...
Kako da obrišem neki post?
Ovaj sam obrisao tekstualno, ali i dalje je na zidu, samo prazan okvir.. pa stavih 3 tačke...
Kako se briše u potpunosti, da nema praznog okvira, nit ičega?
Ako znate, napišite mi molim Vas?!
Imam i previše znanja u vezi kompjutera i interneta, ali me ovaj sajt malo zbunio u početku, a sada ne umem da obrišem post.. probao sm i preko User Control Panel-a, ali mi ne pokazuje opciju brisanja, samo editovanja...
Hvala!!
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Last edited by ManMan on Wed Apr 25, 2018 7:35 am, edited 2 times in total.
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Ja isto osećam svako popodne pad energije, gubitak volje za ičim i obavezno odspavam po 2h... Doduše ustajem u 5-6h, probudim se rano, valjda mi telo ne može spavati toliko. Legnem uveče do ponoći najkasnije i to pre toga odspavam, džonjam ispred TV-a već od 22h... Tako da to buđenje je logično, jer mi telu ne treba više sna! Ali ova popodnevna dremka me baš nervira!
Baš se mučim sa ovim prokletim Bupom! Ko ga izmisli i ko mi ga dade, jebem li im dadu!
Samo što se ja ne popravljam sa još Bup-a, u stvari vrlo retko i obavezno pogrešim što to uradim!
Jer me taj "popravak", a obično bih šmrknuo jednu malu linijicu u kojoj je bilo maksimum 1mg. popodne u stvari i zezne..
Spusti me posle 3-4h onako, baš jako i osećam loše simptome i nervozu neverovatno jaku!
Samo idem i ujedam po kući bez razloga! To je samo kad šmrknem, inače pod jezik je sve OK, nema nervoze i spuštanja iznenada
Kad je isključivo uzimanje pod jezik, nema veze koja doza, ne osetim nervozu u toku dana uopšte!
Znači da je dobro "napravljen" Bup samo za sublingualnu (valjda je pravilno napisano
) upotrebu.
Nisu ni ti lekari i farmaceuti budale! Budale smo mi koji koristimo lekove na svoju ruku i pogrešan način!
Čak sam i primetio da kada šmrčem Bup, onda mi je mokraća baš tamne boje i jakog mirisa. To je valjda zbog vezivanja za holesterol i izbacivanja te masti preko urina. Kad uzmem samo pod jezik, mokraća mi bude normalna i ne smrdi uopšte!
Sve što sada uzimam je prepodne, ujutru pod jezik.. 2mg.. To mi je za ceo dan. Probao sam da idem i na 1mg, pa +1mg. popodne, ali mi ne odgovara, jer mi ujutru taj 1mg. nije dovoljan..
Jano, za zube, ne znam šta da ti kažem. Tamo gde god da ideš, su zubari preskupi. Tipa 100 evra plomba minimum!!
Kod mene su dolazili neki prijatelji iz Italije i Australije da sređuju po 10-12 zuba i bili ultra srećni jer su ovde sve završavali sa 500-1000 evra, čak i navlake.. A tamo bi ih to koštalo 5-10 puta više?!!
Tako da nađi vremena za zube, jer ćeš kukati posle a moraćeš da daš gomilu para za popravke!
Baš se mučim sa ovim prokletim Bupom! Ko ga izmisli i ko mi ga dade, jebem li im dadu!
Samo što se ja ne popravljam sa još Bup-a, u stvari vrlo retko i obavezno pogrešim što to uradim!
Jer me taj "popravak", a obično bih šmrknuo jednu malu linijicu u kojoj je bilo maksimum 1mg. popodne u stvari i zezne..
Spusti me posle 3-4h onako, baš jako i osećam loše simptome i nervozu neverovatno jaku!
Samo idem i ujedam po kući bez razloga! To je samo kad šmrknem, inače pod jezik je sve OK, nema nervoze i spuštanja iznenada
Kad je isključivo uzimanje pod jezik, nema veze koja doza, ne osetim nervozu u toku dana uopšte!
Znači da je dobro "napravljen" Bup samo za sublingualnu (valjda je pravilno napisano

Nisu ni ti lekari i farmaceuti budale! Budale smo mi koji koristimo lekove na svoju ruku i pogrešan način!
