ocajna sam!!!!
Re: ocajna sam!!!!
Aaaaaaaaaaa sasa puunoo,punoo ti hvalaaaaaa!!tako cu definitivno razresiti misteriju,jedva cekam! uhhh a kako se zatvara dotok vode hmmmmmm ,dobro provalicu to nekako
definitivno cu to da uradim sto pre,to jest cim ugrabim priliku!
ahahahhahahahah boki eeee u tom slucaju misija ce morati malo da saceka!
inace sad je kao normalan ,doduse nismo se videli pa ne znam iz prve ruke ali ovako ovo sto smo pricali telefonom sve lepo,fino...ma ko ce ga znati!

ahahahhahahahah boki eeee u tom slucaju misija ce morati malo da saceka!
inace sad je kao normalan ,doduse nismo se videli pa ne znam iz prve ruke ali ovako ovo sto smo pricali telefonom sve lepo,fino...ma ko ce ga znati!
elena91, moras biti jako pazljiva i promisljena, ovo sto se desava je vrlo ozbiljno.
iskustveno mi deluje da ima sizofreniju paranoidnog tipa, ali to moze samo lekar da ti potvrdi. mada i sami lekari ponekad dugo nisu sigurni, pogotovo ako su paralelno i narkotici u pitanju.
kljucno je da ce se vrlo brzo desiti epizoda u kojoj ce ti biti jasno da mu je na zalost mesto u bolnici.
ne znam koliko je mudro da prioritet dajes putovanju u bec - sa tolikim rizikom da ce nesto desiti daleko od kuce i u stranoj zemlji?
ono sto je opasno u celoj stvari da neko ko ima paranoju moze cvrsto verovati da mu je zivot ugrozen i u takvom stanju pokusati da se brani tako sto ce napasti onog ko mu izaziva strah. to mozes biti ti ili neko drugi. naivno je i neodgovorno da preuzmes sve na sebe, ali isto tako i da zanemaris cinjenice.
ako ikako mozes, obavesti njegove roditelje sto pre.
nece ti verovati u pocetku, ali makar ce ti savest biti mirna.
iskustveno mi deluje da ima sizofreniju paranoidnog tipa, ali to moze samo lekar da ti potvrdi. mada i sami lekari ponekad dugo nisu sigurni, pogotovo ako su paralelno i narkotici u pitanju.
kljucno je da ce se vrlo brzo desiti epizoda u kojoj ce ti biti jasno da mu je na zalost mesto u bolnici.
ne znam koliko je mudro da prioritet dajes putovanju u bec - sa tolikim rizikom da ce nesto desiti daleko od kuce i u stranoj zemlji?
ono sto je opasno u celoj stvari da neko ko ima paranoju moze cvrsto verovati da mu je zivot ugrozen i u takvom stanju pokusati da se brani tako sto ce napasti onog ko mu izaziva strah. to mozes biti ti ili neko drugi. naivno je i neodgovorno da preuzmes sve na sebe, ali isto tako i da zanemaris cinjenice.
ako ikako mozes, obavesti njegove roditelje sto pre.
nece ti verovati u pocetku, ali makar ce ti savest biti mirna.
uhhh kako sam samo ljuta na njega,jako,jako! probudio me je u 5 sati zato sto me je kao manijak zvao na FIXNI TELEFON..u 5 sati da bi smo kao prcali i da bi mi tako u 5 sati prebacivao zasto ne zivimo zajedno kao svi normalni ljudi u vezi kako on kaze...bas nema nimalo osecaja ,namerno je to uradio da bi me proveravao a kad je vec pozvao odrzao je filozofski govor ,on je tako razmisljao u 5 ujutru pa je hteo da podeli to samnom! a da ne pricam da su mi bili tu i roditelji i on digne takvu uzbunu a mogao je lepo na mobilni da me zove ali nee...namerno se tako ponasa!
