo sam previše dugo ostao na ovoj dozi, sve slušajući ovde savete da ne spuštam dozu ako nisam spreman. Mislio sam da nisam spreman, ali mora da se krene na nižu dozu, jer ovako neću ni do nove godine doći na nulu!
Kažeš 50mg. je previše? Ok, taman sam i hteo prvo da pročitam ovde iskustva.. Imam 50mg. tablete, prepoloviću ih, pa ću da pijem 3-4 dana po 25mg. ujutru.. Ako bude sve Ok, dižem na 50mg. dozu jer je to doza koja ima dobar uticaj i efekat. A i tu dozu sam imao prepisanu ranije, koja mi je pomogla. Išao sam i do 100mg. ali nisam video razlku od 50 do 100mg Zolofta.
Ali me sve strah od neke kolizije, jer sam ih par puta doživeo i to je mnogo neprijatan osećaj, koji ne možeš nikakvim lekom u tom trenutku da poništiš dok se samo ne provari kroz sistem,.
Juče čitam sa kakvim je sve nuspojavama i sa čime u koliziji, pa se usrah od straha!
Suvoća usta (to je najmanji problem), nervoza?, nemirne noge i telo? = kao da kriziraš od bup-a?, itd.. Malko me strah.
Ali evo za sat vremena ću da uzmem 25mg. Već sam uzeo 1,5mg bupa, pa ćemo videti ima li nekih nuspojava
Bas je sve individualno, nekome ne smeta da odma krene sa 50mg nekome da. Meni je uzas bilo kad sam krenula sa 50 mg pa sam brze bolje spustila. Imas ovdje o Houpa koji je krenuo sa vecom dozom Asentre isto kao zoloft, pa mu je lose bilo ... Ja sam se bas prepala bila pa mi je dr propisala zoloft od 50 pa sam pila cetvrtinu nje prvih nekoliko dana sto ispane 0.12 pa lagano dizala i tad mi je bas "sjeo" lijek... Nije to za igranje , pogotovo kad si vec u spustanju sa bupom, osjetljiv si nista ti ne treba euforija od AD.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:18 pm, edited 1 time in total.
ManMan

Post by ManMan »

VitaJana wrote:Ajme Frajla....
I mene spopadaju neke infekcije.
Jutros doručkujem i odjednom u par sekundi otekne mi žlijezda slinovnica, između uha i obraza. Jbt, dobila žbong ping pong loptice, užas...
Brže bolje na hitnu, i kažu da mi se razvija upala neka, slina ne može proticati normalno.
Jbt, nisam ni znala za te boleštine.
Muž mi se rasplakao ko dijete kad me vidio. Onako umoran i pod stresom slomio se jadan :cry:
A u srijedu trebamo na put....
Srećom, nije ovo ništa opasno. A vjerujem da je prevelik stres i umor oslabio imunitet. Kad se tome još doda nedostatak suboxona, boleštine navale ko muhe na govno :|
Ja sam godinama "gajio" neku trulež, koja je preko noći (u 4h noću) počela svoj pir! Onda sam morao da sređujem i pravim zube, jer nije bilo spasa.. da vidiš kako se našlo par hiljada evra za popravak i pravljenje zuba, odjednom!!
Ponavljam: Ne idi dok ne središ stanje zuba i usta!
Pljuvačna žlezda ima veze sa svačime, ali zamisli tamo gde ideš koliko će koštati tretman nekog doktora
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
ManMan

Post by ManMan »

1. Upotreba nevažnog
Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti
javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna
saznanja u razumevanju sveta.

2. Stvaranje problema
Ta metoda se naziva i „problem-reagovanje-rešenje“. Treba stvoriti problem,
da bi deo javnosti reagovao na njega. Na primer: izazvati i prenositi nasilje sa namerom
da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu, ili da bi se
opravdalo rušenje socijalne države.

3. Loše na kašičicu
Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, „na
kašičicu“, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi
bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih
koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.

4. Razblažavanje nepopularnog
Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je da se najavljuju
mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena,
jer se prethodno privikavaju na samu ideju o promeni. Sem toga i „zajednička nada
u bolju budućnost“ olakšava njihovo prihvatanje.

5. Dečji jezik za odrasle
Kada se odraslima obraćamo kao kad se govori deci, postižemo dva korisna
učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.
Taj sugestivni mehanizam u velikoj meri se koristi i prilikom reklamiranja.

6. Kratki spoj emocija
Zloupotreba emocija je klasična tehnika koja se koristi u izazivanju kratkog
spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svest zamenjuju emotivni impulsi
(bes, strah, itd.). Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom, pa je
kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak
izazvati određena ponašanja.

7. Neznanje za siromašne
Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanja
manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva
treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i
nižih slojeva ostao nepremostiv.

8. Veličanje gluposti
Javnost treba podsticati u prihvatanju prosečnosti. Potrebno je ubediti ljude da
je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor
prema kulturi i nauci.

9. Usađivanje krivice
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu
nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti ili nedovoljnog truda.
Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od
traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.

10. Zloupotreba znanja
Brz razvoj nauke u poslednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja
javnosti i onih koji ga poseduju i koriste, vladajuće elite. „Sistem“, zaslugom
biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o
čoveku i na fizičkom i na psihičkom planu.