Čak sam i primetio da kada šmrčem Bup, onda mi je mokraća baš tamne boje i jakog mirisa. To je valjda zbog vezivanja za holesterol i izbacivanja te masti preko urina. Kad uzmem samo pod jezik, mokraća mi bude normalna i ne smrdi uopšte!
Sve što sada uzimam je prepodne, ujutru pod jezik.. 2mg.. To mi je za ceo dan. Probao sam da idem i na 1mg, pa +1mg. popodne, ali mi ne odgovara, jer mi ujutru taj 1mg. nije dovoljan..
Jano, za zube, ne znam šta da ti kažem. Tamo gde god da ideš, su zubari preskupi. Tipa 100 evra plomba minimum!!
Kod mene su dolazili neki prijatelji iz Italije i Australije da sređuju po 10-12 zuba i bili ultra srećni jer su ovde sve završavali sa 500-1000 evra, čak i navlake.. A tamo bi ih to koštalo 5-10 puta više?!!
Tako da nađi vremena za zube, jer ćeš kukati posle a moraćeš da daš gomilu para za popravke!
Last edited by ManMan on Wed Apr 25, 2018 6:53 am, edited 1 time in total.
Ne znam , drugari, ali sam ja pio Xalol godinama! po 2mg dnevno minimum! Nikad osetio siptome i probleme... Prešao sa njega na Bensedin u jednom danu i nikakav problem nisam imao... Možda sam ja neki čudan slučaj ili šta znam...Alessandro wrote:ne navlaci se na ksalol...Jako je lepo u poetku ali kad jedmom postanes ovistan o njemu zajeban je jako,iz osobnog iskustva pricam i svojih nablizih prijatelja...Ja sam jednom popio epi napad,nikad pre i nikad posle,i upravo mislim da zbog ksalola,naglo sam stao snjim...Imao sam druga koji je u po noci isao kuci,nije hteo da ostaje do sutra da prenoci snama kad smo na nekoj gajbi samo da bi otisao kuci i uzeti ksalol.Ksalol je antidepresiv sa sedativnim dejstvom...popravlja raspolozenje kao...Secam se jednom nismo ga uzimali neko vreme,bili u crnoj gori pa zavrsili kutiju plavih od 1mg,ismrkali po nekoliko...spavali od sutomora do nisa...Ne znamo sta se desilo,mogao je neko sa sve torbama da nas iznese toliko smo se komirali od par komada....Tako da,nikako duze vreme ksalol,dobar je,ali navlakusa opasnaNesa_neske_01 wrote:Meni je sasvim dovoljan da me uspava i da spavam do jutra.
Nisam naviknuta na te tablete za smirenje i spavanje pa mene to razvali.
Zašto tražiti nešto drugo ako mi je ovo ok?
-> Ne znam razmisljam. Ima i na biljnoj bazi, samo ne znam sta i kako.
Pijem Ksalol valjda od prekljuce. Nemam vise tu energiju iz solarnog pleksusa da me bije.
Tek sada vidim, ja imam bas taj od 0.25mg. A mislio da pijem 1.5mg.
Jedna tableta na ceo dan. To je nista cini mi se.
Mozda cu i dve da pijem. Ujutru i popodne. U normali me.
Za ceo dan 0.5mg nije puno.
Ranije sto sam opisivao je moja anksioznost. Solarni pleksus, cak su me tetive pustile malo sad. Bujica misli.
Ksalol je Jano za lecenje anksioznosti. Nije za spavanje. Citam uputstvo sad. On je meni prepisan. Nego ga ja nisam pio.
Izaziva pad koncentracija, pospanost ili osamucenost. Nuspoj. mogu da budu u pocetku posle nestanu ili ako se lek ne pravilno primenjuje. Treba procitati celo uputsvo.
Radi kako zelis. Mozda je tebi tako dobro.
Ja spavam ok.
Baš mi čudno da je taj tvoj drugar išao kući u sred zezazanja po Xalol??!!
Nikad me nije vukao da ga pijem. Na kraju sam ga ostavio zbog lošeg rada, nervoze i nisam ga više osećao, nije me smirivao uopšte.. A pio sam ga 2-3 godine redovno
Možda je on u sa-dejstvu sa još nekim lekom pravio tebi takav problem?