diamanda jaao ma ja znam da je to jako,jako ozbiljno ,vidim ja to,mada znas kako moj je problem sto ja nekako to ali bas bukvalno smetnem sa uma...bas nekako to brzo zaboravim i potisnem,ustvari stvarno se osecam kao da se nista ne desava i onda me on tako podseti da se ipak desava i sve tako u krug! taman kazem i resim da uradim nesto i rascistim i onda bude sve fenomenalno i ja skroz zaboravim na problematiku i ne uradim nista i onda on napravi neki exces ...a jel poznajes nekog ko ima tu bolest? jaao ja ne mogu da zamisilm da ima sizofreniju ...nikako...to u glavi ne smem ni da dovedem u opticaj jer ipak...sizofrenija.... sva se najezim i dodje mi da placem,ja kad se kaze sizofrenija ja zamislim nekog vezanog u ludari kako se dere i prica sam sa sobom i tripuje da je Napoleon , ma kazem dodje mi da placem i kad pomislim da bi to MOGAO da ima moj decko tako tesku psihicku bolest.a ne znam,mnogo ,mnogo sam u dubini duse tuzna,zbog ovoga! gledala sam na netu za tu paranoidnu sizofreniju i on zadovoljava simptome u smislu da paranoise na veliko,manija gonjenja,da ljubomorise mnoooogo,da lako plane i digne frku da kinji i neke svoje najbolje drugove i sa njima hoce da se bije iz nekih razloga bez veznih,i on je upravu a svi ostali su budale ,svi su protiv njega i on je sam protiv svih! ma strasnoo,ja kad sam napisala ovaj naslov ocajna sam u sustini i nisam bila tako ocajna ,mislila sam da je na speedu i sad to misilim delimicno...ali ako ima psihicku bolest onda sam stvarno bas,bas ocajna!! jao a sto se tice austrije,pa ja sam misila da je to bas idealna prilika da vidim na cemu sam sa njim,dal ce da se drogira,dal ce ovo-ono ...a nisam uopste razmisljala da bi tamo mogao da dozivi te svoje "bubice"da kazem blago receno! i da cu ja tamo biti sama sa njim skroz na skroz...mada putovala sam ja sa njim i ranije ...zadnji put u avgustu i bila sam sama sa njim u mnogo daljoj zemlji ali tad nije bilo ovako,sve se desilo jako naglo! bas promena za 180 stepeni! zato sam i misila da ga radi droga! a sto se tice njegovih roditelja ja mogu da dodjem do njih preko njegove sestre ali kako da mu pravim takvu frku ,jos nije dotle doslo.a i da dodje opet ima 30 godina ,sta njemu mogu mama i tata! a i sta da im kazem ,da mislim da ima sizofreniju? ili da se drogira?uzaaaasssssssssssssss!!!a kako da budem promisljena ,kako da se postavim sa njim? kad recimo dobije te napade ludila,sta ja da radim?ja cutim i pustm ga,ne raspravljam se nesto i ne dizem frku ,ne pokazujem koliko sam uplasena! a uopste ne bih da ga ostavljam ,a i kako da ga ostavim? nama je na stranu te njegove epizode koje se desavaju ,sad sve cesce,ali pre samo mesec dana ,nama je bilo toliko prelepo.on je i sada kad mu je dobro najdivniji decko ali jbg ovo nekako baca senku na sve to!
diamanda jaao ma ja znam da je to jako,jako ozbiljno ,vidim ja to,mada znas kako moj je problem sto ja nekako to ali bas bukvalno smetnem sa uma...bas nekako to brzo zaboravim i potisnem,ustvari stvarno se osecam kao da se nista ne desava i onda me on tako podseti da se ipak desava i sve tako u krug! taman kazem i resim da uradim nesto i rascistim i onda bude sve fenomenalno i ja skroz zaboravim na problematiku i ne uradim nista i onda on napravi neki exces ...a jel poznajes nekog ko ima tu bolest? jaao ja ne mogu da zamisilm da ima sizofreniju ...nikako...to u glavi ne smem ni da dovedem u opticaj jer ipak...sizofrenija.... sva se najezim i dodje mi da placem,ja kad se kaze sizofrenija ja zamislim nekog vezanog u ludari kako se dere i prica sam sa sobom i tripuje da je Napoleon , ma kazem dodje mi da placem i kad pomislim da bi to MOGAO da ima moj decko tako tesku psihicku bolest.a ne znam,mnogo ,mnogo sam u dubini duse tuzna,zbog ovoga! gledala sam na netu za tu paranoidnu sizofreniju i on zadovoljava simptome u smislu da paranoise na veliko,manija gonjenja,da ljubomorise mnoooogo,da lako plane i digne frku da kinji i neke svoje najbolje drugove i sa njima hoce da se bije iz nekih razloga bez veznih,i on je upravu a svi ostali su budale ,svi su protiv njega i on je sam protiv svih! ma strasnoo,ja kad sam napisala ovaj naslov ocajna sam u sustini i nisam bila tako ocajna ,mislila sam da je na speedu i sad to misilim delimicno...ali ako ima psihicku bolest onda sam stvarno bas,bas ocajna!! jao a sto se tice austrije,pa ja sam misila da je to bas idealna prilika da vidim na cemu sam sa njim,dal ce da se drogira,dal ce ovo-ono ...a nisam uopste razmisljala da bi tamo mogao da dozivi te svoje "bubice"da kazem blago receno! i da cu ja tamo biti sama sa njim skroz na skroz...mada putovala sam ja sa njim i ranije ...zadnji put u avgustu i bila sam sama sa njim u mnogo daljoj zemlji ali tad nije bilo ovako,sve se desilo jako naglo! bas promena za 180 stepeni! zato sam i misila da ga radi droga! a sto se tice njegovih roditelja ja mogu da dodjem do njih preko njegove sestre ali kako da mu pravim takvu frku ,jos nije dotle doslo.a i da dodje opet ima 30 godina ,sta njemu mogu mama i tata! a i sta da im kazem ,da mislim da ima sizofreniju? ili da se drogira?uzaaaasssssssssssssss!!!a kako da budem promisljena ,kako da se postavim sa njim? kad recimo dobije te napade ludila,sta ja da radim?ja cutim i pustm ga,ne raspravljam se nesto i ne dizem frku ,ne pokazujem koliko sam uplasena! a uopste ne bih da ga ostavljam ,a i kako da ga ostavim? nama je na stranu te njegove epizode koje se desavaju ,sad sve cesce,ali pre samo mesec dana ,nama je bilo toliko prelepo.on je i sada kad mu je dobro najdivniji decko ali jbg ovo nekako baca senku na sve to!