Ala, brat Neške voli da popujeee?!!
Ovo su modeli kontrolisanja ljudima i mišlju, nema veze sa temom na koju si odgovarao,
sem ako hoćeš da kažeš da se lečim.O samostalno bez lekara??
Manipulacija ljudima, popularna psihologija, sve je to čitano još na faksu i malko posle.. Znam oko toga dosta
Npr. Tema 10: Pa ako je tako u svetu, onda ni odlazak kod lekara neće pomoći jer su svi u sistemu?!!! Elita i mi jadni.. hahaha
Uzimanje Zolofta je nešto što znam kako ide i radio sam, s toga "dežurni" ima valjda i kad nisi na dežurstvu paranoje?
Super si mi lik, vidim da dosta znaš.. ali brate, mnogo si naporan. Teme i znanja koje si imaš su više za kućnu upotrebu ili da pokreneš svoj sajt i televiziju, pa da raskrinkavaš vlast i struktrure, pogotovo te "neviđene" koje !"vladaju svetom"!
Zezam se malko, ali stvarnoooo
ManMan

Post by ManMan »

[/quote] Bas je sve individualno, nekome ne smeta da odma krene sa 50mg nekome da. Meni je uzas bilo kad sam krenula sa 50 mg pa sam brze bolje spustila. Imas ovdje o Houpa koji je krenuo sa vecom dozom Asentre isto kao zoloft, pa mu je lose bilo ... Ja sam se bas prepala bila pa mi je dr propisala zoloft od 50 pa sam pila cetvrtinu nje prvih nekoliko dana sto ispane 0.12 pa lagano dizala i tad mi je bas "sjeo" lijek... Nije to za igranje , pogotovo kad si vec u spustanju sa bupom, osjetljiv si nista ti ne treba euforija od AD.[/quote]
Asentra je nešto drugo, biljna mešavina koja stvarno može da ne prija. Zoloft je već jako dugo oproban lek u svetu i njega najčešće prepisuju, a ja sam ga već i pio tako da smo "drugari" nas dva.. Znam kako radi i šta da očekujem.
Popio sam juče ujutru 25mg. kao probnu dozu i sve je Ok. Uzimaću još 3 dana po 25mg. a onda idem na 50mg, jer je to najmanja doza koja mene pokreće.. To jako dobro znam.
Hvala svakako na briGanju!!
ManMan

Post by ManMan »

[quote="Alessandro"]

Alessandro, ako moraš svakodnevno da radiš, onda JESI u problemu. Ali si ga i napravio sada, bespotrebno sam sebi.
Ja sm tako isto radio, pa kad bih imao više od 24h slobodnog vremena, sam umeo da se "počastim" dopom i bio u istoj situciji da ne mogu da se pokrenem na posao sutradan! Šta reći.. ja sam išao na silu i muku, sa tabletama protiv bolova, itd.. Izguraš 3 dana i prođe sve, jer nisi uzimao danima za redom i velike doze? Barem se nadam da nisi, jer ako jesi opet.. onda si glup, sam sebe si ukopao..
Ako sad opet moraš da uzmeš neki opijat ili Bup da bi radio, ponovo si ušao u pakleni krug iz koga si jedva izašao?!!
ne znam kako da te savetujem.. ili da preguraš na nogama ili da se "razboliš" na 3 dana i ne ideš na posao, da to središ, pa da se vratiš poslu i zaboraviš bup i zezanje..

Ja, kad god sam uzimao heroin, itd.. kao za inat sam imao pozive za posao koji su me obavezno sačekivali u najvećim krizama! To je Marfijev Zakon! Trebalo mi je sigurno 10 takvih slučajeva da se opametim..
Zato, opameti se i izleči se, pa radi svaki dan, toliko da uveče ne razmišljaš ni o čemu sem o spavanju i spremanju za sledeći radni dan. To ti je i terapija za skidanje sa svega, inače.. Svi psihijatri i terapeuti traže da se radi stalno i da se nema vremena za razmišljanje.
Ja ti savetujem blokator na neko vreme, da ne bi mogao sam sebe da ukopavaš!
VitaJana

Post by VitaJana »

Jutro vam narode
Evo ga, dan 15. :D
Ono sranje od jučer popustilo, opet izgledam normalno. Ili ja tako mislim :D
Nemam što sa zubima, lijek je u onom kvarnom, moram ga držati još tjedan dana. Ostali su ok
Držite se.

Čitam o tom vašem zoloftu. Našla sam jednu tablu pa možda da ga ponesem sa sobom zbog muža?
A opet.. Što je jedna tabla?
Frajla

Post by Frajla »

Manman, zar asentra nije isto sto i =zoloft=setralin? Osim ako slovenci nisu neke travulje ubacili?

Nesketa mi ne diraj jer ces imati problema sa ozloglasenim “Frajlinim klanom”:)

Neske je bezopasan lik i sa njim treba treba malo neznije. Kad skapiras da njegovi tekstovi o psihologiji i njemu novim saznanjima nisu namenjeni u ovom slucaju tebi nego se on kroz te tekstove leci, onda ces ga drugacije gledati. Ili se covek ipak nadje tu negde pa raguje

Znas i sam da ovde vlada kolektivna bolest “svi sve znamo” al smo jbg opet na forumu,citamo iskustva i postavljamo pitanja

Vidim aktivan si pre podne, de ubaci neki postic uvece da ti vidimo raspolozenje... :)
Vitajano bravo za tebe
Locked