Jel moguće da ste / da si šmrkao Xalol???Alessandro wrote:ne navlaci se na ksalol...Jako je lepo u poetku ali kad jedmom postanes ovistan o njemu zajeban je jako,iz osobnog iskustva pricam i svojih nablizih prijatelja...Ja sam jednom popio epi napad,nikad pre i nikad posle,i upravo mislim da zbog ksalola,naglo sam stao snjim...Imao sam druga koji je u po noci isao kuci,nije hteo da ostaje do sutra da prenoci snama kad smo na nekoj gajbi samo da bi otisao kuci i uzeti ksalol.Ksalol je antidepresiv sa sedativnim dejstvom...popravlja raspolozenje kao...Secam se jednom nismo ga uzimali neko vreme,bili u crnoj gori pa zavrsili kutiju plavih od 1mg,ismrkali po nekoliko...spavali od sutomora do nisa...Ne znamo sta se desilo,mogao je neko sa sve torbama da nas iznese toliko smo se komirali od par komada....Tako da,nikako duze vreme ksalol,dobar je,ali navlakusa opasnaNesa_neske_01 wrote:Meni je sasvim dovoljan da me uspava i da spavam do jutra.
Nisam naviknuta na te tablete za smirenje i spavanje pa mene to razvali.
Zašto tražiti nešto drugo ako mi je ovo ok?
-> Ne znam razmisljam. Ima i na biljnoj bazi, samo ne znam sta i kako.
Pijem Ksalol valjda od prekljuce. Nemam vise tu energiju iz solarnog pleksusa da me bije.
Tek sada vidim, ja imam bas taj od 0.25mg. A mislio da pijem 1.5mg.
Jedna tableta na ceo dan. To je nista cini mi se.
Mozda cu i dve da pijem. Ujutru i popodne. U normali me.
Za ceo dan 0.5mg nije puno.
Ranije sto sam opisivao je moja anksioznost. Solarni pleksus, cak su me tetive pustile malo sad. Bujica misli.
Ksalol je Jano za lecenje anksioznosti. Nije za spavanje. Citam uputstvo sad. On je meni prepisan. Nego ga ja nisam pio.
Izaziva pad koncentracija, pospanost ili osamucenost. Nuspoj. mogu da budu u pocetku posle nestanu ili ako se lek ne pravilno primenjuje. Treba procitati celo uputsvo.
Radi kako zelis. Mozda je tebi tako dobro.
Ja spavam ok.
Pa čemu bre to, druže? To ti je kao iglomanija, potreba da se sve živo šmrče umesto da se zguta i koristi kako treba.
Svi ti lekovi imaju 5% leka, a ostatak od 95% je tzv."punioc", kao i kod dopa.. Znači nema potrebe za šmrkanjem, jer se samo upropaštava sluznica nosa! Nije mi nikad palo na pamet da šmrčem Xalol. Jedan put sam šmrkao Bensedin od 5mg. uradio me na isti način kao i da sam ga progutao, samo brže malko. Ali mi zato nos bio začeplje, pa slinio jedno 3-4 dana.. Užas!
[quote="Nesa_neske_01"]
Nešo, jesi li ti pucao Meth u venu, pa imaš problem sa žilama?
-> Nisam u skorije vreme. Tamo davno na pocetku terapije sa Makedonskim alkaloid. Sa Hemofarm nikako, to je ubistvo.
Pa zar ti onda ovi problemi sa venama (žilama?) nisu od pucanja metadonom?
Izvinite, ali žile i vene nisu ista stvar.. Barem sa ove strane granice. vene su vene, a žile su tetive u rukama i nogama.
U tetive ne možeš ništa da pucaš, jer ne transportuju ništa nego su kao federi u organizmu.
U vene i arterije možeš i govno da spucaš, dokle god je u tečnom stanju...
Elem, Nešo.. mislim da si upropastio vene od metadona, druže!
Pisao sam već da imam drugara koji je zamalo ostao bez nogu, jer je pucao Bup u prepone?!!
Upalilo mu se sve, nadule noge kao baloni, nije mogao da hoda ni sa štakama! javio se u zadnji trenutak lekaru koji mu je jedva spasao noge! jebem ti sve, zar treba biti toliko lud i pucati se u prepone?