elena, sa sizofrenijom se, uz lekove, moze ziveti relativno kvalitetan zivot. nemoj tako fatalisticki. i bataljuj dijagnoze preko internet foruma. lik treba kod lekara.
ovo za matorce, verujem da ti je neprijatno, al zamisli koji bi smrad bila da im ne kazes, a da je njemu stvarno lose. pricaj sa tom sestrom, mozda ljudi ni ne znaju kako je on, jer ga ne vidjaju. sta god da mu je, prvenstveno njemu nije dobro, pa onda tebi s njim.
aj, svako dobro
ovo za matorce, verujem da ti je neprijatno, al zamisli koji bi smrad bila da im ne kazes, a da je njemu stvarno lose. pricaj sa tom sestrom, mozda ljudi ni ne znaju kako je on, jer ga ne vidjaju. sta god da mu je, prvenstveno njemu nije dobro, pa onda tebi s njim.
aj, svako dobro
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
sale,mnogi ljudi puštaju vodu poslije šoranja...čak i narkomanisaša-ex wrote:Da bi resila pitanje da li se drogira, moras da kupis test, za nekoliko vrsta droge, ima u svakoj apoteci. Posto verovatno ne smes da mu predlozis da se istestira, proverices to bez njegovog znanja. Ujutru, pre nego sto ustane, zatvori dotok vode u vodokotlic, zatim pusti vodu kako bi se on ispaznio. Posle njegovog jutarnjeg odlaska u wc, nece moci da pusti vodu, i ti udji posle njega, i uzorak vode sa mokracom, nanesi na tester i videces da li i sta uzima...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
u pravu si, roditelji mu ne mogu nista. medjutim, pretpostavka je da bi roditelji i porodica bili najmotivisaniji da mu pomognu. ti takodje zelis da mu pomognes, ali stvari mogu eskalirati i pitanje je da li ces moci da se u svemu snadjes. da ne govorimo da mu treba strucna pomoc i da neko to treba da organizuje.elena91 wrote: a sto se tice njegovih roditelja ja mogu da dodjem do njih preko njegove sestre ali kako da mu pravim takvu frku ,jos nije dotle doslo.a i da dodje opet ima 30 godina ,sta njemu mogu mama i tata!
mi ne znamo ni da li se drogira niti koja je dijagnoza. ono sto znamo je da se ponasa drugacije, da su promene nagle, da misli da ga neko prati, da se ponasa neuracnljivo, itd. mislim da treba da insistiras na toj promeni ponasanja i na svom strahu. makar pocela i od sestre, vazno je da neko njemu blizak cuje sta se sa njim desava.elena91 wrote: a i sta da im kazem ,da mislim da ima sizofreniju? ili da se drogira?
ne bih zelela da ti dam pogresan savet, sem da kao i uvek - verujes sopstvenom instiktu.elena91 wrote:kad recimo dobije te napade ludila,sta ja da radim?ja cutim i pustm ga,ne raspravljam se nesto i ne dizem frku ,ne pokazujem koliko sam uplasena!
mislim da je negde je vazno da na optuzbe i njegov nemir ostanes probrana i ponavljas mu da se samo mnogo brines za njega i da zelis da mu pomognes.
a zamisli da mu se prvo priserevudd wrote:sale,mnogi ljudi puštaju vodu poslije šoranja...čak i narkomanisaša-ex wrote:Da bi resila pitanje da li se drogira, moras da kupis test, za nekoliko vrsta droge, ima u svakoj apoteci. Posto verovatno ne smes da mu predlozis da se istestira, proverices to bez njegovog znanja. Ujutru, pre nego sto ustane, zatvori dotok vode u vodokotlic, zatim pusti vodu kako bi se on ispaznio. Posle njegovog jutarnjeg odlaska u wc, nece moci da pusti vodu, i ti udji posle njega, i uzorak vode sa mokracom, nanesi na tester i videces da li i sta uzima...

zar se neće zapitati kad pritisne ono sranje na vodokotliću,a ono ništa?
al dobro...narkomani su to.samo će nevoljno otresti kitu,odmahnuti rukom i polu-upišan odvući svoje narkomansko dupe u neizvjesnost svog ušljivog postojanja.
pljuc...
ako je čovjek s ove teme uopšte narkoman.
i da...jebo doktore...najbolju dijagnozu pišu stranice foruma
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
sad smo bili zajedno na kratko ,doduse ne sami tu je bio njegov drug koji je taaako cudan decko ,ali bas,bas ali nebitno... on je dosao da me moli za oprostaj zato sto me je zvao na fixni i uplasio moje i mnogo se kaje bla,bla i ja mu tu kazem da sam se jako naljutila a on meni onako pun misterioznosti kao betmen ,tajanstveno kaze "ljubavi kada bi mogao da ti kazem sta ja prozvljavam ,veruj mi razumela bi me...nazalost ne mogu ,za tvoje dobro,ali kad bude doslo vreme da ti kazem ,sve ce ti biti jasno" bukvalno tako mi je rekao aahahahahah ma idi covece,kao nazalost ne moze sad da prica ali kad bude doslo vreme da saznam a doci ce uskoro ,bas sa tim uskoro ja cu ostati shokirana i divicu mu se kako je on sve to dobro podneo,ispade on kao heroj i ne samo da nije puko nego se bash drzi dostojanstveno! boooooze jel to on opet nesto baronishe ili sta je u pitanju ja ne znam.ali onako sav teatralan je uzdahnuo i kaze doci ce vreme za istinu
a ja sam mu rekla opet da sam jako zabrinuta sta se sa njim desava i tako ja vozim tu neku moju pricu!
diamanda, ma skroz si ti upravu ,ja hocu da mu pomognem ali ja sam jako smotana i dok ja nesto preduzmem,to treba vreme da prodje! a inace zaboravila sam da kazem ali on svoje roditelje predstavlja i govori o njima kao o "neukim ljudima" ma sta mu to znacilo ali onako nipodastava ih ...a ne znam nesto sam razmisljala mozda duguje neke pare pa zato misli da ga jure i da hoce da ga likvidiraju aahahahahhahah i da ga cekaju ispred zgrade i net da mu kontrolisu ,ali ne znam dal bash zbog dugova neko moze da pooludi! mozda i moze.pa njegova sestra kaze da duva ja sam joj rekla da se plasim ,ona kaze "ma pusti to,naduva se pa prolupa" mozda se on drogirao ranije ko klinac pa devojka zna.diamanda hvala ti na savetu:) tako cu i da uradim,mislim ako i ja pocnem da panicim na sta bi to licilo ,moram da budem pribrana i da ne dizem dodatnu frku a opet da skrenem paznju na sustinu.

diamanda, ma skroz si ti upravu ,ja hocu da mu pomognem ali ja sam jako smotana i dok ja nesto preduzmem,to treba vreme da prodje! a inace zaboravila sam da kazem ali on svoje roditelje predstavlja i govori o njima kao o "neukim ljudima" ma sta mu to znacilo ali onako nipodastava ih ...a ne znam nesto sam razmisljala mozda duguje neke pare pa zato misli da ga jure i da hoce da ga likvidiraju aahahahahhahah i da ga cekaju ispred zgrade i net da mu kontrolisu ,ali ne znam dal bash zbog dugova neko moze da pooludi! mozda i moze.pa njegova sestra kaze da duva ja sam joj rekla da se plasim ,ona kaze "ma pusti to,naduva se pa prolupa" mozda se on drogirao ranije ko klinac pa devojka zna.diamanda hvala ti na savetu:) tako cu i da uradim,mislim ako i ja pocnem da panicim na sta bi to licilo ,moram da budem pribrana i da ne dizem dodatnu frku a opet da skrenem paznju na sustinu.