Ostati bez nogu? Samoubistvo na kub!!
To isto mislim i za tvoje metadonsko pucanje..
Izvini ako zvučim malo previše kao da te osuđujem, ali mi je to nenormalno skroz!
Mi narkomani smo baš čudni, pucali bi se i krečom sa zida, samo kad bi imao dejstvo.. hahah.. Zlo i naopako!
Nešo, jesi li ti pucao Meth u venu, pa imaš problem sa žilama?
-> Nisam u skorije vreme. Tamo davno na pocetku terapije sa Makedonskim alkaloid. Sa Hemofarm nikako, to je ubistvo.
Pa zar ti onda ovi problemi sa venama (žilama?) nisu od pucanja metadonom?
Izvinite, ali žile i vene nisu ista stvar.. Barem sa ove strane granice. vene su vene, a žile su tetive u rukama i nogama.
U tetive ne možeš ništa da pucaš, jer ne transportuju ništa nego su kao federi u organizmu.
U vene i arterije možeš i govno da spucaš, dokle god je u tečnom stanju...

Elem, Nešo.. mislim da si upropastio vene od metadona, druže!
Pisao sam već da imam drugara koji je zamalo ostao bez nogu, jer je pucao Bup u prepone?!!
Upalilo mu se sve, nadule noge kao baloni, nije mogao da hoda ni sa štakama! javio se u zadnji trenutak lekaru koji mu je jedva spasao noge! jebem ti sve, zar treba biti toliko lud i pucati se u prepone?
Ostati bez nogu? Samoubistvo na kub!!
To isto mislim i za tvoje metadonsko pucanje..
Izvini ako zvučim malo previše kao da te osuđujem, ali mi je to nenormalno skroz!
Mi narkomani smo baš čudni, pucali bi se i krečom sa zida, samo kad bi imao dejstvo.. hahah.. Zlo i naopako!
Tačno! Haldol je bre lek koji se daje pre anestezije, a nekad se koristi i kao vrsta anestezije.. koliko znam.. Opasno opija i mnogo je jak. Jel beše i Prince i Majkl Džekson imali u krvi Haldola?ManDeMan wrote:To je Haldol( haloperidol ). Hm...
Mislim da si ga pomesao sa propranololm ( tako nesto)
Haloperidol se uzima za psihoze...i cesto ga prepisu kratko da se pije kada si sveze skinut
Ali Neske ima svog doktora i najbolje da prati njega
-
.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:14 pm, edited 1 time in total.
Ovo dole si izbegao vešto
Uradite bup, a onda pišeš memoare i samolecenja.
Trazim odgovor od tebe. Sta si uradio po pitanju odlaska do bolnice...
Neške, kad i ako odem, dobićeš izveštaj!
Šta si me napao, bre?
Ne volim ta insitucionalna lečenja nikako! A kamoli komune i ostala sranja!
da legnem u bolnicu mogu samo ako padnem od nečega.. Ovako ću da guram sam, pa dokle dođem

Trazim odgovor od tebe. Sta si uradio po pitanju odlaska do bolnice...
Neške, kad i ako odem, dobićeš izveštaj!
Šta si me napao, bre?
Ne volim ta insitucionalna lečenja nikako! A kamoli komune i ostala sranja!
da legnem u bolnicu mogu samo ako padnem od nečega.. Ovako ću da guram sam, pa dokle dođem
------------------------------------------Frajla wrote:Tačno! Haldol je bre lek koji se daje pre anestezije, a nekad se koristi i kao vrsta anestezije.. koliko znam.. Opasno opija i mnogo je jak. Jel beše i Prince i Majkl Džekson imali u krvi Haldola?ManDeMan wrote:To je Haldol( haloperidol ). Hm...
Mislim da si ga pomesao sa propranololm ( tako nesto)
Haloperidol se uzima za psihoze...i cesto ga prepisu kratko da se pije kada si sveze skinut
Ali Neske ima svog doktora i najbolje da prati njega
Propofol, Profolol? Tako nešto, kako se sećam izveštaja sa TV-a
-
.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:14 pm, edited 1 time in total.